Redakce

Pavla Haflantová

redakční zkratka: haf

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 29.1.2014)
Podivný případ se psem - Městské divadlo Kladno: 80 %
Předně skvěle napsaná hra, která klade několik výrazných hereckých příležitostí. Štěpán Benoni po celou dobu představení nevypadl z role ani na vteřinku, veškerá gesta, tón hlasu, vše ztvárnil perfektně. Vedle něj musím vyzdvihnout i Zdeňka Velena v roli Christopherova otce.
Další kousek, na který se vyplatí do Kladna vyrazit!
(zadáno: 29.1.2014)
#jsi_user - Studio Ypsilon: 80 %
Braňo Holiček opět dokázal předat svou myšlenku, sdělit jakési varování, poukázat na aktuální, byť pro mnohé třeba nerelevantní problém.
První polovina inscenace představuje aktéry - jednu konkrétní legendu českého internetu s jeho hlavními průvodními znaky a proti němu bezejmenný dav příznivců, šmíráků a pronásledovatelů. V druhé polovině potom toto schéma eskaluje - chtělo by se říci až do absurdna, jenže osoby a události v této inscenaci nejsou ani trochu smyšlené...
(zadáno: 15.1.2014)
Praporky ve větru (hra pro celou rodinu) - Městské divadlo Kladno: 70 %
Stojí za zhlédnutí i za výlet z nedaleké Prahy. Režijně i dramaturgicky dobře uchopeno, díky tomu + díky přesným hereckým výkonům inscenace v dobrém tempu udrží divákovu pozornost od začátku do konce.
(zadáno: 1.1.2014)
Tonka Šibenice - Divadlo Cylindr: 60 %
Mám ráda dramaturgii Divadla Kampa, proto je mi občas zatěžko hodnotit.
Inscenace má svou sílu, obě herečky předvádějí vynikající výkony a vyzařují z nich osobnosti dalece přesahující samotné představení. Přesto, příběh Tonky Šibenice ve mně nezanechal žádný výrazný dojem, jsou to spíše momentky. I tak v žádném případě návštěvy nelituji :)
Malé upozornění: domnívám se, že inscenace není vhodná pro děti mladší řekněme 14 let.

