Redakce

Pavla Haflantová

redakční zkratka: haf

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení (321)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 7 8 9 10 11 12 13 > >>

(zadáno: 3.2.2012)
Musím se přidat ke spolukomentátorům v tom, že skutečným zážitkem je pouze druhá polovina. Ale na druhou stranu se jedná o něco tak výjimečného, že hodnotím vysoko.
Tip: i přes několikadenní "vyprodáno" na webu bylo komorní hlediště prakticky poloprázdné. Vyplatí se zavolat si na pokladnu.
(zadáno: 3.2.2012)
Přestože téma je podáno s dostatečnou dávkou naléhavosti a text má silně dojímavé momenty, nemohu se zbavit pocitu, že z toho bylo možno "vyždímat" více. Přeci jen mluvíme o hrůzách, které mají v historii jen málo podobných a jako takové by měly být podle mě podávány v co nejsyrovějším hávu, jen tak, aby se nezapomnělo.
(zadáno: 25.1.2012)
A já bych se srovnávání s Dlouhou nebála, hlavně proto, že pojetí některých postav mi připadalo velmi odlišné (Varvara, Líza, Stěpan Trofimovič a zčásti i Stavrogin), což při použití stejného překladu nabízí zajímavé alternativy.

Nicméně k Celetné - atmosféra byla v první půli vystavěna výborně, druhá půlka malinko zaostala, vyhrocení událostí v tragickém konci mohlo být podáno s větší naléhavostí.

Z hereckých výkonů nelze nejmenovat Marka Němce, i když chválila bych více nebýt rozsah komentáře tak omezený.
(zadáno: 25.1.2012)
No já nevím, přijde mi to i na Wilda dost divoký :))) Ale srandy kopec a ať už jsou některé vtípky improvizované či secvičené, klobouk dolů za to, že to nelze rozeznat. Bezvadná odlehčená lahůdka :)
(zadáno: 25.1.2012)
84,99%

No, tak aby bylo jasno, pokud víte, o čem se mluví po celou dobu inscenace, tak Vám to zážitek zvedne o desítky procent. Nekecám. Nicméně i bez těchto znalostí lze pochopit, že se hra zabývá obsahem a vnímáním slov vina a zodpovědnost.

Naprosto úžasné herecké výkony všech představitelů!!!!
(zadáno: 7.1.2012)
Fáze očekávání byla vystřídána fází zklamání...neuvěřitelně laciný...snad ani ne humor. O burachech, pro...
(zadáno: 7.1.2012)
(zadáno: 7.1.2012)
Velice odlehčená zábava, ale proč ne. Znovu vidět nemusím, nelituji, že jsem viděla.
(zadáno: 7.1.2012)
Já mám tuto dvojici velmi ráda. Každé představení je díky vzájemné souhře herců originálem, když se vzájemně popichují a trestají za přeřeky. Ať už v roli či z role vypadlí jsou neuvěřitelně zábavní a čas od času je prostě super zajít si na "Paulovou se Zedníčkem".
(zadáno: 7.1.2012)
(zadáno: 7.1.2012)
(zadáno: 7.1.2012)
Viděna pouze druhá a třetí povídka kvůli zdravotní indispozici pana Zahálky. Nicméně i tak budu hodnotit.

Host z Hollywoodu - Přišlo mi, že ústřední dvojice si to užívá a jejich stylizace mi přišla velice zábavná. Nicméně celkově zhodnoceno...na "obyčejnou lehkou komedii" až příliš obyčejné a nevýrazné.

Věrní hosté - Tak tohle už jsem vůbec moc nepobrala. Co tímhle chtěl autor říct je mi záhadou a přišlo mi to vlastně celé tak nějak zbytečné. Za týden už si nevzpomenu, co se tam stalo...
(zadáno: 7.1.2012)
Divadlo Komedie ve své esenciální čistotě, balzám pro skalní fandy.

