Redakce

Pavla Haflantová

redakční zkratka: haf

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>

(zadáno: 20.5.2012)
Tichý Tarzan (zcizené deníky fantoma erotické fotografie) - Divadlo Husa na provázku: 90 %
Viděno 19.05. v divadle Archa.
Pozor, i přes hodnocení z kategorie "nutno vidět", tohle není "univerzální" divácký zážitek.
Chvilku mi trvalo, než jsem se do hry ponořila. Některé použité prostředky, myslím, jsem ani nepochopila. Ale...to, co předvedla Ivana Hloužková, to bylo dechberoucí, úžasné, dokonalé, neopakovatelné. Vše ostatní v mé paměti ustupuje do pozadí a stejně tak i při sledování inscenace jsem najednou zjistila, že věnuji svou celou pozornost jen postavě Miroslava Tichého. Tleskám!
(zadáno: 16.5.2012)
Tři mušketýři - Divadlo v Dlouhé: 80 %
Povedená inscenace, která si na nic nehraje. Soubor Divadla v Dlouhé mám velice ráda a vidět jej v novince, ve které se i herci baví, mě potěšilo. Věřím, že Tři mušketýři budou na repertoáru velice dlouho.
(zadáno: 16.5.2012)
Na mělčině - Divadlo Kalich: 30 %
Jsem si jistá, že tato inscenace si své publikum najde. Nicméně pokud si přečtete blog Toho druhého, vytěžíte z něj nejspíš víc, než z dvou a půl hodin v Kalichu.
(zadáno: 16.5.2012)
Důkaz - Městská divadla pražská: 70 %
(zadáno: 16.5.2012)
Historický monolog (Zpověď prezidenta Emila Háchy) - Národní divadlo: 70 %
Fascinující výpověď vyžadující veliké soustředění diváka. Eva Salzmannová podává strhující výkon.
(zadáno: 16.5.2012)
Wanted Welzl - Dejvické divadlo: 70 %
Tento kus by mohl být vnímám jako forma bez obsahu. Příběhu je skutečně poskrovnu. Ale vytvořená atmosféra a použité postupy rozhodně stojí za vidění. A přes vyvážené herecké výkony jsem si tentokrát nejvíce užila Václava Neužila, který udržel svou roli po celou dobu představení, aniž by sklouzával k některým svým oblíbeným grimasám.
(zadáno: 16.5.2012)
Nadváha, nedůležité: neforemnost - Divadlo Komedie: 70 %
Werner Schwab je pro mě možná příliš náročným autorem. Nicméně herecké výkony předvedené v NNN mě dostaly.
(zadáno: 16.5.2012)
My Funny Games - Divadlo Disk: 80 %
75%
Z běžných a nevinných vtípků na potenciálně diskriminační témata se může stát hrozivá bitka.
Správně pronesený komentář může polínko v táborovém ohni změnit na váleček dynamitu.
A nakonec se tomu všemu můžete smát. Ale mělo by vás spíš zamrazit.
(zadáno: 16.5.2012)
Kouzelník - A studio Rubín: 70 %
(zadáno: 15.4.2012)
Masakr v Paříži - Divadlo Disk: 90 %
Edit po druhém shlédnutí: Zvedám o 10%.
85%
Musím se přiznat, že mi to od včerejšího večera nejde z hlavy...a už mám vyhlédnutý další termín, to musím vidět znovu!
Inscenace je prostě nabitá zajímavými nápady, které jsou bezchybně převedeny do divadelní obdoby filmových hrátek s kamerou. Na stejnou scénu nahlížíme z různých úhlů (aniž by bylo třeba ji opakovat), nechybí dokreslující prostřihy či detailní záběry.
Fyzicky určitě velice náročné představení celý soubor podává s naprosto soutředěnými, konzistentními výkony a já tleskám, tleksám, tleskám!
(zadáno: 15.4.2012)
Médea - Divadlo Disk: 20 %
Je mi líto, že se s letošním ročníkem KČD loučím právě touto inscenací. Protože zde bylo špatně snad vše - scéna, hudba, kostýmy, pojetí jednotlivých charakterů i strnulý pološílený výraz K. Šmejkalové bez ohledu na to, zda měl právě vyjadřovat smutek, vztek či hysterii.
Držím mladým umělcům palce, aby se v budoucnu již nesetkali s takto nešťastnou režií.
(zadáno: 15.4.2012)
Tajemství růže - Divadlo Disk: 80 %
Eccem a Orwellem inspirovaný příběh o režimu, kde je čas na práci a čas na zábavu. Přisně vymezený čas na přísně vymezenou zábavu. Vše ostatní musí být zničeno, zapomenuto, zabito.

