Redakce

Kateřina Jírová

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (337)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 19.9.2013)
Nevím, jestli jsem viděla všechno, ale co jsem viděla, bylo super. viz blog (více v článku na blogu)
(zadáno: 18.9.2013)
Standa rtní špička loutkohereckého umění. Vše běží jak má, loutky předvádějí možnosti své animace, a dokonce se objeví i pozapomenutý dupák. Labutě z Labutího jezírka pochopí svou šanci a vytvoří soubor, který je lepší než Lady Gaga či než kreace Jamese Blonda. Také připomenutí čtyřiceti loupežníků a jiných má pro fajnšmejkry své kouzlo. Jen z toho vypadl motiv Fausta. Vše je ale přeci jen trochu příliš známé a profláklé. Pak není divu, že kontroverzní Budulínek posbírá ceny všude, kam přijede. Ani tato inscenace není taškařice pro batolata, ale jako když mluvíš do dubu (do Rathouské).
(zadáno: 16.9.2013)
Odporné, ohyzdné, strhující. Jen aby se Karlu Dobrému ty ďábelské role nevymstily. viz blog a Kabaret Shakespeare. Shlédnuto na MF DIVADLO Plzeň.
(zadáno: 16.9.2013)
Přes veškerou empatii a sympatii nemohu dát více než 60%. viz blog Shlédnuto na MF DIVADLO Plzeň.
(zadáno: 13.9.2013)
viz blog Shlédnuto na MF DIVADLO Plzeň.
(zadáno: 13.9.2013)
viz blog Shlédnuto na MF DIVADLO Plzeň.
(zadáno: 13.9.2013)
75% viz blog Shlédnuto na MF DIVADLO Plzeň.
(zadáno: 13.9.2013)
viz blog Shlédnuto na MF DIVADLO Plzeň.
(zadáno: 30.8.2013)
(zadáno: 22.8.2013)
(zadáno: 21.8.2013)
(zadáno: 10.8.2013)
Jedná se o dobře secvičený muzikál, s nadšenými nadanými lidmi, a, jak již zmínila Veronika Boušová, ctí původ a řemeslo. V komorním prostředí divadla Na prádle bylo až s podivem, jak se tam tak početná „banda“ může pěkně vyřádit. V pražských vodách je to určitě zjevení, a zvláště pohybově nadprůměrný Lukáš Pečenka jistě získá další podobná angažmá. Přesto mi to připadalo chvílemi až moc nadšené, kráčení od úspěchu k úspěchu a ke světlým zítřkům poněkud neupřímné. Ale to je asi to ctění původu. Druhá půle inscenace pro mě byla utrpením, taková klišé s plyše už snad máme za sebou.
(zadáno: 20.7.2013)
Velmi zdařilá inscenace, škoda, že zahraniční agentura neprodloužila svolení k provozování.
(zadáno: 19.7.2013)
75% Z inscenace čiší ještě studentské nadšení, ač už všichni členové souboru absolvovali. První část je zdlouhavá jako parodované Filmové týdeníky, ale možná je to záměr. Oslava narození Gagarina, provázená melodií vánoční koledy, kdy u kolébky visí portréty „svatých“ Lenina a Marxe je dost na hraně. V druhé půli je mnoho pěkných scén, např. J. Vaňousová předvádí, jak se stavěly mosty, zapalovaly svíčky či jak kolaboranti dostali provaz, nebo scéna, kdy dýdžej vyzve mládež k ploužáku. Závěr je zbytečně nastavovaný. Krásné písně, které lze hrát i samostatně při koncertu Jahodových dětí.
(zadáno: 19.7.2013)
Inscenaci jsem viděla na MF DIVADLO v Plzni, kde patrně příliš nevyšla. Slabomyslný příběh k soap opeře patří, ale myslím, že tvůrci chtěli sdělit víc.
(zadáno: 6.7.2013)
Stolové loutkové divadlo v kufru, přesné vedení loutek, vtipy pro děti, i pro dospělé (pro děti neškodné). V pohádce vystupuje úžasný jelen, který je převlečen za herečku. (Pozor, během představení je zakázáno krmit zvěř!) Shlédnuto na Loutkářské Chrudimi.
(zadáno: 4.7.2013)
Inscenace je velmi nevyrovnaná, jednou se zadaří, a je to na 80%, jindy je to průšvih tak na 40%.
(zadáno: 4.7.2013)
Pro nás zvláštní pohádka, ale pěkné.
(zadáno: 4.7.2013)
Krásná pohádka o princezně.
(zadáno: 4.7.2013)
Krásné loutky. Děje je ve scénické básni pomálu, ale obrazy jsou to pěkné. Shlédnuto na Loutkářské Chrudimi.
(zadáno: 2.7.2013)
Soubor komediantů původně z Kuksu chce vrátit evropské divadlo tam, odkud vzešlo - do kostela. Interaktivní pásmo bylo na Loutkářské Chrudimi umístěno do Muzea barokních soch, umístěného v bývalém klášteře. Takže již scénografie byla ohromující. Diváci procházeli podle šipek celým areálem, a v různých zákoutích je čekalo devět zastavení, každé tak na 5-10 minut. Herecké výkony vesmě sestávaly z extatického vytržení, ale v daném kontextu vše dohromady tvořilo úžasný zážitek až duchovního rozměru.
(zadáno: 22.6.2013)
Šťastný nápad sehrát tři pohádky propojené příběhem dvou námořníků. Hezky odehrané, příjemná hudba.
(zadáno: 20.6.2013)
Další variace na známé téma, že perníčky se loupat nemají. Z Ježibaby šel opravdu strach, ale stejně skončila v peci.
(zadáno: 20.6.2013)
Loutkové, pohybové, zpěvné, didaktické, ba dokonce roztomilé.
(zadáno: 19.6.2013)
Jednotlivá čísla docela ušla, ale celkově velmi slabé.