Redakce

Pavla Haflantová

redakční zkratka: haf

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >>

(zadáno: 10.5.2017)
Mučedník - OLDstars: 70 %
Zajímavý text a několik dost pozoruhodných hereckých výkonů dělá z inscenace kousek, který rozhodně stojí za návštěvu.
(zadáno: 1.12.2011)
Muž bez minulosti - Dejvické divadlo: 80 %
Ani nevím co napsat...moc jsem si to užila a ještě prohloubila svou platonickou lásku k Jaroslavu Pleslovi za jeho úžasný zpěv.
(zadáno: 10.10.2012)
Muž na větvi aneb Slavnost na horách - Studio Ypsilon: 20 %
Za celou dobu trvání jsem nepochopila, proč tato inscenace vznikla, proč by měla někoho zajímat, co asi provedli herci, kteří v tom musí hrát.

Dvacet procent za několik opravdu povedených hudebních čísel...
(zadáno: 2.8.2013)
Můžu k tobě? - Divadlo Artur: 20 %
Inscenace vrší jeden otřepaný laciný vtip na druhý, nad "herectvím" jsem v prvních minutách nevěřícně kroutila hlavou, druhá polovina byla naprosto zbytečná a tedy o poznání nudnější, než první. I reakce publika byla vlažná (evidentně existuje hranice, pod kterou ani "dav" neklesne), závěrečný potlesk vyloženě ze slušnosti.

Přesto, lze najít pozitiva (s velikým úsilím a maličká pozitiva). Několik vtipů, jakkoliv laciných, mě skutečně pobavilo, Bára Mottlová potěší nejedno mužské oko a v první půlce jsem se opravdu nenudila.
(zadáno: 16.5.2012)
My Funny Games - Divadlo Disk: 80 %
75%
Z běžných a nevinných vtípků na potenciálně diskriminační témata se může stát hrozivá bitka.
Správně pronesený komentář může polínko v táborovém ohni změnit na váleček dynamitu.
A nakonec se tomu všemu můžete smát. Ale mělo by vás spíš zamrazit.
(zadáno: 16.5.2012)
Na mělčině - Divadlo Kalich: 30 %
Jsem si jistá, že tato inscenace si své publikum najde. Nicméně pokud si přečtete blog Toho druhého, vytěžíte z něj nejspíš víc, než z dvou a půl hodin v Kalichu.
(zadáno: 16.11.2015)
Na miskách vah - Městská divadla pražská: 60 %
Přes prakticky bezchybné herecké výkony jsem z představení odcházela rozpačitá. První polovina byla poněkud rozvleklá, druhá určitě mnohem víc udržela mou pozornost. Asi nejvíc jsem postrádala nějaký dějový zvrat, který hry s tímto tématem obvykle obsahují.
(zadáno: 30.5.2013)
Na Větrné hůrce - Divadlo Petra Bezruče: 90 %
Tomáš Dastlík je ďábelský, geniální, mrazivý...Tomáš Dastlík na hrad!
(zadáno: 16.5.2012)
Nadváha, nedůležité: neforemnost - Divadlo Komedie: 70 %
Werner Schwab je pro mě možná příliš náročným autorem. Nicméně herecké výkony předvedené v NNN mě dostaly.
(zadáno: 7.1.2012)
Nahniličko - Divadlo Kalich: 30 %
Fáze očekávání byla vystřídána fází zklamání...neuvěřitelně laciný...snad ani ne humor. O burachech, pro...
(zadáno: 22.10.2011)
Nakrm hada na své hrudi - Švandovo divadlo: 70 %
Pozor, v této krátké koláži monologů a - více méně náhodných - dialogů se vyskytuje nadměrné množství sprostých slov (nebo chcete-li to intelektuálně - vulgarit). Ale oba herci to podávají kouzelným způsobem :)
(zadáno: 18.1.2013)
Naše třída - Divadlo Komedie: 80 %
Ukázka toho, že rasové či národnostní ideologie nerozeznávají ty zlé a ty dobré. Nejsou to cizí vojáci, ale zfanatizovaný dav, který povraždí sousedy, kamarády, dětské lásky ve vlastní vesnici. Obyvatelé, kteří žijí dál, se musí vyrovnat s vlastní vinou, zbabělostí, se svými touhami a posedlostmi. Přežít neznamená zvítězit.

