Redakce

Pavla Haflantová

redakční zkratka: haf

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení (320)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 10.11.2014)
Velice povedená inscenace!
Pokud se nějaký trik ve Fabrice nepovedl dle záměru, můžu nad tím směle mávnout rukou. Množství dětských "aaach", "jůůů", "hele mamííí, on je támhle!" a podobných reakcí vytvořilo atmosféru, kde i dospělý divák mohl vypnout ostražitost a nechat se prostě unášet krásnými obrazy.
(zadáno: 18.10.2014)
V obnoveném uvedení si inscenace podržela vše, co z ní činí výjimečný zážitek. Mrazivé momenty ukazují, že hranice násilí je možná mnohem blíž, než si myslíme a "oni, ti zlí" jsme možná i my.
(zadáno: 29.1.2014)
Braňo Holiček opět dokázal předat svou myšlenku, sdělit jakési varování, poukázat na aktuální, byť pro mnohé třeba nerelevantní problém.
První polovina inscenace představuje aktéry - jednu konkrétní legendu českého internetu s jeho hlavními průvodními znaky a proti němu bezejmenný dav příznivců, šmíráků a pronásledovatelů. V druhé polovině potom toto schéma eskaluje - chtělo by se říci až do absurdna, jenže osoby a události v této inscenaci nejsou ani trochu smyšlené...
(zadáno: 29.1.2014)
Předně skvěle napsaná hra, která klade několik výrazných hereckých příležitostí. Štěpán Benoni po celou dobu představení nevypadl z role ani na vteřinku, veškerá gesta, tón hlasu, vše ztvárnil perfektně. Vedle něj musím vyzdvihnout i Zdeňka Velena v roli Christopherova otce.
Další kousek, na který se vyplatí do Kladna vyrazit!
(zadáno: 22.11.2013)
Velice zajímavý a poutavý příběh přinesl barvitý náhled na rozporuplnou osobnost Alana Turinga. Autoři dokázali přesvědčivě zobrazit časy, kdy homosexualita byla nejen stigmatem, ale dokonce zločinem, a trest se tak nevyhýbal ani (skrytým) hrdinům své doby.
Všichni tři představitelé ukázali skvělé výkony a mrzí mě jen to, že liberečtí nezavítají do Prahy častěji.
(zadáno: 22.11.2013)
Při sledování inscenace jsme si nemohla nevzpomenout na loňské Svěcení jara. Absolventi dostali možnost předvést své silné stránky, ať už se jednalo o pohyb, zpěv či recitaci.
Některé scény vyzněly velice silně, mrazivé i dojemné. Doufám, že budu mít možnost si tento zážitek zopakovat, za mě rozhodně majstrštyk letošního ročníku!
(zadáno: 31.10.2013)
85%
Toto je pro mě Divadlo...když se při některé scéně přistihnu se zatajeným dechem a otevřenou pusou, když na konci tleskám tak, že mě bolí ruce (a to se považuji za trénovanou!).
Veršované romantické drama nebude šálek kávy pro každého, ale věřím, že lépe se již prakticky nastudovat nedá. Soubor DPB opět předvedl své kvality!
(zadáno: 6.9.2013)
Velice povedený projekt!

Zvolená forma přímo doplňuje obsahovou stránku a velice autenticky převádí do divadelního tvaru specifickou atmosféru knihy. Divák je více, než jen pozorovatelem, stává se součástí příběhu.

Tleskám (inscenačnímu týmu), tleskám (všem zúčastněným umělcům), tleskám (divákům, kteří si na Golema zajdou)! (více v článku na blogu)
(zadáno: 12.8.2013)
Příjemný muzikálový zážitek, kterému by se něco určitě dalo vytknout, ale výsledek přesto zůstává velice nadprůměrným.

Roman Tomeš je ve skvělé formě (jeho Glory se mi líbila více než filmová verze) a Míša Nosková, kterou jsem na živo viděla poprvé, byla úžasná. Dále mě velice bavila Tereza Martinková, zaujali Oldřich Smysl a Lukáš Pečenka.

Doufám, že dojde k uvedení české verze muzikálu!
(zadáno: 21.6.2013)
Fascinující...bezprostředně po představení jsem nevěděla, co si myslet. Ovšem při zpětném ohlédnutí si uvědomuji, že nevycházím z úžasu.

A píšu a mažu a píšu a mažu...je velice těžké vystihnout, co mě na této inscenaci tolik zaujalo. Postava Ireny Kristekové...až hororová atmosféra druhé části...Slovanská epopej...civilní, neosobní, skvělý Hynek Chmelař.

A naprosto geniální Ivanka Uhlířová!
(zadáno: 10.6.2013)
Trefa do mého diváckého srdce a ještě jsem se během první půle stačila zamilovat do všech tří pánů! Tučňák odpuštěn a od včerejšího večera jsem věrnou fanynkou CC!

