Redakce

Pavla Haflantová

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (351)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 15.4.2012)
Edit po druhém shlédnutí: Zvedám o 10%.
85%
Musím se přiznat, že mi to od včerejšího večera nejde z hlavy...a už mám vyhlédnutý další termín, to musím vidět znovu!
Inscenace je prostě nabitá zajímavými nápady, které jsou bezchybně převedeny do divadelní obdoby filmových hrátek s kamerou. Na stejnou scénu nahlížíme z různých úhlů (aniž by bylo třeba ji opakovat), nechybí dokreslující prostřihy či detailní záběry.
Fyzicky určitě velice náročné představení celý soubor podává s naprosto soutředěnými, konzistentními výkony a já tleskám, tleksám, tleskám!
(zadáno: 8.4.2012)
Něco takového vymyslet, to chce hodně ... kreativní mozek :))) Kouzelná hříčka, výborně ztvárněná třemi P. Pozor, místa u postele poskytují určitě v některých chvílích velice realistický zážitek, ovšem - mám za to - za cenu bloklé páteře.
(zadáno: 15.4.2012)
Je mi líto, že se s letošním ročníkem KČD loučím právě touto inscenací. Protože zde bylo špatně snad vše - scéna, hudba, kostýmy, pojetí jednotlivých charakterů i strnulý pološílený výraz K. Šmejkalové bez ohledu na to, zda měl právě vyjadřovat smutek, vztek či hysterii.
Držím mladým umělcům palce, aby se v budoucnu již nesetkali s takto nešťastnou režií.
(zadáno: 22.10.2011)
75%, ale 80% dát nemohu. Jiří Langmajer mě přesvědčil (po Oidipovi jsem váhala), Kláru Issovou mám všeobecně ráda, stejně jako třeba Zuzanu Slavíkovou. Výběr hostů se prostě povedl.

Celkově silná hra, Höfgenovi věřím, že nic než divadlo a vlastní uplatnění v něm jej nezajímá. Tomu odpovídá vlastně i skutečnost, že ostatní postavy jsou o něco plošší, mají málo prostoru - Hendrik Höfgen myslí jen na sebe a strhává si veškerou pozornost.

Určitě stojí za to Mefista vidět.
(zadáno: 30.5.2013)
Další perfektní výkon Miloslava Königa. A že Dan Špinar umí, to už je známá věc :)
(zadáno: 20.2.2012)
Jako sranda to je, o tom žádná :) Podle mě to skutečně stojí za to shlédnout. Hlavně dámská část obsazení si hru užívá, což mě bavilo sledovat. Na druhou stranu, je třeba se připravit na - z některých divadel tak známý - model "vezmeme vtip a dokud se tomu lidi smějou, tak ho budem opakovat"
(zadáno: 13.3.2018)
Až vám budou vnitřní dialogy přerůstat přes hlavu, zkuste si psát deník. Nepomůže to.
Duo Uhlířová+Kern předvádí úžasný výkon a výborně na sebe reagují. Rozhodně další zajímavá inscenace ve Studiu Hrdinů.
(zadáno: 27.6.2022)
Po první návštěvě jsem unešená a těším se na další. Herci dokázali svým postavám vtisknout osobnost, která plně koresponduje s předlohou - je jedno, že jsem si je při čtení třeba představovala jinak, pojetí postav v inscenaci je konzistentní a dává smysl.
Celé inscenaci pro mě vévodila Wolandova suita (ve zcela přesném kontrastu s unaveným Wolandem) v čele s dokonalým Kravinkinem Martina Faláře.
(zadáno: 22.10.2011)
Jedním slovem nádhera. Setkání dvou lidí, mezi kterými přeskočí jiskra. A místo děje plejáda možností, ohňostroj pocitů, skutečně věrné uchopení neuchopitelného, tedy jednoho okamžiku.
(zadáno: 23.7.2012)
Mno...pravda, jedná se o velice těžko čitelnou inscenaci, nicméně herecké výkony mě oslovily a vážně zvažuji druhou návštěvu. Je to úchylné...ale má to něco do sebe...
(zadáno: 6.5.2016)
Líbí se mi způsob, jakým autor představil málo známý příběh odvážné skautské vedoucí. Navíc se tvůrcům povedlo pobouřit část skautské obce - a v dnešním Česku pobouřit divadlem, to už je opravdu dobrý výkon!
(zadáno: 8.4.2012)
74,99%
Souhlas s Ryhopem, také mi tato inscenace jako celek sedla. Kromě opakovaně zmiňované Báry Polákové stojí za pochvalu i Ladislav Frej coby vedoucí chóru a poťouchlý našeptavač - připadalo mi, že si tuto roli velice užívá a já s ním :)
(zadáno: 23.7.2012)
75%
Vynikající výkony pánů Sitka, Zimy a Valenty. Nádraží Praha-Bubny pomohlo dotvořit stísněnou atmosféru.

