Redakce

Jiří Koula

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (1597)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 24.1.2012)
(zadáno: 24.1.2012)
Po dvojím zrušení představení jsem se konečně dočkal... A musím říct, že jsem byl opravdu velmi mile překvapen, nechci srovnávat s incenací Divadla v Dlouhé, vodítkem budiž totožné procentuální hodnocení.
(zadáno: 12.1.2012)
75% viz blog
(zadáno: 20.12.2011)
Eliška Balzerová fantastická, hra samotná je ale citelně slabší než Rok magického myšlení a opravdu docenit ji může asi jen rozvedená padesátnice.

A o poznání více na mě zapůsobila i Shirley Valentine Simony Stašové, jež je této inscenaci více než trochu podobná.
(zadáno: 8.12.2011)
84,99% Přijde mi, že Komorní Fidlovačka je svědomím hlavní scény, tato inscenace je dalším malým divadelním klenotem pozvedajícím úroveň Fidlovačky jako celku.

Všechny dámy výborné, Marie Doležalová má sice slabší rozjezd, ale to je dáno tím, jak je její role napsána.
(zadáno: 25.11.2011)
viz blog
(zadáno: 19.11.2011)
84,99% Pro mě velmi překvapivé zjištění, že Jana Pidrmanová vlastně umí hrát... Kdyby se jí to tak povedlo přenést do "továrnických" projektů.
(zadáno: 11.11.2011)
Pro mě je hvězdou večera Jan Hájek, jeho Stanley budí hrůzu, leč není "padouch".

Lucii Žáčkové nejspíše nějaké to ocenění opravdu neunikne a fakt, že stále nevím, jak se k postavě Blanche postavit, jen dokazuje, jak přesvědčivě a konzistentně ji ztvárnila.

Vedle těchto herců pak v mých očích hraje Marika Procházková druhé housle, vzhledem k tomu, že je to i úloha Stelly ve hře, jde patrně o známku toho, že inscenace prostě diváka pohltí a vyplivne až po odchodu z divadla, tady se nehraje, tady se žije.
(zadáno: 31.10.2011)
Roman Štabrňák je vskutku kabrňák a Bára Poláková je žena (a muž a žába) mnoha tváří. Viděno poprvé a doufám, že ne naposled.
(zadáno: 31.10.2011)
75% Herecký koncert Ivy Janžurové a Františka Němce, Saša Rašilov "nestíhal" primárně pojetím své postavy, ale to může být jen můj problém, že bych čekal jiný projev.
(zadáno: 31.10.2011)
(zadáno: 31.10.2011)
84,99% viz blog
(zadáno: 12.10.2011)
75% Po všech stránkách mladší verze Nejlepších kamarádek z Komorní Fidlovačky, po druhém zhlédnutí ale musím zvýšit hodnocení.
(zadáno: 12.10.2011)
Intermezzo z města, v němž chcípl pes a jehož rytmem je tupé dunění, změna prostředí a ústředního tématu umožnila tvůrcům vrátit se kvalitativně k prvnímu dílu.
(zadáno: 12.10.2011)
84,99% Pro třicátníky a "přilehlé okolí" naprostá nutnost, návrat do dob, kdy Tereza Pergnerová náctiletým diktovala, co je to hudba. Byl to věk nenudy, nečasu, nedne a nenoci. Byl to nevěk.
(zadáno: 11.10.2011)
Linda Rybová zpočátku slabší, ale v průběhu představení našla správnou polohu a po příběhem opuštěné póze ctnostné panny se dostavil klid v kritickém koutku mé mysli.

Hynek Čermák stejně jako v Lorně a Tedovi dokazuje, že byl k hraní jednodušších, leč v jádru dobráckých chlapů stvořen, snad by je ani neuměl zahrát na méně než sto procent.

A k tomu jednoduše geniální a geniálně jednoduchá a přesto funkční scéna, mé divácké srdéčko plesá radostí.
(zadáno: 9.10.2011)
Inscenace s na Ypsilonku překvapivě inteligentním a nevtíravým humorem poskytující poměrně komplexní náhled do divadelního zákulisí s okamžiky zábavnými i vážnými, navíc důstojně zahraná. Pro mě jednoznačně vrchol tamější produkce.
(zadáno: 14.9.2011)
Musím přiznat, že mě inscenace oslovila podstatně silněji, než bych vzhledem k tématu očekával. Martina Randová perfektní, velikým plusem pak pro mě bylo zjištění, že Sandra Pogodová, komediantka každým coulem, dokáže velmi zdařile a přesvědčivě zahrát i na vážnější strunu.

Inscenaci tak doporučuju nejen ženám, pro něž začíná okolí užívat oslovení "mladá paní" se zjevným zaváháním.
(zadáno: 5.9.2011)
Dlouho jsem se obával do Semaforu zajít s tím, že pravděpodobně nepatřím ke generaci, jež by produkci tohoto divadla ocenila. Nicméně, máte-li podobné pochyby, určitě si zajděte na Lysistratu.

Jiří Suchý sice není herec, ovšem zcela jistě je básník, tento fakt je v inscenaci sebekriticky akceptován, výsledkem je velmi podařené představení doporučitelné každému.

A neodpustím si ještě jednu poznámku, přes záplavu mladých krásných dívek na jevišti musím konstatovat, že Jitka Molavcová je pořád "kus".
(zadáno: 30.5.2011)
viz blog
(zadáno: 30.5.2011)
Stručné a silné, přesně jak bych si představoval inscenace ve Viole.
(zadáno: 26.5.2011)
Krásně strávené tři hodiny života. Herecké výkony mi vesměs přišly minimálně dobré (a nemálo bych jich označil za výborné), snad až na "kompars" při soudu, i když do atmosféry nic nechápajících modloslužebníčků docela sedly.

Největší slabinu ale vidím v samotné Janě Terezy Kostkové, její uchopení postavy bylo sice vnitřně konzistentní, ale osobně mi svým zabarvením lehce vadilo. Na druhou stranu, Jana má být kontroverzní, tak proč ne i tímto způsobem?

Zbytek toho, co odlišuje hru od inscenace, hodnotit nebudu, nechci si kazit dojem.
(zadáno: 23.5.2011)
Velmi zajímavá a pro mě (zdá se na rozdíl od mnoha jiných diváků) i čitelná hra, bravurní Vilma Cibulková a Pavel Batěk, Helena Dvořáková v póze "Hortenzie" pozvolna přecházející v značně dramatičtější polohu mi též sedla. Jen s Vojtěchem Kotkem jsem měl problém, nevadil by ani tak méně výrazný projev (a vlastně by krásně ilustroval podřízenost Lenza Aldovi), ale marně jsem v jeho výstupech hledal jasně definovatelný charakter jeho postavy.
(zadáno: 21.5.2011)
Výborně zahraná inscenace dle výborné předlohy. Nemůžu souhlasit s Jendou.matouskem, že "to takhle přece nechodí", umím si představit, že by to právě takto chodit mohlo, nemaje zkušenost z podobně "povedené rodinky" nemám jasný názor na to, jak by jednotliví členové měli reagovat.

Sice uznávám, že je zde patrná přítomnost divadelní optiky, ale ve výsledku si říkám "A proč ne právě takto?".