Redakce

Pavla Haflantová

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (338)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 6.10.2021)
Inscenaci určitě více ocení ti, kteří jsou obeznámeni s původní inspirací. A tu se povedlo na divadelní prkna převést obdivuhodně. Inscenace je přes množství střihů čitelná a velice zábavná, více takového divadla!
(zadáno: 3.8.2020)
Inscenovaný koncert je přesné označení tvaru této inscenace a mně to tedy hodně sedlo. Tvůrci dali dohromdy tým velice talentovaných lidí. Díky tomu mělo představení spád, bylo zábavné, většinu času bez problémů udrželo pozornost. Zároveň nezůstalo nic dlužno antické tragédii tak, jak ji známe z hodin literatury.
Opravdu povedený počin se skvělou atmosférou.
(zadáno: 12.3.2020)
Strhující, náročné, depresivní...a dechberoucí výkon Jana Vlasáka.
(zadáno: 12.3.2020)
75%
Hodně zajímavý počin s množstvím nepopiratelných kladů. Jelikož Erika Stárková již byla vychválena mnohými dalšími, zmíním především Igora Orozoviče - jeho hlas i projev k Bowieho hudbě dokonale sedí. Také Pavol Smolárik mě hodně bavil.
(zadáno: 26.10.2019)
75%
Kdyby byl původní muzikál nazván Vlasy I a Formanův film Vlasy II, pak režisér Caban přišel s Vlasy III. Inscenace kombinuje obě verze a přináší i nadstavbu. Zároveň jsem přesvědčena, že bez znalosti předchozích "dílů" se divák musí téměř jistě v ději ztratit.
Za mě perfektní nastudování, které se snaží ukázat nadčasové poselství. Zároveň v mnou viděných alternacích (jedna z předpremiér a repríza 26.10.2019) jednoznačně nejlépe zazpívaný kalichovský muzikál, bez slabších článků.
(zadáno: 2.9.2019)
Jidáš - OLDstars  80 %  Tip Pavla Haflantová
Jidášova zpověď. Pozoruhodný text v neméně pozoruhodném provedení. Pánové Řezníček a Jeřábek si zjevně umělecky vyloženě sedli a výsledná inscenace stojí za to!
Monodramata se stávají vlajkovou lodí OLDstars.
(zadáno: 13.8.2019)
Povedená imerzivní inscenace, která dává velký prostor k přemýšlení těm, kdo o to stojí. Mladí herci ve svých rolích obstáli a návštěvníci měli dostatečnou možnost zapojit se nebo být jen pasivními diváky, podle vlastních preferencí.
Jak už to u imerzivního divadla bývá, neviděla jsem vše a mrzí mě, že už nejspíš nebudu mít možnost to napravit - určitě nejsem sama, kdo by si přál, aby Lístky pokračovaly!
(zadáno: 15.3.2019)
Naprostá esence hereckého divadla. Od první chvíle, kdy Beáta Kaňoková promluví jako 12letá Chloe, jsem byla představením naprosto pohlcena. K tomu vynikající Tomáš Drápela a Pavel Oubram v též velice náročné roli.
Bavilo mě, že hra nedává jasné mantinely, jednoznačné odpovědi, ale jen naznačuje východiska a z těch čerpá psychologii postav.
Pokud je toto jihočeský standard, potom věřím, že v Českých Budějovicích by chtěl žít každý (kdo má rád divadlo).
(zadáno: 15.2.2019)
(zadáno: 6.2.2019)
Je to více než rok, kdy jsem tři ze čtyř hereček Mámy viděla naposledy. Proto jsem nyní zcela ohromena. Takto zvládnuté ryze herecké divadlo je klenot, malý zázrak.
Tragická sága jednoho rodu, ve které všechny matky chtějí pro své děti lepší život, než jaký poznaly samy. Ale tak nějak jim v tom brání... mateřství.
(zadáno: 20.1.2019)
Inscenace nabitá neskutečným množstvím vtipů na všechny možné způsoby. Podle ní by se snad dala napsat učebnice humoru :)
Příběh se surrealistickým laděním a velice uvolněným podáním stojí stoPROTONcentně za zhlédnutí!
(zadáno: 14.1.2019)
Obrovským kladem této inscenace jsou obě představitelky. A přes výbornou a přesnou Vandu Hauserovou musím vyzdvihnout především výkon Petry Bílkové. Spektrum postav a emocí, které během představení ztvárnila, je prostě úchvatné. Když Vanda Hauserová zpívá dojemné či živelné písně na pódiu, Petra Bílková vše zrcadlí sedíc u klavíru.