Silná hra, která se určitě dala zrežírovat lépe (bohužel, ten závěr je skutečně příliš zdlouhavý), přesto nelze ignorovat naléhavé sdělení.

Herecky nejlepší Eva Vrbková, líbil se mi též Petr Jeništa.
(zadáno: 8.4.2012)
Nějak se to zvrtlo - Divadlo Viola: 70 %
Naprosto klasický Čechov s jeho smyslem pro absurdní vyhrocení normálních životních situací.
(zadáno: 5.2.2013)
Nenápadný půvab buržoazie - Národní divadlo Brno: 70 %
Chápu, nebo si to přinejmenším myslím, co tím chtěl režisér říci a předvést. Rozhodně nemám pocit, že by sdělení bylo přebito jinými prvky. Také lze pochopit, že pro některé diváky to bylo "moc."

Já jsem dostala přesně to, co jsem čekala - Mikuláškův typický rukopis a perfektní herecké výkony. Možná malinko zklamání, že se mi nedostalo něčeho nového a proto též v rámci redakce podprůměrné hodnocení.
(zadáno: 16.11.2011)
Nepřítel lidu - Národní divadlo: 60 %
(zadáno: 3.2.2012)
Něžná je noc - Divadelní spolek Kašpar: 80 %
Musím se přidat ke spolukomentátorům v tom, že skutečným zážitkem je pouze druhá polovina. Ale na druhou stranu se jedná o něco tak výjimečného, že hodnotím vysoko.
Tip: i přes několikadenní "vyprodáno" na webu bylo komorní hlediště prakticky poloprázdné. Vyplatí se zavolat si na pokladnu.
(zadáno: 11.4.2013)
Norway.today - Divadlo Disk: 60 %
Samotný text hry mi přijde tak nějak zbytečný...v rámci možností ovšem je co chválit: Karel Heřmánek mladší je v této inscenaci zase trochu jiný, než jinde, odhaluje další svou hereckou polohu. Nikol Kouklová místy předvedla civilnější herectví, než jsou její exaltované výstupy ala Buchty a Bohyně, a byly to chvíle nesporně příjemnější.

Co do formální stránky se mi líbily scénu dotvářející projekce.
(zadáno: 8.6.2012)
Nosorožec - Národní divadlo: 60 %
64,99%
Stojí za vidění. Jak píší kritiky, ve hře je několik naprosto zbytečných prvků (dirigentka?), nicméně scéna je zajímavá a skvlě využita především pro znázornění sekvencí nočních můr.
Vadilo mi nepochopitelné jednání postavy Daisy - zatímco u jiných postav byly charakter a motivace konzistentní po celou dobu, u Daisy vlastně obojí naprosto chybělo. Vedle Prachařova Berengera, který navíc jako jediný prošel nějakým vývojem, to pak působilo vyloženě rušivě.
(zadáno: 23.7.2012)
Odpad, město, smrt - Divadlo Komedie: 80 %
(zadáno: 15.10.2018)
Odvolání - Divadlo v Řeznické: 80 %
(zadáno: 21.6.2013)
Ohlušující pach bílé - Národní divadlo: 70 %
Karel Dobrý hraje jako o život...
(zadáno: 16.11.2011)
Oidipús vladař - Divadlo pod Palmovkou: 60 %
(zadáno: 6.2.2019)
Ole je frajer - Divadlo na cucky: 70 %
Olemu je 25 let a ocitl se na životní křižovatce, kterou však sám vidí jako slepou, nikam nevedoucí uličku. Ole se nevzdává, hledá cestu, zkouší si ji proházet míčem, protlouct kladívkem. Má dost času. Čas totiž neexistuje...
Zábavná jednohubka, jsem ráda, že jsem ji stihla zhlédnout.
(zadáno: 18.9.2018)
Osamělost komiksových hrdinů - Divadlo NoD: 70 %
Podívaná pro zábavu i k zamyšlení. Komiksové fanoušky mohou trochu rozčilovat (a rozptylovat) některé nepřesnosti, jejichž absencí by podle mě inscenace nijak neutrpěla.

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >>