Redakce

Pavla Haflantová

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (338)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 28.10.2017)
Martin Satoranský ve svem výkladu Kupce benátského nesklouzl k tématům, která se aktuálně nabízejí. Místo toho pokládá nadčasové otázky, kterými relativizuje pojetí dobra a zla v Shakespearově textu.
Milan Vedral je v obsazení vyloženě trefou do černého.
(zadáno: 1.11.2012)
Typově perfektně obsazené role, výborně zahrané. Scéna i hudba slouží k umocnění výsledného dojmu.

Tři sestry jsou mou srdeční záležitostí, na tuto inscenaci jsem byla tedy velice zvědavá. Anna Saavedra zručně aktualizovala při současném zachování čechovovské atmosféry. Některé motivy jsou posunuté, jiné nahlížené optikou dnešní doby, ale celek opravdu funguje a Kuřačky nelze než vřele doporučit.
(zadáno: 12.3.2020)
Přes jednotlivé zajímavé momenty a výborné herecké výkony mě celé představení poněkud minulo.
(zadáno: 10.3.2012)
(zadáno: 6.2.2012)
(zadáno: 12.3.2020)
75%
Hodně zajímavý počin s množstvím nepopiratelných kladů. Jelikož Erika Stárková již byla vychválena mnohými dalšími, zmíním především Igora Orozoviče - jeho hlas i projev k Bowieho hudbě dokonale sedí. Také Pavol Smolárik mě hodně bavil.
(zadáno: 3.2.2012)
Martin Pechlát perfektně ukazuje Žízeň. Kdo nezažil, možná nepochopí.

Bezvadně zahraný Maurice Jiřího Černého! A sakra - kde se vzala Iveta Jiřičková a proč nehraje víc???
(zadáno: 20.2.2012)
Další, dle mého názoru dobře zahraná inscenace v Disku. Ano, režie se mohla více zaměřit na apelativní stránku hry, nicméně proti odlehčenému pojetí osobně nic nemám. Herecké výkony vyrovnané, že hlavní postavy čnějí nad těmi vedlejšími? Hmmm, překvapivé ;) Já naopak ocenila celkvoé obsazení, připadalo mi, že mladí herci dostali typově přesně ty správné role.
(zadáno: 25.7.2013)
65%
Příjemná odlehčená inscenace, velmi dobře jsem se bavila.
(zadáno: 25.10.2013)
Na hře je ruský původ citelně znát (což obvykle považuji za plus), ovšem inscenace mě výrazně nezaujala. Nevím, zda se jednalo o ne příliš povedené představení 24.10., ale jako by kolega Pařízek viděl něco naprosto jiného. J. Voverková mi přišla velice nepřesvědčivá, i mnozí ostatní neudrželi jistotu hereckého výrazu. Více mě zaujaly pouze I. Firlová a I. Holubová.