Abych byla upřímná, inscenace by mohla být zpracována lépe, prostor tam rozhodně je. Ale považuji za obrovský přínos jakoukoliv inscenaci pravdivě poukazující na hrůzy a zvěrstva minulého století, kteréžto téma by mělo být všem vtloukáno do hlavy od pubertálních let.
Ideální inscenace pro školy!!!
(zadáno: 11.11.2013)
65%
Zajímavá, působivá atmosféra, dobré i vynikající herecké výkony (jak kdo), inspirace Štindlovým Mondscheinem (nemluvila bych o dramatizaci, z příběhu je zachována tak jedna třetina).
(zadáno: 16.11.2011)
Inscenovat Monty Pythona je odvaha. Zde se ovšem risk vyplatil a tak se diváci dočkali vskutku Pythonovských skečů. Nejsou to Cleese a Chapman, ale je to Hána a Dvořák (a další).
(zadáno: 8.4.2012)
Krásný tragikomický příběh, s velice příjemným humorem, herecké výkony ústřední dvojice přesvědčivé.
(zadáno: 10.5.2017)
Zajímavý text a několik dost pozoruhodných hereckých výkonů dělá z inscenace kousek, který rozhodně stojí za návštěvu.
(zadáno: 1.12.2011)
Ani nevím co napsat...moc jsem si to užila a ještě prohloubila svou platonickou lásku k Jaroslavu Pleslovi za jeho úžasný zpěv.
(zadáno: 10.10.2012)
Za celou dobu trvání jsem nepochopila, proč tato inscenace vznikla, proč by měla někoho zajímat, co asi provedli herci, kteří v tom musí hrát.

Dvacet procent za několik opravdu povedených hudebních čísel...
(zadáno: 15.12.2021)
65%
Potřebovala jsem odstup, abych mohla přemýšlet, co chtěli tvůrci inscenace říct. Skrze až absurdní šovinistické myšlenky O. Weiningera poukazují na skutečnost, že někteří lidé se s podobným nastavením společnosti potýkají i dnes.
Obtížně se mi tvoří procentuální hodnocení. Působivá forma, která i u otrlejšího diváka dokáže vyvolat pozvednuté obočí, možná komplikuje předání sdělení. Obávám se, že inscenace promluví pouze k otevřeným lidem - kteří vlastně tu promluvu nepotřebují. A u těch, kterým snad nastavuje zrcadlo, vyvolá znechucení a utvrzení v jejich názorech. Každopádně podobné projekty mají smysl.
(zadáno: 2.8.2013)
Inscenace vrší jeden otřepaný laciný vtip na druhý, nad "herectvím" jsem v prvních minutách nevěřícně kroutila hlavou, druhá polovina byla naprosto zbytečná a tedy o poznání nudnější, než první. I reakce publika byla vlažná (evidentně existuje hranice, pod kterou ani "dav" neklesne), závěrečný potlesk vyloženě ze slušnosti.

Přesto, lze najít pozitiva (s velikým úsilím a maličká pozitiva). Několik vtipů, jakkoliv laciných, mě skutečně pobavilo, Bára Mottlová potěší nejedno mužské oko a v první půlce jsem se opravdu nenudila.
(zadáno: 16.5.2012)
75%
Z běžných a nevinných vtípků na potenciálně diskriminační témata se může stát hrozivá bitka.
Správně pronesený komentář může polínko v táborovém ohni změnit na váleček dynamitu.
A nakonec se tomu všemu můžete smát. Ale mělo by vás spíš zamrazit.
(zadáno: 28.9.2022)
(zadáno: 16.5.2012)
Jsem si jistá, že tato inscenace si své publikum najde. Nicméně pokud si přečtete blog Toho druhého, vytěžíte z něj nejspíš víc, než z dvou a půl hodin v Kalichu.
(zadáno: 16.11.2015)
Přes prakticky bezchybné herecké výkony jsem z představení odcházela rozpačitá. První polovina byla poněkud rozvleklá, druhá určitě mnohem víc udržela mou pozornost. Asi nejvíc jsem postrádala nějaký dějový zvrat, který hry s tímto tématem obvykle obsahují.