Redakce

Pavla Haflantová

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (338)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 25.7.2013)
65%
Příjemná odlehčená inscenace, velmi dobře jsem se bavila.
(zadáno: 18.7.2013)
64,99%
Špinarova režie je znát, což je vždy plus. Herecky mě nejvíce bavili Jiří Černý (ovšem toto pojetí jeho postavy nemůže sednout každému), a  hrubý, lehce vulgární a vidlácký Roman Zach.
Inscenaci by prospělo zkrácení (je otázkou, zda není minimální délka součástí zadání), některá čísla, přestože zábavná a divácky vděčná, jsou evidentně pouze natahovací výstelkou.
(zadáno: 17.7.2013)
Příjemná atmosféra, několik zábavných hereckých kreací (Csongor Kassai a hlavně Marek Daniel!), pěkná scéna, hudba...a na druhou stranu několik vyloženě nudných míst, rozvleklá první polovina, rutinní výkony několika herců a na závěr poněkud nijaký celkový dojem.
(zadáno: 21.6.2013)
Karel Dobrý hraje jako o život...
(zadáno: 21.6.2013)
Fascinující...bezprostředně po představení jsem nevěděla, co si myslet. Ovšem při zpětném ohlédnutí si uvědomuji, že nevycházím z úžasu.

A píšu a mažu a píšu a mažu...je velice těžké vystihnout, co mě na této inscenaci tolik zaujalo. Postava Ireny Kristekové...až hororová atmosféra druhé části...Slovanská epopej...civilní, neosobní, skvělý Hynek Chmelař.

A naprosto geniální Ivanka Uhlířová!
(zadáno: 10.6.2013)
Trefa do mého diváckého srdce a ještě jsem se během první půle stačila zamilovat do všech tří pánů! Tučňák odpuštěn a od včerejšího večera jsem věrnou fanynkou CC!

Samotná insceance mě více bavila v první, kabaretní půli - to je přirozeně otázka vkusu toho kterého diváka. Každopádně jsem dostala vrchovatou porci osvěžujícího, inteligentního humoru a nemůžu se dočkat, až je znovu uvidím :)

(zadáno: 4.6.2013)
Velice dobrý text zdařile převedený do českých reálií. Pavla Beretová je naprosto kouzelná, ovšem čtyřčlenná "company" rozhodně nezůstává pozadu a pokud bych měla jmenovat, potom Vítů, Kobr, Vašák a Jeřábek. Prostě není slabého místa.
V tomto případě režisérka Deáková rozhodně boduje!
(zadáno: 3.6.2013)
Povedené zpracování známého filmu (ano, vím, že text Seidler napsal divadelní hru, nicméně film byl přesto první). Myslím, že celý soubor své úlohy zvládl dobře a přestože výsledek z větší části stojí a padá na chemii ústřední dvojice, ostatní rozhodně nebyli do počtu (nemohu nezmínit pana Vlčka).
Rozhodně příjemná, doporučení- a návštěvyhodná inscenace.
(zadáno: 30.5.2013)
(zadáno: 30.5.2013)
Putyka pro mě zůstane jedničkou, ovšem Slapstick Sonata mi přišla slabší i než Up'End'Down. Některá akrobatická čísla byla dechberoucí, ale humorné scénky mě nepobavily a jen jsem čekala, až bude konec.
(zadáno: 30.5.2013)
Geniální herecké výkony celého souboru!
(zadáno: 30.5.2013)
Tomáš Dastlík je ďábelský, geniální, mrazivý...Tomáš Dastlík na hrad!
(zadáno: 30.5.2013)
Velice pekná scéna, kostýmy, krásné skupinové choreografie hlavně v první půli, roztomilá kočička Alice...no, a to je z mého pohledu vše.
(zadáno: 30.5.2013)
Další perfektní výkon Miloslava Königa. A že Dan Špinar umí, to už je známá věc :)
(zadáno: 9.5.2013)
55%
Jako ano...pokud Vám stačí:
- objevit Martu Sovovou
- užít si příjemně temnou atmosféru a podívat se na povedené kostýmy
- dojmout se při dvou scénách Bohdanky s bratry

..případně pokud pěstujete platonický cit k některému z účinkujících ;)

Jinak ale musím říct, že na mě celek působil jako velmi dobře odzpívaný amatérský kousek, herci (s výjimkou Sovové) své party neuhráli, hudba je náročná, ale pro mě nemelodická.

