Redakce

Lukáš Holubec

redakční zkratka: luk

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 21.9.2015)
Den opričníka - Studio Hrdinů: 100 %
(zadáno: 18.9.2015)
Osiřelý západ - Činoherní klub: 100 %
(zadáno: 18.9.2015)
Pan Polštář - Činoherní klub: 100 %
(zadáno: 18.9.2015)
Oblomov - Dejvické divadlo: 100 %
(zadáno: 18.9.2015)
Bratři Karamazovi - Dejvické divadlo: 100 %
(zadáno: 18.9.2015)
Proces - Divadlo Komedie: 100 %
(zadáno: 18.9.2015)
Weissenstein - Divadlo Komedie: 100 %
(zadáno: 18.9.2015)
Strýček Váňa - Divadlo Na zábradlí: 100 %
(zadáno: 18.9.2015)
Z cizoty - Divadlo Na zábradlí: 100 %
(zadáno: 5.12.2018)
Agent tzv. společenský - Švandovo divadlo: 90 %
Více viz blog.
(zadáno: 25.10.2018)
Tajemství - Městské divadlo Mladá Boleslav: 90 %
Nebývale silný zážitek. Více viz blog.
(zadáno: 27.4.2018)
Téměř dokonalá láska - Jihočeské divadlo Č. Budějovice: 90 %
Dvojice Kristýna Kosová x Adam Svozil stvořila pro studiovou scénu Jihočeského divadla krásnou inscenaci o nedokonalosti lásky a samotě v každém z nás. O manipulaci, jež je možná nejsilnějším hráčem ve hře zvané „Ztracenost člověka a jeho orientování se v současné společnosti“. Text současné kanadské autorky Nicole Moeller čerpá ze známého osudu Nataschy Kampusch, která byla v mládí téměř osm let vězněná v podzemí jistého třicátníka Wolfganga Priklopila. Více viz blog.
(zadáno: 13.3.2018)
Otec - Městská divadla pražská: 90 %
V Městských divadlech pražských na jevišti Rokoka může aktuálně divák navštívit inscenaci, jež se věnuje naprosto zásadní chorobě a je zpracována ve všech směrech jednoduše fantasticky. Více viz blog.
(zadáno: 5.1.2018)
Dánská občanská válka 2018-24 - Divadlo Na zábradlí: 90 %
Dánská občanská válka 2018-24 je pro mne jednou z nejlepších inscenací Divadla Na zábradlí za posledních několik let. Ukázalo se býti ideální volbou pustit k práci na této scéně Kristýnu Kosovou a Adama Svozila, kteří se svojí tvorbou hlásí o přední místo na české divadelní scéně. Jejich groteskní a černý humor na vážném poli blížící se apokalypsy a kolapsu je příjemným klíčem otevírající intenzivní divadelní zážitek. Více viz blog.
(zadáno: 30.11.2017)
Ve dne v noci - Experimentální prostor NoD: 90 %
Musím upřímně uznat, že inscenace Ve dne v noci mne zasáhla nebývale. Čas od času se totiž objeví na české divadelní scéně mladí umělci plní entuziasmu s kreativním přemýšlením, kteří dokazují, že není potřeba mít v širším kruhu známé jméno, a přesto jejich tvorba prokazuje ty nejvyšší kvality. Více viz blog.
(zadáno: 12.9.2017)
Po Fredrikovi - OLDstars: 90 %
Ani nemusím porovnávat s inscenací Divadla Letí. Tady jsem byl na dvě hodiny uzavřen v bílém světě Frederika a nevnímal nic než něžně odzbrojující první lásku, jejíž křišťálová čistota byla draze vykoupena zdrcujícím zklamáním. Viděl jsem, jak by ona křehká duše obětovala raději život, než aby přišla o intenzivní doteky štěstí... Život je krutý... ale je hned snesitelnější, když vám slzy do očí nad osudovým zklamáním nezkaženého chlapce vžene takový jedinečný umělecký zážitek, jehož dva hlavní strůjce musím ocenit hlubokou poklonou. Pánové Staňku a Řezníčku, děkuji. Dopřejte radost i dalším.
(zadáno: 28.6.2017)
Sibiřská výchova - Divadlo X10: 90 %
Sibiřská výchova je kniha, která dokáže představit ne jistě zcela známou komunitu nebývale výstižně. Zaručuji, že se při čtení ocitnete přímo v centru dění a mladiství zločinci se tak stanou vašimi kumpány. Už nebudete o cti jen číst, ale opatrovávat ji, protože je ze všeho na světě nejdůležitější. Stejný pocit souznění a ocitnutí se v daném čase na daném místě budete mít zajisté i při návštěvě nejnovější premiéry Strašnického divadla, kde vznikla inscenace, která je mimořádně zdařilá hned z několika důvodů. Atmosférou, tématem, hereckými výkony, celkovým provedením. Více viz blog.
(zadáno: 2.6.2017)
Počátek veškeré lásky - MeetFactory: 90 %
Jedna z nejznámějších německých spisovatelek současnosti Judith Hermann stvořila navýsost aktuální text. A proč tomu tak je? Mé vysvětlení v několika málo slovech je, že se obratně podařilo spojit fenomén stalkingu a tajemné prázdnoty především dnešních třicátníků. Více viz blog.
(zadáno: 7.11.2016)
Obchod na korze - Divadlo X10: 90 %
Divadelní počin roku. Nápaditá a syrová režie Jiřího Pokorného. V titulní roli Matěj Nechvátal jako úzkostný Tóno Brtko, gigantický Roman Zach, křehká Gabriela Pyšná, hlučná Lucie Roznětínská, héliem obdařený Dan Dittrich a poskakující neviditelný pes. To vše a mnohem více ve sklepení, kde se nebudete řídit ani současnými, ani přírodními, ani fyzikálními zákony. Ale norimberskými. Viz blog.
(zadáno: 3.6.2016)
Prometheus - Spolek Mezery: 90 %
Pan Miroslav Bambušek, tak jak již několikrát v minulosti, využil specifický prostor pro své mimořádné vidění světa. Jakýkoliv komentář je zbytečný. Zda je inscenace o hledání vlastní minulosti, zločinů minulosti, o současné krizi mužství, o ohni, který musíme nutně znovu nalézt... Rozhodně je to však opět mimořádný počin, jenž je nutno nikoliv jen vidět, ale zažít. Pan Bambušek se ještě více rozmáchl, k čemuž využil tovární halu, kovářství, odkazující k mytologii, vizuální projekce, atmosféru navazující hudbu a v neposlední řadě jedinečné herecké osobnosti. Pánové, tleskám, smekám, klaním se.
(zadáno: 21.9.2015)
Ropa - Spolek Mezery: 90 %
(zadáno: 21.9.2015)
Pomocník Walser - Studio Hrdinů: 90 %
(zadáno: 18.9.2015)
Dabing Street - Dejvické divadlo: 90 %
(zadáno: 18.9.2015)
Teremin - Dejvické divadlo: 90 %

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>