Redakce

Pavla Haflantová

redakční zkratka: haf

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení (324)

Filtrování hodnocení:    
   

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>

(zadáno: 8.6.2012)
Dala bych 60%, nicméně nakonec navyšuji, protože:
1) je dobré, když se autoři snaží o aktuální sdělení, která pro mě mohou být banální, ale pro jiné objevná;
2) líbilo se mi inteligentní použití metafor, nadsázky, narážek;

Ve finále jsem přesvědčena, že má smysl takovou hru uvádět.
(zadáno: 8.6.2012)
Stručnou hru, spíše takovou skicu, posouvají výš herecké výkony především obou pánů. Závěrečných deset minut se díky Filipovi Kaňkovskému dokáže zarýt pod kuži.
(zadáno: 8.6.2012)
64,99%
Stojí za vidění. Jak píší kritiky, ve hře je několik naprosto zbytečných prvků (dirigentka?), nicméně scéna je zajímavá a skvlě využita především pro znázornění sekvencí nočních můr.
Vadilo mi nepochopitelné jednání postavy Daisy - zatímco u jiných postav byly charakter a motivace konzistentní po celou dobu, u Daisy vlastně obojí naprosto chybělo. Vedle Prachařova Berengera, který navíc jako jediný prošel nějakým vývojem, to pak působilo vyloženě rušivě.
(zadáno: 8.6.2012)
Mrazivé, geniálně zahrané. Myslím, že Fingerův Světanápravce není špatný člověk, manipulant...jen žije v jiném světě než ostatní a to až do trpkého konce.
(zadáno: 8.6.2012)
Skutečně pouze valčík na rozloučenou. Tečka za uplynulými roky a inscenacemi, kde slova rozhodně nechybí. Ale určitě to není hra, kterou by měl vidět někdo, kdo jen "chce stihnout aspoň jednou zajít do Komedie, než to zavřou." A nebo vlastně, proč ne?
(zadáno: 8.6.2012)
Inscenace o tom, jak se neobyčejným lidem stávají obyčejné věci. První polovina o nemocech a strastech mě nikterak nepřesvědčila, teprve v druhé části se povedlo ukázat sílu přátelství i bolesti, které pánové V + W prožili.
Perfektní scéna, skvěle zahrané.
(zadáno: 8.6.2012)
Milá hříčka, typově skvěle obsazené herečky, geniální závěr :)
(zadáno: 20.5.2012)
Další z inscenací, ke kterým chci napsat především "formální lahůdka". Scéna, hudba, kostýmy - vše perfektně slouží Mannově myšlence.
(zadáno: 20.5.2012)
Viděno 19.05. v divadle Archa.
Pozor, i přes hodnocení z kategorie "nutno vidět", tohle není "univerzální" divácký zážitek.
Chvilku mi trvalo, než jsem se do hry ponořila. Některé použité prostředky, myslím, jsem ani nepochopila. Ale...to, co předvedla Ivana Hloužková, to bylo dechberoucí, úžasné, dokonalé, neopakovatelné. Vše ostatní v mé paměti ustupuje do pozadí a stejně tak i při sledování inscenace jsem najednou zjistila, že věnuji svou celou pozornost jen postavě Miroslava Tichého. Tleskám!
(zadáno: 16.5.2012)
Povedená inscenace, která si na nic nehraje. Soubor Divadla v Dlouhé mám velice ráda a vidět jej v novince, ve které se i herci baví, mě potěšilo. Věřím, že Tři mušketýři budou na repertoáru velice dlouho.
(zadáno: 16.5.2012)
Jsem si jistá, že tato inscenace si své publikum najde. Nicméně pokud si přečtete blog Toho druhého, vytěžíte z něj nejspíš víc, než z dvou a půl hodin v Kalichu.
(zadáno: 16.5.2012)
(zadáno: 16.5.2012)
Fascinující výpověď vyžadující veliké soustředění diváka. Eva Salzmannová podává strhující výkon.
(zadáno: 16.5.2012)
Tento kus by mohl být vnímám jako forma bez obsahu. Příběhu je skutečně poskrovnu. Ale vytvořená atmosféra a použité postupy rozhodně stojí za vidění. A přes vyvážené herecké výkony jsem si tentokrát nejvíce užila Václava Neužila, který udržel svou roli po celou dobu představení, aniž by sklouzával k některým svým oblíbeným grimasám.
(zadáno: 16.5.2012)
Werner Schwab je pro mě možná příliš náročným autorem. Nicméně herecké výkony předvedené v NNN mě dostaly.
(zadáno: 16.5.2012)
75%
Z běžných a nevinných vtípků na potenciálně diskriminační témata se může stát hrozivá bitka.
Správně pronesený komentář může polínko v táborovém ohni změnit na váleček dynamitu.
A nakonec se tomu všemu můžete smát. Ale mělo by vás spíš zamrazit.
(zadáno: 16.5.2012)
(zadáno: 15.4.2012)
Edit po druhém shlédnutí: Zvedám o 10%.
85%
Musím se přiznat, že mi to od včerejšího večera nejde z hlavy...a už mám vyhlédnutý další termín, to musím vidět znovu!
Inscenace je prostě nabitá zajímavými nápady, které jsou bezchybně převedeny do divadelní obdoby filmových hrátek s kamerou. Na stejnou scénu nahlížíme z různých úhlů (aniž by bylo třeba ji opakovat), nechybí dokreslující prostřihy či detailní záběry.
Fyzicky určitě velice náročné představení celý soubor podává s naprosto soutředěnými, konzistentními výkony a já tleskám, tleksám, tleskám!
(zadáno: 15.4.2012)
Je mi líto, že se s letošním ročníkem KČD loučím právě touto inscenací. Protože zde bylo špatně snad vše - scéna, hudba, kostýmy, pojetí jednotlivých charakterů i strnulý pološílený výraz K. Šmejkalové bez ohledu na to, zda měl právě vyjadřovat smutek, vztek či hysterii.
Držím mladým umělcům palce, aby se v budoucnu již nesetkali s takto nešťastnou režií.
(zadáno: 15.4.2012)
Eccem a Orwellem inspirovaný příběh o režimu, kde je čas na práci a čas na zábavu. Přisně vymezený čas na přísně vymezenou zábavu. Vše ostatní musí být zničeno, zapomenuto, zabito.

