Redakce

Pavla Haflantová

redakční zkratka: haf

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 14.10.2017)
Tři sestry - Národní divadlo: 60 %
Jestli měl režijní výklad ukázat, jak se jednotlivé postavy míjejí, přestože jsou k sobě přitahovány, pak lze nejspíš mluvit o úspěchu. Z mého pohledu ovšem tento způsob provedení (spolu s groteskní stylizací a záměrným přehráváním) z inscenace zcela odstranil emoce.
Herecké výkony naprosto bez připomínek, nejvíce se mi líbil Solený v podání I. Orozoviče.
(zadáno: 9.10.2017)
Jesus Christ Superstar - Hudební divadlo Karlín: 60 %
5.10. byl asi smolný termín pro představení. Kamil Střihavka měl problémy s hlasivkami, J. Toužimskému nebylo skoro nic rozumět a ani Noida jsem se nedočkala - i když měl být, nakonec hrál Piláta P. Polák (naprosto v pořádku, ale holt mám své preference).
Nad tím vším vysoce čněla bezchybná B. Basiková, ale pro celkový dojem to je trochu málo.
(zadáno: 2.10.2017)
Romeo a Julie - OLDstars: 70 %
Skuteční Romeo a Julie, mladí, svěží, přesvědčiví. Už teď se těším, až budu chodit na Anežku a Samuela do DISKu. Přestože by se toho dalo vypíchnout více (souhlasím s kolegou Holubcem a přidávám slzy Petra Šedivého), budu se držet názvu. V Roudnici a na Točníku jsem prostě měla oči jen pro Romea a Julii.
(zadáno: 2.10.2017)
Probuzení jara - Pidivadlo: 70 %
Martin Vokoun s Lukášem Pečenkou zvolili originální interpretaci tohoto kdysi skandálního textu. Vše do sebe krásně zapadá, za režii bych přidala samostatný potlesk.
Být to mé první setkání s Probuzením jara, asi bych jásala. Ale některé změny, ať už charakterů nebo scén, nejsou v souladu s mým chápáním textu, proto zůstanu na 70%.
(zadáno: 2.10.2017)
Uražení a ponížení - Divadlo Spektákl: 70 %
Velice zdařilá dramatizace, autorům se podařilo vystihnout atmosféru předlohy. O výkonu Tomáše Havlínka jsem předem nijak nepochybovala, ale představení (pro mě) opanoval Jakub Koudela, na jehož výstupy jsem se těšila. Pro mě dosud neznámá Agáta Kryštůfková zaujala svým pohybovým talentem.
Kdo má rád Dostojevského, neměl by si nechat tuto inscenaci ujít!
(zadáno: 4.9.2017)
Po Fredrikovi - OLDstars: 90 %
85%
Že monodrama stojí a padá s výkonem představitele je zřejmé. Když jsem se dozvěděla, že Johana bude hrát Matyáš Řezníček, potěšilo mě to a řekla jsem si "ano, ten by to mohl uhrát." Zpětně se mu musím omluvit, on to neuhrál, on byl Johanem. Překypoval energií a dokázal skutečně udržet diváka po celou dobu v napětí a očekávání. Přesvědčivý ve všech polohách, ve všech emocích, ve všech postavách. Pro mě naprosto dechberoucí výkon.
Kvůli všem divákům doufám, že nakonec bude možné odehrát mnohem více představení, než je v tuto chvíli naplánováno.
(zadáno: 10.5.2017)
Svolení - Divadlo La'My: 70 %
Práce Martina Satoranského mě vyloženě baví a zde se potkal se souborem, kterému dokázal najít (a přeložit) hru skutečně na tělo. Výsledek je zábavný, poutavý, místy mrazivý i lehce poučný.
(zadáno: 10.5.2017)
Sametová noc - Divadlo v Řeznické: 70 %
Na představení jsem ocenila především fakt, že herci ani na vteřinu nevypadli z role - i když zrovna nebyli v centru dění, stále reagovali na vše, co se odehrávalo, a tím dodávali celku na mrazivosti i přesvědčivosti.
Nejvíce se mi líbil M. Etzler coby prohnaný a bezskrupulózní primář. Postava Jana Plouhara se dá chápat jako "primář před dvaceti lety" a potom by jeho chování a pojetí bylo přímo geniálním režijním tahem.
Určitě bych se ale obešla bez (až trapně prvoplánových) narážek na současnou politickou situaci, hra snadno obhájí svou nadčasovost i bez nich.
(zadáno: 10.5.2017)
Mučedník - OLDstars: 70 %
Zajímavý text a několik dost pozoruhodných hereckých výkonů dělá z inscenace kousek, který rozhodně stojí za návštěvu.
(zadáno: 10.4.2017)
Evžen Oněgin - Městská divadla pražská: 80 %
10% navíc prostě proto, že mám ráda ruskou dramatiku.

