Redakce

Pavla Haflantová

redakční zkratka: haf

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>

(zadáno: 10.3.2012)
Láska a peníze - Divadlo v Dlouhé: 60 %
(zadáno: 10.3.2012)
Kauza Médeia - A studio Rubín: 70 %
(zadáno: 10.3.2012)
Přelet nad kukaččím hnízdem - Divadlo pod Palmovkou: 70 %
Výborně zahrané, nicméně mě rušily některé změny oproti předloze.
(zadáno: 10.3.2012)
Tři zlaté vlasy děda Vševěda - Divadlo Komedie: 80 %
Úžasné! Opět lituji konce tohoto divadla, skvěle zpracovaná pohádka, závěrečná scéna naprostá lahůdka (a bylo zábavné sledovat, co to udělalo s dětmi školou povinnými). Soubor si to naprosto užíval (vidět Ivanu Uhlířovou jak se ptá co je to uhlíř či vyprsknout smíchy mimo scénář, to stojí za to!) a já s nimi :)
(zadáno: 10.3.2012)
Antiklimax - Divadlo Komedie: 60 %
Myslím, že jsem to nepochopila. Což ale nemění nic na tom, že to byl nejlepší výkon G. Míčové, který jsem zatím viděla, J. Štrébl mě také mile potěšil. Skvěle hrající pánové Finger a Černý jsou tak nějak samozřejmostí.
(zadáno: 10.3.2012)
Audience, Vernisáž... dvě aktovky od Havla - Divadlo Různých Jmen: 10 %
Totální průser...najděte si Audienci na youtube, podívejte se, ušetříte si čas, peníze, divadelní cítění i játra, protože tohle se bez alkoholu nedá. Neodešla jsem o přestávce jen pro to, že jsou to dvě aktovky. Jo a i přes nadějný výkon Lukáše Buriana nelze prominout, že tento průser režíroval...
(zadáno: 24.2.2012)
Hráči - Divadlo v Dlouhé: 70 %
Zpracování bez přesahových ambicí, ale mně se to líbilo. Pravda je, že člověk si prostě nemůže pomoct a od Dlouhé čeká vždy něco navíc, ale snižovat proto hodnocení by nebylo fér.

Potěšilo mě velice nenásilné zakomponování dvou hudebních motivů z Tenkrát na západě. Celkově je hudební stránka představení povedená, přestože nejsem přesvědčena o její nutnosti.

Jan Meduna se v průběhu času stále zlepšuje a věřím, že působení v tomto souboru jej nakopne tím nejlepším směrem.
(zadáno: 21.2.2012)
Weissenstein - Divadlo Komedie: 80 %
Formální lahůdka.
(zadáno: 20.2.2012)
Agnes - Divadlo Komedie: 70 %
Jak příznačné, že podprůměrná inscenace v Komedii má nadprůměrné hodnocení. Je to stará známá Komedie, ale tentokrát bez mrazení, katarze, zapamatovatelnosti...nicméně skvělá Ivana Uhlířová a skvělý Martin Pechlát!
(zadáno: 20.2.2012)
Miláček Anna - Divadlo Palace: 70 %
Jako sranda to je, o tom žádná :) Podle mě to skutečně stojí za to shlédnout. Hlavně dámská část obsazení si hru užívá, což mě bavilo sledovat. Na druhou stranu, je třeba se připravit na - z některých divadel tak známý - model "vezmeme vtip a dokud se tomu lidi smějou, tak ho budem opakovat"
(zadáno: 20.2.2012)
Africká královna - Divadlo Palace: 80 %
Souhlasím vesměs s dříve napsanými komentáři, až na to, že se mi Linda Rybová líbila od začátku do konce. I přesto, že jsem vyloženě hledala, co mi na upjaté, staropanenské póze bude vadit, musím se přiznat, že jsem nenašla nic. Od kostýmu přes gesta po vyjadřování bylo vše přesné.

Je možná trošku nefér považovat skvělý výkon Hynka Čermáka za samozřejmost, ale tak to prostě je - tenhle typ mu sedí a v tom prostě nemůže zklamat.
(zadáno: 20.2.2012)
Osmý světadíl - Divadlo Kalich: 80 %
Viděno dvakrát s různými alternacemi, měla bych své favority.

Co se mi ale vyloženě líbí je skutečnost, že v "nových" muzikálech představitelé hlavních rolí "neodchodí" zpívanou činohru, ale velice aktivně se zapojují (pod režisérskou taktovkou) do tance.

