Redakce

Pavla Haflantová

redakční zkratka: haf

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 8 9 10 11 12 13 >

(zadáno: 16.11.2011)
České nebe - Divadlo Járy Cimrmana: 80 %
(zadáno: 16.11.2011)
Záskok - Divadlo Járy Cimrmana: 90 %
Nejlepší Cimrman a měla jsem to štěstí vidět jej na živo - tedy Záskok, ne génia...važme si toho, neboť jedna generace odchází...
(zadáno: 16.11.2011)
Gazdina roba - Divadlo Na zábradlí: 60 %
Prostě výborná Maděričová....a na Švehlíka ráda koukám :)
(zadáno: 16.11.2011)
Nepřítel lidu - Národní divadlo: 60 %
(zadáno: 16.11.2011)
Ideální manžel - Městská divadla pražská: 40 %
Na Vinohradech jim to jde lépe...
(zadáno: 16.11.2011)
Tramvaj do stanice Touha - Činoherní klub: 90 %
Ubohá Blanche...úžasný výkon Lucie Žáčkové. Získala si mě hned v prvních vteřinách a přestože mi Blanche není blízká (i když to žádná z postav), tak jako hrdinka mě velmi dojímala. Hájkův Stanley je správnej parchant a Mitch Matěje Dadáka je ten klasický, hodný trouba s upřímným srdcem na dlani. Tohle prostě musíte vidět!
(zadáno: 16.11.2011)
Srdce temnoty - Divadlo Komedie: 80 %
Stroboskop na začátku je nepříjemný. Stroboskop na konci vysvětluje a dodává tomu použití smysl. Znepokojivá hra o zlu v ryzí neskryté podobě, o zlu číhajícím ve vnitrozemí afrického kontinentu na nově příchozí. Stanislav Majer dostává velký prostor a ? chvilka napětí ? beze zbytku jej využívá. Další silné postavy v podání pánů Fingera a Zacha dotváří trojúhelník různých stádií duše ? či srdce? ? zasažené zlem pocházejícím snad z jejich samotného nitra.
(zadáno: 16.11.2011)
Žebrácká opera - Švandovo divadlo: 70 %
Michal Dlouhý opět předvádí svůj standard a vyvolává v hledišti salvy smíchu. Také Robert Jašków se mi líbil (proč někde nedostane víc prostoru??). Vtipná hra, která možná nenadchne, ale rozhodně neurazí.
(zadáno: 16.11.2011)
Tajemné rozcestí neboli Zlatá rybka po estonsku - Městská divadla pražská: 60 %
Martin Písařík a Ladislav Mrkvička se mi velmi líbili, Lucie Pernetová už méně...pár zajímavých momentů, občas podařeně vystavěná atmosféra, ale celkově zapomenutelné...
(zadáno: 16.11.2011)
Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách - Divadlo v Dlouhé: 80 %
Inscenace má silná a slabší místa. Ale ta silná místa jsou prostě natolik výživná (a zapamatováníhodná), že s radostí hodnotím vysoko. A běžím si koupit CD s písněmi právě z této hry!
(zadáno: 16.11.2011)
Platonov je darebák! - Divadlo Na zábradlí: 70 %
Výtečný Chmela (v roli, která je jak šitá na tělo), dobře zachycená atmosféra. Hra, která možná není životním zážitkem, ale do škatulky ?should see? (to je ta pod ?must see?) patří.
(zadáno: 16.11.2011)
Monty Pythonův létající kabaret - Městská divadla pražská: 70 %
Inscenovat Monty Pythona je odvaha. Zde se ovšem risk vyplatil a tak se diváci dočkali vskutku Pythonovských skečů. Nejsou to Cleese a Chapman, ale je to Hána a Dvořák (a další).
(zadáno: 16.11.2011)
Kdo je tady ředitel? - Švandovo divadlo: 70 %
Michal Dlouhý je herec, jehož osobitý styl a projev si dávkuji opatrně, s rozmyslem, ale když už na něj jdu, tak se bezvadně bavím. Nejsem si jistá, zda se zde pan Dlouhý svlékal (s tím nemá problém, jak znám z jiných her), ale když mi málem skončil na klíně a pohladil mě po vlasech, že to je v pořádku, tak to byl dostatečný zážitek...a ta modřina z toho jak jsem vylekaně ucukla :-D Kdo je tady ředitel je rozhodně obecně doporučeníhodná komedie.
(zadáno: 16.11.2011)
Jistě, pane ministře - Divadlo na Vinohradech: 70 %
Je tam všechno, co člověk chce a čeká. Problém je v tom, že tam není nic víc a kdo viděl seriál, zná většinu vtipů dopředu, čímž se inscenace posouvá směrem k ?milým komediím?. Nicméně nechci být nespravedlivá a tak hodnotím nadnadprůměrně.
(zadáno: 16.11.2011)
Elling a Kjell Bjarne aneb Chvála bláznovství - Divadlo Kalich: 80 %
Odpočívejte v pokoji Mistře. I když to byl boj, povedlo se nám dostat na tuto hru, vidět ji a užít si ji. Vladimír Dlouhý a Michal Dlouhý spolu na jevišti, pro mě poprvé, pro nás všechny naposledy.
(zadáno: 16.11.2011)
Heda Gablerová - Švandovo divadlo: 70 %
Myslím, že mě Ibsen prostě moc nebaví. Také myslím, že mě úplně moc nebaví zmučený výraz Jany Strykové. Ale světlé okamžiky to také mělo ? entrée Martina Pechláta (mé první setkání s ním, připadal mi v tu chvíli velice impozantní), postava JUDr. Bracka v podání Luboše Veselého...váhám mezi 60-70%, ale stojí za to to vidět a 70% je přesvědčivějších.
(zadáno: 16.11.2011)
Drahouškové - Divadlo Kalich: 50 %
V rámci her Paulová + Zedníček slabší...asi proto, že k nim přidali další herce, což této dvojici prostě moc nesvědčí.
(zadáno: 16.11.2011)
Den naděje - Národní divadlo: 90 %
Mé první setkání s Lucií Žáčkovou, má první ženská láska na divadle. Děsivý příběh, emoce akcentované malým prostorem Kolowratu...a dokonalá Žáčková. Škoda pro každého, kdo neměl možnost vidět.
(zadáno: 16.11.2011)
Cyrano z Bergeracu - Národní divadlo: 90 %
Když se občas někdo ptá na doporučení typu "co dát k Vánocům někomu, kdo je konzervatinví a chce vidět pořádné divadlo?", je Cyrano v Národním jednou ze tří mých odpovědí. Je neuvěřitelné, jak více než tříhodinové veršované(!) drama dokáže člověka přikovat k sedačce. Hltala jsem každý okamžik. Cyrano z Bergeracu je Divadlo!
(zadáno: 16.11.2011)
Absolvent - Studio DVA divadlo: 80 %
Před odchodem do divadla jsem se podívala na film a tolik se bála, jak dostane Hádek od Hoffmana na pr**l. Ale ono ne. Hádkův Benjamin je jiný, ale velice přesvědčivý. Ivana Chýlková je bezesporu naprosto přesvědčivá famme fatale. A po pravdě řečeno ? ostatní herci snad nebyli tak výrazní, ale mě vlastně vůbec nezajímali...
(zadáno: 16.11.2011)
UP´END´DOWN - Cirk La Putyka: 70 %
Těžko nesrovnávat s Putykou, takže srovnávat budu. Pokud ta měla být začátkem, experimentem, který Up?n?Down překoná a povýší, tak to se podle mě nepodařilo. Putyka je hravá, hraje si tak nějak hezky česky (brrrr), Up?n?Down se snaží jít víc do hloubky, zasáhnout nitro diváka, snad i vyvolat katarzi?? Jenže to nevyšlo a tak Putyka zůstává tím, čím být měla a Up?n?Down za svým záměrem pokulhává...na obě nohy. Ovšem Dykův hudební doprovod zůstává excelentní!
(zadáno: 16.11.2011)
Ujetá ruka (Behanding in Spokane) - Činoherní klub: 70 %
Tak za prvé - udělat scénu tak, že všichni diváci sedící v hledišti trošku víc vlevo budou mít po představení bloklou páteř, navíc bez nějakého zjevného opodstatnění, to by mělo být zakázáno! Takže - lehce - podprůměrné hodnocení (v rámci této hry) hlavně z tohoto důvodu.

