Redakce

Pavla Haflantová

redakční zkratka: haf

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení (324)

Filtrování hodnocení:    
   

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 6.5.2016)
Líbí se mi způsob, jakým autor představil málo známý příběh odvážné skautské vedoucí. Navíc se tvůrcům povedlo pobouřit část skautské obce - a v dnešním Česku pobouřit divadlem, to už je opravdu dobrý výkon!
(zadáno: 11.3.2016)
65%
Zajímavý text, pro mě osobně velice silné téma, které je třeba připomínat. Herecké výkony bez výtky, závěr Ireny Kristekové mi vehnal slzy do očí.
Bohužel mi vůbec nesedlo režijní pojetí, které spíš rozptylovalo, než že by budovalo atmosféru, mnohdy jsem si říkala "proč??".
(zadáno: 7.2.2016)
I když nedostatky by se našly (ostatně jsou popsány v jiných komentářích a s většinou souhlasím), tak jsem si představení moc užila. Energie účinkujících byla strhující, melodie připomněly dávné hity.
Asi to bude delší dobou od premiéry, ale podle mě Přemysl Pálek předvedl skvělý taneční i pěvecký výkon a rozhodně mu nechybělo charisma potřebné pro tuto roli.
(zadáno: 2.2.2016)
Trefný pohled do života třicátníků. I když se jedná o oblíbené a často omílané téma, Modzelewski dokázal vytvořit pravdivou divadelní zkratku, aniž by přitom musel sáhnout ke karikatuře či přehnané nadsázce.
Polský inscenační tým odvedl skvělou práci a herci tak měli na čem stavět. Rozhodně stojí za zhlédnutí!
(zadáno: 12.1.2016)
Zdařilá inscenace pro nejmenší. Herci umí udržet pozornost dětí i si poradit s těmi živějšími, které neposedí.
(zadáno: 11.1.2016)
Roztomilá a rozverná inscenace pro děti i dospělé.
(zadáno: 21.12.2015)
Příjemná inscenace, která udržela pozornost celého hlediště plného dětí.
(zadáno: 14.12.2015)
První polovina slušná antická tragédie, druhá zase naprosto klasická shakespearovská komedie - to vše inscenováno po dejvicku. Za mě dobrý :)
(zadáno: 16.11.2015)
Přes prakticky bezchybné herecké výkony jsem z představení odcházela rozpačitá. První polovina byla poněkud rozvleklá, druhá určitě mnohem víc udržela mou pozornost. Asi nejvíc jsem postrádala nějaký dějový zvrat, který hry s tímto tématem obvykle obsahují.
(zadáno: 16.11.2015)
Vynikající herecké výkony a vtipná, dobře napsaná hra, s několika velice trefnými postřehy. Rozhodně stojí za zhlédnutí.
(zadáno: 24.10.2015)
Rozhodně slabší kus z kalichovské produkce. Škrty by celé inscenaci velice prospěly (no ale jak se pak dostat na standardní délku, že?), dialogy...škoda mluvit. Bohužel se mi zdálo, že jindy spolehlivý Roman Tomeš měl špatný den.
Mezi klady musím zmínit sóla Alžběty Bartošové (Strom) a Michala Pleskota (Balada o poľných vtákoch), celkové výkony J. Kříže a P. Pálka, zajímavý hlas M. Procházkové. Samozřejmě výborné choreografie, zajímavé aranže některých písní.
Myslím, že výroba hitmuzikálu je velice tenký led, který se v tomto případě poněkud propadl.
(zadáno: 24.10.2015)
75%
Vše o inscenaci již bylo asi řečeno, proto jen dodám, že zde by se měla Reza inspirovat, kterak psát o dvou manželských párech v jedné místnosti.
(zadáno: 15.10.2015)
Celkem není co dodat k hodnocením kolegů, zábavná hříčka popisující skutečné události (nejen na motivy, pravdy je v tom více, než by se mohlo zdát), nezapomenutelné kreace V. Neužila.
(zadáno: 20.9.2015)
(zadáno: 15.9.2015)
Nádhera...těžko se mi hledají slova, výborně napsané, přeložené, zrežírované, zahrané...tolik emocí na tak malém prostoru. Tleskám, děkuji.
(zadáno: 27.6.2015)
Představení mě neskutečně zasáhlo. Sled epizod, které se prolínají a snaží pojmout složitost (nejen homosexuálních) vztahů v dnešní době, nenabízí konkrétní děj. Ale mně přišlo, že sdělení a myšlenky, které už byly k vidění mnohokrát, podává naléhavým, nebanálním a nebagatelizujícím způsobem.
Vložené písničky měly obrovskou sílu a vždy velice trefně doplňovaly aktuální epizodu, aranže Ivana Achera jsou prostě úžasné a Erika Stárková má hlas od Boha.
(zadáno: 9.6.2015)
Neuvěřitelné zpracování slavné hry, více v recenzi.
(zadáno: 9.6.2015)
I přes mnohé pozitivní momenty na mě až příliš psychedelická inscenace.
(zadáno: 25.1.2015)
Dobře zinscenovaná naprosto průměrná hra. Bohužel nevidím moc důvod, proč takový text uvádět. Na komedii poněkud málo vtipné, na apelativní divadlo zase málo naléhavé.
Herecké výkony vesměs vyrovnané, nejvíce mě oslovila Zuzana Slavíková.
Od Tomáše Svobody bych čekala trochu víc nadsázky, věřím, že by to celku prospělo.
(zadáno: 21.1.2015)
85%
Čechovovská hra o Čechovovi, lahůdka. Režisér s dramaturgyní udělali atraktivní inscenaci a mladí herci se svých úloh zhostili na jedničku. Není snad ani fér vyzdvihovat jediné jméno, ale prostě vstupní monolog Petra Šmída mě opravdu dostal do kolen.
(zadáno: 9.1.2015)
Vynikající šílenství Ofélie, skvělá druhá půlka, strhující závěrečná scéna. Vlastně mi tam téměř nic nevadilo, ale zároveň mě skoro nic nenadchlo.
(zadáno: 9.1.2015)
Co se stane, když vezmete absurdní drama a seberete mu autorův kontext? Bude zábava? Musí být?
Braňo Holiček pokračuje ve své linii divadla kritizujícího stav dnešní společnosti, nicméně tentokrát už podle mě nedokázal vybalancovat sdělení a koukatelnost. Proto bych tuto inscenaci doporučila skalním příznivcům. A nejlépe si před tím ještě přečíst předlohu.
(zadáno: 15.11.2014)
85%
Veliký divadelní zážitek, úžasné propojení Mozartova requiem, velkorysé výpravy a hlavně výtečných hereckých výkonů pánů Donutilů a Simony Zmrzlé. Na představení jsem se velice těšila a odcházela naprosto spokojená.
(zadáno: 10.11.2014)
Velice povedená inscenace!
Pokud se nějaký trik ve Fabrice nepovedl dle záměru, můžu nad tím směle mávnout rukou. Množství dětských "aaach", "jůůů", "hele mamííí, on je támhle!" a podobných reakcí vytvořilo atmosféru, kde i dospělý divák mohl vypnout ostražitost a nechat se prostě unášet krásnými obrazy.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>