Redakce

Pavla Haflantová

redakční zkratka: haf

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení (325)

Filtrování hodnocení:    
   

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 10.11.2014)
Velice povedená inscenace!
Pokud se nějaký trik ve Fabrice nepovedl dle záměru, můžu nad tím směle mávnout rukou. Množství dětských "aaach", "jůůů", "hele mamííí, on je támhle!" a podobných reakcí vytvořilo atmosféru, kde i dospělý divák mohl vypnout ostražitost a nechat se prostě unášet krásnými obrazy.
(zadáno: 10.11.2014)
75%
Miluji Čechova a pokud se povede variace na jeho dílo, vždy se ráda podívám. Vyšší procenta nemohu dát, protože po 10 dnech ve mně nezůstalo moc dojmů. Za sebe musím vyzdvihnout výkon Marka Cisovského, který zahrál Lepechina autentického a dojemného.
(zadáno: 18.10.2014)
V obnoveném uvedení si inscenace podržela vše, co z ní činí výjimečný zážitek. Mrazivé momenty ukazují, že hranice násilí je možná mnohem blíž, než si myslíme a "oni, ti zlí" jsme možná i my.
(zadáno: 18.10.2014)
Tentokrát přinesla La Putyka spíše nápaditost a hravou atmosféru, než dechberoucí akrobacie, ale stále si drží vysoký standard. Jiří Kohout je opět tím průvodcem, který je nám všem tak nějak blízký, ale moc se mi líbil Vojtěch Fülep, který vévodil mnoha scénám svou přirozenou komikou.
Myslím, že Play je ideální inscenací, pokud chcete představit dítěti svět nového cirkusu!
(zadáno: 12.8.2014)
35%
No tak...nejsilnější dojem na mě udělal Bořek Slezáček, který používá uvolňovací obličejové cviky jako herecké grimasy a to tak, že prakticky neustále, pokud hovoří k publiku. Občas jsem se musela podívat jinam, protože čeho je moc...
Na Báru Mottlovou jsem se vyloženě těšila, takže minimálně 10% putuje na její konto.
Před rokem jsem nevěřícně zírala na ohňostroj trapnosti, letos, vyzbrojena touto zkušeností, jsem se mohla už povznést a místy i pobavit.
(zadáno: 30.6.2014)
Hravá a nápaditá inscenace s pěknými písničkami.
(zadáno: 21.5.2014)
85%
Musím pochválit dramaturgii a režii této inscenace, jak mám Mikuláška v oblibě, tak tímto mě nejen potěšil, ale zároveň dost překvapil.
Mladí herci byli většinu času velice přesvědčiví, občas jsem ani nedýchala, běhal mi mráz po zádech, potlačovala jsem slzy...jen v některých scénách (a nejen při přeřeku) bylo poznat, že smích je skutečný, že nedokáží ještě vždy udržet herecký výraz...maličkost, kterou bych nejspíš z jiné než první řady ani nezaznamenala.
Je vždy těžké loučit se s dalším ročníkem v DISKu a tento rok pro mě alterna vyhrála.
(zadáno: 19.2.2014)
65%
Podle mě se jedná o inscenaci, kterou tvůrci udělali primárně pro herce - a ti, kterým se podaří u řemesla udržet, za ni budou jednou nejspíš i dost rádi.
Přestože si otevřená výpověď udržela mou pozornost po celou dobu a pomohla mi velice dobře odlišit a zapamatovat si jednotlivé absolventy, jedná se o jednorázový zážitek, který není důvod opakovat.
(zadáno: 29.1.2014)
Zábavná podívaná, oba představitelé skutečně hrají s obrovským nasazením. Lze doporučit jako příjemně strávený večer bez dalších nároků.
(zadáno: 29.1.2014)
Předně skvěle napsaná hra, která klade několik výrazných hereckých příležitostí. Štěpán Benoni po celou dobu představení nevypadl z role ani na vteřinku, veškerá gesta, tón hlasu, vše ztvárnil perfektně. Vedle něj musím vyzdvihnout i Zdeňka Velena v roli Christopherova otce.
Další kousek, na který se vyplatí do Kladna vyrazit!
(zadáno: 29.1.2014)
Braňo Holiček opět dokázal předat svou myšlenku, sdělit jakési varování, poukázat na aktuální, byť pro mnohé třeba nerelevantní problém.
První polovina inscenace představuje aktéry - jednu konkrétní legendu českého internetu s jeho hlavními průvodními znaky a proti němu bezejmenný dav příznivců, šmíráků a pronásledovatelů. V druhé polovině potom toto schéma eskaluje - chtělo by se říci až do absurdna, jenže osoby a události v této inscenaci nejsou ani trochu smyšlené...
(zadáno: 15.1.2014)
Stojí za zhlédnutí i za výlet z nedaleké Prahy. Režijně i dramaturgicky dobře uchopeno, díky tomu + díky přesným hereckým výkonům inscenace v dobrém tempu udrží divákovu pozornost od začátku do konce.
(zadáno: 1.1.2014)
Mám ráda dramaturgii Divadla Kampa, proto je mi občas zatěžko hodnotit.
Inscenace má svou sílu, obě herečky předvádějí vynikající výkony a vyzařují z nich osobnosti dalece přesahující samotné představení. Přesto, příběh Tonky Šibenice ve mně nezanechal žádný výrazný dojem, jsou to spíše momentky. I tak v žádném případě návštěvy nelituji :)
Malé upozornění: domnívám se, že inscenace není vhodná pro děti mladší řekněme 14 let.

