Redakce

Pavla Haflantová

redakční zkratka: haf

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>

(zadáno: 6.9.2013)
Golem - Tygr v tísni: 80 %
Velice povedený projekt!

Zvolená forma přímo doplňuje obsahovou stránku a velice autenticky převádí do divadelního tvaru specifickou atmosféru knihy. Divák je více, než jen pozorovatelem, stává se součástí příběhu.

Tleskám (inscenačnímu týmu), tleskám (všem zúčastněným umělcům), tleskám (divákům, kteří si na Golema zajdou)! (více v článku na blogu)
(zadáno: 12.8.2013)
Rent - Divadlo Na Prádle: 80 %
Příjemný muzikálový zážitek, kterému by se něco určitě dalo vytknout, ale výsledek přesto zůstává velice nadprůměrným.

Roman Tomeš je ve skvělé formě (jeho Glory se mi líbila více než filmová verze) a Míša Nosková, kterou jsem na živo viděla poprvé, byla úžasná. Dále mě velice bavila Tereza Martinková, zaujali Oldřich Smysl a Lukáš Pečenka.

Doufám, že dojde k uvedení české verze muzikálu!
(zadáno: 2.8.2013)
Můžu k tobě? - Divadlo Artur: 20 %
Inscenace vrší jeden otřepaný laciný vtip na druhý, nad "herectvím" jsem v prvních minutách nevěřícně kroutila hlavou, druhá polovina byla naprosto zbytečná a tedy o poznání nudnější, než první. I reakce publika byla vlažná (evidentně existuje hranice, pod kterou ani "dav" neklesne), závěrečný potlesk vyloženě ze slušnosti.

Přesto, lze najít pozitiva (s velikým úsilím a maličká pozitiva). Několik vtipů, jakkoliv laciných, mě skutečně pobavilo, Bára Mottlová potěší nejedno mužské oko a v první půlce jsem se opravdu nenudila.
(zadáno: 25.7.2013)
Let č. 321 - Divadlo Puls: 70 %
65%
Příjemná odlehčená inscenace, velmi dobře jsem se bavila.
(zadáno: 18.7.2013)
Zkrocení zlé ženy - Letní shakespearovské slavnosti: 60 %
64,99%
Špinarova režie je znát, což je vždy plus. Herecky mě nejvíce bavili Jiří Černý (ovšem toto pojetí jeho postavy nemůže sednout každému), a hrubý, lehce vulgární a vidlácký Roman Zach.
Inscenaci by prospělo zkrácení (je otázkou, zda není minimální délka součástí zadání), některá čísla, přestože zábavná a divácky vděčná, jsou evidentně pouze natahovací výstelkou.
(zadáno: 17.7.2013)
Sen noci svatojánské - Letní shakespearovské slavnosti: 60 %
Příjemná atmosféra, několik zábavných hereckých kreací (Csongor Kassai a hlavně Marek Daniel!), pěkná scéna, hudba...a na druhou stranu několik vyloženě nudných míst, rozvleklá první polovina, rutinní výkony několika herců a na závěr poněkud nijaký celkový dojem.
(zadáno: 21.6.2013)
Ohlušující pach bílé - Národní divadlo: 70 %
Karel Dobrý hraje jako o život...
(zadáno: 21.6.2013)
England - Studio Hrdinů: 80 %
Fascinující...bezprostředně po představení jsem nevěděla, co si myslet. Ovšem při zpětném ohlédnutí si uvědomuji, že nevycházím z úžasu.

A píšu a mažu a píšu a mažu...je velice těžké vystihnout, co mě na této inscenaci tolik zaujalo. Postava Ireny Kristekové...až hororová atmosféra druhé části...Slovanská epopej...civilní, neosobní, skvělý Hynek Chmelař.

A naprosto geniální Ivanka Uhlířová!
(zadáno: 10.6.2013)
Čertovská kvidoule / Borůvčí - Cabaret Calembour: 80 %
Trefa do mého diváckého srdce a ještě jsem se během první půle stačila zamilovat do všech tří pánů! Tučňák odpuštěn a od včerejšího večera jsem věrnou fanynkou CC!