Hodnotím ovšem nadprůměrně, protože mladé umělce je třeba podporovat a rozhodně to celé mohlo dopadnout mnohem hůře.
(zadáno: 11.4.2013)
Samotný text hry mi přijde tak nějak zbytečný...v rámci možností ovšem je co chválit: Karel Heřmánek mladší je v této inscenaci zase trochu jiný, než jinde, odhaluje další svou hereckou polohu. Nikol Kouklová místy předvedla civilnější herectví, než jsou její exaltované výstupy ala Buchty a Bohyně, a byly to chvíle nesporně příjemnější.

Co do formální stránky se mi líbily scénu dotvářející projekce.
(zadáno: 11.4.2013)
Inscenace rozverně přeskakující mezi psychologicko-filosofickým dramatem a groteskou vyznívá ve finále rozpačitě. Absenci stylové konzistence bych připsala na vrub částečně dramaturgovi, částečně režisérovi. Z herců se mi určitě nejvíce líbil Petr Kubes, zaujal též Vojtěch Lipina.

Živé hudbě tleskám! Dodává představení skvělou atmosféru.

A malé varování: nečekejte Zločin a trest! Periferie skutečně není pro tento román tím, čím jsou Kuřačky Třem sestrám.
(zadáno: 7.4.2013)
Neuvěřitelně intenzivní zážitek, herecké výkony, ze kterých beze slov prýští velmi silné emoce. I když by téma bylo možné ukončit jinak, záměr autorky a režisérky Duškové, aby si každý vyložil závěr po svém, má svou logiku.
(zadáno: 29.3.2013)
I přes celkovou nesoudržnost inscenace se člověk může pobavit. Více v blogu. (více v článku na blogu)
(zadáno: 7.3.2013)
Výjimečná inscenace s přesvědčivými hereckými výkony a zároveň perfektní výpravou. Téma je tak trošku můj obor, proto oceňuji srozumitelné vysvětlení situace, jejích předpokladů, příčin i následků.

Zpracování po všech stránkách povedené, více takových kousků v Národním!
(zadáno: 18.2.2013)
Na představení jsem se těšila, spojení jednoho z mých oblíbených režiséru s jedním z mých oblíbených autorů nemohlo zklamat.

Mikuláškova práce s Čechovem dala vyniknout především tragickému rozměru hry. Vedení herců (jako obvykle) naprosto přesné, výkony (nejen) hlavních představitelů byly obdivuhodné. Z mého pohledu inscenace jako celek funguje.

Soukromý tip: stojí za to přečíst si předem buď přímo hru nebo alespoň obsah. Některé použité symboly lze potom spíš rozklíčovat a ocenit, zvláště pro ty diváky, kteří rádi rozumí inscenaci napoprvé skrz naskrz.
(zadáno: 14.2.2013)
Tak nějak mě to...bavilo :)

Na jednu stranu mě štve, že jsem nedokázala pochopit vše, na druhou stranu mě alespoň nerozčilují nepřesnosti ve fyzikálních vtípcích.
Líbil se mi herecký projev Cyrila Drozdy při přednášení a souhra celého souboru v druhé půli.
Závěrečná scéna naprosto lahůdková, Dáda Němeček je scénografický génius a jeho spojení s Havelkou nechť trvá věčně!
(zadáno: 14.2.2013)
65%
V inscenaci jsem ocenila především Havelkův inteligentní humor, se kterým poukazuje na několik závažných neduhů západní společnosti - ignorace skutečných problémů při současném podsouvání zástupných, globalizace (a tedy vyžadování shody napříč spektrem) jako brzda akce, spousta tlachání místo akce.