Redakce

Kateřina Jírová

redakční zkratka: kac

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení (304)

Filtrování hodnocení:    
   

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 16.6.2018)
V "největší společné sauně v Evropě" jsem shlédla na Skupově Plzni nový projekt bratrů Formanů. Nejdříve je to varieté dobře navozující atmosféru Divokého západu, tak, jak si ho v Evropě představujeme. Následuje filmový němý western, přes který "prší", a zúročí se některé motivy z první části. Příběh je snový a nedává moc smysl, ale obrazy jsou krásné. Tentokrát se na představení podíleli i diváci, kteří zuřivým máváním vějíři a vším možným (já jsme vířila Skupovým zpravodajem), vytvářeli pocit chladného proudícího vzduchu.
(zadáno: 15.4.2011)
První půlka je takové zahřívací kolo, ale druhá půle stojí za to.
(zadáno: 13.9.2014)
Zdařilé dokumentární divadlo, pivo, ženy, zpěv. Zhlédnuto na Mezinárodním festivalu DIVADLO.
(zadáno: 16.9.2013)
Odporné, ohyzdné, strhující. Jen aby se Karlu Dobrému ty ďábelské role nevymstily. viz blog a Kabaret Shakespeare. Shlédnuto na MF DIVADLO Plzeň.
(zadáno: 13.9.2013)
viz blog Shlédnuto na MF DIVADLO Plzeň.
(zadáno: 5.7.2014)
75% Shlédnuto přehlídce inscenací Studia Damúza v rámci festivalu Loutkářská Chrudim. Živel Johana Vaňousová tentokrát vystoupila v roli rozumné ukázněné herečky, která usměrňovala živelného Tomsu Legierského. Výtečný byl souboj zlé čarodějnice Černé rukavice a detektiva Lupy. Černá rukavice působila jako rodná sestra Chucka Norise, a detektiv Lupa jako třtina ve větru se klátící.
(zadáno: 19.6.2013)
Jednotlivá čísla docela ušla, ale celkově velmi slabé.
(zadáno: 21.7.2012)
Proč?
(zadáno: 16.10.2010)
(zadáno: 4.7.2013)
Inscenace je velmi nevyrovnaná, jednou se zadaří, a je to na 80%, jindy je to průšvih tak na 40%.
(zadáno: 9.6.2016)
Klasický příběh o prostopášníkovi a svůdci Doni Anny v novém provedení. Buchty a loutky, v této inscenaci pouze jako "pánská jízda", předvádí svoji verzi slavného příběhu. Vidíme marionety, i "živáky" s obrovskými maskami na hlavě. V pekle nakonec skončí nejen vysoce postavený Don Šajn, ale i lidový Kašpárek. Zhlédnuto na festivalu 32. Skupova Plzeň.
(zadáno: 10.9.2016)
(65%) Jedná se další inscenaci trojice Jan Nebeský, David Prachař a Lucie Trmíková, a z jejich tradiční tvorby se vymyká poklidností a srozumitelností. Hereckou dvojici Prachař-Trmíková doplňuje tentokrát Alois Švehlík, který na sebe suverénně strhává pozornost.
(zadáno: 12.1.2013)
75% Několik repríz po premiéře je hra usazená, herci na sebe reagují, barokní verš zvládají. Občas je hra zkrácena tak, že divák chvíli tápe, kde v ději zrovna jsme, naopak některé motivy jsou v akci srozumitelnější, než u Mikeše. Ale proč si Muley tu holku nevzal?
(zadáno: 10.3.2013)
"Ze všech pokladen na celým světě si vybrala zrovna tuhle..." Příběh dvou Zlatovlásek v rámci "divadla na divadle", pokladny na železniční stanici Martina Velikého, pocestného Petera Vargy, a Erbenova Štědrého večera.
(zadáno: 10.6.2016)
Nesourodí tři králové s márami, zemřelou matkou a svatební košilí. Avšak publikum zalknuté. Čas, který jsem v životě chtěla strávit s divadlem Handa Gote, už vypršel. Zhlédnuto na festivalu 32. Skupova Plzeň.
(zadáno: 15.5.2013)
Velmi milé představení, které vzniklo jako kolektivní dílo účinkujících. V dnešním představení byly aktuální novinky z facebooku i odjinud integrálně propojeny, a budily zaslouženou odezvu publika. Sled scének, které "většinové publikum" zná buď z vlastní zkušenosti nebo z televize či odjinud, jsou zde nově zpracovány a interpretovány. Tentokrát po představení nebyla diskuze, ale diskutovalo se v divadelním baru. Vedení divadla přislíbilo další reprízu Eskalátoru v listopadu 2013.
(zadáno: 17.9.2012)
(zadáno: 25.3.2013)
Milá podívaná, občas trochu překombinovaná, zvláště v postavě Cherubína a Bazilia. Výborná Pavla Tomicová zachránila, co se dalo. Mé oko potěšili hrabě Almaviva (Jiří Zapletal) a Amor (Jakub Tvrdík).
(zadáno: 10.6.2016)
Veselá taškařice, promyšlených vtípků a poučených animací a stínového divadla. Inscenace si neklade vyšší cíl, než pobavit, a tento záměr naplňuje excelentně. Zhlédnuto na festivalu 32. Skupova Plzeň.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>