Redakce

Pavla Haflantová

redakční zkratka: haf

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 8.6.2019)
CAMPQ - Divadlo Letí: 100 %
Nepopsatelně bohatý zážitek. Projekt s takovým rozsahem, že lze jen těžko uvěřit, jak se vše povedlo.
Východiska žánru science-fiction umožňují tvůrcům vyjádřit se k mnoha problémům dnešní globální společnosti a poukázat na jejich nejednoznačnost. Najdete zde vše, co si jen od dramatu můžete přát - vybrat si z tak našlápnutého menu je téměř nemožné.
I přes šestihodinové trvání bych si přála, aby inscenace pokračovala dál a dál. Nasazení všech herců (a vlastně určitě i další spousty lidí kolem) je obdivuhodné a já tleskám.
(zadáno: 8.12.2011)
Krysař - Divadlo Kalich: 100 %
Já ještě nehodnotila Krysaře?? Miluju tenhle muzikál. Jako absolutní Landofil nemohu hodnotit jinak než absolutně a tento muzikál považuji za nepřekonaný a nepřekonatelný vrchol Landovy tvorby.
(zadáno: 19.9.2018)
Tančírna - Divadlo Radka Brzobohatého: 90 %
Jsem nadšena. Během představení jsem si přála, aby nikdy neskončilo. Jelikož mám ráda hudbu (ve velice širokém vymezení) i tanec, potěšila mě naprostá většina písní, i kdyby jen proto, že jsem je dlouho neslyšela.
Výkony úžasné, herci předávali obrovské množství nálad a emocí. Skoro mi nepřijde fér vyzdvihovat jednotlivce, protože na jevišti fungoval skvěle sehraný tým. Ale přesto, velice mě dojímali pan Hábl s paní Čárovou, bavili V. Benoni, P. Šudoma a Ch. Doubravová, vždy ráda vidím pana Mejzlíka. No a Přéma Pálek...on se narodil, aby tančil.
Viděla jsem poprvé, ale určitě ne naposled.
(zadáno: 25.8.2018)
Krysař - Divadlo Kalich: 90 %
(zadáno: 4.9.2017)
Po Fredrikovi - OLDstars: 90 %
85%
Že monodrama stojí a padá s výkonem představitele je zřejmé. Když jsem se dozvěděla, že Johana bude hrát Matyáš Řezníček, potěšilo mě to a řekla jsem si "ano, ten by to mohl uhrát." Zpětně se mu musím omluvit, on to neuhrál, on byl Johanem. Překypoval energií a dokázal skutečně udržet diváka po celou dobu v napětí a očekávání. Přesvědčivý ve všech polohách, ve všech emocích, ve všech postavách. Pro mě naprosto dechberoucí výkon.
Kvůli všem divákům doufám, že nakonec bude možné odehrát mnohem více představení, než je v tuto chvíli naplánováno.
(zadáno: 27.6.2015)
Small Town Boy - Divadlo Letí: 90 %
Představení mě neskutečně zasáhlo. Sled epizod, které se prolínají a snaží pojmout složitost (nejen homosexuálních) vztahů v dnešní době, nenabízí konkrétní děj. Ale mně přišlo, že sdělení a myšlenky, které už byly k vidění mnohokrát, podává naléhavým, nebanálním a nebagatelizujícím způsobem.
Vložené písničky měly obrovskou sílu a vždy velice trefně doplňovaly aktuální epizodu, aranže Ivana Achera jsou prostě úžasné a Erika Stárková má hlas od Boha.
(zadáno: 21.5.2014)
Hodní chlapci - Divadlo Disk: 90 %
85%
Musím pochválit dramaturgii a režii této inscenace, jak mám Mikuláška v oblibě, tak tímto mě nejen potěšil, ale zároveň dost překvapil.
Mladí herci byli většinu času velice přesvědčiví, občas jsem ani nedýchala, běhal mi mráz po zádech, potlačovala jsem slzy...jen v některých scénách (a nejen při přeřeku) bylo poznat, že smích je skutečný, že nedokáží ještě vždy udržet herecký výraz...maličkost, kterou bych nejspíš z jiné než první řady ani nezaznamenala.
Je vždy těžké loučit se s dalším ročníkem v DISKu a tento rok pro mě alterna vyhrála.
(zadáno: 30.5.2013)
Na Větrné hůrce - Divadlo Petra Bezruče: 90 %
Tomáš Dastlík je ďábelský, geniální, mrazivý...Tomáš Dastlík na hrad!
(zadáno: 7.4.2013)
BlaŽenka - Divadlo Cylindr: 90 %
Neuvěřitelně intenzivní zážitek, herecké výkony, ze kterých beze slov prýští velmi silné emoce. I když by téma bylo možné ukončit jinak, záměr autorky a režisérky Duškové, aby si každý vyložil závěr po svém, má svou logiku.
(zadáno: 13.12.2012)
Demo Demokracie - Studio Ypsilon: 90 %
85%
Geniální...Braňo Holiček výborným způsobem kombinuje tradici Ypsilonky s vlastním stylem a výsledek opět stojí za to!

