Redakce

Pavla Haflantová

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (351)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 5.12.2012)
Wow! Tohle je Divadlo!

A gratuluji José Jelínkovi k angažmá v takto výjimečném souboru.
(zadáno: 5.2.2022)
Perfektní rodinná inscenace. I přes množství divadelních představení pro děti je často těžké najít takové, které si užijí děti v různém věku a které zároveň dospěláci nemusí prostě přežít.
Petr Pan je přesně takový a víc než to. Skvěle zahrané, velmi dobře zazpívané, na své si přijde opravdu každý.
Nejdelší kousek, který mé děti zatím viděly, a starší odcházela smutná, protože se s Petrem Panem nechtěla loučit.
(zadáno: 16.11.2011)
Výtečný Chmela (v roli, která je jak šitá na tělo), dobře zachycená atmosféra. Hra, která možná není životním zážitkem, ale do škatulky ?should see? (to je ta pod ?must see?) patří.
(zadáno: 18.10.2014)
Tentokrát přinesla La Putyka spíše nápaditost a hravou atmosféru, než dechberoucí akrobacie, ale stále si drží vysoký standard. Jiří Kohout je opět tím průvodcem, který je nám všem tak nějak blízký, ale moc se mi líbil Vojtěch Fülep, který vévodil mnoha scénám svou přirozenou komikou.
Myslím, že Play je ideální inscenací, pokud chcete představit dítěti svět nového cirkusu!
(zadáno: 22.11.2013)
Další vtipná hra z produkce CC. Soubor oživil Ivan Lupták s pochopením pro autorův humor a správnou míru nadsázky.
(zadáno: 4.9.2017)
85%
Že monodrama stojí a padá s výkonem představitele je zřejmé. Když jsem se dozvěděla, že Johana bude hrát Matyáš Řezníček, potěšilo mě to a řekla jsem si "ano, ten by to mohl uhrát." Zpětně se mu musím omluvit, on to neuhrál, on byl Johanem. Překypoval energií a dokázal skutečně udržet diváka po celou dobu v napětí a očekávání. Přesvědčivý ve všech polohách, ve všech emocích, ve všech postavách. Pro mě naprosto dechberoucí výkon.
Kvůli všem divákům doufám, že nakonec bude možné odehrát mnohem více představení, než je v tuto chvíli naplánováno.
(zadáno: 25.9.2018)
Velice zábavná a lehce mrazivá podívaná. Nelze nepochválit výkon Dana Krejčíka, jeho Mark je opravdu pošuk non plus ultra.
Bohužel autor vystavěl text skutečně velice předvídatelně - od lehkých náznaků přes veliké náznaky až k "tu máš lopatou po hlavě." Je tedy třeba si užívat herecké výkony, dialogy, vývoj vztahu postav a rozehrané situace. Víc nepřijde.
(zadáno: 16.7.2018)
Inscenace je zpracována originálně a ztvárnění postavy autistického chlapce funguje velice dobře.
(zadáno: 29.1.2014)
Předně skvěle napsaná hra, která klade několik výrazných hereckých příležitostí. Štěpán Benoni po celou dobu představení nevypadl z role ani na vteřinku, veškerá gesta, tón hlasu, vše ztvárnil perfektně. Vedle něj musím vyzdvihnout i Zdeňka Velena v roli Christopherova otce.
Další kousek, na který se vyplatí do Kladna vyrazit!
(zadáno: 10.2.2012)
Velmi zručně zahrané, chemie mezi jednotlivými postavami je velice přesvědčivá. Jen tak dál... (více v článku na blogu)
(zadáno: 8.4.2012)
64,99%
Inscenace v první půli detailně ukazuje vztah zúčastněných stran, který je více méně jasná po pěti minutách. I když druhá polovina přináší více děje, udržet pozornost bylo velice náročné.
Ke kladům patří geniální scéna, kostýmy, nasvícení a i ty herecké výkony, ne že ne. Stojí za to vidět, nicméně člověk by měl být odpočatý a připravený na povětšinou filosofické vnitřní monology.
(zadáno: 21.1.2013)
75%
Naprosto kouzelná hodinka na premiéře tohoto kabaretu. Vendula Holičková je neuvěřitelně charismatickou a přitažlivou průvodkyní, Ivana Machalová a Martin Bohadlo potom jednotlivé scénky podávají s lehkostí a vtipem, až občas zamrazí.

