Redakce

Jiří Koula

redakční zkratka: jko

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>

(zadáno: 3.1.2016)
Collective Loss of Memory - DOT504: 80 %
75 % Muži jsou muži, testosteron je nerozlučně spjat s agresivitou. Pro její vybití je v přírodě dostatek prostoru, co si s ní však počít v civilizaci? Působivá inscenace, v níž jsou všechna "proč" objevivší se v průběhu mrazivě názorně zodpovězena v závěru.
(zadáno: 30.4.2018)
Correspondence - Divadlo 6-16: 60 %
Sečteno a podtrženo, pokud vám při spojení typu "jevištní báseň" či rýmu inscenace - meditace nenaskakují pupínky, pak by se vám Correspondence mohla líbit (více než mně) už během představení, já ji vzal na milost spíše až při zpětném promýšlení. Více viz blog.
(zadáno: 2.5.2012)
Crash u potoka - Švandovo divadlo: 50 %
viz blog
(zadáno: 17.3.2014)
Cry Baby Cry - Švandovo divadlo: 80 %
Inscenace tak napěchovaná humorem neurážejícím divákův intelekt, že jí rádi odpustíte, že je vlastně o ničem... A nebo o všem, záleží na úhlu pohledu. Nejde však o čistokrevnou komedii, zhusta se objevují i poetické obrazy a vážné tóny, vše promícháno v přirozeně působící celek. Dobře odvedená práce od všech účinkujících i režisérky Martiny Krátké.
(zadáno: 25.8.2013)
Čtyři vraždy stačí, drahoušku - Divadlo Aqualung: 50 %
54,99% Ano, hledat v této inscenaci originalitu je předem prohraný zápas, naproti tomu však bráno jako převedení filmu na jeviště nejde dle mého o úplně marný počin, navíc ztvárnění bytné Luborem Šplíchalem je prostě kouzelné.
(zadáno: 17.3.2014)
Čupakabra - Divadelní společnost Masopust: 70 %
Inscenace trpí vším, co jsem při pohledu na duo autorka-režisér předpokládal, nadměrné opakování, figurkaření herců, "výkřiky do tmy"... Přesto ale musím přiznat, že to celé pro mě nějakým zvláštním způsobem "fungovalo", viděl jsem zdařilé podobenství o ztrátě výsadního postavení člověka vůči přírodě, jež se z roviny metafyzické iluze přesunulo k děsivým důsledkům činů jedince, který měl sen a nebál se ho použít.
(zadáno: 25.8.2013)
Cvidoule di Campo - Cabaret Calembour: 90 %
85% Pro mě jednoznačně vrchol tvorby Cabaretu Calembour, kadence a nápaditost hříček v druhé části je srovnatelná snad jen s nejlepšími písněmi skupiny Jananas.
(zadáno: 14.9.2011)
Cvrch aneb Pastorela ze současnosti - Divadlo Letí: 60 %
Během prázdnin mé vzpomínky na inscenaci značně vybledly.
(zadáno: 2.5.2012)
Cyrano - Divadelní spolek Kašpar: 60 %
viz blog
(zadáno: 4.3.2012)
Cyrano z Bergeracu - Divadlo pod Palmovkou: 60 %
64,99% Silný text, výborné přebásnění Jindřichem Pokorným, skvělý Martin Stránský jako Cyrano... Chápu, že to někomu stačí k potlesku vestoje a že se divácké stádo přidá.