Víc neprozradím a doufám, že i ostatní hodnotitelé nechají režisérovy trumfy schované v jeho rukávech.
(zadáno: 10.10.2012)
Drama v kostce, pokus 2 - Mystérium skutečnosti - Studio Ypsilon: 90 %
Geniální!
Edit: Opravdu geniální inscenace, která ani po jedenácti letech netrpí rozplizlostí, nesoustředěností, znuděnými herci. Ani zdaleka ne. Krásný večer díky skvělému divadlu.
(zadáno: 23.7.2012)
Terminus - Divadlo Letí: 90 %
Wow...to se nedá popsat, to se musí vidět. Neuvěřitelné výkony, propojení obsahu a formy, velice silný text. Klobouk dolů před překladem Ester Žantovské.
(zadáno: 20.5.2012)
Tichý Tarzan (zcizené deníky fantoma erotické fotografie) - Divadlo Husa na provázku: 90 %
Viděno 19.05. v divadle Archa.
Pozor, i přes hodnocení z kategorie "nutno vidět", tohle není "univerzální" divácký zážitek.
Chvilku mi trvalo, než jsem se do hry ponořila. Některé použité prostředky, myslím, jsem ani nepochopila. Ale...to, co předvedla Ivana Hloužková, to bylo dechberoucí, úžasné, dokonalé, neopakovatelné. Vše ostatní v mé paměti ustupuje do pozadí a stejně tak i při sledování inscenace jsem najednou zjistila, že věnuji svou celou pozornost jen postavě Miroslava Tichého. Tleskám!
(zadáno: 15.4.2012)
Masakr v Paříži - Divadlo Disk: 90 %
Edit po druhém shlédnutí: Zvedám o 10%.
85%
Musím se přiznat, že mi to od včerejšího večera nejde z hlavy...a už mám vyhlédnutý další termín, to musím vidět znovu!
Inscenace je prostě nabitá zajímavými nápady, které jsou bezchybně převedeny do divadelní obdoby filmových hrátek s kamerou. Na stejnou scénu nahlížíme z různých úhlů (aniž by bylo třeba ji opakovat), nechybí dokreslující prostřihy či detailní záběry.
Fyzicky určitě velice náročné představení celý soubor podává s naprosto soutředěnými, konzistentními výkony a já tleskám, tleksám, tleskám!
(zadáno: 7.1.2012)
Mary Poppins - Městské divadlo Brno: 90 %
85%
Provedení tohoto muzikálu je na 1* - výprava, kostýmy, pěvecké výkony a i těch pár triků. Také si myslím, že takto kvalitní muzikál v ČR těžko pohledat.
Zápory budiž trošku méně nápaditá hudba (tedy nic, co by utkvělo v hlavě, nedej bože nadchlo) a pro mě soukromě skutečnost, že se jedná o rodinný muzikál - a já zrovna teď nespadám to žádné správné věkové kategorie.

