Redakce

Pavla Haflantová

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (338)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 15.4.2012)
74,99%
HODNĚ černá groteska, Roman Zach jako osudový muž (proč chlapi nemají ekvivalent k femme fatale??) jdoucí přes mrtvoly, hledající trochu klidu. Ale není čas, je třeba zkoušet...
(zadáno: 8.4.2012)
Naprosto klasický Čechov s jeho smyslem pro absurdní vyhrocení normálních životních situací.
(zadáno: 8.4.2012)
Krásný tragikomický příběh, s velice příjemným humorem, herecké výkony ústřední dvojice přesvědčivé.
(zadáno: 8.4.2012)
74,99%
První předpremiéra - všechno klapalo jak na drátkách, žádný přístup "je to předpremiéra, tak to ještě dolaďujeme".
Především vynikající, citlivý výkon Vladimíra Kratiny. Perfektní scéna, prolínání několik obrazů do sebe, perfektně to zapadalo.

Jediné mínus pro mě (a také důvod pro závěrečné hodnocení) je skutečnost, že i když jsem si uvědomovala všechny klady, emoční náboj, zůstalo to pouze v hlavě, ale nějak mě to nezasáhlo vnitřně. Bez toho bohužel nemůžu jít s hodnocením výš.
(zadáno: 8.4.2012)
74,99%
Souhlas s Ryhopem, také mi tato inscenace jako celek sedla. Kromě opakovaně zmiňované Báry Polákové stojí za pochvalu i Ladislav Frej coby vedoucí chóru a poťouchlý našeptavač - připadalo mi, že si tuto roli velice užívá a já s ním :)
(zadáno: 10.3.2012)
(zadáno: 10.3.2012)
Výborně zahrané, nicméně mě rušily některé změny oproti předloze.
(zadáno: 24.2.2012)
Zpracování bez přesahových ambicí, ale mně se to líbilo. Pravda je, že člověk si prostě nemůže pomoct a od Dlouhé čeká vždy něco navíc, ale snižovat proto hodnocení by nebylo fér.

Potěšilo mě velice nenásilné zakomponování dvou hudebních motivů z Tenkrát na západě. Celkově je hudební stránka představení povedená, přestože nejsem přesvědčena o její nutnosti.

Jan Meduna se v průběhu času stále zlepšuje a věřím, že působení v tomto souboru jej nakopne tím nejlepším směrem.
(zadáno: 20.2.2012)
Jako sranda to je, o tom žádná :) Podle mě to skutečně stojí za to shlédnout. Hlavně dámská část obsazení si hru užívá, což mě bavilo sledovat. Na druhou stranu, je třeba se připravit na - z některých divadel tak známý - model "vezmeme vtip a dokud se tomu lidi smějou, tak ho budem opakovat"
(zadáno: 20.2.2012)
Jak příznačné, že podprůměrná inscenace v Komedii má nadprůměrné hodnocení. Je to stará známá Komedie, ale tentokrát bez mrazení, katarze, zapamatovatelnosti...nicméně skvělá Ivana Uhlířová a skvělý Martin Pechlát!
(zadáno: 20.2.2012)
Další, dle mého názoru dobře zahraná inscenace v Disku. Ano, režie se mohla více zaměřit na apelativní stránku hry, nicméně proti odlehčenému pojetí osobně nic nemám. Herecké výkony vyrovnané, že hlavní postavy čnějí nad těmi vedlejšími? Hmmm, překvapivé ;) Já naopak ocenila celkvoé obsazení, připadalo mi, že mladí herci dostali typově přesně ty správné role.
(zadáno: 6.2.2012)
(zadáno: 3.2.2012)
Přestože téma je podáno s dostatečnou dávkou naléhavosti a text má silně dojímavé momenty, nemohu se zbavit pocitu, že z toho bylo možno "vyždímat" více. Přeci jen mluvíme o hrůzách, které mají v historii jen málo podobných a jako takové by měly být podle mě podávány v co nejsyrovějším hávu, jen tak, aby se nezapomnělo.
(zadáno: 7.1.2012)
(zadáno: 7.1.2012)
(zadáno: 7.1.2012)
65%
Zajímavá hra, přesvědčivé herecké výkony většiny představitelů ve většině scén. Vůbec není třeba přimhouřit oko, naopak, doufám, že některé mladé herce uvidím časem jako Kareniny, Cyrany a podobné.
(zadáno: 7.1.2012)
O něco slabší než první a druhý díl, také vážnější, ovšem scény s nenarozeným mimčem naprosto dokonalé - jak myšlenkou, tak provedením. Jaromír Nosek rulezzz!
(zadáno: 7.1.2012)
Já mám tuto dvojici velmi ráda. Každé představení je díky vzájemné souhře herců originálem, když se vzájemně popichují a trestají za přeřeky. Ať už v roli či z role vypadlí jsou neuvěřitelně zábavní a čas od času je prostě super zajít si na "Paulovou se Zedníčkem".
(zadáno: 7.1.2012)
74,99%
Dala bych i víc, ale pravda je, že první půlka je skoro k nepřečkání. Je dobré to vědět dopředu, protože v druhé části přichází velká změna a děj získává švih i dojímá k slzám, z hudby se tají dech (chci CD!!!) a já odcházela s neuvěřitelně hřejivým pocitem v srdíčku.

Pokud si potrpíte na kvalitní hudební složku, vřele doporučuji, protože ta zde skutečně hraje podstatnou, i když ne dominující roli - to proto, že mistrovský výkon pana Rodena by tím byl nedoceněn - tohle snad Dickens napsal jemu přímo na tělo.
(zadáno: 16.11.2011)
Inscenovat Monty Pythona je odvaha. Zde se ovšem risk vyplatil a tak se diváci dočkali vskutku Pythonovských skečů. Nejsou to Cleese a Chapman, ale je to Hána a Dvořák (a další).
(zadáno: 16.11.2011)
Těžko nesrovnávat s Putykou, takže srovnávat budu. Pokud ta měla být začátkem, experimentem, který Up?n?Down překoná a povýší, tak to se podle mě nepodařilo. Putyka je hravá, hraje si tak nějak hezky česky (brrrr), Up?n?Down se snaží jít víc do hloubky, zasáhnout nitro diváka, snad i vyvolat katarzi?? Jenže to nevyšlo a tak Putyka zůstává tím, čím být měla a Up?n?Down za svým záměrem pokulhává...na obě nohy. Ovšem Dykův hudební doprovod zůstává excelentní!
(zadáno: 16.11.2011)
Je tam všechno, co člověk chce a čeká. Problém je v tom, že tam není nic víc a kdo viděl seriál, zná většinu vtipů dopředu, čímž se inscenace posouvá směrem k ?milým komediím?. Nicméně nechci být nespravedlivá a tak hodnotím nadnadprůměrně.
(zadáno: 16.11.2011)
Výtečný Chmela (v roli, která je jak šitá na tělo), dobře zachycená atmosféra. Hra, která možná není životním zážitkem, ale do škatulky ?should see? (to je ta pod ?must see?) patří.
(zadáno: 16.11.2011)
Tato ?Pratchettovka? pro mě nevybočuje z řady (těch celkem tří kusů, které jsem viděla). Je to vtipné, je to Dlouhá tak, jak ji milujeme (no, trošku mi chybí Vondráček), ale nic víc. To je prostě můj problém s komediemi, nad 70% jich dosahne jen skutečně velmi málo.