Redakce

Pavla Haflantová

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (347)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 8.6.2012)
Dala bych 60%, nicméně nakonec navyšuji, protože:
1) je dobré, když se autoři snaží o aktuální sdělení, která pro mě mohou být banální, ale pro jiné objevná;
2) líbilo se mi inteligentní použití metafor, nadsázky, narážek;

Ve finále jsem přesvědčena, že má smysl takovou hru uvádět.
(zadáno: 8.6.2012)
Stručnou hru, spíše takovou skicu, posouvají výš herecké výkony především obou pánů. Závěrečných deset minut se díky Filipovi Kaňkovskému dokáže zarýt pod kuži.
(zadáno: 16.5.2012)
Werner Schwab je pro mě možná příliš náročným autorem. Nicméně herecké výkony předvedené v NNN mě dostaly.
(zadáno: 16.5.2012)
Tento kus by mohl být vnímám jako forma bez obsahu. Příběhu je skutečně poskrovnu. Ale vytvořená atmosféra a použité postupy rozhodně stojí za vidění. A přes vyvážené herecké výkony jsem si tentokrát nejvíce užila Václava Neužila, který udržel svou roli po celou dobu představení, aniž by sklouzával k některým svým oblíbeným grimasám.
(zadáno: 16.5.2012)
(zadáno: 16.5.2012)
Fascinující výpověď vyžadující veliké soustředění diváka. Eva Salzmannová podává strhující výkon.
(zadáno: 16.5.2012)
(zadáno: 15.4.2012)
74,99%
HODNĚ černá groteska, Roman Zach jako osudový muž (proč chlapi nemají ekvivalent k femme fatale??) jdoucí přes mrtvoly, hledající trochu klidu. Ale není čas, je třeba zkoušet...
(zadáno: 8.4.2012)
Naprosto klasický Čechov s jeho smyslem pro absurdní vyhrocení normálních životních situací.
(zadáno: 8.4.2012)
74,99%
První předpremiéra - všechno klapalo jak na drátkách, žádný přístup "je to předpremiéra, tak to ještě dolaďujeme".
Především vynikající, citlivý výkon Vladimíra Kratiny. Perfektní scéna, prolínání několik obrazů do sebe, perfektně to zapadalo.

Jediné mínus pro mě (a také důvod pro závěrečné hodnocení) je skutečnost, že i když jsem si uvědomovala všechny klady, emoční náboj, zůstalo to pouze v hlavě, ale nějak mě to nezasáhlo vnitřně. Bez toho bohužel nemůžu jít s hodnocením výš.
(zadáno: 8.4.2012)
Krásný tragikomický příběh, s velice příjemným humorem, herecké výkony ústřední dvojice přesvědčivé.
(zadáno: 8.4.2012)
74,99%
Souhlas s Ryhopem, také mi tato inscenace jako celek sedla. Kromě opakovaně zmiňované Báry Polákové stojí za pochvalu i Ladislav Frej coby vedoucí chóru a poťouchlý našeptavač - připadalo mi, že si tuto roli velice užívá a já s ním :)
(zadáno: 10.3.2012)
(zadáno: 10.3.2012)
Výborně zahrané, nicméně mě rušily některé změny oproti předloze.
(zadáno: 24.2.2012)
Zpracování bez přesahových ambicí, ale mně se to líbilo. Pravda je, že člověk si prostě nemůže pomoct a od Dlouhé čeká vždy něco navíc, ale snižovat proto hodnocení by nebylo fér.

Potěšilo mě velice nenásilné zakomponování dvou hudebních motivů z Tenkrát na západě. Celkově je hudební stránka představení povedená, přestože nejsem přesvědčena o její nutnosti.

Jan Meduna se v průběhu času stále zlepšuje a věřím, že působení v tomto souboru jej nakopne tím nejlepším směrem.
(zadáno: 20.2.2012)
Jak příznačné, že podprůměrná inscenace v Komedii má nadprůměrné hodnocení. Je to stará známá Komedie, ale tentokrát bez mrazení, katarze, zapamatovatelnosti...nicméně skvělá Ivana Uhlířová a skvělý Martin Pechlát!
(zadáno: 20.2.2012)
Jako sranda to je, o tom žádná :) Podle mě to skutečně stojí za to shlédnout. Hlavně dámská část obsazení si hru užívá, což mě bavilo sledovat. Na druhou stranu, je třeba se připravit na - z některých divadel tak známý - model "vezmeme vtip a dokud se tomu lidi smějou, tak ho budem opakovat"
(zadáno: 20.2.2012)
Další, dle mého názoru dobře zahraná inscenace v Disku. Ano, režie se mohla více zaměřit na apelativní stránku hry, nicméně proti odlehčenému pojetí osobně nic nemám. Herecké výkony vyrovnané, že hlavní postavy čnějí nad těmi vedlejšími? Hmmm, překvapivé ;) Já naopak ocenila celkvoé obsazení, připadalo mi, že mladí herci dostali typově přesně ty správné role.
(zadáno: 6.2.2012)
(zadáno: 3.2.2012)
Přestože téma je podáno s dostatečnou dávkou naléhavosti a text má silně dojímavé momenty, nemohu se zbavit pocitu, že z toho bylo možno "vyždímat" více. Přeci jen mluvíme o hrůzách, které mají v historii jen málo podobných a jako takové by měly být podle mě podávány v co nejsyrovějším hávu, jen tak, aby se nezapomnělo.
(zadáno: 7.1.2012)
O něco slabší než první a druhý díl, také vážnější, ovšem scény s nenarozeným mimčem naprosto dokonalé - jak myšlenkou, tak provedením. Jaromír Nosek rulezzz!
(zadáno: 7.1.2012)
74,99%
Dala bych i víc, ale pravda je, že první půlka je skoro k nepřečkání. Je dobré to vědět dopředu, protože v druhé části přichází velká změna a děj získává švih i dojímá k slzám, z hudby se tají dech (chci CD!!!) a já odcházela s neuvěřitelně hřejivým pocitem v srdíčku.

Pokud si potrpíte na kvalitní hudební složku, vřele doporučuji, protože ta zde skutečně hraje podstatnou, i když ne dominující roli - to proto, že mistrovský výkon pana Rodena by tím byl nedoceněn - tohle snad Dickens napsal jemu přímo na tělo.
(zadáno: 7.1.2012)
(zadáno: 7.1.2012)
(zadáno: 7.1.2012)
65%
Zajímavá hra, přesvědčivé herecké výkony většiny představitelů ve většině scén. Vůbec není třeba přimhouřit oko, naopak, doufám, že některé mladé herce uvidím časem jako Kareniny, Cyrany a podobné.