Osmý světadíl má naivní příběh a některými až nesmysly může někoho téměř popudit. Doporučuji tedy především těm, kteří ocení kvalitní hudební a pohybovou stránku a na "myšlenky" si zajdou jinam.
(zadáno: 20.2.2012)
Les - Divadlo Disk: 70 %
Další, dle mého názoru dobře zahraná inscenace v Disku. Ano, režie se mohla více zaměřit na apelativní stránku hry, nicméně proti odlehčenému pojetí osobně nic nemám. Herecké výkony vyrovnané, že hlavní postavy čnějí nad těmi vedlejšími? Hmmm, překvapivé ;) Já naopak ocenila celkvoé obsazení, připadalo mi, že mladí herci dostali typově přesně ty správné role.
(zadáno: 14.2.2012)
Já, hrdina - Divadlo Disk: 80 %
Recenze na Studentpointu je naprosto výstižná, není moc co dodat. Formálně i obsahově velice povedená inscenace a soubor KALDu stojí za sledování!
(zadáno: 10.2.2012)
Kauza Salome - A studio Rubín: 80 %
Perfektní výkon Pavly Beretové, to především. Rozhodně oceňuji, že - narozdíl od Maryši - v Salome nedošlo k ohlazení ostrých hran a zasazením do současnosti byla akcentována absurdita celého příběhu.
(zadáno: 10.2.2012)
Podoba věcí - TEĎ! Divadlo: 80 %
Velmi zručně zahrané, chemie mezi jednotlivými postavami je velice přesvědčivá. Jen tak dál... (více v článku na blogu)
(zadáno: 8.2.2012)
Bratři Karamazovi - Dejvické divadlo: 80 %
Tři bratři Karamazovi, rozdílní jak jen si lze představit a přitom sdílející svou karamazovskou podstatu. Spory a více či méně skrývaná nenávist vedou k vraždě a Dostojevský nám klade otázku: vraždí ten, jehož ruka hrůzný čin provede, nebo ti, kdo si smrt oběti z celého srdce přáli?

Igor Chmela do souboru Dejvického divadla dokonale zapadl a obsazení Radka Holuba, Chmelovy téměř fyziognomické karikatury, do role jeho bezmezného obdivovatele považuji za geniální tah!
(zadáno: 7.2.2012)
Hrdinové jako my - Divadlo Komedie: 60 %
(zadáno: 3.2.2012)
Legenda o svatém pijanovi - Divadlo Komedie: 80 %
Martin Pechlát perfektně ukazuje Žízeň. Kdo nezažil, možná nepochopí.

Bezvadně zahraný Maurice Jiřího Černého! A sakra - kde se vzala Iveta Jiřičková a proč nehraje víc???
(zadáno: 3.2.2012)
Kauza Maryša - A studio Rubín: 60 %
Takto by se mohla Maryša odehrát dnes. Nebo také ne.

Jediný charakter, který zůstal více méně nedotčen (oproti postavám pánů Mrštíků) je Maryši matka (pomineme-li skutečnost, že původně to byl otec).

Jednání samotné Maryši je tedy ve finále původní v činu (trávení), ale naprosto odlišné v motivaci a Janě Strykové se povedlo tento posun zahrát na jedničku.
(zadáno: 3.2.2012)
Něžná je noc - Divadelní spolek Kašpar: 80 %
Musím se přidat ke spolukomentátorům v tom, že skutečným zážitkem je pouze druhá polovina. Ale na druhou stranu se jedná o něco tak výjimečného, že hodnotím vysoko.
Tip: i přes několikadenní "vyprodáno" na webu bylo komorní hlediště prakticky poloprázdné. Vyplatí se zavolat si na pokladnu.
(zadáno: 3.2.2012)
Šoa (Příběh Miloše Dobrého, Příběh Hany Pravdové) - Švandovo divadlo: 70 %
Přestože téma je podáno s dostatečnou dávkou naléhavosti a text má silně dojímavé momenty, nemohu se zbavit pocitu, že z toho bylo možno "vyždímat" více. Přeci jen mluvíme o hrůzách, které mají v historii jen málo podobných a jako takové by měly být podle mě podávány v co nejsyrovějším hávu, jen tak, aby se nezapomnělo.
(zadáno: 25.1.2012)
Běsi - Divadelní spolek Kašpar: 80 %
A já bych se srovnávání s Dlouhou nebála, hlavně proto, že pojetí některých postav mi připadalo velmi odlišné (Varvara, Líza, Stěpan Trofimovič a zčásti i Stavrogin), což při použití stejného překladu nabízí zajímavé alternativy.

Nicméně k Celetné - atmosféra byla v první půli vystavěna výborně, druhá půlka malinko zaostala, vyhrocení událostí v tragickém konci mohlo být podáno s větší naléhavostí.

Z hereckých výkonů nelze nejmenovat Marka Němce, i když chválila bych více nebýt rozsah komentáře tak omezený.
(zadáno: 25.1.2012)
Lordi /The Lords/ - Next Picture: 80 %
No já nevím, přijde mi to i na Wilda dost divoký :))) Ale srandy kopec a ať už jsou některé vtípky improvizované či secvičené, klobouk dolů za to, že to nelze rozeznat. Bezvadná odlehčená lahůdka :)

Další stránky hodnocení: << < 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>