Jsem velice zvědavá na zbylé absolventské inscenace.
(zadáno: 29.3.2013)
I přes celkovou nesoudržnost inscenace se člověk může pobavit. Více v blogu. (více v článku na blogu)
(zadáno: 13.8.2019)
Povedená imerzivní inscenace, která dává velký prostor k přemýšlení těm, kdo o to stojí. Mladí herci ve svých rolích obstáli a návštěvníci měli dostatečnou možnost zapojit se nebo být jen pasivními diváky, podle vlastních preferencí.
Jak už to u imerzivního divadla bývá, neviděla jsem vše a mrzí mě, že už nejspíš nebudu mít možnost to napravit - určitě nejsem sama, kdo by si přál, aby Lístky pokračovaly!
(zadáno: 25.1.2012)
No já nevím, přijde mi to i na Wilda dost divoký :))) Ale srandy kopec a ať už jsou některé vtípky improvizované či secvičené, klobouk dolů za to, že to nelze rozeznat. Bezvadná odlehčená lahůdka :)
(zadáno: 29.10.2017)
Scénická báseň s podmanivým výkonem Marie-Luisy Purkrábkové. Nemohu souhlasit s kolegou Holubcem, hudební složka mi přijde pro vyznění inscenace velice zásadní. Až se jednou potká dobrá akustika s přesným zvukařem, půjde o nezapomenutelný zážitek.
(zadáno: 16.11.2011)
Poněkud nekonzistentní?lze doporučit jako volbu, pokud chce někdo vidět ?tak trochu jiné pojetí Shakespeara.?
(zadáno: 6.2.2019)
Je to více než rok, kdy jsem tři ze čtyř hereček Mámy viděla naposledy. Proto jsem nyní zcela ohromena. Takto zvládnuté ryze herecké divadlo je klenot, malý zázrak.
Tragická sága jednoho rodu, ve které všechny matky chtějí pro své děti lepší život, než jaký poznaly samy. Ale tak nějak jim v tom brání... mateřství.
(zadáno: 8.12.2011)
65%
Mám ráda E. E. Schmitta, ale tato hra mi z těch tří aktuálně uváděných v Praze sedla nejméně. Postavy jednají dle mého názoru tak nějak nelogicky a ani zvraty a odhalení moc nevysvětlí.
(zadáno: 8.4.2012)
Posledních dvacet minut bych úplně ustřihla, ale jinak zajímavé. Jiří Štrébl opustil (nebo byl donucen opustit) svou obvyklou blahosklonnou polohu (která tam byla také, ale ne stále) a byl o to zajímavější!
(zadáno: 7.1.2012)
85%
Provedení tohoto muzikálu je na 1* - výprava, kostýmy, pěvecké výkony a i těch pár triků. Také si myslím, že takto kvalitní muzikál v ČR těžko pohledat.
Zápory budiž trošku méně nápaditá hudba (tedy nic, co by utkvělo v hlavě, nedej bože nadchlo) a pro mě soukromě skutečnost, že se jedná o rodinný muzikál - a já zrovna teď nespadám to žádné správné věkové kategorie.

Přesto ovšem stále must see pro každého, kdo touží po kvalitním muzikálovém zážitku non plus ultra.
(zadáno: 15.4.2012)
Edit po druhém shlédnutí: Zvedám o 10%.
85%
Musím se přiznat, že mi to od včerejšího večera nejde z hlavy...a už mám vyhlédnutý další termín, to musím vidět znovu!
Inscenace je prostě nabitá zajímavými nápady, které jsou bezchybně převedeny do divadelní obdoby filmových hrátek s kamerou. Na stejnou scénu nahlížíme z různých úhlů (aniž by bylo třeba ji opakovat), nechybí dokreslující prostřihy či detailní záběry.
Fyzicky určitě velice náročné představení celý soubor podává s naprosto soutředěnými, konzistentními výkony a já tleskám, tleksám, tleskám!
(zadáno: 8.4.2012)
Něco takového vymyslet, to chce hodně ... kreativní mozek :))) Kouzelná hříčka, výborně ztvárněná třemi P. Pozor, místa u postele poskytují určitě v některých chvílích velice realistický zážitek, ovšem - mám za to - za cenu bloklé páteře.
(zadáno: 15.4.2012)
Je mi líto, že se s letošním ročníkem KČD loučím právě touto inscenací. Protože zde bylo špatně snad vše - scéna, hudba, kostýmy, pojetí jednotlivých charakterů i strnulý pološílený výraz K. Šmejkalové bez ohledu na to, zda měl právě vyjadřovat smutek, vztek či hysterii.
Držím mladým umělcům palce, aby se v budoucnu již nesetkali s takto nešťastnou režií.
(zadáno: 22.10.2011)
75%, ale 80% dát nemohu. Jiří Langmajer mě přesvědčil (po Oidipovi jsem váhala), Kláru Issovou mám všeobecně ráda, stejně jako třeba Zuzanu Slavíkovou. Výběr hostů se prostě povedl.

Celkově silná hra, Höfgenovi věřím, že nic než divadlo a vlastní uplatnění v něm jej nezajímá. Tomu odpovídá vlastně i skutečnost, že ostatní postavy jsou o něco plošší, mají málo prostoru - Hendrik Höfgen myslí jen na sebe a strhává si veškerou pozornost.

Určitě stojí za to Mefista vidět.
(zadáno: 30.5.2013)
Další perfektní výkon Miloslava Königa. A že Dan Špinar umí, to už je známá věc :)
(zadáno: 20.2.2012)
Jako sranda to je, o tom žádná :) Podle mě to skutečně stojí za to shlédnout. Hlavně dámská část obsazení si hru užívá, což mě bavilo sledovat. Na druhou stranu, je třeba se připravit na - z některých divadel tak známý - model "vezmeme vtip a dokud se tomu lidi smějou, tak ho budem opakovat"