Redakce

Kateřina Jírová

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (316)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 24.8.2014)
Roztomilá komorní inscenace, hraná zčásti v iluzívním loutkovém divadle. Návětrná část hlediště si musí dávat pozor na sněhostroj v roli vánicového děla.
(zadáno: 5.7.2014)
75% Na přehlídce inscenací Studia Damúza v rámci festivalu Loutkářská Chrudim vynikající představení.
(zadáno: 5.7.2014)
Na přehlídce inscenací Studia Damúza v rámci festivalu Loutkářská Chrudim, bylo toto představení přeci jen trochu slabší. Anně Schmidtmajerové a Tomsu Legierskemu se tentokrát moc nedařilo.
(zadáno: 5.7.2014)
Na přehlídce inscenací Studia Damúza v rámci festivalu Loutkářská Chrudim vynikající představení. Tři dámy, Vaňousová, Čičmanová, Vítková, předvedly krsánou živelnou komedii o Jonášovi, velrybě a námořnících.
(zadáno: 5.7.2014)
75% Shlédnuto přehlídce inscenací Studia Damúza v rámci festivalu Loutkářská Chrudim. Živel Johana Vaňousová tentokrát vystoupila v roli rozumné ukázněné herečky, která usměrňovala živelného Tomsu Legierského. Výtečný byl souboj zlé čarodějnice Černé rukavice a detektiva Lupy. Černá rukavice působila jako rodná sestra Chucka Norise, a detektiv Lupa jako třtina ve větru se klátící.
(zadáno: 5.7.2014)
Na přehlídce inscenací Studia Damúza v rámci festivalu Loutkářská Chrudim, bylo toto představení přeci jen trochu slabší. Trio dam Vaňousová, Čičmanová, Vítková předvedlo standartní představení pro děti, trochu připomínající Paskudárium pezinského souboru Piki. Úžasný byl spirálovník ušatý, nudle jak lodní lana i tři vši, které si ve vlasech nečesané Helenky zřídily Karaoke bar.
(zadáno: 1.6.2014)
Inscenace je určena pro děti od dvou let, a proto má jednoduchý děj a mnoho se toho nenamluví. Leckteré taškařice pro batolata se nějakým dějem nezabývají. Proto je velmi sympatické, že si tvůrci dali práci vymyslet jednoduchou hříčku přístupnou dětem, která se už dá považovat za divadelní inscenaci. Zhlédnuto na festivalu Dítě v Dlouhé.
(zadáno: 29.5.2014)
Velmi zdařilé edukačně, a i o rodičovské vině. Dopis v alfabatě (jen tak dál, není jen azbuka či sypaný čaj!), i netušená vina, kterou provázejí Eurynie. A jak to teda tenkrát vlastně bylo? Pro děti až příliš mnoho slov. Opravdu je nutné zcela zřetelnou Pallas Athénu J. Vaňousové montovat do jednooborové Afrodíté? Zhlédnuto na festivalu Dítě v Dlouhé 2014.
(zadáno: 29.5.2014)
Oh, Mannitou. Howgh!
(zadáno: 7.4.2014)
75% Maně mi vytanula na mysli anekdota (prý) z Těšína, o jednom pánovi, který szukal mezskanie, a o druhém, který meszkal szukanie. Zato dámy v inscenaci hovořily jedna o voze, druhá o koze. Inscenace, kde se stále mluví, ale nikdo nic neřekne. Pohybově i výtvarně velmi dobré. Nejvíce to celé připomínalo hudební skladbu.
(zadáno: 7.4.2014)
65% Výtvarně působivé, ale některé scény nečitelné, ba i nudné.
(zadáno: 5.4.2014)
Viz blog a hodnocení J. Pařízka (více v článku na blogu)
(zadáno: 22.3.2014)
Téma, z kterého se dalo vytěžit mnohem víc. Spíše se jednalo o edukační rozhlasovou hru, doplněnou schematickým animovaným filmem a několika karetními triky. Děrgel je hezký, a Bydžovská nevýrazná.
(zadáno: 21.3.2014)
Cina, Strenáčik, Zonyga, Vlas, Pavlovčinová, ad. Džungle má talent. Dále viz blog. (více v článku na blogu)
(zadáno: 20.3.2014)
Úžasná filmová groteska plná různých triků. Opět se nejedná o klasické loutkové divadlo, ale loutkovost je zřejmá. Postava Georgea Méliése se všemi ostatními postavami zachází jako s loutkami. Nedílnou součástí inscenace je scéna a kostýmy Marka Zákosteleckého a výtečná hudba kapely DVA.
(zadáno: 25.2.2014)
75 %. Zhlédnuto na festivalu Malá inventura. Představení je zkráceno o 20 min., odpadají scény s T. Kadlecem. Inscenace je posunuta k neverbálnímu vnímání, více hrají emoce a tělo. Však se také na MI hraje pro zahraniční promotéry. Vynikající výkon I. Uhlířové, které zdatně sekunduje, byť poněkud nejednoznačná, N. Kovářová.
(zadáno: 21.2.2014)
Viděla jsem s Veronikou Kotlíkovou, a také vydařené.
(zadáno: 15.2.2014)
(zadáno: 3.1.2014)
Zapadá do předvánoční atmosféry.
(zadáno: 3.1.2014)
Příjemná letní podívaná.
(zadáno: 6.12.2013)
Veselý kabaret se zpěvy.
(zadáno: 29.11.2013)
80% za emoční zásah. Problémy dospívajích i jejich rodičů na černobílém plátně. Barevně je vypodobněno pouze Azurové pobřeží. Dobře odhadnuté možnosti herců divadla Alfa. Jděte na to, to si popláčete. Teenageři v hledišti se nehihňali, ani se nedojímali, nýbrž soustředěně hleděli s otevřenými ústy. Pirát sedmi moří zkřížený s agentem 007 je nedostižný. Hnidy: mladým mnoho odkazů nic neříkalo. Na druhou stranu, nám asi mnoho neříkaly odkazy na virtuální realitu. P.S. V inscenaci se používá čeština, precizní czenglich, francouzština a dojemná italština. Shlédnuto na Festivalu 13+.