Redakce

Pavla Haflantová

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (343)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 16.11.2015)
Přes prakticky bezchybné herecké výkony jsem z představení odcházela rozpačitá. První polovina byla poněkud rozvleklá, druhá určitě mnohem víc udržela mou pozornost. Asi nejvíc jsem postrádala nějaký dějový zvrat, který hry s tímto tématem obvykle obsahují.
(zadáno: 24.10.2015)
Rozhodně slabší kus z kalichovské produkce. Škrty by celé inscenaci velice prospěly (no ale jak se pak dostat na standardní délku, že?), dialogy...škoda mluvit. Bohužel se mi zdálo, že jindy spolehlivý Roman Tomeš měl špatný den.
Mezi klady musím zmínit sóla Alžběty Bartošové (Strom) a Michala Pleskota (Balada o poľných vtákoch), celkové výkony J. Kříže a P. Pálka, zajímavý hlas M. Procházkové. Samozřejmě výborné choreografie, zajímavé aranže některých písní.
Myslím, že výroba hitmuzikálu je velice tenký led, který se v tomto případě poněkud propadl.
(zadáno: 15.10.2015)
Celkem není co dodat k hodnocením kolegů, zábavná hříčka popisující skutečné události (nejen na motivy, pravdy je v tom více, než by se mohlo zdát), nezapomenutelné kreace V. Neužila.
(zadáno: 20.9.2015)
(zadáno: 9.6.2015)
I přes mnohé pozitivní momenty na mě až příliš psychedelická inscenace.
(zadáno: 25.1.2015)
Dobře zinscenovaná naprosto průměrná hra. Bohužel nevidím moc důvod, proč takový text uvádět. Na komedii poněkud málo vtipné, na apelativní divadlo zase málo naléhavé.
Herecké výkony vesměs vyrovnané, nejvíce mě oslovila Zuzana Slavíková.
Od Tomáše Svobody bych čekala trochu víc nadsázky, věřím, že by to celku prospělo.
(zadáno: 9.1.2015)
Co se stane, když vezmete absurdní drama a seberete mu autorův kontext? Bude zábava? Musí být?
Braňo Holiček pokračuje ve své linii divadla kritizujícího stav dnešní společnosti, nicméně tentokrát už podle mě nedokázal vybalancovat sdělení a koukatelnost. Proto bych tuto inscenaci doporučila skalním příznivcům. A nejlépe si před tím ještě přečíst předlohu.
(zadáno: 29.1.2014)
Zábavná podívaná, oba představitelé skutečně hrají s obrovským nasazením. Lze doporučit jako příjemně strávený večer bez dalších nároků.
(zadáno: 1.1.2014)
Mám ráda dramaturgii Divadla Kampa, proto je mi občas zatěžko hodnotit.
Inscenace má svou sílu, obě herečky předvádějí vynikající výkony a vyzařují z nich osobnosti dalece přesahující samotné představení. Přesto, příběh Tonky Šibenice ve mně nezanechal žádný výrazný dojem, jsou to spíše momentky. I tak v žádném případě návštěvy nelituji :)
Malé upozornění: domnívám se, že inscenace není vhodná pro děti mladší řekněme 14 let.

(zadáno: 1.1.2014)
65%
Vtipná, chytře napsaná hříčka, se kterou si ve Strašnicích celkem dobře poradili.
(zadáno: 11.11.2013)
65%
Zajímavá, působivá atmosféra, dobré i vynikající herecké výkony (jak kdo), inspirace Štindlovým Mondscheinem (nemluvila bych o dramatizaci, z příběhu je zachována tak jedna třetina).
(zadáno: 25.10.2013)
Na hře je ruský původ citelně znát (což obvykle považuji za plus), ovšem inscenace mě výrazně nezaujala. Nevím, zda se jednalo o ne příliš povedené představení 24.10., ale jako by kolega Pařízek viděl něco naprosto jiného. J. Voverková mi přišla velice nepřesvědčivá, i mnozí ostatní neudrželi jistotu hereckého výrazu. Více mě zaujaly pouze I. Firlová a I. Holubová.

Jsem velice zvědavá na zbylé absolventské inscenace.
(zadáno: 30.9.2013)
Přestože scénické čtení (v jiném obsazení) slibovalo mnohem zajímavější, syrovější zpracování inscenace, ve výsledku jsem zklamaná nebyla. Inscenace mi přišla čitelná, v ději ani smyčkách jsem se neztrácela.

