Redakce

Pavla Haflantová

redakční zkratka: haf

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení (325)

Filtrování hodnocení:    
   

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>

(zadáno: 30.5.2019)
Musím říct, že text mi přišel nápaditý a zajímavý - nikoliv dějem, ale množstvím nicneříkajících vět a celých dialogů. A to myslím v dobrém. Nejvíce se to projevuje v rozsáhlých promluvách manažera Douga, který za použití opravdu mnoha slov neřekne nikdy nic konkrétního.
Herecké výkony vyrovnané. Závěr poněkud neurčitý (takže diváci i celkem dlouho čekali s potleskem).
(zadáno: 4.5.2019)
Myslím, že velice dobře provedená klasika pro tu část diváků, která se nepohrne na veršované drama do Národního. Hudba Ondřeje Brzobohatého je opravdu kouzelná, některé árie mě nadchly. Stejně tak mě velice potěšil výkon Ernesto Čekana.
Jediná výtka směřuje ke špatné srozumitelnosti některých textů - především u sborových scén a také při příliš hlasitém reprodukovaném doprovodu na loutnu, přes který prostě nebylo zpěv slyšet.
(zadáno: 22.2.2019)
75%
Dle komentářů mají jednotlivá představení kolísavou kvalitu. Já měla včera štěstí. Výkon Ládi Hampla byl soustředěný a vášnivý. V jednu chvíli mi přišlo, že představení trochu ztrácí dech a jede tak nějak totéž stále dokola. Ale pak došlo na zpěv a mě to všechno začalo obrovsky bavit. A najednou konec. Rozhodně příjemně strávená hodinka a půl.
(zadáno: 6.2.2019)
Tíživou atmosféru se dařilo držet po celou dobu představení. Líbila se mi celková neukotvenost příběhu. Každá postava vyvolávala řadu otázek, na které divák nedostal odpovědi.
Minulost, motivace, východiska - to vše jen v několika málo náznacích. Možná proto, že vv extrémní situaci je každý sám za sebe, tady a teď, každý den znovu na začátku?
(zadáno: 6.2.2019)
Olemu je 25 let a ocitl se na životní křižovatce, kterou však sám vidí jako slepou, nikam nevedoucí uličku. Ole se nevzdává, hledá cestu, zkouší si ji proházet míčem, protlouct kladívkem. Má dost času. Čas totiž neexistuje...
Zábavná jednohubka, jsem ráda, že jsem ji stihla zhlédnout.
(zadáno: 30.1.2019)
75%
Zajímavý text, dobře uchopený režisérem. Hra je zábavná a vtipná (žádná řachanda), i přes použití vulgárních výrazů nesklouzává k laciné vulgaritě.
A nakonec i poučné poselství, ale ocenila bych, kdyby nebylo servírované na zlatém podnose - aby si divák mohl trochu popřemýšlet sám.
(zadáno: 9.12.2018)
Hořkosladký vánoční zázrak od Komorní činohry. Někde mezi Dickensem a Simpsonovými žila byla jedna rodina, kde bylo všechno špatně...
(zadáno: 25.9.2018)
Velice zábavná a lehce mrazivá podívaná. Nelze nepochválit výkon Dana Krejčíka, jeho Mark je opravdu pošuk non plus ultra.
Bohužel autor vystavěl text skutečně velice předvídatelně - od lehkých náznaků přes veliké náznaky až k "tu máš lopatou po hlavě." Je tedy třeba si užívat herecké výkony, dialogy, vývoj vztahu postav a rozehrané situace. Víc nepřijde.
(zadáno: 18.9.2018)
Podívaná pro zábavu i k zamyšlení. Komiksové fanoušky mohou trochu rozčilovat (a rozptylovat) některé nepřesnosti, jejichž absencí by podle mě inscenace nijak neutrpěla.
(zadáno: 16.7.2018)
Velice zábavná podívaná, herci si představení v roudnickém prostředí užívali spolu s publikem. Taková nenormální rodinka, která si pozve zabijáka. Love story mezi kapkami piva. Jak tohle může dopadnout?
Rozhodně inscenace, která stojí za zhlédnutí.
(zadáno: 16.7.2018)
I zde přidávám 10% po představení v Roudnici 2019. Viděla jsem Fifi třikrát a každé další zhlédnutí mě bavilo více a více. Krátká, přesto promyšlená a dobře vystavěná jednohubka.
_____
Upřímně řečeno tento formát mě úplně neoslovil. Nicméně herecké kreace Vojty Duška pobaví natolik, že se při té vzpomínce směju ještě teď.
(zadáno: 16.7.2018)
