Redakce

Pavla Haflantová

redakční zkratka: haf

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení (325)

Filtrování hodnocení:    
   

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 8 9 10 11 12 13 >

(zadáno: 9.5.2013)
55%
Jako ano...pokud Vám stačí:
- objevit Martu Sovovou
- užít si příjemně temnou atmosféru a podívat se na povedené kostýmy
- dojmout se při dvou scénách Bohdanky s bratry

..případně pokud pěstujete platonický cit k některému z účinkujících ;)

Jinak ale musím říct, že na mě celek působil jako velmi dobře odzpívaný amatérský kousek, herci (s výjimkou Sovové) své party neuhráli, hudba je náročná, ale pro mě nemelodická.

Hodnotím ovšem nadprůměrně, protože mladé umělce je třeba podporovat a rozhodně to celé mohlo dopadnout mnohem hůře.
(zadáno: 11.4.2013)
Samotný text hry mi přijde tak nějak zbytečný...v rámci možností ovšem je co chválit: Karel Heřmánek mladší je v této inscenaci zase trochu jiný, než jinde, odhaluje další svou hereckou polohu. Nikol Kouklová místy předvedla civilnější herectví, než jsou její exaltované výstupy ala Buchty a Bohyně, a byly to chvíle nesporně příjemnější.

Co do formální stránky se mi líbily scénu dotvářející projekce.
(zadáno: 11.4.2013)
Inscenace rozverně přeskakující mezi psychologicko-filosofickým dramatem a groteskou vyznívá ve finále rozpačitě. Absenci stylové konzistence bych připsala na vrub částečně dramaturgovi, částečně režisérovi. Z herců se mi určitě nejvíce líbil Petr Kubes, zaujal též Vojtěch Lipina.

Živé hudbě tleskám! Dodává představení skvělou atmosféru.

A malé varování: nečekejte Zločin a trest! Periferie skutečně není pro tento román tím, čím jsou Kuřačky Třem sestrám.
(zadáno: 18.1.2013)
65%
První setkání s Cylindrem, nejspíš nikoliv nejšťastnější volba, přesto jsem si několik momentů velice užila. Hudební doprovod charismatického Andraže Poliče kouzelně podkresluje jednotlivé scény a obě dámy téměř bez rekvizit vyobrazují mnoho různých postav a situací.

Už nyní se ovšem těším na další představení s Natašou Burger! I přes minimalistické herectví dokáže předvést neuvěřitelný rejstřík poloh, pocitů a charakterů, každý její pohled či gesto vydá za celostránkový popis.
(zadáno: 1.11.2012)
Minimálně kvůli výkonu Filipa Kaňkovského stojí za to tuto absolventskou inscenaci vidět!
Ovšem pozitiv je možno najít více, velice se mi líbila scéna rozdělená na temný les, kde přebývají loupežníci, a barevné panství Moorů. Marie Poulová plně využívá své němé role, kterou uhrála na výbornou. A protože je to mé první setkání s tímto ročníkem, vytipovala jsem si pár jmen k dalšímu sledování.

Co je trošku škoda, že Aleš Bilík ještě takto náročný text neumí podat přesvědčivě. Potenciál tam je, najdou se světlé momenty, ale jako celek má jeho výkon zatím rezervy.
(zadáno: 1.11.2012)
Na obnovené premiéře bylo slyšet nápovědu stejně často jako herce. To je veliká škoda, ale věřím, že tato chyba bude záhy odstraněna.

Josef Laufer má nastudovaného Columba v podání Petera Falka perfektně, každé gesto, tón hlasu, mimika, vše připomíná nejznámějšího představitele. Dr. Flemming Jaromíra Dulavy je trochu obtížně dešifrovatelný - člověk neví, zda jej chápat, odsuzovat, jestli milenku miluje, či využívá. Třeba je to tak ale správně.

