Redakce

Pavla Haflantová

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (347)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 23.3.2012)
Silná forma se silným obsahem, pokud si člověk dá tu práci a skutečně se na dění na jevišti plně soustředí. Obdivuhodné herecké výkony. Pro skalní fanoušky Komedie, podle mě, skvělý zážitek.
(zadáno: 10.3.2012)
Úžasné! Opět lituji konce tohoto divadla, skvěle zpracovaná pohádka, závěrečná scéna naprostá lahůdka (a bylo zábavné sledovat, co to udělalo s dětmi školou povinnými). Soubor si to naprosto užíval (vidět Ivanu Uhlířovou jak se ptá co je to uhlíř či vyprsknout smíchy mimo scénář, to stojí za to!) a já s nimi :)
(zadáno: 21.2.2012)
Formální lahůdka.
(zadáno: 20.2.2012)
Souhlasím vesměs s dříve napsanými komentáři, až na to, že se mi Linda Rybová líbila od začátku do konce. I přesto, že jsem vyloženě hledala, co mi na upjaté, staropanenské póze bude vadit, musím se přiznat, že jsem nenašla nic. Od kostýmu přes gesta po vyjadřování bylo vše přesné.

Je možná trošku nefér považovat skvělý výkon Hynka Čermáka za samozřejmost, ale tak to prostě je - tenhle typ mu sedí a v tom prostě nemůže zklamat.
(zadáno: 20.2.2012)
Viděno dvakrát s různými alternacemi, měla bych své favority.

Co se mi ale vyloženě líbí je skutečnost, že v "nových" muzikálech představitelé hlavních rolí "neodchodí" zpívanou činohru, ale velice aktivně se zapojují (pod režisérskou taktovkou) do tance.

Osmý světadíl má naivní příběh a některými až nesmysly může někoho téměř popudit. Doporučuji tedy především těm, kteří ocení kvalitní hudební a pohybovou stránku a na "myšlenky" si zajdou jinam.
(zadáno: 14.2.2012)
Recenze na Studentpointu je naprosto výstižná, není moc co dodat. Formálně i obsahově velice povedená inscenace a soubor KALDu stojí za sledování!
(zadáno: 10.2.2012)
Velmi zručně zahrané, chemie mezi jednotlivými postavami je velice přesvědčivá. Jen tak dál... (více v článku na blogu)
(zadáno: 10.2.2012)
Perfektní výkon Pavly Beretové, to především. Rozhodně oceňuji, že - narozdíl od Maryši - v Salome nedošlo k ohlazení ostrých hran a zasazením do současnosti byla akcentována absurdita celého příběhu.
(zadáno: 8.2.2012)
Tři bratři Karamazovi, rozdílní jak jen si lze představit a přitom sdílející svou karamazovskou podstatu. Spory a více či méně skrývaná nenávist vedou k vraždě a Dostojevský nám klade otázku: vraždí ten, jehož ruka hrůzný čin provede, nebo ti, kdo si smrt oběti z celého srdce přáli?

Igor Chmela do souboru Dejvického divadla dokonale zapadl a obsazení Radka Holuba, Chmelovy téměř fyziognomické karikatury, do role jeho bezmezného obdivovatele považuji za geniální tah!
(zadáno: 3.2.2012)
Martin Pechlát perfektně ukazuje Žízeň. Kdo nezažil, možná nepochopí.

Bezvadně zahraný Maurice Jiřího Černého! A sakra - kde se vzala Iveta Jiřičková a proč nehraje víc???
(zadáno: 3.2.2012)
Musím se přidat ke spolukomentátorům v tom, že skutečným zážitkem je pouze druhá polovina. Ale na druhou stranu se jedná o něco tak výjimečného, že hodnotím vysoko.
Tip: i přes několikadenní "vyprodáno" na webu bylo komorní hlediště prakticky poloprázdné. Vyplatí se zavolat si na pokladnu.
(zadáno: 25.1.2012)
No já nevím, přijde mi to i na Wilda dost divoký :))) Ale srandy kopec a ať už jsou některé vtípky improvizované či secvičené, klobouk dolů za to, že to nelze rozeznat. Bezvadná odlehčená lahůdka :)
(zadáno: 25.1.2012)
A já bych se srovnávání s Dlouhou nebála, hlavně proto, že pojetí některých postav mi připadalo velmi odlišné (Varvara, Líza, Stěpan Trofimovič a zčásti i Stavrogin), což při použití stejného překladu nabízí zajímavé alternativy.

