Redakce

Pavla Haflantová

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (338)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 30.5.2013)
(zadáno: 30.5.2013)
Velice pekná scéna, kostýmy, krásné skupinové choreografie hlavně v první půli, roztomilá kočička Alice...no, a to je z mého pohledu vše.
(zadáno: 14.2.2013)
65%
V inscenaci jsem ocenila především Havelkův inteligentní humor, se kterým poukazuje na několik závažných neduhů západní společnosti - ignorace skutečných problémů při současném podsouvání zástupných, globalizace (a tedy vyžadování shody napříč spektrem) jako brzda akce, spousta tlachání místo akce.

(zadáno: 5.2.2013)
Chápu, nebo si to přinejmenším myslím, co tím chtěl režisér říci a předvést. Rozhodně nemám pocit, že by sdělení bylo přebito jinými prvky. Také lze pochopit, že pro některé diváky to bylo "moc."

Já jsem dostala přesně to, co jsem čekala - Mikuláškův typický rukopis a perfektní herecké výkony. Možná malinko zklamání, že se mi nedostalo něčeho nového a proto též v rámci redakce podprůměrné hodnocení.
(zadáno: 18.1.2013)
Viděla jsem v obsazení "Josefíková, Anděl, Vaverka" a inscenaci jsem si velice užila. Tentokrát bych vyzdvihla Karla Heřmánka ml., jeho výkon mi utkvěl v paměti nejvíc.

Přestože se nejedná o novinku napsanou přímo pro tento ročník, opět se setkáváme s tím, že mladí hrajou mladé, spolužáci hrají spolužáky, čímž se odbourávají úskalí jiných absolventských inscenací.

Pocitově bych tedy dala 80%, deset ubírám za výběr hry, ať už je za něj zodpovědný kdokoliv.
(zadáno: 18.1.2013)
65%
Plusy: scéna (jméno Dády Němečka si zapamatujte!), kostýmy, hudba, herecké výkony Adama Mišíka a Pavla Lišky.
Mínusy: (ne)herecké výkony obou začínajících hereček.

Od premiéry váhám, jak hodnotit. Z představení jsem měla hluboký zážitek, ovšem s klidným svědomím bych návštěvu inscenace doporučila jen divadelním maniakům (redakce apod.).

Současné divadlo se často zaměřuje na formu a sdělení se vytrácí, nicméně v případě surrealismu mixnutého absurdnem je obrazové vykreslení více než žádoucí.
(zadáno: 26.11.2012)
Bezprostředně po představení jsem chtěla dát 80%, ale již dnes, následující den, celkový dojem upadá. Oba představitelé hrají typově velice podobné role jako v jejich předchozí spolupráci Láska a porozumění. Jak zajímavé by bylo jim to prostě prohodit...?
Zpět k Deštivým dnům - inscenace má slušně vystavěnou atmosféru, několik mrazivých momentů, pár smutných scén, velice se mi líbila závěrečná scéna Davida Švehlíka.
Divák ví dlouho dopředu, že "tohle nemůže dobře dopadnout," přesto je možných konců vícero a nezbývá, než si počkat na ten autorův...
(zadáno: 19.11.2012)
Vynikající výkon Petra Lněničky, bohužel Monice Zoubkové to vyšlo méně a hlavně v závěru bych čekala citlivější podání.
(zadáno: 12.11.2012)
75%
Tak alespoň derniéru jsem stihla. Vynikající výkon Pavla Rímského coby pyšného Deadala, kterého dostihne jak vlastní svědomí, tak anticky boží trest.
(zadáno: 9.11.2012)
75%
Formálně perfektní inscenace, výborně zahrané hostující představení v Komedii. Vedle výkonů pochválených jinými komentáři musím jmenovat Pavla Majkuse, který byl sice civilnější než stylizované hlavní figury, ale přesto přesný ve výrazu a velice dojemný.
(zadáno: 1.11.2012)
I přes velice nepříznivé počasí na letní scéně Divadla Ungelt ve mně hra zanechala pozitivní dojmy. Člověk se nedočká žádného zásadního zvratu či překvapení, nicméně celé je to takové ungeltovsky lidské.
(zadáno: 10.10.2012)
Spousta zajímavých a dobře provedených nápadů se střídá s momenty, které jsou těžko pochopitelné - beru to ale jako svůj vlastní nedostatek. Při sledování představení jsem se přesto velmi dobře bavila a Jiří Vyorálek se stává mým velkým oblíbencem :)
(zadáno: 10.10.2012)
65%
Zábavná inscenace, ale nějak mě vnitřně nezasáhla. Zajímalo by mě, jaký byl autorův záměr, na sondu do ženského myšlení poněkud povrchní (což chlapovi můžeme odpustit), na čistou zábavu se to ovšem rozhodně netvářilo.

