Redakce

Kateřina Jírová

redakční zkratka: kac

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení (302)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 13.4.2015)
Poněkud zmatené a vykradené. Zhlédnuto na festivalu Dítě v Dlouhé
(zadáno: 11.4.2015)
75% Velmi povedený přepis známých večerníčkových příběhů. Akorát ovčí babička mohla být trochu hezčí, vzhledem k tomu, jak půvabně vypadali Beránek a Ovečka ve svých postýlkách. Ale co to bylo s tím drbáním zad? Můj téměř čtyřletý syn udržel pozornost celou hodinu. Zhlédnuto na festivalu Dítě v Dlouhé.
(zadáno: 14.3.2015)
Příjemně plynoucí kabaret, který navic trvá přijemných 75 minut. Připomenutí Havla z dob jeho mládí, kdy ještě nebyl celebritou. I na J. Kašpara se dostalo. Molitanové poleno coby Univerzál bylo velmi vtipné.
(zadáno: 22.2.2015)
Divadlo jedné herečky Aničky Duchaňové, nyní již praxí poučené, jak hrát v každém prostoru pro rozjívené děti. Práce s loutkou dobrá, písničky lepší. Zhlédnuto na festivalu Malá inventura.
(zadáno: 13.9.2014)
Neuvěřitelný Norbert Lichý. Avšak vedle přetékajícího Lichého se ukázněný a úsporný podlejzák Jiří Müller neztrácí. Shlédnuto na Mezinárodním festivalu DIVADLO.
(zadáno: 13.9.2014)
Krásné pohybové divadlo, mladí nadšení herci dosud nepoznamenaní realitou, a silné texty lidových písní, ke kterým není co dodat. Shlédnuto na Mezinárodním festivalu DIVADLO.
(zadáno: 13.9.2014)
Zdařilý přepis, výtečně výkony P. Děrgela a Z. Onufrákové, a dokonce i K. Halbich dokázal proměnit své krátké výstupy. Shlédnuto na Mezinárodním festivalu DIVADLO.
(zadáno: 13.9.2014)
75% za herecké výkony a režii. Shlédnuto na Mezinárodním festivalu DIVADLO.
(zadáno: 13.9.2014)
Zdařilé dokumentární divadlo, pivo, ženy, zpěv. Zhlédnuto na Mezinárodním festivalu DIVADLO.
(zadáno: 11.9.2014)
Na téměř prázdné scéně se odehrává loutkové divadlo v režii Georgese Duroye. Vypravěč a paparazzi Guy vše odvypráví, a herci na scéně šablonovitě předvedou. Ovšem "odilustrují" řečené s takovým nasazením, že se jedná o výlučnou inscenaci. Shlédnuto na Mezinárodním festivalu DIVADLO.
(zadáno: 25.8.2014)
Tato ptákovina je neuvěřitelná i v kontextu běžných ptákovin hochů z Vosto5. Pyrotechnické efekty, důstojná přítomnost olympských bohů, a v přírodním amfiteátru na Letní Letné představení doplnil i ohňostroj, symbolizující Titány. V závěru představení se bohové vzepjali k heroickému boji s Titány, které chvíli před tím vypustil Zeus z Tartaru. Boje se zúčastnil i Dionýsos, přestože má modrou knížku. (Z olympských bohů byli přítomni jen čtyři, ostatní se omluvili, např. Athéna byla v Athénách, Hádés byl na cvičáku s Kerberem, Hera se natírala na plech, apod.)
(zadáno: 24.8.2014)
Roztomilá komorní inscenace, hraná zčásti v iluzívním loutkovém divadle. Návětrná část hlediště si musí dávat pozor na sněhostroj v roli vánicového děla.
(zadáno: 5.7.2014)
75% Na přehlídce inscenací Studia Damúza v rámci festivalu Loutkářská Chrudim vynikající představení.
(zadáno: 5.7.2014)
Na přehlídce inscenací Studia Damúza v rámci festivalu Loutkářská Chrudim, bylo toto představení přeci jen trochu slabší. Anně Schmidtmajerové a Tomsu Legierskemu se tentokrát moc nedařilo.
(zadáno: 5.7.2014)
Na přehlídce inscenací Studia Damúza v rámci festivalu Loutkářská Chrudim vynikající představení. Tři dámy, Vaňousová, Čičmanová, Vítková, předvedly krsánou živelnou komedii o Jonášovi, velrybě a námořnících.
(zadáno: 5.7.2014)
75% Shlédnuto přehlídce inscenací Studia Damúza v rámci festivalu Loutkářská Chrudim. Živel Johana Vaňousová tentokrát vystoupila v roli rozumné ukázněné herečky, která usměrňovala živelného Tomsu Legierského. Výtečný byl souboj zlé čarodějnice Černé rukavice a detektiva Lupy. Černá rukavice působila jako rodná sestra Chucka Norise, a detektiv Lupa jako třtina ve větru se klátící.
(zadáno: 5.7.2014)
Na přehlídce inscenací Studia Damúza v rámci festivalu Loutkářská Chrudim, bylo toto představení přeci jen trochu slabší. Trio dam Vaňousová, Čičmanová, Vítková předvedlo standartní představení pro děti, trochu připomínající Paskudárium pezinského souboru Piki. Úžasný byl spirálovník ušatý, nudle jak lodní lana i tři vši, které si ve vlasech nečesané Helenky zřídily Karaoke bar.
(zadáno: 1.6.2014)
Inscenace je určena pro děti od dvou let, a proto má jednoduchý děj a mnoho se toho nenamluví. Leckteré taškařice pro batolata se nějakým dějem nezabývají. Proto je velmi sympatické, že si tvůrci dali práci vymyslet jednoduchou hříčku přístupnou dětem, která se už dá považovat za divadelní inscenaci. Zhlédnuto na festivalu Dítě v Dlouhé.
(zadáno: 29.5.2014)
Velmi zdařilé edukačně, a i o rodičovské vině. Dopis v alfabatě (jen tak dál, není jen azbuka či sypaný čaj!), i netušená vina, kterou provázejí Eurynie. A jak to teda tenkrát vlastně bylo? Pro děti až příliš mnoho slov. Opravdu je nutné zcela zřetelnou Pallas Athénu J. Vaňousové montovat do jednooborové Afrodíté? Zhlédnuto na festivalu Dítě v Dlouhé 2014.
(zadáno: 29.5.2014)
Oh, Mannitou. Howgh!
(zadáno: 7.4.2014)
75% Maně mi vytanula na mysli anekdota (prý) z Těšína, o jednom pánovi, který szukal mezskanie, a o druhém, který meszkal szukanie. Zato dámy v inscenaci hovořily jedna o voze, druhá o koze. Inscenace, kde se stále mluví, ale nikdo nic neřekne. Pohybově i výtvarně velmi dobré. Nejvíce to celé připomínalo hudební skladbu.
(zadáno: 7.4.2014)
65% Výtvarně působivé, ale některé scény nečitelné, ba i nudné.
(zadáno: 5.4.2014)
Viz blog a hodnocení J. Pařízka (více v článku na blogu)
(zadáno: 22.3.2014)
Téma, z kterého se dalo vytěžit mnohem víc. Spíše se jednalo o edukační rozhlasovou hru, doplněnou schematickým animovaným filmem a několika karetními triky. Děrgel je hezký, a Bydžovská nevýrazná.
(zadáno: 21.3.2014)
Cina, Strenáčik, Zonyga, Vlas, Pavlovčinová, ad. Džungle má talent. Dále viz blog. (více v článku na blogu)

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>