Profil uživatele

Abigail7

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Michal Novák: 8 % (104)
Jan Pařízek: 9 % (107)
Jiří Landa: 9 % (169)
Helena Grégrová: 10 % (114)
Lukáš Dubský: 10 % (83)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 4.10.2016)
Prodaný smích - Městské divadlo Brno: 30 %
Maximálně 35% - za profesionalitu, s kterou to řemeslo bylo dělané.
Ale jinak - špatně, špatně, všechno špatně. Špatný - nijaký je příběh (žádný rozvoj, žádná překvapení, žádné zvraty); strašné jsou texty, nezajímavá hudba.
Scéna je sice zajímavá, nápadité jsou kostýmy, některé body v příběhu stojí za to, jiné jsou hloupé a vyděračské.
Dobré jsou i výkony - Martin Havelka hlavně herecky, Lucie Bergerová a Eliška Skálová herecky i pěvecky - dvě největší hvězdy sezóny 2015/2016.
(zadáno: 3.10.2016)
Ray Bradbury’s ‘2116’ - Divadlo Semafor: 70 %
65% a hodnocení v blogu. (více v článku na blogu)
(zadáno: 3.10.2016)
Dracula - Hudební divadlo Karlín: 40 %
Hodnocení v blogu. (více v článku na blogu)
(zadáno: 3.10.2016)
Othello - Letní shakespearovské slavnosti: 70 %
65% - Zajímavá koncepce - s využitím moderní technologie a scény ve středu hlediště, výborný Ľuboš Kostelný jako Jago i Rebeka Poláková v úloze jeho ženy, herecky dobří byli i Jozef Vajda jako Othello a Veronika Kubařová jako Desdemona, nicméně Jagův zásah Othella a změna u něj v žárlivce mi přišla poněkud rychlá a zběsilá (vytváří to i celkem nejasný motiv). A trochu mi vadily málo výrazné či v podstatě absolutně osekané ostatní postavy - včetně Cassia nebo Desdemony - i ta mohla mít víc prostoru.
(zadáno: 3.10.2016)
Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete - Letní shakespearovské slavnosti: 60 %
Zaujalo mě scénické provedení a vůbec obecně situování příběhu a kromě něj i hudební stránka. Zklamalo nevyrovnané herecké obsazení - mladší generace, tedy představitelé čtyř hlavních postav prostě nedokázali zaujmout, byli všichni nevýrazní. Proti skupině bavičů, tedy Milanu Šteindlerovi, Petru Stachovi a spol., dosud nedorostli. Právě ti dva a Nela Boudová zaujali nejvíc.
Ale moc se mi to líbilo...
(zadáno: 3.10.2016)
Bonnie & Clyde - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 70 %
65% - Muzikál není nezajímavý - dobrá hudba, skvělý příběh, byť se rozjíždí dost pomalu a má své mouchy - jako třeba velmi nevýraznou postavu Bonnie. Příliš mě nezaujala výprava, zejména scéna. Nedostatek energie a nedokonalé výkony to ale celé kazí. Kdyby měli všichni tolik energie jako Roman Tomeš jako Clyde a podávali tak výborné výkony jako on, Kateřina Falcová a Petr Ryšavý, představení by zářilo. Takhle je prostě jen řemeslně dobré, až na několik nedobrých výkonů, ale nic víc.
(zadáno: 3.10.2016)
Baron Prášil - Jihočeské divadlo Č. Budějovice: 50 %
Doporučila bych jako rodinné letní představení - jako takové je to dobré a příjemné. Zvlášť hodnotný umělecký zážitek bych ale neočekávala.
(zadáno: 3.10.2016)
Radúz a Mahulena - Městské divadlo Brno: 70 %
65% - Příjemná folková hudba, zajímavá scéna, světelná režie i choreografie, výborné osazení - skvělí zejména Viki Matušovová, Lucie Bergerová a Aleš Slanina s Andreou Zelovou jako Radúz a Mahulena. Jejich sehranost je neuvěřitelná a tomuhle příběhu obrovsky pomáhá.
(zadáno: 5.6.2016)
Testosteron - Divadlo Komedie: 80 %
Skvělá, dokonale černá komedie s výborným humorem, drsným, "mužským", nekorektním. Skvělé výkony, vtipný příběh.
(zadáno: 5.6.2016)
Podivný případ se psem - Divadlo Kalich: 70 %
Fakt, že jsem již před zhlédnutím téhle inscenace viděla a znala jinou, mi hlavně ze začátku hodně pomohl. Hodně mě zaujalo, v pozitivním slova smyslu, režijní pojetí Christophera a Siobhan, která za něj nejen mluví. Zaujaly i výkony J. Ciny a H. Vagnerové. Vlastně se mi podání SKUTRu líbilo, jen si nejsem jistá, nakolik bych se ztotožnila i se zlehčením a vykloubením některých scén, ať už to měl jakkoli být či nebýt režijní záměr.