(zadáno: 1.1.2014)
65%
Vtipná, chytře napsaná hříčka, se kterou si ve Strašnicích celkem dobře poradili.
(zadáno: 20.12.2013)
65%
I přes úpornou snahu tvůrců do inscenace předloha místy prosákla a tyto momenty, takové ty mrazivě dürrenmattovské, mě bavily nejvíce. Herecky vyrovnané na slušné úrovni, ovšem trošinku víc než ostatní mě zaujala Hana Mathauserová.
Přeji inscenaci vysokou návštěvnost, už jen aby se vžilo pojmenování takového toho dne, kdy se člověku prostě nedaří...
(zadáno: 29.11.2013)
Je velice těžké hodnotit tuto inscenaci...představitelkám nelze upřít nasazení, rituál na jevišti skutečně prožívají. Ale téměř vše, co se přede mnou odehrálo, mi bylo tak nějak lhostejné, necítila jsem se být součástí.
Přesto se souboru hlavně ke konci podařilo vytvořit velice příjemnou, pospolitou atmosféru, která přetrvala i po skončení potlesku.
(zadáno: 22.11.2013)
Při sledování inscenace jsme si nemohla nevzpomenout na loňské Svěcení jara. Absolventi dostali možnost předvést své silné stránky, ať už se jednalo o pohyb, zpěv či recitaci.
Některé scény vyzněly velice silně, mrazivé i dojemné. Doufám, že budu mít možnost si tento zážitek zopakovat, za mě rozhodně majstrštyk letošního ročníku!
(zadáno: 22.11.2013)
Zajímavý a do značné míry originální koncept, který stojí za vidění. Mladí divadelníci si k inscenování rozhlasové hry vybrali "Sinclairovku", která jim dala dostatek prostoru vyřádit se v různých prostředích a na skutečně velice rozličných postavách.
Přes všechny klady ale vyznělo představení nekonzistentně, vizuální stránka místy mátla či rušila a konec, jakkoliv vtipný, byl poněkud násilný.
(zadáno: 22.11.2013)
Velice zajímavý a poutavý příběh přinesl barvitý náhled na rozporuplnou osobnost Alana Turinga. Autoři dokázali přesvědčivě zobrazit časy, kdy homosexualita byla nejen stigmatem, ale dokonce zločinem, a trest se tak nevyhýbal ani (skrytým) hrdinům své doby.
Všichni tři představitelé ukázali skvělé výkony a mrzí mě jen to, že liberečtí nezavítají do Prahy častěji.
(zadáno: 22.11.2013)
Další vtipná hra z produkce CC. Soubor oživil Ivan Lupták s pochopením pro autorův humor a správnou míru nadsázky.
(zadáno: 15.11.2013)
75%
Výtečně přednesený zajímavý text, rozehraný děj důsledně dotažený ad absurdum. Což je zároveň pozitivum i výtka. I když to je vyloženě osobní povahy, některé situace se mi dost příčily.
Každopádně palec nahoru pro Violu, tato inscenace je trefou do černého!
(zadáno: 14.11.2013)
Nesdílím nadšení kolegů nad textem, pro mě to byla příjemná, zábavná, brzy zapomenutelná hodinka, kdy se sešly skutečně vynikající mladé herečky.
Jednotlivé postavy byly dobře odlišené, nebylo těžké se orientovat.
(zadáno: 11.11.2013)
65%
Zajímavá, působivá atmosféra, dobré i vynikající herecké výkony (jak kdo), inspirace Štindlovým Mondscheinem (nemluvila bych o dramatizaci, z příběhu je zachována tak jedna třetina).
(zadáno: 11.11.2013)
75%
Tento text určitě nesedne každému a tak hlavně první polovina může být pro mnohé až úmorná. Mně ovšem představení od začátku do konce bavilo, ve vážnějších i odlehčených scénách. Herecký soubor se předvedl ve skvělém světle.
(zadáno: 11.11.2013)
Zajímavá inscenace, kde i přes nepříliš šťastnou režii zažije divák okamžiky velice silných emocí. Tomáš Krejčíř náročnou roli zvládá, herecky ovšem kraluje Miloslav Mejzlík. Mé první setkání se Strašnickým divadlem rozhodně nebylo poslední!

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>