Redakce

Pavla Haflantová

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (351)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 5.12.2012)
Frič svému Kolečkovi rozumí. A Kolečko rozumí tomuto ročníku KČD. Výsledek? Jen lehce mrazivá komedie plná vtipných nápadů a dotažená do roztomilé absurdity.

Je trochu nefér vyzdvihovat konkrétní herce v dobře vyváženém souboru, nicméně již podruhé mě zaujali Matěj Nechvátal a Marie Poulová.
(zadáno: 12.2.2018)
Vše podstatné už bylo napsáno. Výsostně herecká inscenace, kde se nikdo ani na vteřinu neschová. I když nepřehlédnutelně dominuje J. Böhm s bezchybnou asistencí I. Machalové, musím pochválit celé obsazení - všechny postavy ve mě vyvolávaly výraznou emoční odezvu a budovaly nezapomenutelný celek.
(zadáno: 8.6.2019)
Nepopsatelně bohatý zážitek. Projekt s takovým rozsahem, že lze jen těžko uvěřit, jak se vše povedlo.
Východiska žánru science-fiction umožňují tvůrcům vyjádřit se k mnoha problémům dnešní globální společnosti a poukázat na jejich nejednoznačnost. Najdete zde vše, co si jen od dramatu můžete přát - vybrat si z tak našlápnutého menu je téměř nemožné.
I přes šestihodinové trvání bych si přála, aby inscenace pokračovala dál a dál. Nasazení všech herců (a vlastně určitě i další spousty lidí kolem) je obdivuhodné a já tleskám.
(zadáno: 23.3.2012)
Původně jsem plánovala i 50%, ale pravdou je, že hodnotíme provedení, ne text (který mě velice bavil).
Nešťastné (ne)řešení scény, matoucí dvojrole. Herci občas - zvlášť ke konci - vypadali, že už to hlavně chtějí mít za sebou.
Nevěřím, že měl pan režisér představu a toto je výsledek...velká škoda.
(zadáno: 21.1.2015)
85%
Čechovovská hra o Čechovovi, lahůdka. Režisér s dramaturgyní udělali atraktivní inscenaci a mladí herci se svých úloh zhostili na jedničku. Není snad ani fér vyzdvihovat jediné jméno, ale prostě vstupní monolog Petra Šmída mě opravdu dostal do kolen.
(zadáno: 16.11.2011)
Hodnocení píšu po roce od shlédnutí a pravda je, že přestože jsem tenkrát byla hereckými výkony nadšena a délka mě nijak neobtěžovala, tak žádný dojem ve mě po roce nepřetrval?. Ale zvedám z původně plánovaných 60 na 70%, protože vím, jak mi to tenkrát přišlo nespravedlivé vůči hercům, že jsou za svou snahu a skvělý výkon (před téměř prázdným hledištěm neošizený) pramálo odměněni potleskem, který v obrovském prostoru téměř zanikal.
(zadáno: 25.1.2015)
Dobře zinscenovaná naprosto průměrná hra. Bohužel nevidím moc důvod, proč takový text uvádět. Na komedii poněkud málo vtipné, na apelativní divadlo zase málo naléhavé.
Herecké výkony vesměs vyrovnané, nejvíce mě oslovila Zuzana Slavíková.
Od Tomáše Svobody bych čekala trochu víc nadsázky, věřím, že by to celku prospělo.
(zadáno: 10.6.2013)
Trefa do mého diváckého srdce a ještě jsem se během první půle stačila zamilovat do všech tří pánů! Tučňák odpuštěn a od včerejšího večera jsem věrnou fanynkou CC!

Samotná insceance mě více bavila v první, kabaretní půli - to je přirozeně otázka vkusu toho kterého diváka. Každopádně jsem dostala vrchovatou porci osvěžujícího, inteligentního humoru a nemůžu se dočkat, až je znovu uvidím :)

(zadáno: 29.11.2013)
Je velice těžké hodnotit tuto inscenaci...představitelkám nelze upřít nasazení, rituál na jevišti skutečně prožívají. Ale téměř vše, co se přede mnou odehrálo, mi bylo tak nějak lhostejné, necítila jsem se být součástí.
Přesto se souboru hlavně ke konci podařilo vytvořit velice příjemnou, pospolitou atmosféru, která přetrvala i po skončení potlesku.
(zadáno: 16.11.2011)
(zadáno: 16.11.2015)
Vynikající herecké výkony a vtipná, dobře napsaná hra, s několika velice trefnými postřehy. Rozhodně stojí za zhlédnutí.
(zadáno: 1.11.2012)
Na obnovené premiéře bylo slyšet nápovědu stejně často jako herce. To je veliká škoda, ale věřím, že tato chyba bude záhy odstraněna.

Josef Laufer má nastudovaného Columba v podání Petera Falka perfektně, každé gesto, tón hlasu, mimika, vše připomíná nejznámějšího představitele. Dr. Flemming Jaromíra Dulavy je trochu obtížně dešifrovatelný - člověk neví, zda jej chápat, odsuzovat, jestli milenku miluje, či využívá. Třeba je to tak ale správně.

