Redakce

Pavla Haflantová

redakční zkratka: haf

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >>

(zadáno: 23.2.2017)
3 sestry - OLDstars: 70 %
Viděno v obou alternacích, inscenace má své klady i zápory, nic podstatného bych ovšem nevytkla. Nejvíce na mě zapůsobila Máša M.-L. Purkrábkové, hlavně pro mě dosti novým, odlišným pojetím postavy.
V souboru jsou i další zajímavé tváře, v jejichž hereckou budoucnost pevně věřím.
(zadáno: 24.11.2016)
Strýček Váňa - Městská divadla pražská: 70 %
75%
Zdařile a poměrně klasicky zinscenovaný Čechov. Z hereckých výkonů bych rozhodně vyzdvihla Ninu Horákovou (i když tu ošklivku jí lze opravdu jen těžko věřit), Aleš Procházka s Vasilem Fridrichem byli též výborní.
(zadáno: 12.6.2016)
Prometheus - Spolek Mezery: 70 %
75%
Skvěle využitý prostor, fascinující vizuál, nicméně poslední třetina už mi přišla zbytečně natahovaná. Velice mě zaujaly výkony M. Mejzlíka a J. Černého. Určitě by stálo za minimálně druhé zhlédnutí, v inscenaci je mnoho symbolů a souvislostí, které možná není snadné pochopit na první pokus.
(zadáno: 6.5.2016)
Mlčení bobříků - Divadlo pod Palmovkou: 70 %
Líbí se mi způsob, jakým autor představil málo známý příběh odvážné skautské vedoucí. Navíc se tvůrcům povedlo pobouřit část skautské obce - a v dnešním Česku pobouřit divadlem, to už je opravdu dobrý výkon!
(zadáno: 6.5.2016)
Válka - Divadlo X10: 70 %
Tohle se velice těžko hodnotí. Nějakou dobu mi trvalo se naladit na představení, nějak se do něj dostat. Potom jsem byla až do přestávky naprosto fascinována. Druhá půlka mé nadšení opět zkrotila, neviděla jsem v ní už žádný přínos.
Každopádně myslím, že zinscenovat daný text právě takovým způsobem by zde nikdo jiný než J. Frič nedokázal. Jeden až nechce vědět, co se mu honilo při zkoušení hlavou...
(zadáno: 2.2.2016)
Korunovace - Divadlo Komedie: 70 %
Trefný pohled do života třicátníků. I když se jedná o oblíbené a často omílané téma, Modzelewski dokázal vytvořit pravdivou divadelní zkratku, aniž by přitom musel sáhnout ke karikatuře či přehnané nadsázce.
Polský inscenační tým odvedl skvělou práci a herci tak měli na čem stavět. Rozhodně stojí za zhlédnutí!
(zadáno: 11.1.2016)
Země je placatá, jinak tě zabiju! - Divadlo Cylindr: 70 %
Roztomilá a rozverná inscenace pro děti i dospělé.
(zadáno: 21.12.2015)
Vánoční koleda - Divadlo D21: 70 %
Příjemná inscenace, která udržela pozornost celého hlediště plného dětí.
(zadáno: 14.12.2015)
Zimní pohádka - Dejvické divadlo: 70 %
První polovina slušná antická tragédie, druhá zase naprosto klasická shakespearovská komedie - to vše inscenováno po dejvicku. Za mě dobrý :)
(zadáno: 16.11.2015)
Chaos - Komorní činohra: 70 %
Vynikající herecké výkony a vtipná, dobře napsaná hra, s několika velice trefnými postřehy. Rozhodně stojí za zhlédnutí.
(zadáno: 9.1.2015)
Hamlet - Švandovo divadlo: 70 %
Vynikající šílenství Ofélie, skvělá druhá půlka, strhující závěrečná scéna. Vlastně mi tam téměř nic nevadilo, ale zároveň mě skoro nic nenadchlo.
(zadáno: 10.11.2014)
Ruská zavařenina - Komorní scéna Aréna: 70 %
75%
Miluji Čechova a pokud se povede variace na jeho dílo, vždy se ráda podívám. Vyšší procenta nemohu dát, protože po 10 dnech ve mně nezůstalo moc dojmů. Za sebe musím vyzdvihnout výkon Marka Cisovského, který zahrál Lepechina autentického a dojemného.
(zadáno: 18.10.2014)
Play - Cirk La Putyka: 70 %
Tentokrát přinesla La Putyka spíše nápaditost a hravou atmosféru, než dechberoucí akrobacie, ale stále si drží vysoký standard. Jiří Kohout je opět tím průvodcem, který je nám všem tak nějak blízký, ale moc se mi líbil Vojtěch Fülep, který vévodil mnoha scénám svou přirozenou komikou.
