Redakce

Pavla Haflantová

redakční zkratka: haf

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení (325)

Filtrování hodnocení:    
   

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 6.12.2012)
75%
Hra se usadila, herci se sžili s veršovaným textem a já s radostí hodnotím vysoko. Miloslav König se pro takové role snad narodil!
(zadáno: 5.12.2012)
Po dvou zhlédnutích dávám 75%.

Zajímavá osobní výpověď o době, kterou bychom si měli stále připomínat.

Fandím mladým divadelníkům a jejich mimoškolním projektům, které dělají proto, že v tom vidí nějaký smysl.
(zadáno: 5.12.2012)
Frič svému Kolečkovi rozumí. A Kolečko rozumí tomuto ročníku KČD. Výsledek? Jen lehce mrazivá komedie plná vtipných nápadů a dotažená do roztomilé absurdity.

Je trochu nefér vyzdvihovat konkrétní herce v dobře vyváženém souboru, nicméně již podruhé mě zaujali Matěj Nechvátal a Marie Poulová.
(zadáno: 5.12.2012)
Wow! Tohle je Divadlo!

A gratuluji José Jelínkovi k angažmá v takto výjimečném souboru.
(zadáno: 19.11.2012)
75%, nicméně s použitím nápomocné tabulky se musím přiklonit k "zážitek". Určitě se nejedná o inscenaci pro každého (kolik takových je?), ale letošní se KALD předvedl v nejlepším světle.
Čím je inscenace pobuřující? Originální myšlenkou doslovně předvést to, co ve folklóru zůstává pouze naznačeno - ženy touží po muži za každou cenu a muži si berou, co se jim zlíbí.
A tato myšlenka, jakkoliv může znít v 21. století absurdně, dokáže v DISKu vyvolat v někom emoce, v jiném mrazení, místy pobavení a každopádně zajímavý divadelní zážitek!
(zadáno: 1.11.2012)
Typově perfektně obsazené role, výborně zahrané. Scéna i hudba slouží k umocnění výsledného dojmu.

Tři sestry jsou mou srdeční záležitostí, na tuto inscenaci jsem byla tedy velice zvědavá. Anna Saavedra zručně aktualizovala při současném zachování čechovovské atmosféry. Některé motivy jsou posunuté, jiné nahlížené optikou dnešní doby, ale celek opravdu funguje a Kuřačky nelze než vřele doporučit.
(zadáno: 10.10.2012)
Opravdu pecka! Pohled na ženy, prototypy, schémata myšlení, vnější pohled i vhled pod pokličku spokojených úsměvů. Duo Dzurindová + Petrželková si zaslouží velký potlesk, stejně tak všichni čtyři mladí herci. Nebudu prozrazovat úlohu Tomáše Kobra, ale říct mi někdo dopředu, že mu tohle uvěřím, kroutila bych jen hlavou...ale uvěřila jsem a ráda :) Skvělý zážitek a jedna z inscenací, díky kterým mám Rubín tak moc ráda.
(zadáno: 23.7.2012)
75%
Vynikající výkony pánů Sitka, Zimy a Valenty. Nádraží Praha-Bubny pomohlo dotvořit stísněnou atmosféru.

Abych byla upřímná, inscenace by mohla být zpracována lépe, prostor tam rozhodně je. Ale považuji za obrovský přínos jakoukoliv inscenaci pravdivě poukazující na hrůzy a zvěrstva minulého století, kteréžto téma by mělo být všem vtloukáno do hlavy od pubertálních let.
Ideální inscenace pro školy!!!
(zadáno: 23.7.2012)
(zadáno: 23.7.2012)
Pohlazení po duši v podání mého oblíbeného souboru. Takřka geniální nápad na ztvárnění jednotlivých složek osobnosti. Incenace, které nechybí vtip a švih. Viděla jsem jednou a doufám, že ne naposledy.
(zadáno: 8.6.2012)
Mrazivé, geniálně zahrané. Myslím, že Fingerův Světanápravce není špatný člověk, manipulant...jen žije v jiném světě než ostatní a to až do trpkého konce.
(zadáno: 20.5.2012)
Další z inscenací, ke kterým chci napsat především "formální lahůdka". Scéna, hudba, kostýmy - vše perfektně slouží Mannově myšlence.
(zadáno: 16.5.2012)
75%
Z běžných a nevinných vtípků na potenciálně diskriminační témata se může stát hrozivá bitka.
Správně pronesený komentář může polínko v táborovém ohni změnit na váleček dynamitu.
A nakonec se tomu všemu můžete smát. Ale mělo by vás spíš zamrazit.
(zadáno: 16.5.2012)
Povedená inscenace, která si na nic nehraje. Soubor Divadla v Dlouhé mám velice ráda a vidět jej v novince, ve které se i herci baví, mě potěšilo. Věřím, že Tři mušketýři budou na repertoáru velice dlouho.
(zadáno: 15.4.2012)
Eccem a Orwellem inspirovaný příběh o režimu, kde je čas na práci a čas na zábavu. Přisně vymezený čas na přísně vymezenou zábavu. Vše ostatní musí být zničeno, zapomenuto, zabito.

