Redakce

Johana Hovorková

redakční zkratka: joh

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení (87)

Filtrování hodnocení:    
   

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 > >>

(zadáno: 8.10.2013)
Neuvěřitelné představení. Herci bezkonkureční, Ivan Trojan jako Boris Trigorin exceluje. Tři hodiny, které se utečou jako by nic, hra ani na chvíli neztrácí dech. Oceňuji také kontrast mezi první a druhou částí hry, kdy se po přestávce naprosto zásadně změní nálada. Nejprve převládá humor - pro Dejvické divadlo typický - ve druhé polovině naopak člověka spíše mrazí. Nejlepší provedení Racka, jaké jsem kdy měla možnost vidět, opravdu není co vytknout.
(zadáno: 28.5.2013)
(zadáno: 28.5.2013)
(zadáno: 28.5.2013)
(zadáno: 28.5.2013)
(zadáno: 8.10.2014)
Výborné představení. Ze scénického provedení mrazí stejně jako ze všech slov, která v představení zazní. Zajímavě řešené obsazení všech Juráčků má svůj význam a opravdu žádný pohyb nevyzní v celku jako něco navíc. Postavičky s hořícím Palachem, horečné přepisování křídou a herci, kteří všichni představují totéž. To všechno drží pohromadě a jednoznačně stojí za vidění.
(zadáno: 8.10.2014)
Přestože je David Novotný svou vizáží naprostým opakem Franze Kafky, ani na chvíli nedovolí divákovi zapochybovat o tom, že jím opravdu je. Silný příběh na zajímavě řešené scéně určitě stojí za vidění, a to nejen pro milovníky spisovatele, jehož dílo vlastně mělo být spáleno a zapomenuto. Kafka'24 je pro Dejvické divadlo svěží změnou a možná tak trochu riskem, který se ale podařil.
(zadáno: 11.3.2014)
Jedno z nejsilnějších a nejpůsobivějších představení, jaké jsem kdy viděla. Jak se dalo očekávat, po přestávce se ne všichni diváci vrátili do hlediště, kdo ale vydržel, měl možnost sledovat opravdu naturalistické výkony všech herců, kterým patří obdiv. Lars von Trier by byl jistě spokojen. Nejspíš ale jen pro silnější povahy :)
(zadáno: 20.2.2014)
(zadáno: 28.5.2013)
Mě osobně velmi zajímalo, jak je možné knihu jako je Gottland dostat na divadelní prkna tak, aby byla pochopitelná a bavila diváky. Podařilo se to velmi osobitým a zdařilým způsobem, který určitě stojí za vidění. Přestože je druhá polovina možná zbytečně dlouhá, představení drží pohromadě.
(zadáno: 28.5.2013)
(zadáno: 28.5.2013)
(zadáno: 28.5.2013)
(zadáno: 28.5.2013)
(zadáno: 28.5.2013)
(zadáno: 28.5.2013)
(zadáno: 28.5.2013)
(zadáno: 28.5.2013)
(zadáno: 23.5.2013)
(zadáno: 3.3.2015)
Špinarovo provedení Othella považuji za skvělé vyvážení moderního provedení a shakespearovské klasiky. Hereckým výkonům nelze vytknout vůbec nic, naopak. Vynikající Karel Dobrý i David Prachař a v neposlední řadě Jana Boušková - šašek mě bavil. Chladná scéna, na které velmi dobře vyniknou emoce, je - jak je u Špinara zvykem - skvělá. Stejně tak hudba. Jediným minusem, jak zde v komentářích mnohokrát zaznívá, je snad příliš rychlý přerod zamilovaného Othella v žárlivého šílence. Mě však Dobrého výkon natolik pohltil, že tento problém je jen taková drobnost, která mi zážitek rozhodně nezkazila.
(zadáno: 14.8.2014)
Silné téma, skvělá režije, výborné provedení, ve kterém každý hercův krok dává smysl a posouvá hru dál. Ivan Lupták úžasný. Doporučuji zejména zhlédnout v prostoru Nákladového nádraží Žižkov - super atmosféra!
(zadáno: 13.2.2014)
Herecký koncert a atmosféra, která snad ze všech v sle musela alespoň na chvíli udělat milovníky pokeru. Dealer's Choice je přesná ukázka toho, co v současné době Dejvické divadlo nabízí - neuvěřitelné herce, zajímavou režii a ani chvíli nudy.
(zadáno: 3.12.2013)
Divadelní hra pro náročnějšího diváka, které by možná slušelo o pár minut méně. Já jsem se ale nenudila - skvělé herecké výkony vynahradí občasná hluchá místa a příliš dlouhé dialogy. Uvěřitelné, povedené, nepříliš veselé. Tak se dá shrnout Tramvaj do stanice Touha několika slovy.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 > >>