Samotná insceance mě více bavila v první, kabaretní půli - to je přirozeně otázka vkusu toho kterého diváka. Každopádně jsem dostala vrchovatou porci osvěžujícího, inteligentního humoru a nemůžu se dočkat, až je znovu uvidím :)

(zadáno: 4.6.2013)
Králíček - Divadlo Letí: 80 %
Velice dobrý text zdařile převedený do českých reálií. Pavla Beretová je naprosto kouzelná, ovšem čtyřčlenná "company" rozhodně nezůstává pozadu a pokud bych měla jmenovat, potom Vítů, Kobr, Vašák a Jeřábek. Prostě není slabého místa.
V tomto případě režisérka Deáková rozhodně boduje!
(zadáno: 3.6.2013)
Králova řeč - Divadlo pod Palmovkou: 70 %
Povedené zpracování známého filmu (ano, vím, že text Seidler napsal divadelní hru, nicméně film byl přesto první). Myslím, že celý soubor své úlohy zvládl dobře a přestože výsledek z větší části stojí a padá na chemii ústřední dvojice, ostatní rozhodně nebyli do počtu (nemohu nezmínit pana Vlčka).
Rozhodně příjemná, doporučení- a návštěvyhodná inscenace.
(zadáno: 30.5.2013)
100 Wounded Tears - DOT504: 70 %
(zadáno: 30.5.2013)
Slapstick Sonata - Cirk La Putyka: 60 %
Putyka pro mě zůstane jedničkou, ovšem Slapstick Sonata mi přišla slabší i než Up'End'Down. Některá akrobatická čísla byla dechberoucí, ale humorné scénky mě nepobavily a jen jsem čekala, až bude konec.
(zadáno: 30.5.2013)
Rodinná slavnost - Divadlo Petra Bezruče: 80 %
Geniální herecké výkony celého souboru!
(zadáno: 30.5.2013)
Na Větrné hůrce - Divadlo Petra Bezruče: 90 %
Tomáš Dastlík je ďábelský, geniální, mrazivý...Tomáš Dastlík na hrad!
(zadáno: 30.5.2013)
Kočky - Městské divadlo Brno: 70 %
Velice pekná scéna, kostýmy, krásné skupinové choreografie hlavně v první půli, roztomilá kočička Alice...no, a to je z mého pohledu vše.
(zadáno: 30.5.2013)
Miláček - Městské divadlo Kladno: 80 %
Další perfektní výkon Miloslava Königa. A že Dan Špinar umí, to už je známá věc :)
(zadáno: 9.5.2013)
Sedmero havranů - Divadlo Semafor: 60 %
55%
Jako ano...pokud Vám stačí:
- objevit Martu Sovovou
- užít si příjemně temnou atmosféru a podívat se na povedené kostýmy
- dojmout se při dvou scénách Bohdanky s bratry

..případně pokud pěstujete platonický cit k některému z účinkujících ;)

Jinak ale musím říct, že na mě celek působil jako velmi dobře odzpívaný amatérský kousek, herci (s výjimkou Sovové) své party neuhráli, hudba je náročná, ale pro mě nemelodická.

Hodnotím ovšem nadprůměrně, protože mladé umělce je třeba podporovat a rozhodně to celé mohlo dopadnout mnohem hůře.
(zadáno: 11.4.2013)
Norway.today - Divadlo Disk: 60 %
Samotný text hry mi přijde tak nějak zbytečný...v rámci možností ovšem je co chválit: Karel Heřmánek mladší je v této inscenaci zase trochu jiný, než jinde, odhaluje další svou hereckou polohu. Nikol Kouklová místy předvedla civilnější herectví, než jsou její exaltované výstupy ala Buchty a Bohyně, a byly to chvíle nesporně příjemnější.

Co do formální stránky se mi líbily scénu dotvářející projekce.
(zadáno: 11.4.2013)
Periferie - Moravské divadlo Olomouc: 60 %
Inscenace rozverně přeskakující mezi psychologicko-filosofickým dramatem a groteskou vyznívá ve finále rozpačitě. Absenci stylové konzistence bych připsala na vrub částečně dramaturgovi, částečně režisérovi. Z herců se mi určitě nejvíce líbil Petr Kubes, zaujal též Vojtěch Lipina.

Živé hudbě tleskám! Dodává představení skvělou atmosféru.

A malé varování: nečekejte Zločin a trest! Periferie skutečně není pro tento román tím, čím jsou Kuřačky Třem sestrám.
(zadáno: 7.4.2013)
BlaŽenka - Divadlo Cylindr: 90 %
Neuvěřitelně intenzivní zážitek, herecké výkony, ze kterých beze slov prýští velmi silné emoce. I když by téma bylo možné ukončit jinak, záměr autorky a režisérky Duškové, aby si každý vyložil závěr po svém, má svou logiku.
(zadáno: 29.3.2013)
Limonádový Joe - Městské divadlo Mladá Boleslav: 50 %
I přes celkovou nesoudržnost inscenace se člověk může pobavit. Více v blogu. (více v článku na blogu)
(zadáno: 7.3.2013)
Enron - Národní divadlo: 80 %
Výjimečná inscenace s přesvědčivými hereckými výkony a zároveň perfektní výpravou. Téma je tak trošku můj obor, proto oceňuji srozumitelné vysvětlení situace, jejích předpokladů, příčin i následků.

Zpracování po všech stránkách povedené, více takových kousků v Národním!

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>