(zadáno: 1.1.2014)
To Tam - Divadlo X10: 60 %
65%
Vtipná, chytře napsaná hříčka, se kterou si ve Strašnicích celkem dobře poradili.
(zadáno: 20.12.2013)
Deset deka Dürrenmatta - Divadlo D21: 70 %
65%
I přes úpornou snahu tvůrců do inscenace předloha místy prosákla a tyto momenty, takové ty mrazivě dürrenmattovské, mě bavily nejvíce. Herecky vyrovnané na slušné úrovni, ovšem trošinku víc než ostatní mě zaujala Hana Mathauserová.
Přeji inscenaci vysokou návštěvnost, už jen aby se vžilo pojmenování takového toho dne, kdy se člověku prostě nedaří...
(zadáno: 29.11.2013)
Červená královna - Divadlo PAP: 50 %
Je velice těžké hodnotit tuto inscenaci...představitelkám nelze upřít nasazení, rituál na jevišti skutečně prožívají. Ale téměř vše, co se přede mnou odehrálo, mi bylo tak nějak lhostejné, necítila jsem se být součástí.
Přesto se souboru hlavně ke konci podařilo vytvořit velice příjemnou, pospolitou atmosféru, která přetrvala i po skončení potlesku.
(zadáno: 22.11.2013)
Vojna - Divadlo Disk: 80 %
Při sledování inscenace jsme si nemohla nevzpomenout na loňské Svěcení jara. Absolventi dostali možnost předvést své silné stránky, ať už se jednalo o pohyb, zpěv či recitaci.
Některé scény vyzněly velice silně, mrazivé i dojemné. Doufám, že budu mít možnost si tento zážitek zopakovat, za mě rozhodně majstrštyk letošního ročníku!
(zadáno: 22.11.2013)
J. Sinclair: Umění braku on air - Divadlo Disk: 70 %
Zajímavý a do značné míry originální koncept, který stojí za vidění. Mladí divadelníci si k inscenování rozhlasové hry vybrali "Sinclairovku", která jim dala dostatek prostoru vyřádit se v různých prostředích a na skutečně velice rozličných postavách.
Přes všechny klady ale vyznělo představení nekonzistentně, vizuální stránka místy mátla či rušila a konec, jakkoliv vtipný, byl poněkud násilný.
(zadáno: 22.11.2013)
Přísně tajné: Hrubá nemravnost - Divadlo F.X.Šaldy Liberec: 80 %
Velice zajímavý a poutavý příběh přinesl barvitý náhled na rozporuplnou osobnost Alana Turinga. Autoři dokázali přesvědčivě zobrazit časy, kdy homosexualita byla nejen stigmatem, ale dokonce zločinem, a trest se tak nevyhýbal ani (skrytým) hrdinům své doby.
Všichni tři představitelé ukázali skvělé výkony a mrzí mě jen to, že liberečtí nezavítají do Prahy častěji.
(zadáno: 22.11.2013)
Plejtvák - Cabaret Calembour: 70 %
Další vtipná hra z produkce CC. Soubor oživil Ivan Lupták s pochopením pro autorův humor a správnou míru nadsázky.
(zadáno: 15.11.2013)
Smluvní vztahy - Divadlo Viola: 70 %
75%
Výtečně přednesený zajímavý text, rozehraný děj důsledně dotažený ad absurdum. Což je zároveň pozitivum i výtka. I když to je vyloženě osobní povahy, některé situace se mi dost příčily.
Každopádně palec nahoru pro Violu, tato inscenace je trefou do černého!
(zadáno: 14.11.2013)
Rozhovory s astronauty - Divadlo Letí: 70 %
Nesdílím nadšení kolegů nad textem, pro mě to byla příjemná, zábavná, brzy zapomenutelná hodinka, kdy se sešly skutečně vynikající mladé herečky.
Jednotlivé postavy byly dobře odlišené, nebylo těžké se orientovat.
(zadáno: 11.11.2013)
Mondšajn - MeetFactory: 60 %
65%
Zajímavá, působivá atmosféra, dobré i vynikající herecké výkony (jak kdo), inspirace Štindlovým Mondscheinem (nemluvila bych o dramatizaci, z příběhu je zachována tak jedna třetina).
(zadáno: 11.11.2013)
Dvacet tisíc stránek - Divadlo Disk: 70 %
75%
Tento text určitě nesedne každému a tak hlavně první polovina může být pro mnohé až úmorná. Mně ovšem představení od začátku do konce bavilo, ve vážnějších i odlehčených scénách. Herecký soubor se předvedl ve skvělém světle.
(zadáno: 11.11.2013)
Světa plný zuby - Divadlo X10: 70 %
Zajímavá inscenace, kde i přes nepříliš šťastnou režii zažije divák okamžiky velice silných emocí. Tomáš Krejčíř náročnou roli zvládá, herecky ovšem kraluje Miloslav Mejzlík. Mé první setkání se Strašnickým divadlem rozhodně nebylo poslední!
(zadáno: 11.11.2013)
1984 - Divadlo Petra Bezruče: 70 %
Když v Československu vycházela předloha jen v samizdatu, nikdo nepotřeboval vysvětlit, jak přesně to odpovídá komunistické době. Tyto doslovné příklady podle mého inscenaci značně ublížily.

Mé hodnocení patří tradičně bezchybnému herectví DPB, stejně jako Mikuláškovu režijnímu stylu (ovšem v kratších inscenacích jej ocením více).