Nevím, jestli si inscenace od svého uvedení více sedla, ale mně se představení velice líbilo. Verše byly pronášené s jistotou, při několika scénách se mi skutečně tajil dech a v hledišti by byl slyšet spadnout příslovečný špendlík. Za mě určitě doporučeníhodná, velice jasná a čitelná inscenace.
(zadáno: 22.3.2017)
Téměř TŘI SESTRY - Divadlo Disk: 60 %
Nejspíš chybou přehnaného očekávání jsem byla lehce zklamaná. Poněkud mě rušily některé do hysterie exponované scény, možná šlo o "větší rozsah" hereckého výrazu, ale pro mě to bylo prostě zbytečné.
Nicméně musím přiznat, že tomuto zpracování Tří sester zase tak moc nechybělo. Herecké výkony mě v dobrém překvapily, Kamila Trnková byla snad nejlepší Olga, kterou jsem kdy viděla.
(zadáno: 17.3.2017)
To nemá chybu - OLDstars: 80 %
Velice příjemné překvapení!
V první půlce exceluje především Jenda Tyl, jehož rejstřík grimas, šklebů, poloh je nevyčerpatelný. Nejednou jsem se musela smát nahlas (a to není můj styl).
Po přestávce přijde na řadu vážnější poloha a v tu chvíli i Tereza Kaucká ukazuje, že je svému partnerovi naprosto rovnocenným spoluhráčem. Co špendlík, i pírko byste slyšeli dopadnout na zem, jaké napjaté ticho v hledišti panovalo.
Neplánovaně jsem byla na derniéře této inscenace a co mě velice mrzí, že tento chvalozpěv už nemůže nikoho nalákat k návštěvě.
(zadáno: 23.2.2017)
3 sestry - OLDstars: 70 %
Viděno v obou alternacích, inscenace má své klady i zápory, nic podstatného bych ovšem nevytkla. Nejvíce na mě zapůsobila Máša M.-L. Purkrábkové, hlavně pro mě dosti novým, odlišným pojetím postavy.
V souboru jsou i další zajímavé tváře, v jejichž hereckou budoucnost pevně věřím.
(zadáno: 24.11.2016)
Strýček Váňa - Městská divadla pražská: 70 %
75%
Zdařile a poměrně klasicky zinscenovaný Čechov. Z hereckých výkonů bych rozhodně vyzdvihla Ninu Horákovou (i když tu ošklivku jí lze opravdu jen těžko věřit), Aleš Procházka s Vasilem Fridrichem byli též výborní.
(zadáno: 29.9.2016)
Země – rolnickej nářez - Spolek Mezery: 50 %
Nemám moc co dodat ke komentáři Michala Nováka, audiovizuální nátřesk, několik velice silných momentů, ale bohužel pár rozvleklých scén na hranici snesitelnosti.
(zadáno: 12.6.2016)
Prometheus - Spolek Mezery: 70 %
75%
Skvěle využitý prostor, fascinující vizuál, nicméně poslední třetina už mi přišla zbytečně natahovaná. Velice mě zaujaly výkony M. Mejzlíka a J. Černého. Určitě by stálo za minimálně druhé zhlédnutí, v inscenaci je mnoho symbolů a souvislostí, které možná není snadné pochopit na první pokus.
(zadáno: 6.5.2016)
Válka - Divadlo X10: 70 %
Tohle se velice těžko hodnotí. Nějakou dobu mi trvalo se naladit na představení, nějak se do něj dostat. Potom jsem byla až do přestávky naprosto fascinována. Druhá půlka mé nadšení opět zkrotila, neviděla jsem v ní už žádný přínos.
Každopádně myslím, že zinscenovat daný text právě takovým způsobem by zde nikdo jiný než J. Frič nedokázal. Jeden až nechce vědět, co se mu honilo při zkoušení hlavou...
(zadáno: 6.5.2016)
Mlčení bobříků - Divadlo pod Palmovkou: 70 %
Líbí se mi způsob, jakým autor představil málo známý příběh odvážné skautské vedoucí. Navíc se tvůrcům povedlo pobouřit část skautské obce - a v dnešním Česku pobouřit divadlem, to už je opravdu dobrý výkon!
(zadáno: 11.3.2016)
Kopanec - Činoherní studio Ústí nad Labem: 60 %
65%
Zajímavý text, pro mě osobně velice silné téma, které je třeba připomínat. Herecké výkony bez výtky, závěr Ireny Kristekové mi vehnal slzy do očí.
Bohužel mi vůbec nesedlo režijní pojetí, které spíš rozptylovalo, než že by budovalo atmosféru, mnohdy jsem si říkala "proč??".
(zadáno: 7.2.2016)
Horečka sobotní noci - Divadlo Kalich: 80 %
I když nedostatky by se našly (ostatně jsou popsány v jiných komentářích a s většinou souhlasím), tak jsem si představení moc užila. Energie účinkujících byla strhující, melodie připomněly dávné hity.
Asi to bude delší dobou od premiéry, ale podle mě Přemysl Pálek předvedl skvělý taneční i pěvecký výkon a rozhodně mu nechybělo charisma potřebné pro tuto roli.
(zadáno: 2.2.2016)
Korunovace - Divadlo Komedie: 70 %
Trefný pohled do života třicátníků. I když se jedná o oblíbené a často omílané téma, Modzelewski dokázal vytvořit pravdivou divadelní zkratku, aniž by přitom musel sáhnout ke karikatuře či přehnané nadsázce.
Polský inscenační tým odvedl skvělou práci a herci tak měli na čem stavět. Rozhodně stojí za zhlédnutí!
(zadáno: 12.1.2016)
BRUM (pro nejmenší medvědy) - Divadlo Minor: 80 %
Zdařilá inscenace pro nejmenší. Herci umí udržet pozornost dětí i si poradit s těmi živějšími, které neposedí.
(zadáno: 11.1.2016)
Země je placatá, jinak tě zabiju! - Divadlo Cylindr: 70 %
Roztomilá a rozverná inscenace pro děti i dospělé.
(zadáno: 21.12.2015)
Vánoční koleda - Divadlo D21: 70 %
Příjemná inscenace, která udržela pozornost celého hlediště plného dětí.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>