Nicméně k Celetné - atmosféra byla v první půli vystavěna výborně, druhá půlka malinko zaostala, vyhrocení událostí v tragickém konci mohlo být podáno s větší naléhavostí.

Z hereckých výkonů nelze nejmenovat Marka Němce, i když chválila bych více nebýt rozsah komentáře tak omezený.
(zadáno: 25.1.2012)
84,99%

No, tak aby bylo jasno, pokud víte, o čem se mluví po celou dobu inscenace, tak Vám to zážitek zvedne o desítky procent. Nekecám. Nicméně i bez těchto znalostí lze pochopit, že se hra zabývá obsahem a vnímáním slov vina a zodpovědnost.

Naprosto úžasné herecké výkony všech představitelů!!!!
(zadáno: 7.1.2012)
Divadlo Komedie ve své esenciální čistotě, balzám pro skalní fandy.

Šílenství v několika podobách předvedeno až naturalisticky. A pana Fingera bych jednou chtěla vidět ve vyloženě kladné sluníčkové roli, jinak se ho začnu bát...
(zadáno: 7.1.2012)
Opět se mi osvědčilo si o kontroverzním představení něco načíst, vědět, do čeho jdu. Já byla naprosto nadšená! Paní Červená pro mě byla mnohem přesvědčivějši Makropulos než paní Kolářová ve Vinohradském - v jejím podání jsem totiž neviděla jakousi (na Vinohradech) nevysvětlitelnou zamilovanost napříč generacemi, ale spíš neodolatenou, sebezničující fascinaci. Mrazivé...

Takto podaný text - dobře, spíš myšlenka - mi sedí, hraje na mé vnitřní struny a já si říkám, jen houšť!
(zadáno: 7.1.2012)
To se nedá popsat, to se musí zažít...jo a tím zažít nemyslím dnes, ale v devadesátých letech :)

Nedokázala jsem smazat úsměv z tváře po většinu času, protože House of love mě dokázal vrátit o spoustu let zpátky. A ještě se tam vrátím, to tedy ano!
(zadáno: 7.1.2012)
Dávám stejné procento jako prvnímu dílu, protože...asi proto, že jsem si vzpomněla, že před Backstreetboys byli ještě Worlds Apart a Caught in the Act a i když dnes dávám přednost "zvacení do mikrofonu", tak tohle cestování v čase je naprosto úžasné.
(zadáno: 8.12.2011)
Inscenace samotná tak 65-70%, ale body navíc za:
opravdu jinou, rozvernější roli Jany Strykové (kterou jsem dosud viděla jen ve vážnějších polohách)
mou oblíbenou písničku
vůni hlíny!

a za pár okamžiků, při kterých jsem se smála až jsem se za břicho popadala :)
(zadáno: 6.12.2011)
Krásné představení, stojí za to vidět!
(zadáno: 1.12.2011)
Ani nevím co napsat...moc jsem si to užila a ještě prohloubila svou platonickou lásku k Jaroslavu Pleslovi za jeho úžasný zpěv.
(zadáno: 1.12.2011)
Rozhodně jedno z "must see" divadla Komedie. Spěchaj, nebudou... (více v článku na blogu)
(zadáno: 25.11.2011)
Dobře, tak já začnu.

Jediné zklamání bylo pojetí princezny jako znuděné, rozmazlené holky, bez špetky zodpovědnosti nebo zájmu. Lucie Žáčková má na víc (herecky) a je škoda ji takto...osekat, tak :)

Dále už mohu jen chválit: kostýmy a masky nádherné, hudba povedená, říše mrtvých působivá, pan Němec dokonalý zlosyn, Martin a Tončka správně pohádkoví...herce lze skutečně jen chválit. Atmosféra není temná jako ve filmu, ale zase děti z divadla nemají odcházet vyděšené.

Prostě se to povedlo, takže šup do divadla! :)
(zadáno: 16.11.2011)
Inscenace má silná a slabší místa. Ale ta silná místa jsou prostě natolik výživná (a zapamatováníhodná), že s radostí hodnotím vysoko. A běžím si koupit CD s písněmi právě z této hry!