Redakce

Lukáš Dubský

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (970)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 12.1.2012)
Londonova předloha je na divadelní prkna jen velmi těžko převoditelná a hradecká dramatizace se potýká s množstvím problémů. Především s faktem, že Standingův vnitřní svět je v divadelním jazyce až nepříjemně doslovný. Tradičně dobré jsou ovšem herecké výkony (zvláště Vojtěch Dvořák).
(zadáno: 11.12.2011)
Velmi dobře napsaná hra, ale řekl bych že v Plzni se moc nepodařilo využít její potenciál. Hlavně v první polovině byla spousta vtipů jen odříkána, zcela chybělo nějaké pointování. Možná z důvodu, že by pak inscenace byla příliš dlouhá. Herecké výkony spíše průměrné.
(zadáno: 4.12.2011)
Na inscenaci je asi nejzajímavější povedená hudební stránka - naživo hraný rock´n´roll má opravdu říz. Scénáři trochu chybí lehkost a hravost předchozího minimuzikálu Janík, hojahoj zbojník, takže dost scének vyznívá hluše.
(zadáno: 30.11.2011)
Viděno z TV záznamu.
(zadáno: 22.11.2011)
Formálně velice zajímavé dílo. Scéna Marka Cpina je skutečně neotřelá, herecké výkony v groteskním balení jsou povedené. S obsahem už je to trochu horší. Musím říct, že ani jedna z povídek mě tak docela nezasáhla. O úzkosti ze života či osamělosti se tu sice mluví, ale pocitově na mě inscenace tak nepůsobí. Velké množství zatmívaček je retardující, a to přesto, že inscenace trvá jen 80 minut.
(zadáno: 20.11.2011)
Divadelní adaptace z velké části kopíruje svou filmovou předlohu. Z pánské trojice se nejlépe daří M.Zounarovi, který hraje Petrtýla. Filip Tomsa se sice snaží, ale na roli Gustava je prostě příliš mladý, Zbyšek Pantůček je jako Tonda spíše nevýrazný. Z dámské části mě nejvíce zaujala Adéla Gondíková, která má potřebná nadhled. Na agenturní představení se ale jedná o vkusně udělanou záležitost.
(zadáno: 23.10.2011)
Nijak objevná inscenace to není, jednoznačným plusem je ale povedená scéna a výkon Jiřího Štěpničky v roli Shylocka. Dost otravná je celá Bassaniova kumpanie a nejsem si jistý, jestli homosexuální podtóny ve vztahu Antonia a Bassania inscenaci nějak obohatily.
(zadáno: 12.10.2011)
(zadáno: 8.10.2011)
Viděno z TV záznamu
(zadáno: 1.10.2011)
Vím, že vyčítat muzikálové pohádce přílišnou pohádkovost je asi trochu hloupé. Ale podle mě je škoda, že příběh, který je v podstatě založen na nejednoznačnosti lidských charakterů, disponuje v Brně jen černobíle načrtnutými postavami. Jinak samozřejmě zpracování je na tradičně vysoké úrovni, z herců mě nejvíce zaujali Lukáš Janota, Ivana Skálová a Zdeněk Junák.
(zadáno: 23.9.2011)
Taková divadelní jednohubka. Bohužel na skvělý film s Ingrid Bergmanovou jihlavská inscenace nemá.
(zadáno: 28.6.2011)
(zadáno: 5.6.2011)
Inscenace má poněkud pomalý rozjezd, postupně se ale tempo zlepšuje. Je vidět, že režisér Seydler pracoval v Pardubicích 20 let, protože snad všechny role jsou typově přesně obsazené. Velmi dobré jsou i hudební a především kostýmní složka. Chtělo by to o něco vtipnější text, i podle reakcí premiérového publika fungovala jen asi tak polovina vtípků ze scénáře.
(zadáno: 29.5.2011)
Místy text nabízí témata k zamyšlení, občas je ale trošku schématický. Vyloženě mě pak vadil závěr, který se bral zbytečně vážně.
(zadáno: 23.5.2011)
Viděno v TV záznamu: Havlův text není špatný, ale také ho nelze brát jako posvátný. Režisér Radok však evidentně více myslel na to, aby byl spokojen autor (což v přestávkovém rozhovoru sám přiznává), než aby si na své přišel divák. Hradecká inscenace Andreje Kroba se povedla víc. V Arše měli velkou výhodou ve vynikajícím výkonu Jana Třísky.
(zadáno: 26.4.2011)
Inscenace není špatná, ale řekl bych, že se úplně nepodařila práce s chórem a Jiří Mach v titulní roli hraje občas hodně na hraně uvěřitelnosti.
(zadáno: 20.4.2011)
Hře by slušela komorní scéna, na velkém jevišti působí inscenace staticky. Eva Reiterová je rozhodně zajímavá, i když některými gesty trochu okatě kopíruje Medřickou. Oproti tomu Karolina Frydecká se do role Gizely vůbec nehodí. Velmi zajímavě pojaté jsou ale vedlejší role ztvárněné Lucií Matouškovou a Miroslavem Babuským (alternuje s Otou Jirákem).
(zadáno: 21.3.2011)
Některé scény pobaví, výraznější dojem ale tato inscenace nezanechá. Na pardubickém Grand Festivalu smíchu spíše podprůměr.
(zadáno: 11.2.2011)
Tohle se tak úplně nepovedlo. Hudební vložky občas postrádají smysl a působí dojmeme, že důvodem jejich přítomnosti je hlavně to, aby byl složitý Shakespearův text co nejrychleji odvyprávěn. Některé scény se ale povedly a i herci se vesměs snaží.
(zadáno: 16.1.2011)
Řemeslně dobře udělaná inscenace, která mě ale za srdce příliš nechytla. Muzikálu také podle mě schází nějaký ústřední hit, který by si divák pobrukoval při cestě z divadla.
(zadáno: 30.11.2010)
Podobný styl humoru jako u muzikálu Ještěři. V některých momentech už ale Drábek trochu moc tlačí na pilu a výsledek je trochu rozpačitější než u zmíněných Ještěrů.
(zadáno: 26.10.2010)
Ambiciózní výklad Macbetha, který se bohužel trochu utápí v režisérském exhibicionismu Jana Mikuláška. Je zde spousta dobrých nápadů, ale také ohromná spousta zbytečných či zcela nečitelných. Myslím, že režisér nedokázal využít potenciálu hereckého souboru Divadla v Dlouhé. Přesto mě inscenace svým způsobem zaujala, takže dávám lehce nadprůměrná hodnocení s vědomím, že radikální výklad by si asi spíše zasloužil nějaké radikální hodnocení.
(zadáno: 21.9.2010)
Herecky a režijně zajímavá inscenace, která mě ale bohužel moc nechytla tematicky. V Izraeli jde možná o kontroverzní hru, v ČR lze těžko chápat a hodnotit hru z prostředí ortodoxní židovské komunity. Proto tomu trochu chybí nějaký celospolečenský dopad, jde vlastně spíš do exkurzi do pro nás exotického prostředí.