Oba protagonisté jsou úžasní a v takto náročném žánru srozumitelně zprostředkují divákovi sdělení, které by se ani v dnešní době nemělo brát na lehkou váhu.
(zadáno: 15.4.2012)
Kiler - A studio Rubín: 70 %
74,99%
HODNĚ černá groteska, Roman Zach jako osudový muž (proč chlapi nemají ekvivalent k femme fatale??) jdoucí přes mrtvoly, hledající trochu klidu. Ale není čas, je třeba zkoušet...
(zadáno: 15.4.2012)
Ucpanej systém - Dejvické divadlo: 80 %
Tak přemýšlím co napsat, co se mi vybaví při vzpomínce na tuto hru. Hospoda, fotbal, Bůh, agresivita a násilí, vulgarity, humor...koktejl namíchaný z těch nejsmutnějších osudů s Bohem nezúčastněně či pobaveně sledujícím okolní marast.
Vynikající výkony podávají téměř všichni účinkující, jmenovat je asi zbytečné. Doporučeníhodná inscenace, povinnost snad pro každého divadelního nadšence.
(zadáno: 8.4.2012)
Nějak se to zvrtlo - Divadlo Viola: 70 %
Naprosto klasický Čechov s jeho smyslem pro absurdní vyhrocení normálních životních situací.
(zadáno: 8.4.2012)
Tahle postel je příliš krátká aneb Jen fragmenty - Činoherní klub: 70 %
74,99%
První předpremiéra - všechno klapalo jak na drátkách, žádný přístup "je to předpremiéra, tak to ještě dolaďujeme".
Především vynikající, citlivý výkon Vladimíra Kratiny. Perfektní scéna, prolínání několik obrazů do sebe, perfektně to zapadalo.

Jediné mínus pro mě (a také důvod pro závěrečné hodnocení) je skutečnost, že i když jsem si uvědomovala všechny klady, emoční náboj, zůstalo to pouze v hlavě, ale nějak mě to nezasáhlo vnitřně. Bez toho bohužel nemůžu jít s hodnocením výš.
(zadáno: 8.4.2012)
Marta Peschek jde do nebe - Divadelní studio Továrna: 60 %
Posledních dvacet minut bych úplně ustřihla, ale jinak zajímavé. Jiří Štrébl opustil (nebo byl donucen opustit) svou obvyklou blahosklonnou polohu (která tam byla také, ale ne stále) a byl o to zajímavější!
(zadáno: 8.4.2012)
Sněhová královna - Národní divadlo: 50 %
Soudě dle reakcí dětské části publika, pokud uvažujete zda ratolest vzít či ne, odpovídám ano. Bez dětí ovšem ne.
Režisérce je třeba přičíst k dobru, že scénář "vezmu vtip / vtipnou situaci či scénu a vyždímu z toho maximum" není divadelnímu diváku vůbec neznámý, navíc pro zabavení dětí nevyznívá trapně, naopak - baví. Baví děti.
Kostýmy moc pěkné, taktéž scéna (ta je asi nejsilnější stránkou) a hudba.
(zadáno: 8.4.2012)
Mocná Afrodité - Divadlo na Vinohradech: 70 %
74,99%
Souhlas s Ryhopem, také mi tato inscenace jako celek sedla. Kromě opakovaně zmiňované Báry Polákové stojí za pochvalu i Ladislav Frej coby vedoucí chóru a poťouchlý našeptavač - připadalo mi, že si tuto roli velice užívá a já s ním :)
(zadáno: 8.4.2012)
Motýli - Divadlo Palace: 70 %
Krásný tragikomický příběh, s velice příjemným humorem, herecké výkony ústřední dvojice přesvědčivé.
(zadáno: 8.4.2012)
Med - A studio Rubín: 80 %
Něco takového vymyslet, to chce hodně ... kreativní mozek :))) Kouzelná hříčka, výborně ztvárněná třemi P. Pozor, místa u postele poskytují určitě v některých chvílích velice realistický zážitek, ovšem - mám za to - za cenu bloklé páteře.
(zadáno: 8.4.2012)
Polední úděl - Divadlo v Dlouhé: 60 %
64,99%
Inscenace v první půli detailně ukazuje vztah zúčastněných stran, který je více méně jasná po pěti minutách. I když druhá polovina přináší více děje, udržet pozornost bylo velice náročné.
Ke kladům patří geniální scéna, kostýmy, nasvícení a i ty herecké výkony, ne že ne. Stojí za to vidět, nicméně člověk by měl být odpočatý a připravený na povětšinou filosofické vnitřní monology.
(zadáno: 23.3.2012)
Čarodějnice z Edmontonu - Divadlo Disk: 40 %
Původně jsem plánovala i 50%, ale pravdou je, že hodnotíme provedení, ne text (který mě velice bavil).
Nešťastné (ne)řešení scény, matoucí dvojrole. Herci občas - zvlášť ke konci - vypadali, že už to hlavně chtějí mít za sebou.
Nevěřím, že měl pan režisér představu a toto je výsledek...velká škoda.
(zadáno: 23.3.2012)
V samotě bavlníkových polí - Divadlo Komedie: 80 %
Silná forma se silným obsahem, pokud si člověk dá tu práci a skutečně se na dění na jevišti plně soustředí. Obdivuhodné herecké výkony. Pro skalní fanoušky Komedie, podle mě, skvělý zážitek.
(zadáno: 10.3.2012)
Láska a peníze - Divadlo v Dlouhé: 60 %

Další stránky hodnocení: << < 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>