Šílenství v několika podobách předvedeno až naturalisticky. A pana Fingera bych jednou chtěla vidět ve vyloženě kladné sluníčkové roli, jinak se ho začnu bát...
(zadáno: 7.1.2012)
65%
Zajímavá hra, přesvědčivé herecké výkony většiny představitelů ve většině scén. Vůbec není třeba přimhouřit oko, naopak, doufám, že některé mladé herce uvidím časem jako Kareniny, Cyrany a podobné.
(zadáno: 7.1.2012)
74,99%
Dala bych i víc, ale pravda je, že první půlka je skoro k nepřečkání. Je dobré to vědět dopředu, protože v druhé části přichází velká změna a děj získává švih i dojímá k slzám, z hudby se tají dech (chci CD!!!) a já odcházela s neuvěřitelně hřejivým pocitem v srdíčku.

Pokud si potrpíte na kvalitní hudební složku, vřele doporučuji, protože ta zde skutečně hraje podstatnou, i když ne dominující roli - to proto, že mistrovský výkon pana Rodena by tím byl nedoceněn - tohle snad Dickens napsal jemu přímo na tělo.
(zadáno: 7.1.2012)
O něco slabší než první a druhý díl, také vážnější, ovšem scény s nenarozeným mimčem naprosto dokonalé - jak myšlenkou, tak provedením. Jaromír Nosek rulezzz!
(zadáno: 7.1.2012)
Dávám stejné procento jako prvnímu dílu, protože...asi proto, že jsem si vzpomněla, že před Backstreetboys byli ještě Worlds Apart a Caught in the Act a i když dnes dávám přednost "zvacení do mikrofonu", tak tohle cestování v čase je naprosto úžasné.
(zadáno: 7.1.2012)
To se nedá popsat, to se musí zažít...jo a tím zažít nemyslím dnes, ale v devadesátých letech :)

Nedokázala jsem smazat úsměv z tváře po většinu času, protože House of love mě dokázal vrátit o spoustu let zpátky. A ještě se tam vrátím, to tedy ano!
(zadáno: 7.1.2012)
Opět se mi osvědčilo si o kontroverzním představení něco načíst, vědět, do čeho jdu. Já byla naprosto nadšená! Paní Červená pro mě byla mnohem přesvědčivějši Makropulos než paní Kolářová ve Vinohradském - v jejím podání jsem totiž neviděla jakousi (na Vinohradech) nevysvětlitelnou zamilovanost napříč generacemi, ale spíš neodolatenou, sebezničující fascinaci. Mrazivé...

Takto podaný text - dobře, spíš myšlenka - mi sedí, hraje na mé vnitřní struny a já si říkám, jen houšť!
(zadáno: 7.1.2012)
85%
Provedení tohoto muzikálu je na 1* - výprava, kostýmy, pěvecké výkony a i těch pár triků. Také si myslím, že takto kvalitní muzikál v ČR těžko pohledat.
Zápory budiž trošku méně nápaditá hudba (tedy nic, co by utkvělo v hlavě, nedej bože nadchlo) a pro mě soukromě skutečnost, že se jedná o rodinný muzikál - a já zrovna teď nespadám to žádné správné věkové kategorie.

Přesto ovšem stále must see pro každého, kdo touží po kvalitním muzikálovém zážitku non plus ultra.
(zadáno: 8.12.2011)
65%
Mám ráda E. E. Schmitta, ale tato hra mi z těch tří aktuálně uváděných v Praze sedla nejméně. Postavy jednají dle mého názoru tak nějak nelogicky a ani zvraty a odhalení moc nevysvětlí.
(zadáno: 8.12.2011)
Já ještě nehodnotila Krysaře?? Miluju tenhle muzikál. Jako absolutní Landofil nemohu hodnotit jinak než absolutně a tento muzikál považuji za nepřekonaný a nepřekonatelný vrchol Landovy tvorby.
(zadáno: 8.12.2011)
Inscenace samotná tak 65-70%, ale body navíc za:
opravdu jinou, rozvernější roli Jany Strykové (kterou jsem dosud viděla jen ve vážnějších polohách)
mou oblíbenou písničku
vůni hlíny!

a za pár okamžiků, při kterých jsem se smála až jsem se za břicho popadala :)
(zadáno: 6.12.2011)
Krásné představení, stojí za to vidět!
(zadáno: 1.12.2011)
Ani nevím co napsat...moc jsem si to užila a ještě prohloubila svou platonickou lásku k Jaroslavu Pleslovi za jeho úžasný zpěv.

Další stránky hodnocení: << < 7 8 9 10 11 12 13 > >>