Oba protagonisté jsou úžasní a v takto náročném žánru srozumitelně zprostředkují divákovi sdělení, které by se ani v dnešní době nemělo brát na lehkou váhu.
(zadáno: 15.4.2012)
Tak přemýšlím co napsat, co se mi vybaví při vzpomínce na tuto hru. Hospoda, fotbal, Bůh, agresivita a násilí, vulgarity, humor...koktejl namíchaný z těch nejsmutnějších osudů s Bohem nezúčastněně či pobaveně sledujícím okolní marast.
Vynikající výkony podávají téměř všichni účinkující, jmenovat je asi zbytečné. Doporučeníhodná inscenace, povinnost snad pro každého divadelního nadšence.
(zadáno: 8.4.2012)
Něco takového vymyslet, to chce hodně ... kreativní mozek :))) Kouzelná hříčka, výborně ztvárněná třemi P. Pozor, místa u postele poskytují určitě v některých chvílích velice realistický zážitek, ovšem - mám za to - za cenu bloklé páteře.
(zadáno: 23.3.2012)
Silná forma se silným obsahem, pokud si člověk dá tu práci a skutečně se na dění na jevišti plně soustředí. Obdivuhodné herecké výkony. Pro skalní fanoušky Komedie, podle mě, skvělý zážitek.
(zadáno: 10.3.2012)
Úžasné! Opět lituji konce tohoto divadla, skvěle zpracovaná pohádka, závěrečná scéna naprostá lahůdka (a bylo zábavné sledovat, co to udělalo s dětmi školou povinnými). Soubor si to naprosto užíval (vidět Ivanu Uhlířovou jak se ptá co je to uhlíř či vyprsknout smíchy mimo scénář, to stojí za to!) a já s nimi :)
(zadáno: 21.2.2012)
Formální lahůdka.
(zadáno: 20.2.2012)
Souhlasím vesměs s dříve napsanými komentáři, až na to, že se mi Linda Rybová líbila od začátku do konce. I přesto, že jsem vyloženě hledala, co mi na upjaté, staropanenské póze bude vadit, musím se přiznat, že jsem nenašla nic. Od kostýmu přes gesta po vyjadřování bylo vše přesné.

Je možná trošku nefér považovat skvělý výkon Hynka Čermáka za samozřejmost, ale tak to prostě je - tenhle typ mu sedí a v tom prostě nemůže zklamat.
(zadáno: 20.2.2012)
Viděno dvakrát s různými alternacemi, měla bych své favority.

Co se mi ale vyloženě líbí je skutečnost, že v "nových" muzikálech představitelé hlavních rolí "neodchodí" zpívanou činohru, ale velice aktivně se zapojují (pod režisérskou taktovkou) do tance.

Osmý světadíl má naivní příběh a některými až nesmysly může někoho téměř popudit. Doporučuji tedy především těm, kteří ocení kvalitní hudební a pohybovou stránku a na "myšlenky" si zajdou jinam.
(zadáno: 14.2.2012)
Recenze na Studentpointu je naprosto výstižná, není moc co dodat. Formálně i obsahově velice povedená inscenace a soubor KALDu stojí za sledování!
(zadáno: 10.2.2012)
Velmi zručně zahrané, chemie mezi jednotlivými postavami je velice přesvědčivá. Jen tak dál... (více v článku na blogu)
(zadáno: 10.2.2012)
Perfektní výkon Pavly Beretové, to především. Rozhodně oceňuji, že - narozdíl od Maryši - v Salome nedošlo k ohlazení ostrých hran a zasazením do současnosti byla akcentována absurdita celého příběhu.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>