Redakce

Pavla Haflantová

redakční zkratka: haf

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení (325)

Filtrování hodnocení:    
   

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>

(zadáno: 8.4.2012)
Posledních dvacet minut bych úplně ustřihla, ale jinak zajímavé. Jiří Štrébl opustil (nebo byl donucen opustit) svou obvyklou blahosklonnou polohu (která tam byla také, ale ne stále) a byl o to zajímavější!
(zadáno: 8.4.2012)
Soudě dle reakcí dětské části publika, pokud uvažujete zda ratolest vzít či ne, odpovídám ano. Bez dětí ovšem ne.
Režisérce je třeba přičíst k dobru, že scénář "vezmu vtip / vtipnou situaci či scénu a vyždímu z toho maximum" není divadelnímu diváku vůbec neznámý, navíc pro zabavení dětí nevyznívá trapně, naopak - baví. Baví děti.
Kostýmy moc pěkné, taktéž scéna (ta je asi nejsilnější stránkou) a hudba.
(zadáno: 8.4.2012)
74,99%
Souhlas s Ryhopem, také mi tato inscenace jako celek sedla. Kromě opakovaně zmiňované Báry Polákové stojí za pochvalu i Ladislav Frej coby vedoucí chóru a poťouchlý našeptavač - připadalo mi, že si tuto roli velice užívá a já s ním :)
(zadáno: 8.4.2012)
Krásný tragikomický příběh, s velice příjemným humorem, herecké výkony ústřední dvojice přesvědčivé.
(zadáno: 8.4.2012)
Něco takového vymyslet, to chce hodně ... kreativní mozek :))) Kouzelná hříčka, výborně ztvárněná třemi P. Pozor, místa u postele poskytují určitě v některých chvílích velice realistický zážitek, ovšem - mám za to - za cenu bloklé páteře.
(zadáno: 8.4.2012)
64,99%
Inscenace v první půli detailně ukazuje vztah zúčastněných stran, který je více méně jasná po pěti minutách. I když druhá polovina přináší více děje, udržet pozornost bylo velice náročné.
Ke kladům patří geniální scéna, kostýmy, nasvícení a i ty herecké výkony, ne že ne. Stojí za to vidět, nicméně člověk by měl být odpočatý a připravený na povětšinou filosofické vnitřní monology.
(zadáno: 23.3.2012)
Původně jsem plánovala i 50%, ale pravdou je, že hodnotíme provedení, ne text (který mě velice bavil).
Nešťastné (ne)řešení scény, matoucí dvojrole. Herci občas - zvlášť ke konci - vypadali, že už to hlavně chtějí mít za sebou.
Nevěřím, že měl pan režisér představu a toto je výsledek...velká škoda.
(zadáno: 23.3.2012)
Silná forma se silným obsahem, pokud si člověk dá tu práci a skutečně se na dění na jevišti plně soustředí. Obdivuhodné herecké výkony. Pro skalní fanoušky Komedie, podle mě, skvělý zážitek.
(zadáno: 10.3.2012)
(zadáno: 10.3.2012)
(zadáno: 10.3.2012)
Výborně zahrané, nicméně mě rušily některé změny oproti předloze.
(zadáno: 10.3.2012)
Úžasné! Opět lituji konce tohoto divadla, skvěle zpracovaná pohádka, závěrečná scéna naprostá lahůdka (a bylo zábavné sledovat, co to udělalo s dětmi školou povinnými). Soubor si to naprosto užíval (vidět Ivanu Uhlířovou jak se ptá co je to uhlíř či vyprsknout smíchy mimo scénář, to stojí za to!) a já s nimi :)
(zadáno: 10.3.2012)
Myslím, že jsem to nepochopila. Což ale nemění nic na tom, že to byl nejlepší výkon G. Míčové, který jsem zatím viděla, J. Štrébl mě také mile potěšil. Skvěle hrající pánové Finger a Černý jsou tak nějak samozřejmostí.
(zadáno: 10.3.2012)
Totální průser...najděte si Audienci na youtube, podívejte se, ušetříte si čas, peníze, divadelní cítění i játra, protože tohle se bez alkoholu nedá. Neodešla jsem o přestávce jen pro to, že jsou to dvě aktovky. Jo a i přes nadějný výkon Lukáše Buriana nelze prominout, že tento průser režíroval...
(zadáno: 24.2.2012)
Zpracování bez přesahových ambicí, ale mně se to líbilo. Pravda je, že člověk si prostě nemůže pomoct a od Dlouhé čeká vždy něco navíc, ale snižovat proto hodnocení by nebylo fér.