Celkově, pokud jste každý díl Columba viděli několikrát, tato inscenace Vás nemusí zklamat.
(zadáno: 4.5.2019)
Myslím, že velice dobře provedená klasika pro tu část diváků, která se nepohrne na veršované drama do Národního. Hudba Ondřeje Brzobohatého je opravdu kouzelná, některé árie mě nadchly. Stejně tak mě velice potěšil výkon Ernesto Čekana.
Jediná výtka směřuje ke špatné srozumitelnosti některých textů - především u sborových scén a také při příliš hlasitém reprodukovaném doprovodu na loutnu, přes který prostě nebylo zpěv slyšet.
(zadáno: 16.11.2011)
Když se občas někdo ptá na doporučení typu "co dát k Vánocům někomu, kdo je konzervatinví a chce vidět pořádné divadlo?", je Cyrano v Národním jednou ze tří mých odpovědí. Je neuvěřitelné, jak více než tříhodinové veršované(!) drama dokáže člověka přikovat k sedačce. Hltala jsem každý okamžik. Cyrano z Bergeracu je Divadlo!
(zadáno: 1.12.2019)
Zrodila se nám tu zjevně kontroverzní inscenace. Mám štěstí, že patřím do skupiny těch, kterým se líbí.
Především první polovina úžasně buduje atmosféru a dává dostatek prostoru nahlédnout do složitého Einarova nitra. Hudební čísla vhodně zvolená a umístěná, scéna s písní Girls and Boys byla pro mě vrcholem inscenace.
Po přestávce se ústřední dvojice rozděluje a tím se bohužel tříští celistvost inscenace. I když bych v tom možná dokázala najít režijní záměr, celkový dojem to u mě sráží.

Výkon Dana Krejčíka fenomenální.
(zadáno: 12.11.2012)
75%
Tak alespoň derniéru jsem stihla. Vynikající výkon Pavla Rímského coby pyšného Deadala, kterého dostihne jak vlastní svědomí, tak anticky boží trest.
(zadáno: 23.7.2012)
(zadáno: 13.12.2012)
85%
Geniální...Braňo Holiček výborným způsobem kombinuje tradici Ypsilonky s vlastním stylem a výsledek opět stojí za to!

Víc neprozradím a doufám, že i ostatní hodnotitelé nechají režisérovy trumfy schované v jeho rukávech.
(zadáno: 21.12.2017)
Úlet. Velice slušně zahraný a asi hodinu mě bavilo to sledovat. Závěrečných 15 minut už ale nepřineslo nic nového a spíš jen zdůraznilo šablonovitost postav.
(zadáno: 16.11.2011)
Mé první setkání s Lucií Žáčkovou, má první ženská láska na divadle. Děsivý příběh, emoce akcentované malým prostorem Kolowratu...a dokonalá Žáčková. Škoda pro každého, kdo neměl možnost vidět.
(zadáno: 5.12.2012)
Po dvou zhlédnutích dávám 75%.

Zajímavá osobní výpověď o době, kterou bychom si měli stále připomínat.

Fandím mladým divadelníkům a jejich mimoškolním projektům, které dělají proto, že v tom vidí nějaký smysl.
(zadáno: 20.12.2013)
65%
I přes úpornou snahu tvůrců do inscenace předloha místy prosákla a tyto momenty, takové ty mrazivě dürrenmattovské, mě bavily nejvíce. Herecky vyrovnané na slušné úrovni, ovšem trošinku víc než ostatní mě zaujala Hana Mathauserová.
Přeji inscenaci vysokou návštěvnost, už jen aby se vžilo pojmenování takového toho dne, kdy se člověku prostě nedaří...
(zadáno: 26.11.2012)
Bezprostředně po představení jsem chtěla dát 80%, ale již dnes, následující den, celkový dojem upadá. Oba představitelé hrají typově velice podobné role jako v jejich předchozí spolupráci Láska a porozumění. Jak zajímavé by bylo jim to prostě prohodit...?
Zpět k Deštivým dnům - inscenace má slušně vystavěnou atmosféru, několik mrazivých momentů, pár smutných scén, velice se mi líbila závěrečná scéna Davida Švehlíka.
Divák ví dlouho dopředu, že "tohle nemůže dobře dopadnout," přesto je možných konců vícero a nezbývá, než si počkat na ten autorův...
(zadáno: 25.11.2011)
Dobře, tak já začnu.

Jediné zklamání bylo pojetí princezny jako znuděné, rozmazlené holky, bez špetky zodpovědnosti nebo zájmu. Lucie Žáčková má na víc (herecky) a je škoda ji takto...osekat, tak :)

Dále už mohu jen chválit: kostýmy a masky nádherné, hudba povedená, říše mrtvých působivá, pan Němec dokonalý zlosyn, Martin a Tončka správně pohádkoví...herce lze skutečně jen chválit. Atmosféra není temná jako ve filmu, ale zase děti z divadla nemají odcházet vyděšené.

Prostě se to povedlo, takže šup do divadla! :)