Ale mimo tuto připomínku se jedná o zdařilé dílo pana McDonagha, které drží hlavně pánové Taclík a Finger. Autor je ve formě a servíruje nám pravidelnou dávku syrových absurdit.
(zadáno: 16.11.2011)
The Gin Game (Džin) - Divadlo Viola: 40 %
Je mi líto, že srážím tak krásně vysoké hodnocení (a nebýt nás tří heretiků, tak i vzácně shodné napříč uživateli a redakcí), ale já jsem se prostě nudila. Přestože paní Bohdanová i pan Somr zahráli skvěle, tak tato hra pro mě byla absolutně o ničem. Ani špatné svědomí, že zanedbávám své rodinné staříčky ve mě neprobudila. Přestávka mezi oběma půlkami byla natolik krátká, že jsem ani nestihla dopít svou dvojku červeného ? bohudík za stolečky. Ovšem doporučuji spíš kávu nebo jiný povzbuzující nápoj - podle mě je potřeba.
(zadáno: 16.11.2011)
Stráže! Stráže! - Divadlo A.Dvořáka Příbram: 70 %
Asi jsem divná, ale Příbramské zpracování Pratchetta mě bavilo minimálně stejně tolik, jako inscenace v Dlouhé. Přičítám to hlavně (pro mě) novým tvářím, které neznám z jiných rolí a proto jsem si mohla dosyta užít mimiku, grimasy atd. aniž bych byla zatížena tím, že to už jsem viděla tamhle a tuhle. A trpaslíci na začátku byli naprosto super! A dráček! :)

Další stránky hodnocení: << < 8 9 10 11 12 13 >