Herecké výkony přesvědčivé a vyrovnané.
(zadáno: 10.10.2012)
74,99%
Četla jsem knihu a tak jsem se těšila na ceněnou inscenaci. Chvíli mi trvalo se do toho dostat, ale časem jsem si přišla na své. Josef Kubánik v roli Oskara exceluje. Přesto musím říct, že se z inscenace dalo vyždímat více, hlavně v závěru.

Hudební složka často spíše rušila, některé zvuky byly vyloženě nepříjemné.
(zadáno: 31.8.2012)
Viděno na Letní Letné a skvěle jsem se bavila! Text hry je hravý, plný vtipných narážek a skvělých nápadů. Herecké provedení projevilo správnou míru nadsázky. Prostě tohle musím vidět znova a už teď se těším! :)
(zadáno: 8.6.2012)
74,99%
S politickým divadlem se nám sice téměř roztrhl pytel, ale teprve tato inscenace nekope zdaleka pouze do odhalených mrtvol, jejichž zápach se šíří médii. Ukazuje na skutečnosti, které nás obklopují dnes a denně. A nakonec vidíme, že v exkrementech se válíme nejen zleva doprava, ale hlavně odshora až dolů. A můžeme si za to sami...
(zadáno: 8.6.2012)
Skutečně pouze valčík na rozloučenou. Tečka za uplynulými roky a inscenacemi, kde slova rozhodně nechybí. Ale určitě to není hra, kterou by měl vidět někdo, kdo jen "chce stihnout aspoň jednou zajít do Komedie, než to zavřou." A nebo vlastně, proč ne?
(zadáno: 8.6.2012)
Inscenace o tom, jak se neobyčejným lidem stávají obyčejné věci. První polovina o nemocech a strastech mě nikterak nepřesvědčila, teprve v druhé části se povedlo ukázat sílu přátelství i bolesti, které pánové V + W prožili.
Perfektní scéna, skvěle zahrané.
(zadáno: 8.6.2012)
Dala bych 60%, nicméně nakonec navyšuji, protože:
1) je dobré, když se autoři snaží o aktuální sdělení, která pro mě mohou být banální, ale pro jiné objevná;
2) líbilo se mi inteligentní použití metafor, nadsázky, narážek;

Ve finále jsem přesvědčena, že má smysl takovou hru uvádět.
(zadáno: 8.6.2012)
Stručnou hru, spíše takovou skicu, posouvají výš herecké výkony především obou pánů. Závěrečných deset minut se díky Filipovi Kaňkovskému dokáže zarýt pod kuži.
(zadáno: 16.5.2012)
(zadáno: 16.5.2012)
(zadáno: 16.5.2012)
Werner Schwab je pro mě možná příliš náročným autorem. Nicméně herecké výkony předvedené v NNN mě dostaly.
(zadáno: 16.5.2012)
Fascinující výpověď vyžadující veliké soustředění diváka. Eva Salzmannová podává strhující výkon.
(zadáno: 16.5.2012)
Tento kus by mohl být vnímám jako forma bez obsahu. Příběhu je skutečně poskrovnu. Ale vytvořená atmosféra a použité postupy rozhodně stojí za vidění. A přes vyvážené herecké výkony jsem si tentokrát nejvíce užila Václava Neužila, který udržel svou roli po celou dobu představení, aniž by sklouzával k některým svým oblíbeným grimasám.