Redakce

Kateřina Jírová

redakční zkratka: kac

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení (302)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > >>

(zadáno: 25.3.2013)
Milá podívaná, občas trochu překombinovaná, zvláště v postavě Cherubína a Bazilia. Výborná Pavla Tomicová zachránila, co se dalo. Mé oko potěšili hrabě Almaviva (Jiří Zapletal) a Amor (Jakub Tvrdík).
(zadáno: 17.3.2013)
75% V divadle Kámen poprvé režíroval inscenaci jiný režisér, než principál Macháček. Výsledek je uspokojivý. Tentokrát není inscenace založena na zvuku a slově, minimalismu se dociluje jinými postupy, především pomalým temporytmem a až chvílemi do trapnosti protahovaným tichem a nečinností na jevišti. Zajímavě hraje i do inscenace neplánované těhotenství jedné z hereček. Barevná symbolika "Kamenných" inscenací zůstává zachována pouze v závodnických boxech. Není úplně jasné, jak inscenace vlastně končí, ale vzhledem k jasné symbolice provazu se smyčkou asi špatně. Matice se asi nepřevlékla.
(zadáno: 10.3.2013)
"Ze všech pokladen na celým světě si vybrala zrovna tuhle..." Příběh dvou Zlatovlásek v rámci "divadla na divadle", pokladny na železniční stanici Martina Velikého, pocestného Petera Vargy, a Erbenova Štědrého večera.
(zadáno: 13.2.2013)
Inscenaci Jana Borny jsem viděla až teď, a během dvou let, co je na repertoáru, se usadila a vyladila. Zvláště první půlka měla několik pěkných, až poetických momentů, jako v asi nejlepším Bornově díle „Jak jsem se ztratil“. Přestože Bornova úprava vychází z Macháčkovy úpravy, právě pro množství nadsázky a zajímavých obrazů mi inscenace spíše připomínala Léblovy Naše naše furianty. Úžasná je kolektivní souhra všech účinkujících. Mile mě překvapila K. Sedláčková-Oltová v roli důvěřivé Kristýny Fialové. Asi nejvýraznější je Miroslav Hanuš v roli Jakuba Buška, ani ostatní ale nejsou nijak pozadu.
(zadáno: 30.1.2013)
Tentokrát vstoupila VOSTO5 na velké plátno, a dokonce to vypadá, že hodlá zkamenět. Původní soubor čtyř hochů z VOSTO5 byl v Pérákovi rozšířen o nebývalý počet účinkujících. A pustili se i do nového cirkusu a akrobacie. Nejkrásnější jsou filmové dotáčky, které navozují atmosféru doby filmů s rozporuplnou Adinou. S fakty zachází soubor volně, ale daří se připomenout neradostnou dobu druhé světové války. Byť tak VOSTO5 činí podobně, jako např. Tarantino ve filmu Hanební pancharti. Inscenace zůstává věrna dosavadnímu směřování souboru, a tak se naskýtá otázka, co nám tím hoši vlastně chtěli říci. (více v článku na blogu)
(zadáno: 12.1.2013)
75% Několik repríz po premiéře je hra usazená, herci na sebe reagují, barokní verš zvládají. Občas je hra zkrácena tak, že divák chvíli tápe, kde v ději zrovna jsme, naopak některé motivy jsou v akci srozumitelnější, než u Mikeše. Ale proč si Muley tu holku nevzal?
(zadáno: 8.12.2012)
Tentokrát propejení hraných scének s hudebními čísly příliš nevyšlo. Ukázky ze hry Ubu se vrací byly opravdu divácky nepřitažlivé, což zde uvádím jako pochvalu, neboť Ubu už je takový. Přestože výkony herců v krátkých výstupech byly přesvědčivé, obsah sdělovaného byl natolik mrazivý, že herci málokdy sklidili potlesk. Hudební čísla dnes již kultovních písní s kultovními texty jsou jistým zásahem srdcí diváků.
(zadáno: 8.12.2012)
(zadáno: 17.9.2012)
(zadáno: 16.9.2012)
Představení jako by se odehrávalo za igelitovou clonou. "Šokující" minipříběhy na téma láska a peníze, kde vítězí peníze, nebyly přiliš přesvědčivé. Zpřeházený scénosled mě také neuvedl v úžas.
(zadáno: 15.9.2012)
Poetické obrazy o vlastně ne příliš poetickém umělci. Folklorní obrazy moravské vesnice bojující s kolektivazicací a kapitalismem. Červenka a Modráček. Výborný výkon Ivany Hloužkové.
(zadáno: 14.9.2012)
Zdařilý přepis známé pohádky. Akorát ta liška mohla dopadnout lépe. Zvláště u svobodomyslných prarodičů.
(zadáno: 14.9.2012)
Na festivalu v Plzni se opravdu nezadařilo. Hluché, nekomunikativní, bez motivu.
(zadáno: 14.9.2012)
Velmi zdařilá černá groteska o životě, o době a o bohu. Podle stejné předlohy jako Trainspotting. Expozice je velmi autentická, zvláště znáte-li polovinu účinkujících ze studentských večírků.
(zadáno: 13.9.2012)
Teenagerovská adaptace, střet rodičovské a mladé generace. Občas se cituje ze Shakespeareho. "Vykašli se na bobříka, měl sis hledět bobra."
(zadáno: 22.7.2012)
(zadáno: 21.7.2012)
Proč?
(zadáno: 21.7.2012)
V této detektivce ještě minimalismus nebyl tak pokorčilý, ale bylo tam mnoho silných míst.
(zadáno: 21.7.2012)
Úažsná inscenace založená na minimalistickém principu. V předstvení na Hronově docházelo použitím alikvotních tónu k navození dojmu klášterního gregoriánského chorálu.
(zadáno: 15.7.2012)
Hluboce psychologické a zároveň vysoce dramatické. Urychlený odchod vedení DNZ a ND z hlediště je toho důkazem. (více v článku na blogu)
(zadáno: 11.7.2012)
Autory proklamovaný cíl se jim na jeviště přenést nepodařilo, ale duch Olivera Twista, patrně nedopatřením, zůstal zachován.
(zadáno: 11.7.2012)
(zadáno: 10.7.2012)
Skutečně místy i poetické. Jinak se nemohu zbavit dojmu, že se jednalo o další černou grotesku.
(zadáno: 5.7.2012)

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > >>