Redakce

Pavla Haflantová

redakční zkratka: haf

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení (321)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 9 10 11 12 13

(zadáno: 2.2.2018)
Svěží inscenace, která se nenásilným způsobem dotýká mnoha témat spojených s rodičovstvím. Zároveň ukazuje, že různé protichůdné teorie o výchově nejsou výstřelkem posledních let. Jednotný smích publika potvrzuje, že co se rodičů a dětí týká, je to všude více méně stejné.
(zadáno: 1.10.2013)
Jedno z mých oblíbených témat (jakkoliv hrůzně to v souvislosti s holocaustem zní), tentokrát v komorním podání. Stanislav Zindulka podává velice přesvědčivý, dojemný výkon a postupně odkrývá divákům, vyšetřovateli i sobě neuvěřitelný příběh.
Při zpětném pohledu mě zaujalo veskrze nejednoznačné vyznění, nelze oddělit dobré od zlého, což je u tohoto tématu unikátní. Zároveň však takové pojetí (ne)viny může být na úkor (dle mého) žádoucí apelativnosti.
Několik nepřesvědčivých, zkratkovitých momentů (jdoucích na vrub částečně autorovi, částečně režii) mě vede k celkovému hodnocení 70%.
(zadáno: 20.3.2018)
Daniel Krejčík svým výkonem posouvá hranice monodramatu. Dokáže velice dobře pracovat s publikem, které se mu stává hereckým partnerem. Výborně odděluje různé životní fáze své postavy, sledovat ho je opravdu výjimečný zážitek. Koncept interakce zaručuje, že každé představení bude naprostý neopakovatelný originál.
(zadáno: 16.5.2012)
Tento kus by mohl být vnímám jako forma bez obsahu. Příběhu je skutečně poskrovnu. Ale vytvořená atmosféra a použité postupy rozhodně stojí za vidění. A přes vyvážené herecké výkony jsem si tentokrát nejvíce užila Václava Neužila, který udržel svou roli po celou dobu představení, aniž by sklouzával k některým svým oblíbeným grimasám.
(zadáno: 21.2.2012)
Formální lahůdka.
(zadáno: 8.6.2012)
Stručnou hru, spíše takovou skicu, posouvají výš herecké výkony především obou pánů. Závěrečných deset minut se díky Filipovi Kaňkovskému dokáže zarýt pod kuži.
(zadáno: 9.1.2015)
Co se stane, když vezmete absurdní drama a seberete mu autorův kontext? Bude zábava? Musí být?
Braňo Holiček pokračuje ve své linii divadla kritizujícího stav dnešní společnosti, nicméně tentokrát už podle mě nedokázal vybalancovat sdělení a koukatelnost. Proto bych tuto inscenaci doporučila skalním příznivcům. A nejlépe si před tím ještě přečíst předlohu.
(zadáno: 16.7.2018)
Velice zábavná podívaná, herci si představení v roudnickém prostředí užívali spolu s publikem. Taková nenormální rodinka, která si pozve zabijáka. Love story mezi kapkami piva. Jak tohle může dopadnout?
Rozhodně inscenace, která stojí za zhlédnutí.
(zadáno: 10.2.2020)
Do puntíku mohu podepsat blog Lukáše Holubce. Hra je svým tématem nadčasová a nebylo třeba takové doslovnosti, aby byla analogie všem zřejmá.
Vynikající herecké výkony, výborně frázovaný rap Dana Kranicha a působivá scéna.
(zadáno: 10.10.2012)
65%
Zábavná inscenace, ale nějak mě vnitřně nezasáhla. Zajímalo by mě, jaký byl autorův záměr, na sondu do ženského myšlení poněkud povrchní (což chlapovi můžeme odpustit), na čistou zábavu se to ovšem rozhodně netvářilo.

Herecké výkony přesvědčivé a vyrovnané.
(zadáno: 7.1.2012)
(zadáno: 16.11.2011)
Nejlepší Cimrman a měla jsem to štěstí vidět jej na živo - tedy Záskok, ne génia...važme si toho, neboť jedna generace odchází...
(zadáno: 16.11.2011)
Michal Dlouhý opět předvádí svůj standard a vyvolává v hledišti salvy smíchu. Také Robert Jašków se mi líbil (proč někde nedostane víc prostoru??). Vtipná hra, která možná nenadchne, ale rozhodně neurazí.
(zadáno: 11.1.2016)
Roztomilá a rozverná inscenace pro děti i dospělé.
(zadáno: 29.9.2016)
Nemám moc co dodat ke komentáři Michala Nováka, audiovizuální nátřesk, několik velice silných momentů, ale bohužel pár rozvleklých scén na hranici snesitelnosti.
(zadáno: 14.12.2015)
První polovina slušná antická tragédie, druhá zase naprosto klasická shakespearovská komedie - to vše inscenováno po dejvicku. Za mě dobrý :)
(zadáno: 18.7.2013)
64,99%
Špinarova režie je znát, což je vždy plus. Herecky mě nejvíce bavili Jiří Černý (ovšem toto pojetí jeho postavy nemůže sednout každému), a hrubý, lehce vulgární a vidlácký Roman Zach.
Inscenaci by prospělo zkrácení (je otázkou, zda není minimální délka součástí zadání), některá čísla, přestože zábavná a divácky vděčná, jsou evidentně pouze natahovací výstelkou.
(zadáno: 15.2.2019)
(zadáno: 19.9.2013)
Úvodní představení pana M. včetně ukázky jeho světa je zbytečně dlouhé (navíc se zde nadsázka zčásti mísí s neznalostí, kterou ale povětšinou diváci nejspíš sdílí).

Druhá polovina nabere tempo a švih, jen politické aktualizace vyzněly možná trošku násilně.
(zadáno: 17.11.2019)
Groteskní inscenace o míru a blahobytu pro všechny. Dostatek jídla pro všechny, na věčné časy! Odkud? Ale, kdo by se ptal. A kdyby se někdo přeci jen ptal, čeká ho cesta do ráje - do Masoráje!
Velice nadějný činoherecký ročník předvedl vyrovnané výkony, stejně jako mnozí další i já musím vyzdvihnout Jindřišku Dudziakovou a Vojtu Vodochodského.
(zadáno: 15.10.2015)
Celkem není co dodat k hodnocením kolegů, zábavná hříčka popisující skutečné události (nejen na motivy, pravdy je v tom více, než by se mohlo zdát), nezapomenutelné kreace V. Neužila.

Další stránky hodnocení: << < 9 10 11 12 13