Celkově, pokud jste každý díl Columba viděli několikrát, tato inscenace Vás nemusí zklamat.
(zadáno: 4.8.2012)
55%
Inscenace má své světlé okamžiky, bohužel "to hlavní", kvůli čemu jde člověk na Romea a Julii se nějak nedostává. Více v blogu. (více v článku na blogu)
(zadáno: 23.7.2012)
(zadáno: 23.7.2012)
Mno...pravda, jedná se o velice těžko čitelnou inscenaci, nicméně herecké výkony mě oslovily a vážně zvažuji druhou návštěvu. Je to úchylné...ale má to něco do sebe...
(zadáno: 8.6.2012)
64,99%
Stojí za vidění. Jak píší kritiky, ve hře je několik naprosto zbytečných prvků (dirigentka?), nicméně scéna je zajímavá a skvlě využita především pro znázornění sekvencí nočních můr.
Vadilo mi nepochopitelné jednání postavy Daisy - zatímco u jiných postav byly charakter a motivace konzistentní po celou dobu, u Daisy vlastně obojí naprosto chybělo. Vedle Prachařova Berengera, který navíc jako jediný prošel nějakým vývojem, to pak působilo vyloženě rušivě.
(zadáno: 8.6.2012)
Milá hříčka, typově skvěle obsazené herečky, geniální závěr :)
(zadáno: 8.4.2012)
64,99%
Inscenace v první půli detailně ukazuje vztah zúčastněných stran, který je více méně jasná po pěti minutách. I když druhá polovina přináší více děje, udržet pozornost bylo velice náročné.
Ke kladům patří geniální scéna, kostýmy, nasvícení a i ty herecké výkony, ne že ne. Stojí za to vidět, nicméně člověk by měl být odpočatý a připravený na povětšinou filosofické vnitřní monology.
(zadáno: 8.4.2012)
Posledních dvacet minut bych úplně ustřihla, ale jinak zajímavé. Jiří Štrébl opustil (nebo byl donucen opustit) svou obvyklou blahosklonnou polohu (která tam byla také, ale ne stále) a byl o to zajímavější!
(zadáno: 10.3.2012)
(zadáno: 10.3.2012)
Myslím, že jsem to nepochopila. Což ale nemění nic na tom, že to byl nejlepší výkon G. Míčové, který jsem zatím viděla, J. Štrébl mě také mile potěšil. Skvěle hrající pánové Finger a Černý jsou tak nějak samozřejmostí.
(zadáno: 7.2.2012)
(zadáno: 3.2.2012)
Takto by se mohla Maryša odehrát dnes. Nebo také ne.

Jediný charakter, který zůstal více méně nedotčen (oproti postavám pánů Mrštíků) je Maryši matka (pomineme-li skutečnost, že původně to byl otec).

Jednání samotné Maryši je tedy ve finále původní v činu (trávení), ale naprosto odlišné v motivaci a Janě Strykové se povedlo tento posun zahrát na jedničku.
(zadáno: 7.1.2012)
(zadáno: 8.12.2011)
65%
Mám ráda E. E. Schmitta, ale tato hra mi z těch tří aktuálně uváděných v Praze sedla nejméně. Postavy jednají dle mého názoru tak nějak nelogicky a ani zvraty a odhalení moc nevysvětlí.
(zadáno: 18.11.2011)
Nechápu hysterickou záplavu nul a přijde mi to jako urážka herců, kteří se svých rolí zhostili na výbornou. Divadlo se zkládá z více prvků, nejen z režie, a jako takové by mělo být podle mě i hodnoceno. Možná by někteří ze zdejších absolutních kritiků měli navštívit skutečně špatné představení a potom se zamyslet... (více v článku na blogu)
(zadáno: 16.11.2011)
Toto pro mě byla hra, která vzbudila spoustu otázek ? proč tu jsem? Co se na tom ostatním tak líbí? Proč jsou scéna a herci tak daleko? Co tím chtěl básník říct? Za každý otazník 10% dolů...
(zadáno: 16.11.2011)
Martin Písařík a Ladislav Mrkvička se mi velmi líbili, Lucie Pernetová už méně...pár zajímavých momentů, občas podařeně vystavěná atmosféra, ale celkově zapomenutelné...
(zadáno: 16.11.2011)
(zadáno: 16.11.2011)
Prostě výborná Maděričová....a na Švehlíka ráda koukám :)
(zadáno: 16.11.2011)
Kabaret je útvar, který asi dokážu ocenit jen ve skutečně velkolepém provedení. Dlouhá je mou oblíbenou scénou, ale toto představení mi moc nesedlo (ale díky panu Vondráčkovi za program :)

Další stránky hodnocení: << < 8 9 10 11 12 13 >