Redakce

Pavla Haflantová

redakční zkratka: haf

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení (325)

Filtrování hodnocení:    
   

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>

(zadáno: 10.10.2012)
65%
Zábavná inscenace, ale nějak mě vnitřně nezasáhla. Zajímalo by mě, jaký byl autorův záměr, na sondu do ženského myšlení poněkud povrchní (což chlapovi můžeme odpustit), na čistou zábavu se to ovšem rozhodně netvářilo.

Herecké výkony přesvědčivé a vyrovnané.
(zadáno: 10.10.2012)
Spousta zajímavých a dobře provedených nápadů se střídá s momenty, které jsou těžko pochopitelné - beru to ale jako svůj vlastní nedostatek. Při sledování představení jsem se přesto velmi dobře bavila a Jiří Vyorálek se stává mým velkým oblíbencem :)
(zadáno: 10.10.2012)
74,99%
Četla jsem knihu a tak jsem se těšila na ceněnou inscenaci. Chvíli mi trvalo se do toho dostat, ale časem jsem si přišla na své. Josef Kubánik v roli Oskara exceluje. Přesto musím říct, že se z inscenace dalo vyždímat více, hlavně v závěru.

Hudební složka často spíše rušila, některé zvuky byly vyloženě nepříjemné.
(zadáno: 31.8.2012)
Viděno na Letní Letné a skvěle jsem se bavila! Text hry je hravý, plný vtipných narážek a skvělých nápadů. Herecké provedení projevilo správnou míru nadsázky. Prostě tohle musím vidět znova a už teď se těším! :)
(zadáno: 8.6.2012)
Stručnou hru, spíše takovou skicu, posouvají výš herecké výkony především obou pánů. Závěrečných deset minut se díky Filipovi Kaňkovskému dokáže zarýt pod kuži.
(zadáno: 8.6.2012)
74,99%
S politickým divadlem se nám sice téměř roztrhl pytel, ale teprve tato inscenace nekope zdaleka pouze do odhalených mrtvol, jejichž zápach se šíří médii. Ukazuje na skutečnosti, které nás obklopují dnes a denně. A nakonec vidíme, že v exkrementech se válíme nejen zleva doprava, ale hlavně odshora až dolů. A můžeme si za to sami...
(zadáno: 8.6.2012)
Inscenace o tom, jak se neobyčejným lidem stávají obyčejné věci. První polovina o nemocech a strastech mě nikterak nepřesvědčila, teprve v druhé části se povedlo ukázat sílu přátelství i bolesti, které pánové V + W prožili.
Perfektní scéna, skvěle zahrané.
(zadáno: 8.6.2012)
Skutečně pouze valčík na rozloučenou. Tečka za uplynulými roky a inscenacemi, kde slova rozhodně nechybí. Ale určitě to není hra, kterou by měl vidět někdo, kdo jen "chce stihnout aspoň jednou zajít do Komedie, než to zavřou." A nebo vlastně, proč ne?
(zadáno: 8.6.2012)
Dala bych 60%, nicméně nakonec navyšuji, protože:
1) je dobré, když se autoři snaží o aktuální sdělení, která pro mě mohou být banální, ale pro jiné objevná;
2) líbilo se mi inteligentní použití metafor, nadsázky, narážek;

Ve finále jsem přesvědčena, že má smysl takovou hru uvádět.
(zadáno: 16.5.2012)
Werner Schwab je pro mě možná příliš náročným autorem. Nicméně herecké výkony předvedené v NNN mě dostaly.
(zadáno: 16.5.2012)
(zadáno: 16.5.2012)
Fascinující výpověď vyžadující veliké soustředění diváka. Eva Salzmannová podává strhující výkon.
(zadáno: 16.5.2012)
Tento kus by mohl být vnímám jako forma bez obsahu. Příběhu je skutečně poskrovnu. Ale vytvořená atmosféra a použité postupy rozhodně stojí za vidění. A přes vyvážené herecké výkony jsem si tentokrát nejvíce užila Václava Neužila, který udržel svou roli po celou dobu představení, aniž by sklouzával k některým svým oblíbeným grimasám.
(zadáno: 16.5.2012)
(zadáno: 15.4.2012)
74,99%
HODNĚ černá groteska, Roman Zach jako osudový muž (proč chlapi nemají ekvivalent k femme fatale??) jdoucí přes mrtvoly, hledající trochu klidu. Ale není čas, je třeba zkoušet...
(zadáno: 8.4.2012)
74,99%
Souhlas s Ryhopem, také mi tato inscenace jako celek sedla. Kromě opakovaně zmiňované Báry Polákové stojí za pochvalu i Ladislav Frej coby vedoucí chóru a poťouchlý našeptavač - připadalo mi, že si tuto roli velice užívá a já s ním :)
(zadáno: 8.4.2012)
Naprosto klasický Čechov s jeho smyslem pro absurdní vyhrocení normálních životních situací.
(zadáno: 8.4.2012)
Krásný tragikomický příběh, s velice příjemným humorem, herecké výkony ústřední dvojice přesvědčivé.
(zadáno: 8.4.2012)
74,99%
První předpremiéra - všechno klapalo jak na drátkách, žádný přístup "je to předpremiéra, tak to ještě dolaďujeme".
Především vynikající, citlivý výkon Vladimíra Kratiny. Perfektní scéna, prolínání několik obrazů do sebe, perfektně to zapadalo.

Jediné mínus pro mě (a také důvod pro závěrečné hodnocení) je skutečnost, že i když jsem si uvědomovala všechny klady, emoční náboj, zůstalo to pouze v hlavě, ale nějak mě to nezasáhlo vnitřně. Bez toho bohužel nemůžu jít s hodnocením výš.
(zadáno: 10.3.2012)
Výborně zahrané, nicméně mě rušily některé změny oproti předloze.
(zadáno: 10.3.2012)
(zadáno: 24.2.2012)
Zpracování bez přesahových ambicí, ale mně se to líbilo. Pravda je, že člověk si prostě nemůže pomoct a od Dlouhé čeká vždy něco navíc, ale snižovat proto hodnocení by nebylo fér.

Potěšilo mě velice nenásilné zakomponování dvou hudebních motivů z Tenkrát na západě. Celkově je hudební stránka představení povedená, přestože nejsem přesvědčena o její nutnosti.

Jan Meduna se v průběhu času stále zlepšuje a věřím, že působení v tomto souboru jej nakopne tím nejlepším směrem.
(zadáno: 20.2.2012)
Další, dle mého názoru dobře zahraná inscenace v Disku. Ano, režie se mohla více zaměřit na apelativní stránku hry, nicméně proti odlehčenému pojetí osobně nic nemám. Herecké výkony vyrovnané, že hlavní postavy čnějí nad těmi vedlejšími? Hmmm, překvapivé ;) Já naopak ocenila celkvoé obsazení, připadalo mi, že mladí herci dostali typově přesně ty správné role.
(zadáno: 20.2.2012)
Jako sranda to je, o tom žádná :) Podle mě to skutečně stojí za to shlédnout. Hlavně dámská část obsazení si hru užívá, což mě bavilo sledovat. Na druhou stranu, je třeba se připravit na - z některých divadel tak známý - model "vezmeme vtip a dokud se tomu lidi smějou, tak ho budem opakovat"
(zadáno: 20.2.2012)
Jak příznačné, že podprůměrná inscenace v Komedii má nadprůměrné hodnocení. Je to stará známá Komedie, ale tentokrát bez mrazení, katarze, zapamatovatelnosti...nicméně skvělá Ivana Uhlířová a skvělý Martin Pechlát!

Další stránky hodnocení: << < 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>