Přesto ovšem stále must see pro každého, kdo touží po kvalitním muzikálovém zážitku non plus ultra.
(zadáno: 16.11.2011)
Shapira - Divadlo Na Fidlovačce: 90 %
Nádherné, mrazivé, dojemné. Hra si pohrává s divákovým názorem na to, co je a není pravda, stírá hranici mezi dobrým a zlým (bleargh, to je tedy klišoidní věta) a zpochybňuje schopnost toto rozeznat či definitivně pojmenovat.
(zadáno: 16.11.2011)
Cyrano z Bergeracu - Národní divadlo: 90 %
Když se občas někdo ptá na doporučení typu "co dát k Vánocům někomu, kdo je konzervatinví a chce vidět pořádné divadlo?", je Cyrano v Národním jednou ze tří mých odpovědí. Je neuvěřitelné, jak více než tříhodinové veršované(!) drama dokáže člověka přikovat k sedačce. Hltala jsem každý okamžik. Cyrano z Bergeracu je Divadlo!
(zadáno: 16.11.2011)
Den naděje - Národní divadlo: 90 %
Mé první setkání s Lucií Žáčkovou, má první ženská láska na divadle. Děsivý příběh, emoce akcentované malým prostorem Kolowratu...a dokonalá Žáčková. Škoda pro každého, kdo neměl možnost vidět.
(zadáno: 16.11.2011)
Tramvaj do stanice Touha - Činoherní klub: 90 %
Ubohá Blanche...úžasný výkon Lucie Žáčkové. Získala si mě hned v prvních vteřinách a přestože mi Blanche není blízká (i když to žádná z postav), tak jako hrdinka mě velmi dojímala. Hájkův Stanley je správnej parchant a Mitch Matěje Dadáka je ten klasický, hodný trouba s upřímným srdcem na dlani. Tohle prostě musíte vidět!
(zadáno: 16.11.2011)
Záskok - Divadlo Járy Cimrmana: 90 %
Nejlepší Cimrman a měla jsem to štěstí vidět jej na živo - tedy Záskok, ne génia...važme si toho, neboť jedna generace odchází...
(zadáno: 22.10.2011)
miusee@poetrymusical - Divadlo Komedie: 90 %
Jedním slovem nádhera. Setkání dvou lidí, mezi kterými přeskočí jiskra. A místo děje plejáda možností, ohňostroj pocitů, skutečně věrné uchopení neuchopitelného, tedy jednoho okamžiku.
(zadáno: 13.8.2019)
Lístky, prosím - Pomezí: 80 %
Povedená imerzivní inscenace, která dává velký prostor k přemýšlení těm, kdo o to stojí. Mladí herci ve svých rolích obstáli a návštěvníci měli dostatečnou možnost zapojit se nebo být jen pasivními diváky, podle vlastních preferencí.
Jak už to u imerzivního divadla bývá, neviděla jsem vše a mrzí mě, že už nejspíš nebudu mít možnost to napravit - určitě nejsem sama, kdo by si přál, aby Lístky pokračovaly!
(zadáno: 15.3.2019)
Téměř dokonalá láska - Jihočeské divadlo Č. Budějovice: 80 %
Naprostá esence hereckého divadla. Od první chvíle, kdy Beáta Kaňoková promluví jako 12letá Chloe, jsem byla představením naprosto pohlcena. K tomu vynikající Tomáš Drápela a Pavel Oubram v též velice náročné roli.
Bavilo mě, že hra nedává jasné mantinely, jednoznačné odpovědi, ale jen naznačuje východiska a z těch čerpá psychologii postav.
Pokud je toto jihočeský standard, potom věřím, že v Českých Budějovicích by chtěl žít každý (kdo má rád divadlo).
(zadáno: 15.2.2019)
Zpověď - OLDstars: 80 %

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>