Myslím, že Play je ideální inscenací, pokud chcete představit dítěti svět nového cirkusu!
(zadáno: 30.6.2014)
Africká pohádka - Divadlo DÍVADLO: 70 %
Hravá a nápaditá inscenace s pěknými písničkami.
(zadáno: 19.2.2014)
Regulace intimity - Divadlo Disk: 70 %
65%
Podle mě se jedná o inscenaci, kterou tvůrci udělali primárně pro herce - a ti, kterým se podaří u řemesla udržet, za ni budou jednou nejspíš i dost rádi.
Přestože si otevřená výpověď udržela mou pozornost po celou dobu a pomohla mi velice dobře odlišit a zapamatovat si jednotlivé absolventy, jedná se o jednorázový zážitek, který není důvod opakovat.
(zadáno: 15.1.2014)
Praporky ve větru (hra pro celou rodinu) - Městské divadlo Kladno: 70 %
Stojí za zhlédnutí i za výlet z nedaleké Prahy. Režijně i dramaturgicky dobře uchopeno, díky tomu + díky přesným hereckým výkonům inscenace v dobrém tempu udrží divákovu pozornost od začátku do konce.
(zadáno: 20.12.2013)
Deset deka Dürrenmatta - Divadlo D21: 70 %
65%
I přes úpornou snahu tvůrců do inscenace předloha místy prosákla a tyto momenty, takové ty mrazivě dürrenmattovské, mě bavily nejvíce. Herecky vyrovnané na slušné úrovni, ovšem trošinku víc než ostatní mě zaujala Hana Mathauserová.
Přeji inscenaci vysokou návštěvnost, už jen aby se vžilo pojmenování takového toho dne, kdy se člověku prostě nedaří...
(zadáno: 22.11.2013)
Plejtvák - Cabaret Calembour: 70 %
Další vtipná hra z produkce CC. Soubor oživil Ivan Lupták s pochopením pro autorův humor a správnou míru nadsázky.
(zadáno: 22.11.2013)
J. Sinclair: Umění braku on air - Divadlo Disk: 70 %
Zajímavý a do značné míry originální koncept, který stojí za vidění. Mladí divadelníci si k inscenování rozhlasové hry vybrali "Sinclairovku", která jim dala dostatek prostoru vyřádit se v různých prostředích a na skutečně velice rozličných postavách.
Přes všechny klady ale vyznělo představení nekonzistentně, vizuální stránka místy mátla či rušila a konec, jakkoliv vtipný, byl poněkud násilný.
(zadáno: 15.11.2013)
Smluvní vztahy - Divadlo Viola: 70 %
75%
Výtečně přednesený zajímavý text, rozehraný děj důsledně dotažený ad absurdum. Což je zároveň pozitivum i výtka. I když to je vyloženě osobní povahy, některé situace se mi dost příčily.
Každopádně palec nahoru pro Violu, tato inscenace je trefou do černého!
(zadáno: 14.11.2013)
Rozhovory s astronauty - Divadlo Letí: 70 %
Nesdílím nadšení kolegů nad textem, pro mě to byla příjemná, zábavná, brzy zapomenutelná hodinka, kdy se sešly skutečně vynikající mladé herečky.
Jednotlivé postavy byly dobře odlišené, nebylo těžké se orientovat.
(zadáno: 11.11.2013)
1984 - Divadlo Petra Bezruče: 70 %
Když v Československu vycházela předloha jen v samizdatu, nikdo nepotřeboval vysvětlit, jak přesně to odpovídá komunistické době. Tyto doslovné příklady podle mého inscenaci značně ublížily.

Mé hodnocení patří tradičně bezchybnému herectví DPB, stejně jako Mikuláškovu režijnímu stylu (ovšem v kratších inscenacích jej ocením více).

(zadáno: 11.11.2013)
Světa plný zuby - Divadlo X10: 70 %
Zajímavá inscenace, kde i přes nepříliš šťastnou režii zažije divák okamžiky velice silných emocí. Tomáš Krejčíř náročnou roli zvládá, herecky ovšem kraluje Miloslav Mejzlík. Mé první setkání se Strašnickým divadlem rozhodně nebylo poslední!
(zadáno: 11.11.2013)
Dvacet tisíc stránek - Divadlo Disk: 70 %
75%
Tento text určitě nesedne každému a tak hlavně první polovina může být pro mnohé až úmorná. Mně ovšem představení od začátku do konce bavilo, ve vážnějších i odlehčených scénách. Herecký soubor se předvedl ve skvělém světle.

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >>