Redakce

Lukáš Holubec

redakční zkratka: luk

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>

(zadáno: 18.9.2015)
(zadáno: 18.9.2015)
(zadáno: 18.9.2015)
(zadáno: 18.9.2015)
(zadáno: 18.9.2015)
(zadáno: 6.6.2017)
Bouře nihilismu, nekompromisního odsouzení společnosti, ryzí krutosti, vzbouření pro establishmentu. Z dnes již kultovního románu Chucka Palahniuka, podpořeného povedeným filmem, se na jeviště ve světové divadelní premiéře skvěle podařilo přenést stěžejní myšlenky. Navíc celý příběh mladíka trpícího nespavostí, jenž započne boj proti konzumní společnosti a vytvoří tak společenstvo zajisté nijak lepší, drží pohromadě. Filip Nuckolls stvořil něco silně úderného a přes všechny postupné alternace a změny v obsazení i po devíti letech inscenace funguje. A výkon pana Němce je z říše nezaměnitelných.
(zadáno: 9.6.2017)
--- Ivoši, jsme mistři! --- (více v článku na blogu)
(zadáno: 18.9.2015)
(zadáno: 12.5.2016)
Koktejl z marnosti současnosti, bezútěšné dystopie, časové nevyzpytatelnosti, výbuchů, smrti, kolapsu... Chvílemi jsem slyšel i Sorokinův jazyk. Ač hra začíná jako činohra s běžným postupem, příchodem Jakuba Gottwalda vás definitivně posune do beznadějné přehlídky kolapsů civilizace. Ondřej Novotný dal dohromady podnětný text, který Ewa Zembok zpracovala vskutku sugestivně. Nechte se smést agresí všech zúčastněných. Takový svět byl, je a bude. Ponurý a skličující. Ale pořád v něm můžeme najít i chvíle duševního obohacení. Jedno vám servírují ve Strašnicích!
(zadáno: 2.5.2018)
Nádherný text o lásce a roztomilé potřebě spřízněné duše, s níž se v našem krutém světě dá přežít, byť s mnoha šrámy na těle i duši, je zabalen do drsné slupky černého humoru s příchutí ironie. Stejně jako se prolínají dvě časové roviny, vinou se mezi sebou i specifická něha a porozumění, jež jsou jedním ze základních stavebních kamenů povedené inscenace. Dalším jsou pak výtečné výkony I. Machalové a P. Halíčka, to vše v citlivé režii J. Bábka, tak jak je divák Kočky zvyklý. Rád bych si jen dokázal odmyslet i chvílemi pomalejší tempo a hlavně hudební podkres v čele se zpěvem. Avšak doporučuji!
(zadáno: 24.11.2017)
--- Díky, veliteli, lidstvo vám to nikdy nezapomene --- (více v článku na blogu)
(zadáno: 18.9.2015)
(zadáno: 17.10.2018)
Více viz blog.
(zadáno: 21.12.2018)
--- Koňská dávka tlachání --- (více v článku na blogu)
(zadáno: 18.9.2015)
Byli jako jedno tělo, jedna duše, jeden humor. Další z mnoha zločinů komunismu (násilné odloučení) je zde vyjádřen s neuvěřitelným citem. Samotná korespondence je na pódium převedena s dech beroucí sílou. Tomu určitě hodně napomáhá hudební doprovod, jenž vás nutí vcítit se do smutného osudu těchto mimořádných tvůrců ještě více. A těch nápadů, co se na jevišti vystřídá! Na jevišti, kde je zajímavě postavená scéna. Přesto je na prvním místě text. A jsem velice rád, že s ním pracovali zrovna paní Viceníková a pan Mikulášek. A ústřední herecká dvojice? Velký potlesk, nesmíte si je nechat ujít.
(zadáno: 18.9.2015)
(zadáno: 18.9.2015)
(zadáno: 10.5.2019)
--- Velkolepě povedená malost --- (více v článku na blogu)
(zadáno: 18.9.2015)
(zadáno: 18.9.2015)
(zadáno: 10.10.2015)
(zadáno: 28.3.2018)
Inscenace, jež zřejmě nebude zcela v souladu s většinovým divadelním proudem, ale v Rubínu dostala sympaticky prostor. Ve spílání publiku hrozivě vykukuje skrze text Elfride Jelinek aktuální populismus, jenž lidmi absolutně pohrdá. Ve stejném duchu komunikují obě herečky, ztvárňující jednu postavu, s diváky. Po lákavém laškování přichází vzápětí odkrytí pravé tváře a povýšenecká výpověď s cynickým akcentem. Ovšem o to více upřímná, a tak přímočará, že se divákovi nebude chtít z útulného rubínovského sklepa zpět do reality, jež jest světem královen duchů. Přijďte odhalovat nepříjemnou pravdu...
(zadáno: 1.10.2018)
Více viz třetí den v blogu z festivalu ...příští vlna/next wave 2017.

Další stránky hodnocení: << < 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>