(zadáno: 31.10.2013)
Evžen Oněgin - Divadlo Petra Bezruče: 80 %
85%
Toto je pro mě Divadlo...když se při některé scéně přistihnu se zatajeným dechem a otevřenou pusou, když na konci tleskám tak, že mě bolí ruce (a to se považuji za trénovanou!).
Veršované romantické drama nebude šálek kávy pro každého, ale věřím, že lépe se již prakticky nastudovat nedá. Soubor DPB opět předvedl své kvality!
(zadáno: 27.10.2013)
Poslední papež - A studio Rubín: 50 %
50% za formu. Pohybové ztvárnění mě bavilo, herecké výkony taktéž. Obsah mě však více či méně míjel a já tak většinu času čekala na konec.
(zadáno: 25.10.2013)
Letovisko - Divadlo Disk: 60 %
Na hře je ruský původ citelně znát (což obvykle považuji za plus), ovšem inscenace mě výrazně nezaujala. Nevím, zda se jednalo o ne příliš povedené představení 24.10., ale jako by kolega Pařízek viděl něco naprosto jiného. J. Voverková mi přišla velice nepřesvědčivá, i mnozí ostatní neudrželi jistotu hereckého výrazu. Více mě zaujaly pouze I. Firlová a I. Holubová.

Jsem velice zvědavá na zbylé absolventské inscenace.
(zadáno: 1.10.2013)
Vražedný pátek - Divadlo v Řeznické: 70 %
Jedno z mých oblíbených témat (jakkoliv hrůzně to v souvislosti s holocaustem zní), tentokrát v komorním podání. Stanislav Zindulka podává velice přesvědčivý, dojemný výkon a postupně odkrývá divákům, vyšetřovateli i sobě neuvěřitelný příběh.
Při zpětném pohledu mě zaujalo veskrze nejednoznačné vyznění, nelze oddělit dobré od zlého, což je u tohoto tématu unikátní. Zároveň však takové pojetí (ne)viny může být na úkor (dle mého) žádoucí apelativnosti.
Několik nepřesvědčivých, zkratkovitých momentů (jdoucích na vrub částečně autorovi, částečně režii) mě vede k celkovému hodnocení 70%.
(zadáno: 30.9.2013)
Vladimirova děvka - Švandovo divadlo: 60 %
Přestože scénické čtení (v jiném obsazení) slibovalo mnohem zajímavější, syrovější zpracování inscenace, ve výsledku jsem zklamaná nebyla. Inscenace mi přišla čitelná, v ději ani smyčkách jsem se neztrácela.

Škoda (v poslední době poněkud nadužívané) groteskní stylizace, kterou je možné zdánlivě omluvit spoustu nedostatků.
(zadáno: 27.9.2013)
Učitel malby - A studio Rubín: 70 %
Pokud si odpustíme k autorovi přiřazovat slovo „typický“ (vzhledem k jeho věku, i přes autorskou plodnost), řekla bych, že dokázal překvapit, kteroužto schopnost mu kritika v minulé sezoně již upírala.

Režisér Fuit se s přechodem od televizních seriálů vypořádal velice dobře, herce vedl s pochopením pro Kolečkův humor. Všichni tři představitelé hráli přesvědčivě, Jana Pidrmanová udržela správnou míru nadsázky, pro Ondru Pavelku skvěle využitá příležitost.

70% je možná zbytečně lichotivých, ale...je to Rubín a je to Kolečko :)
(zadáno: 21.9.2013)
Racek - Národní divadlo: 70 %
Racek ve Stavovském byl především skvěle zahraný, paní Medvecká by si zasloužila samostatný potlesk. Přesto mi v tom všem něco chybělo.

Obecný povzdech: asi nikdy nepochopím, proč jsou Čechovovy hry označovány za komedie...
(zadáno: 19.9.2013)
Zpověď masochisty - Divadlo Letí: 70 %
Úvodní představení pana M. včetně ukázky jeho světa je zbytečně dlouhé (navíc se zde nadsázka zčásti mísí s neznalostí, kterou ale povětšinou diváci nejspíš sdílí).

Druhá polovina nabere tempo a švih, jen politické aktualizace vyzněly možná trošku násilně.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>