Oba protagonisté jsou úžasní a v takto náročném žánru srozumitelně zprostředkují divákovi sdělení, které by se ani v dnešní době nemělo brát na lehkou váhu.
(zadáno: 15.4.2012)
74,99%
HODNĚ černá groteska, Roman Zach jako osudový muž (proč chlapi nemají ekvivalent k femme fatale??) jdoucí přes mrtvoly, hledající trochu klidu. Ale není čas, je třeba zkoušet...
(zadáno: 15.4.2012)
Tak přemýšlím co napsat, co se mi vybaví při vzpomínce na tuto hru. Hospoda, fotbal, Bůh, agresivita a násilí, vulgarity, humor...koktejl namíchaný z těch nejsmutnějších osudů s Bohem nezúčastněně či pobaveně sledujícím okolní marast.
Vynikající výkony podávají téměř všichni účinkující, jmenovat je asi zbytečné. Doporučeníhodná inscenace, povinnost snad pro každého divadelního nadšence.
(zadáno: 8.4.2012)
Naprosto klasický Čechov s jeho smyslem pro absurdní vyhrocení normálních životních situací.
(zadáno: 8.4.2012)
74,99%
První předpremiéra - všechno klapalo jak na drátkách, žádný přístup "je to předpremiéra, tak to ještě dolaďujeme".
Především vynikající, citlivý výkon Vladimíra Kratiny. Perfektní scéna, prolínání několik obrazů do sebe, perfektně to zapadalo.

Jediné mínus pro mě (a také důvod pro závěrečné hodnocení) je skutečnost, že i když jsem si uvědomovala všechny klady, emoční náboj, zůstalo to pouze v hlavě, ale nějak mě to nezasáhlo vnitřně. Bez toho bohužel nemůžu jít s hodnocením výš.
(zadáno: 8.4.2012)
Posledních dvacet minut bych úplně ustřihla, ale jinak zajímavé. Jiří Štrébl opustil (nebo byl donucen opustit) svou obvyklou blahosklonnou polohu (která tam byla také, ale ne stále) a byl o to zajímavější!

Další stránky hodnocení: << < 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>