Potěšilo mě velice nenásilné zakomponování dvou hudebních motivů z Tenkrát na západě. Celkově je hudební stránka představení povedená, přestože nejsem přesvědčena o její nutnosti.

Jan Meduna se v průběhu času stále zlepšuje a věřím, že působení v tomto souboru jej nakopne tím nejlepším směrem.
(zadáno: 21.2.2012)
Formální lahůdka.
(zadáno: 20.2.2012)
Jak příznačné, že podprůměrná inscenace v Komedii má nadprůměrné hodnocení. Je to stará známá Komedie, ale tentokrát bez mrazení, katarze, zapamatovatelnosti...nicméně skvělá Ivana Uhlířová a skvělý Martin Pechlát!
(zadáno: 20.2.2012)
Jako sranda to je, o tom žádná :) Podle mě to skutečně stojí za to shlédnout. Hlavně dámská část obsazení si hru užívá, což mě bavilo sledovat. Na druhou stranu, je třeba se připravit na - z některých divadel tak známý - model "vezmeme vtip a dokud se tomu lidi smějou, tak ho budem opakovat"
(zadáno: 20.2.2012)
Souhlasím vesměs s dříve napsanými komentáři, až na to, že se mi Linda Rybová líbila od začátku do konce. I přesto, že jsem vyloženě hledala, co mi na upjaté, staropanenské póze bude vadit, musím se přiznat, že jsem nenašla nic. Od kostýmu přes gesta po vyjadřování bylo vše přesné.

Je možná trošku nefér považovat skvělý výkon Hynka Čermáka za samozřejmost, ale tak to prostě je - tenhle typ mu sedí a v tom prostě nemůže zklamat.
(zadáno: 20.2.2012)
Viděno dvakrát s různými alternacemi, měla bych své favority.

Co se mi ale vyloženě líbí je skutečnost, že v "nových" muzikálech představitelé hlavních rolí "neodchodí" zpívanou činohru, ale velice aktivně se zapojují (pod režisérskou taktovkou) do tance.

Osmý světadíl má naivní příběh a některými až nesmysly může někoho téměř popudit. Doporučuji tedy především těm, kteří ocení kvalitní hudební a pohybovou stránku a na "myšlenky" si zajdou jinam.
(zadáno: 20.2.2012)
Další, dle mého názoru dobře zahraná inscenace v Disku. Ano, režie se mohla více zaměřit na apelativní stránku hry, nicméně proti odlehčenému pojetí osobně nic nemám. Herecké výkony vyrovnané, že hlavní postavy čnějí nad těmi vedlejšími? Hmmm, překvapivé ;) Já naopak ocenila celkvoé obsazení, připadalo mi, že mladí herci dostali typově přesně ty správné role.
(zadáno: 14.2.2012)
Recenze na Studentpointu je naprosto výstižná, není moc co dodat. Formálně i obsahově velice povedená inscenace a soubor KALDu stojí za sledování!
(zadáno: 10.2.2012)
Perfektní výkon Pavly Beretové, to především. Rozhodně oceňuji, že - narozdíl od Maryši - v Salome nedošlo k ohlazení ostrých hran a zasazením do současnosti byla akcentována absurdita celého příběhu.
(zadáno: 10.2.2012)
Velmi zručně zahrané, chemie mezi jednotlivými postavami je velice přesvědčivá. Jen tak dál... (více v článku na blogu)
(zadáno: 8.2.2012)
Tři bratři Karamazovi, rozdílní jak jen si lze představit a přitom sdílející svou karamazovskou podstatu. Spory a více či méně skrývaná nenávist vedou k vraždě a Dostojevský nám klade otázku: vraždí ten, jehož ruka hrůzný čin provede, nebo ti, kdo si smrt oběti z celého srdce přáli?

Igor Chmela do souboru Dejvického divadla dokonale zapadl a obsazení Radka Holuba, Chmelovy téměř fyziognomické karikatury, do role jeho bezmezného obdivovatele považuji za geniální tah!

Další stránky hodnocení: << < 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>