Redakce

Kateřina Jírová

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (316)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 14.9.2012)
Zdařilý přepis známé pohádky. Akorát ta liška mohla dopadnout lépe. Zvláště u svobodomyslných prarodičů.
(zadáno: 14.9.2012)
Na festivalu v Plzni se opravdu nezadařilo. Hluché, nekomunikativní, bez motivu.
(zadáno: 14.9.2012)
Velmi zdařilá černá groteska o životě, o době a o bohu. Podle stejné předlohy jako Trainspotting. Expozice je velmi autentická, zvláště znáte-li polovinu účinkujících ze studentských večírků.
(zadáno: 13.9.2012)
Teenagerovská adaptace, střet rodičovské a mladé generace. Občas se cituje ze Shakespeareho. "Vykašli se na bobříka, měl sis hledět bobra."
(zadáno: 22.7.2012)
(zadáno: 21.7.2012)
Proč?
(zadáno: 21.7.2012)
V této detektivce ještě minimalismus nebyl tak pokorčilý, ale bylo tam mnoho silných míst.
(zadáno: 21.7.2012)
Úažsná inscenace založená na minimalistickém principu. V předstvení na Hronově docházelo použitím alikvotních tónu k navození dojmu klášterního gregoriánského chorálu.
(zadáno: 15.7.2012)
Hluboce psychologické a zároveň vysoce dramatické. Urychlený odchod vedení DNZ a ND z hlediště je toho důkazem. (více v článku na blogu)
(zadáno: 11.7.2012)
Autory proklamovaný cíl se jim na jeviště přenést nepodařilo, ale duch Olivera Twista, patrně nedopatřením, zůstal zachován.
(zadáno: 11.7.2012)
(zadáno: 10.7.2012)
Skutečně místy i poetické. Jinak se nemohu zbavit dojmu, že se jednalo o další černou grotesku.
(zadáno: 5.7.2012)
(zadáno: 2.7.2012)
Veselá groteska o neveselých věcech.
(zadáno: 15.6.2012)
Super!
(zadáno: 14.6.2012)
Trochu popletené,ale roztomilé.
(zadáno: 25.5.2012)
Dušan Pařízek je Evropan. Nikdo jiný by se s věrnými diváky, neboť valná část publika živě reagovala na většinu obrazů, nedokázal důstojně rozloučit číší šampaňského. Život jde dál.
(zadáno: 24.5.2012)
Premiéra byla hodně nepovedená.
(zadáno: 24.5.2012)
Je třeba dodat, že jsem viděla tuto sestavu: Polívka, Vetchý, Divíšková, Hálek, Poloczek
(zadáno: 24.5.2012)
Na ČK trochu slabé.
(zadáno: 19.5.2012)
Tma a nebylo pořádně slyšet. Asi mi ušla pointa. Karel Roden měl toho dne narozeniny, takže při děkovačce předávali spolupracovníci dary, a aplaudovalo se ve stoje.
(zadáno: 16.5.2012)
Viděla jsem Nahniličko (poněkud dojatý) v Divadle na zábradlí, ještě s Josefem Žluťákem Hrubým a Renatou Becerrovou. Do ladění DNZ tato inscenace nezapadala ani náhodou, a bylo jasné, že je to bulvár, ale bylo to vtipné, svěží, profesionální, a plné energie.
(zadáno: 16.5.2012)
Viděla jsem Sluhu dvou pánů kdysi dávno, v době, kdy M. Donutil přešel do Prahy, a ještě nebyl hvězdou. Tehdy bylo hlediště rozděleno na dvě půlky, parter byl naprosto tuhý, a nechápal, co se to v Národním divadle děje, a galerie jásaly. Byť jsem jako studentka seděla na galerii, nepochopením geniality M. Donutila bych patřila do parteru. Praxe však ukázala, že z mého pohledu podbízivá prezentace M. Donutila je divácky úspěšná. Výkony ostatních herců byly u představení, které jsme viděla já, ve srovnání s M. Donutilem mnohem divadelně zajímavější.