Redakce

Jiří Koula

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (1596)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 9.10.2010)
Hra by se měla jmenovat spíše Edith (a Marlene), Edith... a Marlene, nebo nejlépe prostě Edith. Jednak proto, že Marlene je v příběhu "jen" nejvýraznější vedlejší postavou, jednak proto, že Hana Seidlová svým výkonem ostatní herce zcela zastiňuje.

Tak jako jsem dal Simoně Stašové za Shirley Valentine absolutní hodnocení, rád bych je dal Haně Seidlové za ztvárnění Edith Piaf (za herecký výkon i její zpěv působící na mě silněji než samotná Edith), musím však zohlednit, že v tomto případě nemělo jít o "one woman show".
(zadáno: 9.10.2010)
(zadáno: 23.9.2010)
Hodnotit tuto hru znamená do značné míry bilancovat vlastní vztah k divadlu. S přihlédnutím k "technickým" aspektům divadla za současného odpoutání se od prvků, podle nichž si divák utváří názor na "obvyklou" hru, dávám 80 procent, přičemž přiznávám, že dvakrát pět procent je čistě pudových za "Gabulčino" entrée.

Edit: Po druhém zhlédnutí o dva roky později nemůžu jinak než své hodnocení zvýšit na 85% bez ohledu na to, kolik kdo čeho ukázal.
(zadáno: 16.9.2010)
Komedie, jež mě opravdu pobavila, navíc všichni herci se svých rolí zhostili naprosto bravurně. Jediné, co tak hře můžu vytknout, je nevelký rozsah (docela mě překvapilo, když místo přestávky přišla děkovačka), přičemž potenciál na delší hru by tu určitě byl.
(zadáno: 28.9.2021)
84,99 % Kroniku ohlášené smrti jsem viděl před lety v podání Divadla Spektákl a byla to výtvarně působivá nuda. Tohle je pravý opak, inscenace vizuálně skromná (byť oceňuji kostýmy), ovšem tak poutavá! Přes chudost příběhu se pořád něco děje, stále je na co se dívat či co poslouchat. Klobouček a jen tak dál.
(zadáno: 28.9.2021)
75 % Oskar Bábek napsal hru, v níž se objevují ženy! Sice ujeté, ale přece. Nicméně hlavní devizou této inscenace je beztak úvodní monolog Richarda Juana Rozkovce, ten hned napoprvé putoval do mého osobního zlatého fondu.
(zadáno: 28.9.2021)
Iluze - OLDstars  80 %  Tip Jiří Koula
Viděno poprvé ještě před koronténou, příliš nezaujalo... Viděno podruhé teď v Roudnici... Pecka! Čemu věříme? A jak to ovlivňuje naše životy? Vyrypajev si pohrává s divákem, postupně odhaluje, co samy postavy nevědí, Kulhavý našel dobrou formu, herci mě bavili... Jo, tohle bych si dal i potřetí.
(zadáno: 28.9.2021)
Tak tady si mě Jan Horák opět získal, tradiční příběh z netradičního úhlu pohledu, "křesťanská masírka", které by Duka nepožehnal.
(zadáno: 28.9.2021)
75 % Inscenace textu známého u nás spíše jako Šťovík, pečené brambory. Seškrtaného, takže to pěkně odsýpá, herci na sebe dobře reagují a zároveň každý "prodá" svou postavu... Jo, pánové, takhle by to šlo.
(zadáno: 28.9.2021)
Monodrama Ondřeje Poláka s účastí dalších herců, z nichž musím vyzvednout Kláru Fittnerovou, takhle přesvědčivě podanou semetriku mě velice mile překvapila. Ovšem skutečnou lahůdkou je text (přičemž oceňuji, že každý divák obdržel leták s úvodem do kontextu), na první pohled absurdní zápletka, pod povrchem ale studie, kterak lze s přísně racionálním uvažováním v kombinaci s nereflektovanými vnitřními konflikty dojít k plnotučnému šílenství, hodně varovné i přenositelné.
(zadáno: 28.9.2021)
75 % Vidlácká komedie s nevyrovnanými hereckými výkony... A dvěma velkými plusy, jednak ten text je fakt vtipný, jednak Řepa Prokopa Košaře je prostě k sežrání.
(zadáno: 14.9.2020)
84,99 % Malý zázrak, který má potenciál stát se velkým. Mnohem více viz blog.
(zadáno: 22.2.2020)
84,99 % Bible 2 je prostě boží. Je-li pravda, že smích prodlužuje život, pak děkuji za čas, který jste mi darovali. A pokud ne, pak aspoň za nadmíru vesele strávených sedmdesát pět minut. Více viz blog.
(zadáno: 3.2.2020)
84,99 % České dějiny z nestandardního úhlu pohledu, ale především fakt dobré divadlo, děkuji! Více viz blog.
(zadáno: 9.9.2019)
Jidáš - OLDstars  80 %  Tip Jiří Koula
84,99 % Sečteno a podtrženo, tuto inscenaci jsem zhlédl v předpremiéře na festivalu v Roudnici nad Labem, navštívil jsem premiéru v Košické a těším se na další setká(vá)ní, protože to za to prostě stojí. Více viz blog.
(zadáno: 25.3.2019)
84,99 % Napsal bych o této inscenaci dlouhý hloubavý blog, ale stejně byste ho nečetli. Takže si na to zajděte... Nebo ne, je to váš život. Autenticita nula, pivo na stole, logout.
(zadáno: 31.12.2018)
Viděl jsem původní scénické čtení, v inscenaci je zachováno vše, čím mě text oslovil, oblečeno ve slušivý vizuální kabátek. Tohle je skutečná pohádka pro celou rodinu, děti okouzlí a rodiče si v ní najdou též to své.
(zadáno: 31.12.2018)
Jasné must see pro každého, kdo sledoval Beverly Hills 90210. A též pro každého, kdo už byl v té době o pár let starší, ale žil tu. Propojení seriálového světa s českou realitou "devadesátek" je prostě trefa do černého!
(zadáno: 31.12.2018)
75 % Sečteno a podtrženo, Zabijáka Joea v Pidivadle můžu z celého srdce doporučit, je to jízda, jež stojí za to. Více viz blog.
(zadáno: 30.12.2018)
75 % Sečteno a podtrženo, nevím, zda se Psí dny budou ještě hrát, ale pokud ano, doporučuji je navštívit, Samcova rozevlátost se snoubí s Deákové soustředěností v inscenaci z výše uvedených důvodů zajímavé a zároveň relativně přístupné. Více viz blog.
(zadáno: 30.12.2018)
84,99 % Sečteno a podtrženo, Téměř dokonalá láska je inscenací, za níž se vyplatí si do Českých Budějovic udělat výlet. A doufám, že sama bude naopak objíždět zájezdy a festivaly. Více viz blog.
(zadáno: 27.12.2018)
84,99 % Viz blog.
(zadáno: 27.12.2018)
Viz blog.