Samotná insceance mě více bavila v první, kabaretní půli - to je přirozeně otázka vkusu toho kterého diváka. Každopádně jsem dostala vrchovatou porci osvěžujícího, inteligentního humoru a nemůžu se dočkat, až je znovu uvidím :)

(zadáno: 4.6.2013)
Velice dobrý text zdařile převedený do českých reálií. Pavla Beretová je naprosto kouzelná, ovšem čtyřčlenná "company" rozhodně nezůstává pozadu a pokud bych měla jmenovat, potom Vítů, Kobr, Vašák a Jeřábek. Prostě není slabého místa.
V tomto případě režisérka Deáková rozhodně boduje!
(zadáno: 30.5.2013)
Další perfektní výkon Miloslava Königa. A že Dan Špinar umí, to už je známá věc :)
(zadáno: 30.5.2013)
Geniální herecké výkony celého souboru!
(zadáno: 7.3.2013)
Výjimečná inscenace s přesvědčivými hereckými výkony a zároveň perfektní výpravou. Téma je tak trošku můj obor, proto oceňuji srozumitelné vysvětlení situace, jejích předpokladů, příčin i následků.

Zpracování po všech stránkách povedené, více takových kousků v Národním!
(zadáno: 18.2.2013)
Na představení jsem se těšila, spojení jednoho z mých oblíbených režiséru s jedním z mých oblíbených autorů nemohlo zklamat.

Mikuláškova práce s Čechovem dala vyniknout především tragickému rozměru hry. Vedení herců (jako obvykle) naprosto přesné, výkony (nejen) hlavních představitelů byly obdivuhodné. Z mého pohledu inscenace jako celek funguje.

Soukromý tip: stojí za to přečíst si předem buď přímo hru nebo alespoň obsah. Některé použité symboly lze potom spíš rozklíčovat a ocenit, zvláště pro ty diváky, kteří rádi rozumí inscenaci napoprvé skrz naskrz.
(zadáno: 14.2.2013)
Tak nějak mě to...bavilo :)

Na jednu stranu mě štve, že jsem nedokázala pochopit vše, na druhou stranu mě alespoň nerozčilují nepřesnosti ve fyzikálních vtípcích.
Líbil se mi herecký projev Cyrila Drozdy při přednášení a souhra celého souboru v druhé půli.
Závěrečná scéna naprosto lahůdková, Dáda Němeček je scénografický génius a jeho spojení s Havelkou nechť trvá věčně!
(zadáno: 21.1.2013)
75%
Naprosto kouzelná hodinka na premiéře tohoto kabaretu. Vendula Holičková je neuvěřitelně charismatickou a přitažlivou průvodkyní, Ivana Machalová a Martin Bohadlo potom jednotlivé scénky podávají s lehkostí a vtipem, až občas zamrazí.

Ráda zajdu znovu, už teď se těším :)
(zadáno: 18.1.2013)
Ukázka toho, že rasové či národnostní ideologie nerozeznávají ty zlé a ty dobré. Nejsou to cizí vojáci, ale zfanatizovaný dav, který povraždí sousedy, kamarády, dětské lásky ve vlastní vesnici. Obyvatelé, kteří žijí dál, se musí vyrovnat s vlastní vinou, zbabělostí, se svými touhami a posedlostmi. Přežít neznamená zvítězit.

Silná hra, která se určitě dala zrežírovat lépe (bohužel, ten závěr je skutečně příliš zdlouhavý), přesto nelze ignorovat naléhavé sdělení.

Herecky nejlepší Eva Vrbková, líbil se mi též Petr Jeništa.
(zadáno: 17.1.2013)
Skvěle zahraný příběh o setkání, které mohlo být osudové, ale skončilo jen hořkou pachutí. Kdo hledá, nemusí najít. Kdo najde, nemusí udržet. Blízko či daleko, vrituální nebo reálný, to vše je v dnešním světě relativní. Tleskám jak Danielu Špinarovi, tak i oběma hlavním představitelům a děkuji za zážitek.
(zadáno: 6.12.2012)
75%
Hra se usadila, herci se sžili s veršovaným textem a já s radostí hodnotím vysoko. Miloslav König se pro takové role snad narodil!
(zadáno: 5.12.2012)
Po dvou zhlédnutích dávám 75%.

Zajímavá osobní výpověď o době, kterou bychom si měli stále připomínat.

Fandím mladým divadelníkům a jejich mimoškolním projektům, které dělají proto, že v tom vidí nějaký smysl.
(zadáno: 5.12.2012)
Frič svému Kolečkovi rozumí. A Kolečko rozumí tomuto ročníku KČD. Výsledek? Jen lehce mrazivá komedie plná vtipných nápadů a dotažená do roztomilé absurdity.

Je trochu nefér vyzdvihovat konkrétní herce v dobře vyváženém souboru, nicméně již podruhé mě zaujali Matěj Nechvátal a Marie Poulová.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>