Ovšem já proti těmto kladům stavím omyl v podobě obsazení Terezy Kostkové do role Roxany a ani Jan Teplý ml. a Radek Zima svým postavám nedodali příliš přesvědčivosti.
(zadáno: 17.3.2014)
Ďábel spí v kříži na kozách - Divadlo Na zábradlí: 60 %
64,99% Jan Kačena se profiluje jako režisér s výrazným rukopisem, což znamená, že s touto inscenací mám stejný problém jako s Doko de mo dótei da kara desó desu v MeetFactory, příběh byl pohřben pod nánosem nespoutané energie jeho nápadů a asociací. V tomto případě naštěstí ne tak silně, ať už je to tím, že si zvykám, či se Kačena trochu umírnil, za sebe to vnímám jako krok slibným směrem.
(zadáno: 9.1.2013)
Dabing Street - Dejvické divadlo: 60 %
64,99% První polovina je "dobře našlápnutá lehce absurdní těžce černá kompaktní komedie". Po návratu z přestávky jako by někdo hru vyměnil a z ničeho nic se na jevišti odehrává "těžce absurdní lehce komediální utahané drama", co do té doby drželo pohromadě a vzájemně se proplétalo, to se náhle rozpadá do izolovaných výjevů, z nichž pro některé dokonce těžko hledat ospravedlnění ve vztahu k celku... Byl to záměr? Pokud ano, tak jsem ho nepobral.
(zadáno: 9.1.2013)
Daleká cesta domů - Divadlo Na zábradlí: 60 %
64,99% Králičí útěk... Nikdo neví, kdy černý králík vysloví jeho jméno, proto žijme. A jedno pozorování - Jindřiška Křivánková je živel a talent, kterému je tato inscenace poněkud malá.
(zadáno: 21.3.2011)
Další roky ve stejnou dobu - Divadlo Bez zábradlí: 80 %
Možná silně neobjektivní, ale na dvojici Veronika Freimanová - Zdeněk Žák prostě ujíždím. A pokračování naštěstí nebylo jen odvarem předchozího, Bernard Slade našel a použil nové pohledy na vztah ženy a muže.
(zadáno: 31.12.2018)
Dáma na kolejích - Divadlo A.Dvořáka Příbram: 50 %
OK, vyrazit na tuto inscenaci byl fakt špatný nápad. Písně povětšinou vycpávky, jež děj nikam neposouvají, samotný příběh poněkud prostoduchý, k tomu emancipace v rámci starého dobrého pivního sexismu a navrch divná herecká stylizace... Prostě na mě nejspíš až příliš retro, pohled zpět do dob, které se snad z vícero důvodů už nevrátí. Ale abych byl fér, aspoň je to konzistentní a přiznávám, že jsem se párkrát upřímně zasmál.
(zadáno: 19.9.2016)
Dáma s Camelkami - A studio Rubín: 70 %
Když jsem tuto inscenaci viděl poprvé, odcházel jsem s pocitem "Ale tak nebylo to špatné.", načež se mi to cestou domů poskládalo a přišel "wow efekt"... A pak jsem rychle zapomněl, v čem spočíval. Při druhém zhlédnutí jsem to měl vlastně dost podobné. A doufám, že na ni zajdu ještě jednou, protože něco na ní prostě je, byť se to stále brání jasnému uchopení.
(zadáno: 16.1.2013)
Dáma s kaméliemi - Divadlo A.Dvořáka Příbram: 70 %
74,99% Pro mě se vítězem hereckého klání stal Jaroslav Someš, jehož pojetí obchodníka dbajícího o čest rodiny mi vzalo dech (navíc se vedle něj v plné nahotě ukázal amatérismus Čestmíra Gebouského). Jinak představení táhne Sabina Laurinová (a přiznávám, že kdybych neviděl, tak bych nevěřil). Mužská část souboru (až na uvedenou výjimku) opravdu slabší byla, celek mě nicméně zaujal a uspokojil.
(zadáno: 4.12.2018)
Dámský krejčí - Pidivadlo: 70 %
Dámský krejčí patří k těm lepším záměnovým komediím a inscenace v Pidivadle se povedla. Chcete-li se nezávazně pobavit, máte možnost tuto inscenaci navštívit ve Skautském institutu, kam ji herci přenesli pod hlavičkou divadelního spolku La Pardon, rozhodně stojí za návštěvu.
(zadáno: 16.1.2013)
Dámský krejčí - Městské divadlo Kladno: 60 %
Jan Frič v rovině, jež mi je milá. Když se dívám na své hodnocení inscenace této hry v Činoherním klubu, mám pocit, že víc se z textu prostě dostat nedá.
(zadáno: 18.12.2011)
Dámský krejčí - Činoherní klub: 40 %
44,99% tohle že je Feydeau? Tohle že je záměnová komedie? Spíše nějaké cvičení, jež snad ani nebylo zamýšleno k inscenování, sice řemeslně výborné, ale... Diváci si mohli ruce utleskat, mně však v hlavě zůstal jeden velký otazník.
(zadáno: 5.1.2016)
Dámy z Aniane - Divadlo Palace: 60 %
64,99 % Já nevím, něco na tom textu prostě je, snad ta rozdílnost sester, odkrývání jejich minulosti, uvědomění si promarněných příležitostí, myšlenka letité věrnosti, neobratně nepatřičné námluvy pokročilého věku, snad všechno dohromady, ale ač má inscenace pro někoho až uspávající tempo a není to vyloženě skvost, mě bavila.
(zadáno: 30.12.2018)
Dánská občanská válka 2018-24 - Divadlo Na zábradlí: 70 %
74,99 % Sečteno a podtrženo, inscenace Dánská občanská válka 2018-24 rozhodně stojí na zhlédnutí, stejně jako stojí za přečtení Nielsenova předloha. Více viz blog.

Další stránky hodnocení: << < 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>