Redakce

Pavla Haflantová

redakční zkratka: haf

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 9 10 11 12 13

(zadáno: 3.2.2013)
Vlny - Divadlo Cylindr: 50 %
I přes velké množství zajímavých paralel a jiných prostředků (kouzelné kostýmy například) jsem nebyla nijak zasažena.
(zadáno: 8.4.2012)
Sněhová královna - Národní divadlo: 50 %
Soudě dle reakcí dětské části publika, pokud uvažujete zda ratolest vzít či ne, odpovídám ano. Bez dětí ovšem ne.
Režisérce je třeba přičíst k dobru, že scénář "vezmu vtip / vtipnou situaci či scénu a vyždímu z toho maximum" není divadelnímu diváku vůbec neznámý, navíc pro zabavení dětí nevyznívá trapně, naopak - baví. Baví děti.
Kostýmy moc pěkné, taktéž scéna (ta je asi nejsilnější stránkou) a hudba.
(zadáno: 7.1.2012)
Apartmá v hotelu Plaza - Divadlo na Vinohradech: 50 %
Viděna pouze druhá a třetí povídka kvůli zdravotní indispozici pana Zahálky. Nicméně i tak budu hodnotit.

Host z Hollywoodu - Přišlo mi, že ústřední dvojice si to užívá a jejich stylizace mi přišla velice zábavná. Nicméně celkově zhodnoceno...na "obyčejnou lehkou komedii" až příliš obyčejné a nevýrazné.

Věrní hosté - Tak tohle už jsem vůbec moc nepobrala. Co tímhle chtěl autor říct je mi záhadou a přišlo mi to vlastně celé tak nějak zbytečné. Za týden už si nevzpomenu, co se tam stalo...
(zadáno: 7.1.2012)
Splašené nůžky - Divadlo Kalich: 50 %
Velice odlehčená zábava, ale proč ne. Znovu vidět nemusím, nelituji, že jsem viděla.
(zadáno: 16.11.2011)
Drahouškové - Divadlo Kalich: 50 %
V rámci her Paulová + Zedníček slabší...asi proto, že k nim přidali další herce, což této dvojici prostě moc nesvědčí.
(zadáno: 12.8.2014)
Svaté neřesti - Divadlo Artur: 40 %
35%
No tak...nejsilnější dojem na mě udělal Bořek Slezáček, který používá uvolňovací obličejové cviky jako herecké grimasy a to tak, že prakticky neustále, pokud hovoří k publiku. Občas jsem se musela podívat jinam, protože čeho je moc...
Na Báru Mottlovou jsem se vyloženě těšila, takže minimálně 10% putuje na její konto.
Před rokem jsem nevěřícně zírala na ohňostroj trapnosti, letos, vyzbrojena touto zkušeností, jsem se mohla už povznést a místy i pobavit.
(zadáno: 5.12.2012)
iPlay - Divadlo Letí: 40 %
Váhám mezi slovy "banální" a "nesrozumitelné".

Vyprázdněnost dnešní doby je rozhodně aktuálním (a také oblíbeným) tématem, nicméně ztvárnění v iPlay mi nepřišlo ničím obohacující.
(zadáno: 23.3.2012)
Čarodějnice z Edmontonu - Divadlo Disk: 40 %
Původně jsem plánovala i 50%, ale pravdou je, že hodnotíme provedení, ne text (který mě velice bavil).
Nešťastné (ne)řešení scény, matoucí dvojrole. Herci občas - zvlášť ke konci - vypadali, že už to hlavně chtějí mít za sebou.
Nevěřím, že měl pan režisér představu a toto je výsledek...velká škoda.
(zadáno: 16.11.2011)
The Gin Game (Džin) - Divadlo Viola: 40 %
Je mi líto, že srážím tak krásně vysoké hodnocení (a nebýt nás tří heretiků, tak i vzácně shodné napříč uživateli a redakcí), ale já jsem se prostě nudila. Přestože paní Bohdanová i pan Somr zahráli skvěle, tak tato hra pro mě byla absolutně o ničem. Ani špatné svědomí, že zanedbávám své rodinné staříčky ve mě neprobudila. Přestávka mezi oběma půlkami byla natolik krátká, že jsem ani nestihla dopít svou dvojku červeného ? bohudík za stolečky. Ovšem doporučuji spíš kávu nebo jiný povzbuzující nápoj - podle mě je potřeba.
(zadáno: 16.11.2011)
Ideální manžel - Městská divadla pražská: 40 %
Na Vinohradech jim to jde lépe...
(zadáno: 16.5.2012)
Na mělčině - Divadlo Kalich: 30 %
Jsem si jistá, že tato inscenace si své publikum najde. Nicméně pokud si přečtete blog Toho druhého, vytěžíte z něj nejspíš víc, než z dvou a půl hodin v Kalichu.
(zadáno: 7.1.2012)
Nahniličko - Divadlo Kalich: 30 %
Fáze očekávání byla vystřídána fází zklamání...neuvěřitelně laciný...snad ani ne humor. O burachech, pro...
(zadáno: 16.11.2011)
Římské noci - Divadlo v Řeznické: 30 %
Kombinace poslední řady (má chyba, uznávám), příšerného vzduchu a prakticky nulového děje mě přiměla k odchodu o přestávce. Přestože oba představitele považuji za herecká esa (no, upřímně, paní Stašovou o něco víc), tak hra mě vůbec nezaujala.
(zadáno: 2.8.2013)
Můžu k tobě? - Divadlo Artur: 20 %
Inscenace vrší jeden otřepaný laciný vtip na druhý, nad "herectvím" jsem v prvních minutách nevěřícně kroutila hlavou, druhá polovina byla naprosto zbytečná a tedy o poznání nudnější, než první. I reakce publika byla vlažná (evidentně existuje hranice, pod kterou ani "dav" neklesne), závěrečný potlesk vyloženě ze slušnosti.

Přesto, lze najít pozitiva (s velikým úsilím a maličká pozitiva). Několik vtipů, jakkoliv laciných, mě skutečně pobavilo, Bára Mottlová potěší nejedno mužské oko a v první půlce jsem se opravdu nenudila.
(zadáno: 10.10.2012)
Muž na větvi aneb Slavnost na horách - Studio Ypsilon: 20 %
Za celou dobu trvání jsem nepochopila, proč tato inscenace vznikla, proč by měla někoho zajímat, co asi provedli herci, kteří v tom musí hrát.

Dvacet procent za několik opravdu povedených hudebních čísel...
(zadáno: 15.4.2012)
Médea - Divadlo Disk: 20 %
Je mi líto, že se s letošním ročníkem KČD loučím právě touto inscenací. Protože zde bylo špatně snad vše - scéna, hudba, kostýmy, pojetí jednotlivých charakterů i strnulý pološílený výraz K. Šmejkalové bez ohledu na to, zda měl právě vyjadřovat smutek, vztek či hysterii.
Držím mladým umělcům palce, aby se v budoucnu již nesetkali s takto nešťastnou režií.
(zadáno: 10.3.2012)
Audience, Vernisáž... dvě aktovky od Havla - Divadlo Různých Jmen: 10 %
Totální průser...najděte si Audienci na youtube, podívejte se, ušetříte si čas, peníze, divadelní cítění i játra, protože tohle se bez alkoholu nedá. Neodešla jsem o přestávce jen pro to, že jsou to dvě aktovky. Jo a i přes nadějný výkon Lukáše Buriana nelze prominout, že tento průser režíroval...

Další stránky hodnocení: << < 9 10 11 12 13