Jinak dostanete přesně to, co lze od inscenace na téma Piaf čekat: pohnutý a událostmi nabitý osud vrtošivé talentované zpěvačky.
(zadáno: 17.10.2018)
Vše podstatné již bylo napsáno. Výborný titul, který se skvěle hodí do prostoru Ungeltu, perfektně zahrané všemi představiteli.
(zadáno: 15.10.2018)
(zadáno: 25.9.2018)
Krásně hravá inscenace, děti byly nadšené.
(zadáno: 16.7.2018)
Téma dokonalé vraždy je divácky velice atraktivní. Jsem ráda, že Provaz se OLDstars povedl na výbornou.
(zadáno: 15.7.2018)
75%
(zadáno: 10.7.2018)
Senzace. I když by se několik výtek najít dalo, celkový dojem byl výborný. Známé písně zůstávají v originálním jazyce, což oceňuji, a i když je ne vždy zpíval hlavní představitel, byly většinou vkusně aranžované a vhodně zasazené do jednoduchého přímočarého příběhu.
Nepřekonatelnou devizou této inscenace je každopádně Michael Kluch (za neopominutelné podpory své kapely Queenie). Hudebně-performerským vrcholem pro mě byla píseň I want it all, ovšem celé představení sršelo energií, která vtáhla i ty z počátku spíš netečné diváky.
Určitě se půjdu podívat znovu, Freddie za to rozhodně stojí!
(zadáno: 20.3.2018)
Daniel Krejčík svým výkonem posouvá hranice monodramatu. Dokáže velice dobře pracovat s publikem, které se mu stává hereckým partnerem. Výborně odděluje různé životní fáze své postavy, sledovat ho je opravdu výjimečný zážitek. Koncept interakce zaručuje, že každé představení bude naprostý neopakovatelný originál.
(zadáno: 1.3.2018)
Devadesátky, má srdcovka. Inscenace je originální; když má člověk pocit, že jí dochází dech a není už kde brát, přijde naprosto odlišný pohled na celé téma a zcela nová zásoba narážek a odkazů. A ten závěr? Geniální! Palmoffka má další divácký hit.
(zadáno: 12.2.2018)
Vše podstatné už bylo napsáno. Výsostně herecká inscenace, kde se nikdo ani na vteřinu neschová. I když nepřehlédnutelně dominuje J. Böhm s bezchybnou asistencí I. Machalové, musím pochválit celé obsazení - všechny postavy ve mě vyvolávaly výraznou emoční odezvu a budovaly nezapomenutelný celek.
(zadáno: 22.1.2018)
75%
I když mnou zhlédnutá repríza 21.01. 2018 byla poněkud rozvolněná a místy nesoustředěná, celkový zážitek byl výborný. Inscenace se soustředí na vykreslení komunity urků, její víry, symbolů, vztahů a vlastních zákonů. Usazení publika kolem jednoho stolu považuji za geniální tah, který výrazně napomáhá celkovému sdělení.
Z vesměs vyrovnaných hereckých výkonů pro mě vyčníval V. Marhold - jeho tvárnost mě obrovsky baví.
(zadáno: 29.10.2017)
Scénická báseň s podmanivým výkonem Marie-Luisy Purkrábkové. Nemohu souhlasit s kolegou Holubcem, hudební složka mi přijde pro vyznění inscenace velice zásadní. Až se jednou potká dobrá akustika s přesným zvukařem, půjde o nezapomenutelný zážitek.
(zadáno: 10.4.2017)
10% navíc prostě proto, že mám ráda ruskou dramatiku.

Nevím, jestli si inscenace od svého uvedení více sedla, ale mně se představení velice líbilo. Verše byly pronášené s jistotou, při několika scénách se mi skutečně tajil dech a v hledišti by byl slyšet spadnout příslovečný špendlík. Za mě určitě doporučeníhodná, velice jasná a čitelná inscenace.
(zadáno: 17.3.2017)
Velice příjemné překvapení!
V první půlce exceluje především Jenda Tyl, jehož rejstřík grimas, šklebů, poloh je nevyčerpatelný. Nejednou jsem se musela smát nahlas (a to není můj styl).
Po přestávce přijde na řadu vážnější poloha a v tu chvíli i Tereza Kaucká ukazuje, že je svému partnerovi naprosto rovnocenným spoluhráčem. Co špendlík, i pírko byste slyšeli dopadnout na zem, jaké napjaté ticho v hledišti panovalo.
Neplánovaně jsem byla na derniéře této inscenace a co mě velice mrzí, že tento chvalozpěv už nemůže nikoho nalákat k návštěvě.