Škoda (v poslední době poněkud nadužívané) groteskní stylizace, kterou je možné zdánlivě omluvit spoustu nedostatků.
(zadáno: 18.7.2013)
64,99%
Špinarova režie je znát, což je vždy plus. Herecky mě nejvíce bavili Jiří Černý (ovšem toto pojetí jeho postavy nemůže sednout každému), a  hrubý, lehce vulgární a vidlácký Roman Zach.
Inscenaci by prospělo zkrácení (je otázkou, zda není minimální délka součástí zadání), některá čísla, přestože zábavná a divácky vděčná, jsou evidentně pouze natahovací výstelkou.
(zadáno: 17.7.2013)
Příjemná atmosféra, několik zábavných hereckých kreací (Csongor Kassai a hlavně Marek Daniel!), pěkná scéna, hudba...a na druhou stranu několik vyloženě nudných míst, rozvleklá první polovina, rutinní výkony několika herců a na závěr poněkud nijaký celkový dojem.
(zadáno: 30.5.2013)
Putyka pro mě zůstane jedničkou, ovšem Slapstick Sonata mi přišla slabší i než Up'End'Down. Některá akrobatická čísla byla dechberoucí, ale humorné scénky mě nepobavily a jen jsem čekala, až bude konec.
(zadáno: 9.5.2013)
55%
Jako ano...pokud Vám stačí:
- objevit Martu Sovovou
- užít si příjemně temnou atmosféru a podívat se na povedené kostýmy
- dojmout se při dvou scénách Bohdanky s bratry

..případně pokud pěstujete platonický cit k některému z účinkujících ;)

Jinak ale musím říct, že na mě celek působil jako velmi dobře odzpívaný amatérský kousek, herci (s výjimkou Sovové) své party neuhráli, hudba je náročná, ale pro mě nemelodická.

Hodnotím ovšem nadprůměrně, protože mladé umělce je třeba podporovat a rozhodně to celé mohlo dopadnout mnohem hůře.
(zadáno: 11.4.2013)
Samotný text hry mi přijde tak nějak zbytečný...v rámci možností ovšem je co chválit: Karel Heřmánek mladší je v této inscenaci zase trochu jiný, než jinde, odhaluje další svou hereckou polohu. Nikol Kouklová místy předvedla civilnější herectví, než jsou její exaltované výstupy ala Buchty a Bohyně, a byly to chvíle nesporně příjemnější.

Co do formální stránky se mi líbily scénu dotvářející projekce.
(zadáno: 11.4.2013)
Inscenace rozverně přeskakující mezi psychologicko-filosofickým dramatem a groteskou vyznívá ve finále rozpačitě. Absenci stylové konzistence bych připsala na vrub částečně dramaturgovi, částečně režisérovi. Z herců se mi určitě nejvíce líbil Petr Kubes, zaujal též Vojtěch Lipina.

Živé hudbě tleskám! Dodává představení skvělou atmosféru.

A malé varování: nečekejte Zločin a trest! Periferie skutečně není pro tento román tím, čím jsou Kuřačky Třem sestrám.
(zadáno: 18.1.2013)
65%
První setkání s Cylindrem, nejspíš nikoliv nejšťastnější volba, přesto jsem si několik momentů velice užila. Hudební doprovod charismatického Andraže Poliče kouzelně podkresluje jednotlivé scény a obě dámy téměř bez rekvizit vyobrazují mnoho různých postav a situací.

Už nyní se ovšem těším na další představení s Natašou Burger! I přes minimalistické herectví dokáže předvést neuvěřitelný rejstřík poloh, pocitů a charakterů, každý její pohled či gesto vydá za celostránkový popis.
(zadáno: 1.11.2012)
Na obnovené premiéře bylo slyšet nápovědu stejně často jako herce. To je veliká škoda, ale věřím, že tato chyba bude záhy odstraněna.

Josef Laufer má nastudovaného Columba v podání Petera Falka perfektně, každé gesto, tón hlasu, mimika, vše připomíná nejznámějšího představitele. Dr. Flemming Jaromíra Dulavy je trochu obtížně dešifrovatelný - člověk neví, zda jej chápat, odsuzovat, jestli milenku miluje, či využívá. Třeba je to tak ale správně.

Celkově, pokud jste každý díl Columba viděli několikrát, tato inscenace Vás nemusí zklamat.
(zadáno: 1.11.2012)
Minimálně kvůli výkonu Filipa Kaňkovského stojí za to tuto absolventskou inscenaci vidět!
Ovšem pozitiv je možno najít více, velice se mi líbila scéna rozdělená na temný les, kde přebývají loupežníci, a barevné panství Moorů. Marie Poulová plně využívá své němé role, kterou uhrála na výbornou. A protože je to mé první setkání s tímto ročníkem, vytipovala jsem si pár jmen k dalšímu sledování.

Co je trošku škoda, že Aleš Bilík ještě takto náročný text neumí podat přesvědčivě. Potenciál tam je, najdou se světlé momenty, ale jako celek má jeho výkon zatím rezervy.
(zadáno: 4.8.2012)
55%
Inscenace má své světlé okamžiky, bohužel "to hlavní", kvůli čemu jde člověk na Romea a Julii se nějak nedostává. Více v blogu. (více v článku na blogu)
(zadáno: 23.7.2012)
Mno...pravda, jedná se o velice těžko čitelnou inscenaci, nicméně herecké výkony mě oslovily a vážně zvažuji druhou návštěvu. Je to úchylné...ale má to něco do sebe...
(zadáno: 23.7.2012)