Redakce

Kateřina Jírová

redakční zkratka: kac

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení (304)

Filtrování hodnocení:    
   

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 21.3.2014)
Cina, Strenáčik, Zonyga, Vlas, Pavlovčinová, ad. Džungle má talent. Dále viz blog. (více v článku na blogu)
(zadáno: 20.3.2014)
Úžasná filmová groteska plná různých triků. Opět se nejedná o klasické loutkové divadlo, ale loutkovost je zřejmá. Postava Georgea Méliése se všemi ostatními postavami zachází jako s loutkami. Nedílnou součástí inscenace je scéna a kostýmy Marka Zákosteleckého a výtečná hudba kapely DVA.
(zadáno: 21.2.2014)
Viděla jsem s Veronikou Kotlíkovou, a také vydařené.
(zadáno: 29.11.2013)
80% za emoční zásah. Problémy dospívajích i jejich rodičů na černobílém plátně. Barevně je vypodobněno pouze Azurové pobřeží. Dobře odhadnuté možnosti herců divadla Alfa. Jděte na to, to si popláčete. Teenageři v hledišti se nehihňali, ani se nedojímali, nýbrž soustředěně hleděli s otevřenými ústy. Pirát sedmi moří zkřížený s agentem 007 je nedostižný. Hnidy: mladým mnoho odkazů nic neříkalo. Na druhou stranu, nám asi mnoho neříkaly odkazy na virtuální realitu. P.S. V inscenaci se používá čeština, precizní czenglich, francouzština a dojemná italština. Shlédnuto na Festivalu 13+.
(zadáno: 31.10.2013)
Inscenace vykazuje kvalitativní znaky starého dobrého Zábradlí před paranoiou. Derniéra byla krásné, čisté divadlo, postavené na přesném textu a s pěknou výpravou. Převažovalo černobílé ladění scény, avšak další barvy tam přeci jen byly: smetanová a pastelově modrá. Hlavním hybatelem děje byly ženy, před přestávkou dlouhovlasé a v bílém. Zvláště laškovný rozparek na sukni až skoro nahoru M. Sidonové v roli Šárky byl podnětný. Po přestávce nasadily ženy černé šaty a krátkovlasé paruky, ale přesto zůstaly ženami. Vynikající V. Helšus v roli Otce byl možná výraznější než J. Ornest.
(zadáno: 10.10.2013)
Dokonalé profesionální mísení protikladů, ženského s mužským, něžného s hrubým, slova s němým pohybem, dokonalé. (více v článku na blogu)
(zadáno: 13.9.2013)
75% viz blog Shlédnuto na MF DIVADLO Plzeň.
(zadáno: 13.9.2013)
viz blog Shlédnuto na MF DIVADLO Plzeň.
(zadáno: 20.7.2013)
Velmi zdařilá inscenace, škoda, že zahraniční agentura neprodloužila svolení k provozování.
(zadáno: 4.7.2013)
Krásná pohádka o princezně.
(zadáno: 4.7.2013)
Krásné loutky. Děje je ve scénické básni pomálu, ale obrazy jsou to pěkné. Shlédnuto na Loutkářské Chrudimi.
(zadáno: 20.6.2013)
Loutkové, pohybové, zpěvné, didaktické, ba dokonce roztomilé.
(zadáno: 20.5.2013)
Syrák na entou. Takový zásah jsem teda nečekala.
(zadáno: 15.5.2013)
Velmi milé představení, které vzniklo jako kolektivní dílo účinkujících. V dnešním představení byly aktuální novinky z facebooku i odjinud integrálně propojeny, a budily zaslouženou odezvu publika. Sled scének, které "většinové publikum" zná buď z vlastní zkušenosti nebo z televize či odjinud, jsou zde nově zpracovány a interpretovány. Tentokrát po představení nebyla diskuze, ale diskutovalo se v divadelním baru. Vedení divadla přislíbilo další reprízu Eskalátoru v listopadu 2013.
(zadáno: 17.3.2013)
75% V divadle Kámen poprvé režíroval inscenaci jiný režisér, než principál Macháček. Výsledek je uspokojivý. Tentokrát není inscenace založena na zvuku a slově, minimalismu se dociluje jinými postupy, především pomalým temporytmem a až chvílemi do trapnosti protahovaným tichem a nečinností na jevišti. Zajímavě hraje i do inscenace neplánované těhotenství jedné z hereček. Barevná symbolika "Kamenných" inscenací zůstává zachována pouze v závodnických boxech. Není úplně jasné, jak inscenace vlastně končí, ale vzhledem k jasné symbolice provazu se smyčkou asi špatně. Matice se asi nepřevlékla.
(zadáno: 10.3.2013)
"Ze všech pokladen na celým světě si vybrala zrovna tuhle..." Příběh dvou Zlatovlásek v rámci "divadla na divadle", pokladny na železniční stanici Martina Velikého, pocestného Petera Vargy, a Erbenova Štědrého večera.
(zadáno: 8.12.2012)
(zadáno: 15.9.2012)
Poetické obrazy o vlastně ne příliš poetickém umělci. Folklorní obrazy moravské vesnice bojující s kolektivazicací a kapitalismem. Červenka a Modráček. Výborný výkon Ivany Hloužkové.
(zadáno: 14.9.2012)
Velmi zdařilá černá groteska o životě, o době a o bohu. Podle stejné předlohy jako Trainspotting. Expozice je velmi autentická, zvláště znáte-li polovinu účinkujících ze studentských večírků.
(zadáno: 21.7.2012)
V této detektivce ještě minimalismus nebyl tak pokorčilý, ale bylo tam mnoho silných míst.
(zadáno: 21.7.2012)
Úažsná inscenace založená na minimalistickém principu. V předstvení na Hronově docházelo použitím alikvotních tónu k navození dojmu klášterního gregoriánského chorálu.
(zadáno: 15.7.2012)
Hluboce psychologické a zároveň vysoce dramatické. Urychlený odchod vedení DNZ a ND z hlediště je toho důkazem. (více v článku na blogu)
(zadáno: 15.6.2012)
Super!
(zadáno: 24.5.2012)
Je třeba dodat, že jsem viděla tuto sestavu: Polívka, Vetchý, Divíšková, Hálek, Poloczek

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>