Mladí umělci v autorském projektu ukazují velice široký pohled na to, co pro jednotlivce může znamenat tma. Tma kolem nás, tma v nás, tma v ostatních. Na hercích je znát, že se do tématu skutečně ponořili, nevypráví své vlastní příběhy, ale přesto je podání velice osobní a přesvědčivé.
(zadáno: 16.7.2018)
Edit:
75%
po verzi 2019 přidávám pomyslných 10% - všichni tři představitelé si Art užívají a i když se hraje jednou za rok, stojí jim za to jej ještě trochu vyšperkovat. A přitom nesklouznou k častému nešvaru, kdy si herci užívají představení více než diváci. Kluci díky.
______
S jinými texty Y. Reza mám ten problém, že dobře rozehranou inscenaci a vtipné dialogy zabije neurčitým vyšuměným koncem. Oproti tomu Art je od začátku do konce svěží a nepřináší zklamání.
Herci - za ty roky dobře zabydlení ve svých postavách - podávají suverénní uvolněné výkony. Příjemná oddychovka.
(zadáno: 16.7.2018)
Samozřejmost, se kterou mladí herci pronášejí své repliky, je obdivuhodná. Rozhodně zábavná podívaná, kterou by si neměli nechat ujít minimálně fanoušci her Václava Havla.
(zadáno: 29.5.2018)
Pavla Drtinová je naprosto skvělá Anna a chemie mezi ní a Pavlem Krylem funguje bezchybně, scéna plesu byla lahůdková. Stejně tak
Oproti tomu po přestávce se dost rozpadla dějová linka Agáty Duškové s Markem Menšíkem, což mě hodně mrzelo. Nevím, jestli byly nějaké výpadky textu, ale jednání postav nedávalo chvílemi smysl a celé to bylo trošku poněkud nepřesvědčivé.
Zážitek bohužel dvakrát neumocnily divačky pochichtávající se ve scénách, které ostatním zábavné nepřipadaly.
Každopádně ve výsledku jsem si to moc užila a ráda se zase na Kampu vrátím.
(zadáno: 13.3.2018)
Až vám budou vnitřní dialogy přerůstat přes hlavu, zkuste si psát deník. Nepomůže to.
Duo Uhlířová+Kern předvádí úžasný výkon a výborně na sebe reagují. Rozhodně další zajímavá inscenace ve Studiu Hrdinů.
(zadáno: 1.3.2018)
Až mě příště někdo osloví, jestli nemám oheň, už se na něj nikdy nebudu dívat jako dřív. Michal Balcar předvedl neuvěřitelně sugestivní výkon a já necítila potřebu hledat smysl, příběh - stačilo mi jen u toho být.
(zadáno: 2.2.2018)
Svěží inscenace, která se nenásilným způsobem dotýká mnoha témat spojených s rodičovstvím. Zároveň ukazuje, že různé protichůdné teorie o výchově nejsou výstřelkem posledních let. Jednotný smích publika potvrzuje, že co se rodičů a dětí týká, je to všude více méně stejné.
(zadáno: 2.2.2018)
75%
Právě tento Bergmanův film je mnohými považován za "až příliš bergmanovský". Myslím, že dramaturgyně ruku v ruce s režisérem dokázali tento styl přenést na divadelní prkna a inscenace tak nemusí sednout každému. Mě místy velice silně vtáhla a pokud nic jiného, tak monolog Denisy Barešové byl skutečným dechberoucím zážitkem.
(zadáno: 30.10.2017)
Po roce a opětovném zhlédnutí musím navýšit hodnocení.
Toto zpracování Wedekindova textu se mi velice líbí a Jiří Maršál s Cyrilem Janečkem jsou pro mě ideální představitelé, ba vyloženě prototypy ústřední dvojice.
(zadáno: 28.10.2017)
Martin Satoranský ve svem výkladu Kupce benátského nesklouzl k tématům, která se aktuálně nabízejí. Místo toho pokládá nadčasové otázky, kterými relativizuje pojetí dobra a zla v Shakespearově textu.
Milan Vedral je v obsazení vyloženě trefou do černého.
(zadáno: 28.10.2017)
Zábavná a originální divadelní road movie. Ústřední pánská trojice je skvěle sehraná. Samostatný potlesk by pak zasloužil i Ondra Kulhavý za svého Horsta Frikeho.
(zadáno: 26.10.2017)
Fascinující podívaná. Prolínání dvou časových / dějových rovin pomáhá udržet pozornost, z některých písní mrazí, stejně jako z hereckého výkonu J. Grundmana.
Ostatní herci ale rozhodně nezaostávají a skvěle se vyrovnávají s množstvím postav.
5% navíc s díky za večeři.

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>