Redakce

Pavla Haflantová

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (336)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 22.10.2011)
A mně se to líbilo. A moc!

Skoro mě mrzí, že se cítím být nucena psát komentář jako opozici k ostatním názorům, ale já jsem velmi silně vnímala emoce postav na jevišti. A to je pro mě vždy důvodem hodnotit vysoko - když se na divadlo nedívám, ale když jej vnitřně vnímám.
(zadáno: 8.10.2021)
Náročná hra, která na jednu stranu stojí na představiteli hlavní role, na druhou stranu ten potřebuje spolehlivé zázemí v rolích svých parťáků i protivníků.
Žádný problém pro tento velice silný absolventský ročník a tak je výsledkem svižná, zábavná i napínavá inscenace.
(zadáno: 6.10.2021)
Tato hra vyniká skutečně tísnivou severskou atmosférou. Takové to malé městečko, kde je tak nějak všechno špatně. Představení mě hodně bavilo, režisérka dokázala herce dovést k velice přesvědčivým výkonům.
(zadáno: 6.10.2021)
Tři postavy, tři rozhodčí, tři propletené osudy. Kariéra je spojuje i rozděluje, ale nakonec jsou jeden za všechny, všichni proti nim. Prostě rozhodčí.

Edit: Inscenace je hrána ve dvou alternacích a každá nabízí hodně odlišné pojetí postav. Určitě stojí za to vidět obě verze!
(zadáno: 6.10.2021)
Tento typ inscenací mě baví. Svou roli hraje rytmus, v mnoha podobách, v pohybu, přednesu, v tempu celé inscenace. Výsledkem je tvar, který skvěle drží pozornost a baví, přestože spěje k tragickému konci.
(zadáno: 6.10.2021)
Po více než roce si pamatuji především úvodní monolog, který zmiňuje Jiří Koula. Ale pravda, už ten za to stojí :-)
(zadáno: 10.2.2020)
Do puntíku mohu podepsat blog Lukáše Holubce. Hra je svým tématem nadčasová a nebylo třeba takové doslovnosti, aby byla analogie všem zřejmá.
Vynikající herecké výkony, výborně frázovaný rap Dana Kranicha a působivá scéna.
(zadáno: 1.12.2019)
Zrodila se nám tu zjevně kontroverzní inscenace. Mám štěstí, že patřím do skupiny těch, kterým se líbí.
Především první polovina úžasně buduje atmosféru a dává dostatek prostoru nahlédnout do složitého Einarova nitra. Hudební čísla vhodně zvolená a umístěná, scéna s písní Girls and Boys byla pro mě vrcholem inscenace.
Po přestávce se ústřední dvojice rozděluje a tím se bohužel tříští celistvost inscenace. I když bych v tom možná dokázala najít režijní záměr, celkový dojem to u mě sráží.

Výkon Dana Krejčíka fenomenální.
(zadáno: 17.11.2019)
Groteskní inscenace o míru a blahobytu pro všechny. Dostatek jídla pro všechny, na věčné časy! Odkud? Ale, kdo by se ptal. A kdyby se někdo přeci jen ptal, čeká ho cesta do ráje - do Masoráje!
Velice nadějný činoherecký ročník předvedl vyrovnané výkony, stejně jako mnozí další i já musím vyzdvihnout Jindřišku Dudziakovou a Vojtu Vodochodského.
(zadáno: 30.5.2019)
Musím říct, že text mi přišel nápaditý a zajímavý - nikoliv dějem, ale množstvím nicneříkajících vět a celých dialogů. A to myslím v dobrém. Nejvíce se to projevuje v rozsáhlých promluvách manažera Douga, který za použití opravdu mnoha slov neřekne nikdy nic konkrétního.
Herecké výkony vyrovnané. Závěr poněkud neurčitý (takže diváci i celkem dlouho čekali s potleskem).
(zadáno: 4.5.2019)
Myslím, že velice dobře provedená klasika pro tu část diváků, která se nepohrne na veršované drama do Národního. Hudba Ondřeje Brzobohatého je opravdu kouzelná, některé árie mě nadchly. Stejně tak mě velice potěšil výkon Ernesto Čekana.
Jediná výtka směřuje ke špatné srozumitelnosti některých textů - především u sborových scén a také při příliš hlasitém reprodukovaném doprovodu na loutnu, přes který prostě nebylo zpěv slyšet.
(zadáno: 22.2.2019)
75%
Dle komentářů mají jednotlivá představení kolísavou kvalitu. Já měla včera štěstí. Výkon Ládi Hampla byl soustředěný a vášnivý. V jednu chvíli mi přišlo, že představení trochu ztrácí dech a jede tak nějak totéž stále dokola. Ale pak došlo na zpěv a mě to všechno začalo obrovsky bavit. A najednou konec. Rozhodně příjemně strávená hodinka a půl.
(zadáno: 6.2.2019)
Olemu je 25 let a ocitl se na životní křižovatce, kterou však sám vidí jako slepou, nikam nevedoucí uličku. Ole se nevzdává, hledá cestu, zkouší si ji proházet míčem, protlouct kladívkem. Má dost času. Čas totiž neexistuje...
Zábavná jednohubka, jsem ráda, že jsem ji stihla zhlédnout.
(zadáno: 6.2.2019)
Tíživou atmosféru se dařilo držet po celou dobu představení. Líbila se mi celková neukotvenost příběhu. Každá postava vyvolávala řadu otázek, na které divák nedostal odpovědi.
Minulost, motivace, východiska - to vše jen v několika málo náznacích. Možná proto, že vv extrémní situaci je každý sám za sebe, tady a teď, každý den znovu na začátku?
(zadáno: 30.1.2019)
75%
Zajímavý text, dobře uchopený režisérem. Hra je zábavná a vtipná (žádná řachanda), i přes použití vulgárních výrazů nesklouzává k laciné vulgaritě.
A nakonec i poučné poselství, ale ocenila bych, kdyby nebylo servírované na zlatém podnose - aby si divák mohl trochu popřemýšlet sám.
(zadáno: 9.12.2018)
Hořkosladký vánoční zázrak od Komorní činohry. Někde mezi Dickensem a Simpsonovými žila byla jedna rodina, kde bylo všechno špatně...
(zadáno: 25.9.2018)
Velice zábavná a lehce mrazivá podívaná. Nelze nepochválit výkon Dana Krejčíka, jeho Mark je opravdu pošuk non plus ultra.
Bohužel autor vystavěl text skutečně velice předvídatelně - od lehkých náznaků přes veliké náznaky až k "tu máš lopatou po hlavě." Je tedy třeba si užívat herecké výkony, dialogy, vývoj vztahu postav a rozehrané situace. Víc nepřijde.
(zadáno: 18.9.2018)
Podívaná pro zábavu i k zamyšlení. Komiksové fanoušky mohou trochu rozčilovat (a rozptylovat) některé nepřesnosti, jejichž absencí by podle mě inscenace nijak neutrpěla.
(zadáno: 16.7.2018)
Velice zábavná podívaná, herci si představení v roudnickém prostředí užívali spolu s publikem. Taková nenormální rodinka, která si pozve zabijáka. Love story mezi kapkami piva. Jak tohle může dopadnout?
Rozhodně inscenace, která stojí za zhlédnutí.
(zadáno: 16.7.2018)
I zde přidávám 10% po představení v Roudnici 2019. Viděla jsem Fifi třikrát a každé další zhlédnutí mě bavilo více a více. Krátká, přesto promyšlená a dobře vystavěná jednohubka.
_____
Upřímně řečeno tento formát mě úplně neoslovil. Nicméně herecké kreace Vojty Duška pobaví natolik, že se při té vzpomínce směju ještě teď.
(zadáno: 16.7.2018)
Mladí umělci v autorském projektu ukazují velice široký pohled na to, co pro jednotlivce může znamenat tma. Tma kolem nás, tma v nás, tma v ostatních. Na hercích je znát, že se do tématu skutečně ponořili, nevypráví své vlastní příběhy, ale přesto je podání velice osobní a přesvědčivé.
(zadáno: 16.7.2018)
Samozřejmost, se kterou mladí herci pronášejí své repliky, je obdivuhodná. Rozhodně zábavná podívaná, kterou by si neměli nechat ujít minimálně fanoušci her Václava Havla.
(zadáno: 16.7.2018)
Edit:
75%
po verzi 2019 přidávám pomyslných 10% - všichni tři představitelé si Art užívají a i když se hraje jednou za rok, stojí jim za to jej ještě trochu vyšperkovat. A přitom nesklouznou k častému nešvaru, kdy si herci užívají představení více než diváci. Kluci díky.
______
S jinými texty Y. Reza mám ten problém, že dobře rozehranou inscenaci a vtipné dialogy zabije neurčitým vyšuměným koncem. Oproti tomu Art je od začátku do konce svěží a nepřináší zklamání.
Herci - za ty roky dobře zabydlení ve svých postavách - podávají suverénní uvolněné výkony. Příjemná oddychovka.