Redakce

Pavla Haflantová

redakční zkratka: haf

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 9 10 11 12 13

(zadáno: 20.3.2018)
Všechny báječné věci - OLDstars: 80 %
Daniel Krejčík svým výkonem posouvá hranice monodramatu. Dokáže velice dobře pracovat s publikem, které se mu stává hereckým partnerem. Výborně odděluje různé životní fáze své postavy, sledovat ho je opravdu výjimečný zážitek. Koncept interakce zaručuje, že každé představení bude naprostý neopakovatelný originál.
(zadáno: 16.5.2012)
Wanted Welzl - Dejvické divadlo: 70 %
Tento kus by mohl být vnímám jako forma bez obsahu. Příběhu je skutečně poskrovnu. Ale vytvořená atmosféra a použité postupy rozhodně stojí za vidění. A přes vyvážené herecké výkony jsem si tentokrát nejvíce užila Václava Neužila, který udržel svou roli po celou dobu představení, aniž by sklouzával k některým svým oblíbeným grimasám.
(zadáno: 21.2.2012)
Weissenstein - Divadlo Komedie: 80 %
Formální lahůdka.
(zadáno: 8.6.2012)
Your Way Is... - A studio Rubín: 70 %
Stručnou hru, spíše takovou skicu, posouvají výš herecké výkony především obou pánů. Závěrečných deset minut se díky Filipovi Kaňkovskému dokáže zarýt pod kuži.
(zadáno: 9.1.2015)
Zábava - Studio Ypsilon: 60 %
Co se stane, když vezmete absurdní drama a seberete mu autorův kontext? Bude zábava? Musí být?
Braňo Holiček pokračuje ve své linii divadla kritizujícího stav dnešní společnosti, nicméně tentokrát už podle mě nedokázal vybalancovat sdělení a koukatelnost. Proto bych tuto inscenaci doporučila skalním příznivcům. A nejlépe si před tím ještě přečíst předlohu.
(zadáno: 16.7.2018)
Zabiják Joe - OLDstars: 70 %
Velice zábavná podívaná, herci si představení v roudnickém prostředí užívali spolu s publikem. Taková nenormální rodinka, která si pozve zabijáka. Love story mezi kapkami piva. Jak tohle může dopadnout?
Rozhodně inscenace, která stojí za zhlédnutí.
(zadáno: 10.10.2012)
Zakázané uvolnění - A studio Rubín: 70 %
65%
Zábavná inscenace, ale nějak mě vnitřně nezasáhla. Zajímalo by mě, jaký byl autorův záměr, na sondu do ženského myšlení poněkud povrchní (což chlapovi můžeme odpustit), na čistou zábavu se to ovšem rozhodně netvářilo.

Herecké výkony přesvědčivé a vyrovnané.
(zadáno: 7.1.2012)
Zamilovat se... - Divadlo Kalich: 60 %
(zadáno: 16.11.2011)
Záskok - Divadlo Járy Cimrmana: 90 %
Nejlepší Cimrman a měla jsem to štěstí vidět jej na živo - tedy Záskok, ne génia...važme si toho, neboť jedna generace odchází...
(zadáno: 16.11.2011)
Žebrácká opera - Švandovo divadlo: 70 %
Michal Dlouhý opět předvádí svůj standard a vyvolává v hledišti salvy smíchu. Také Robert Jašków se mi líbil (proč někde nedostane víc prostoru??). Vtipná hra, která možná nenadchne, ale rozhodně neurazí.
(zadáno: 11.1.2016)
Země je placatá, jinak tě zabiju! - Divadlo Cylindr: 70 %
Roztomilá a rozverná inscenace pro děti i dospělé.
(zadáno: 29.9.2016)
Země – rolnickej nářez - Spolek Mezery: 50 %
Nemám moc co dodat ke komentáři Michala Nováka, audiovizuální nátřesk, několik velice silných momentů, ale bohužel pár rozvleklých scén na hranici snesitelnosti.
(zadáno: 14.12.2015)
Zimní pohádka - Dejvické divadlo: 70 %
První polovina slušná antická tragédie, druhá zase naprosto klasická shakespearovská komedie - to vše inscenováno po dejvicku. Za mě dobrý :)
(zadáno: 18.7.2013)
Zkrocení zlé ženy - Letní shakespearovské slavnosti: 60 %
64,99%
Špinarova režie je znát, což je vždy plus. Herecky mě nejvíce bavili Jiří Černý (ovšem toto pojetí jeho postavy nemůže sednout každému), a hrubý, lehce vulgární a vidlácký Roman Zach.
Inscenaci by prospělo zkrácení (je otázkou, zda není minimální délka součástí zadání), některá čísla, přestože zábavná a divácky vděčná, jsou evidentně pouze natahovací výstelkou.
(zadáno: 15.2.2019)
Zpověď - OLDstars: 80 %
(zadáno: 19.9.2013)
Zpověď masochisty - Divadlo Letí: 70 %
Úvodní představení pana M. včetně ukázky jeho světa je zbytečně dlouhé (navíc se zde nadsázka zčásti mísí s neznalostí, kterou ale povětšinou diváci nejspíš sdílí).

Druhá polovina nabere tempo a švih, jen politické aktualizace vyzněly možná trošku násilně.
(zadáno: 15.10.2015)
Zvrhlá Margaret - A studio Rubín: 60 %
Celkem není co dodat k hodnocením kolegů, zábavná hříčka popisující skutečné události (nejen na motivy, pravdy je v tom více, než by se mohlo zdát), nezapomenutelné kreace V. Neužila.

Další stránky hodnocení: << < 9 10 11 12 13