Ráda zajdu znovu, už teď se těším :)
(zadáno: 8.6.2012)
74,99%
S politickým divadlem se nám sice téměř roztrhl pytel, ale teprve tato inscenace nekope zdaleka pouze do odhalených mrtvol, jejichž zápach se šíří médii. Ukazuje na skutečnosti, které nás obklopují dnes a denně. A nakonec vidíme, že v exkrementech se válíme nejen zleva doprava, ale hlavně odshora až dolů. A můžeme si za to sami...
(zadáno: 16.11.2011)
75% Myslím, že k jakémusi uchopení a pochopení této inscenance může člověk dojít jen když aktivně chce. Pokud se oprostím od záměru autora (je to kacířská myšlenka?) hru neuvádět, připustím, že jsem předlohu neviděla a soustředím se pouze na sdělení, které mi bylo zprostředkováno, potom musím chválit ? a smířit se s myšlenkou, že manipulace médii je všudypřítomná a týká se i mě.
(zadáno: 27.10.2013)
50% za formu. Pohybové ztvárnění mě bavilo, herecké výkony taktéž. Obsah mě však více či méně míjel a já tak většinu času čekala na konec.
(zadáno: 10.11.2014)
Velice povedená inscenace!
Pokud se nějaký trik ve Fabrice nepovedl dle záměru, můžu nad tím směle mávnout rukou. Množství dětských "aaach", "jůůů", "hele mamííí, on je támhle!" a podobných reakcí vytvořilo atmosféru, kde i dospělý divák mohl vypnout ostražitost a nechat se prostě unášet krásnými obrazy.
(zadáno: 15.1.2014)
Stojí za zhlédnutí i za výlet z nedaleké Prahy. Režijně i dramaturgicky dobře uchopeno, díky tomu + díky přesným hereckým výkonům inscenace v dobrém tempu udrží divákovu pozornost od začátku do konce.
(zadáno: 23.10.2021)
55%
Inscenaci jsem viděla dvakrát... protože jsem si nepamatovala, že už jsem to viděla.
Během sledování mě představení vlastně v obou případech bavilo a navíc mám pocit, že se Karin Borovcová neuvěřitelně posouvá.
Role a výkon Tomáše Harta je fascinující sám(a) o sobě.
Jenže prostě po skončení představení nezůstává v podstatě nic.
(zadáno: 8.10.2021)
Náročná hra, která na jednu stranu stojí na představiteli hlavní role, na druhou stranu ten potřebuje spolehlivé zázemí v rolích svých parťáků i protivníků.
Žádný problém pro tento velice silný absolventský ročník a tak je výsledkem svižná, zábavná i napínavá inscenace.
(zadáno: 10.3.2012)
Výborně zahrané, nicméně mě rušily některé změny oproti předloze.
(zadáno: 22.11.2013)
Velice zajímavý a poutavý příběh přinesl barvitý náhled na rozporuplnou osobnost Alana Turinga. Autoři dokázali přesvědčivě zobrazit časy, kdy homosexualita byla nejen stigmatem, ale dokonce zločinem, a trest se tak nevyhýbal ani (skrytým) hrdinům své doby.
Všichni tři představitelé ukázali skvělé výkony a mrzí mě jen to, že liberečtí nezavítají do Prahy častěji.
(zadáno: 30.10.2017)
Po roce a opětovném zhlédnutí musím navýšit hodnocení.
Toto zpracování Wedekindova textu se mi velice líbí a Jiří Maršál s Cyrilem Janečkem jsou pro mě ideální představitelé, ba vyloženě prototypy ústřední dvojice.
(zadáno: 2.10.2017)
Martin Vokoun s Lukášem Pečenkou zvolili originální interpretaci tohoto kdysi skandálního textu. Vše do sebe krásně zapadá, za režii bych přidala samostatný potlesk.
Být to mé první setkání s Probuzením jara, asi bych jásala. Ale některé změny, ať už charakterů nebo scén, nejsou v souladu s mým chápáním textu, proto zůstanu na 70%.
(zadáno: 12.6.2016)
75%
Skvěle využitý prostor, fascinující vizuál, nicméně poslední třetina už mi přišla zbytečně natahovaná. Velice mě zaujaly výkony M. Mejzlíka a J. Černého. Určitě by stálo za minimálně druhé zhlédnutí, v inscenaci je mnoho symbolů a souvislostí, které možná není snadné pochopit na první pokus.
(zadáno: 20.1.2019)
Inscenace nabitá neskutečným množstvím vtipů na všechny možné způsoby. Podle ní by se snad dala napsat učebnice humoru :)
Příběh se surrealistickým laděním a velice uvolněným podáním stojí stoPROTONcentně za zhlédnutí!