(zadáno: 5.6.2016)
Jesus Christ Superstar - Národní divadlo moravskoslezské: 80 %
Zajímavý posun celé inscenace k dnešku a k Ostravě, u kterého zamrzí, že není víc dotažený. Nadbytečný mi přišel přidaný duet Kaifáše s Annášem. Při druhé premiéře výborný zvuk. Skvělí R. Tomeš a H. Fialová, L. Vlček a skvělá početná company.
(zadáno: 5.6.2016)
Spring Awakening / Probuzení jara - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 90 %
Intimní, silný a intenzivní příběh. Člověk se ani nediví, že hra, na jejímž základě vznikl, byla řadu let zakázaná. Mám ráda takhle emočně silné příběhy, opět mu nesmírně pomohla i zmenšená scéna (viděno na Nové scéně ND), a scéna celkově - tj. i fakt, že herci jsou stále na ní - byť úplný začátek, snad i vzhledem k hostování, byl pomalejší. Ze začátku jsem měla problém i se zvukem, ale v průběhu tenhle problém zmizel, zvuk se vyladil. Skvělé výkony, mě osobně nejvíc zaujali P. Režný, A. Kohout, P. Vraspírová.
(zadáno: 5.6.2016)
Údolí včel - Divadlo Komedie: 70 %
Körnerův příběh mám prostě ráda. Na divadle mi ale, ačkoli děj znám, rychlé přesuny v ději přišly trochu matoucí - tedy ty na začátku. Skvělé výkony J. Zadražila i J. Novotného. Zmenšená scéna skvěle přidala na intenzitě prožitku.
(zadáno: 5.6.2016)
Naše třída - Divadlo Komedie: 70 %
75% - Zajímavý, silný příběh. Čekala jsem trochu větší zastoupení těch nepřeživších a přeci jen větší sebereflexi těch přeživších, byť její nedostatek, v mých očích, byl rozhodně stejně působivý. Skvělí: J. Nosek, J. Racek, M. Slaný, J. Hofman, K. Leichtová, E. Vrbková a H. Kusnjerová.
(zadáno: 5.6.2016)
Korunovace - Divadlo Komedie: 60 %
Herecky velmi dobré, zajímavé a poměrně výstižně osobní téma, ale nějak z toho na mě nepřešlo tolik emocí, kolik bych čekala.
(zadáno: 5.6.2016)
ZLOČINY.ŽENY.DOC - Divadlo Komedie: 70 %
Skvělé herecké výkony, zaujala zejména P. Skružná. Rozhovory intenzivní, emočně dokonalé, ale hra se mi líbila víc, dokud se soustředila jen na vězeňkyně, než když se do ní začal motat příběh, pocity a touhy novinářky.
(zadáno: 5.6.2016)
Smrt a dívka - Divadlo Ungelt: 90 %
Tahle hra mě prostě dostala. Skvělý, silný příběh. Člověk v podstatě už na úplném začátku při prvním vyslovení obvinění ví, o co vlastně jde, valnou část příběhu se dozví ze synopse, a přesto s napětím čeká a sleduje, co a jak bude dál. Intimní prostředí Ungeltu příběhu ještě pomáhá. Výborné herecké výkony. Zaujala i hudba - její výběr v souvislosti s příběhem.
(zadáno: 5.6.2016)
Evangelium o Marii - Městské divadlo Brno: 50 %
Když si člověk v úvodní informaci přečte, že půjde o příběh Ježíše vyprávěný očima jeho matky, očekává víc, než mu muzikál skutečně nabídne. Z mého pohledu nevyužívá dramatický potenciál, který mu příběh nabízí a jen se stroze drží Bible. Herci tak nemají co hrát, jejich postavy se drží jedné či dvou poloh. Paradoxně tak největší prostor má postava vypravěče, ve které byl P. Štěpán výborný. Přitom co se hudby týče, pár dobrých hitů má. Po scénické a kostýmní stránce zajímavá koláž dnešku a historie, naopak nepříliš zajímavá režie. Výkony zaujali P. Štěpán, J. Hruškoci a R. Coufalová.
(zadáno: 29.2.2016)
TITANIC - Městské divadlo Brno: 60 %
Řemeslně je to typicky brněnsky na vysoké úrovni - velkolepá scéna (byť zůstávám u toho, že mi prostě chyběla loď), bohaté kostýmy, dobré choreografie, skvělé výkony (zejm. E.Skálová, M.Kolář, J.Mach, D.Vitázek, A.Slanina, R.Coufalová), hudba je v podstatě ilustrativní, žádný velký hit v ní není a nezůstal mi v hlavě ani takt. Co mi vadilo, byla velká rozdrobenost příběhu - sledování všech postav (takže každá je sledována jen chvíli a okrajově a divák si k ní nevytvoří vztah) a rychlé potopení lodi ve mně nedokázalo vzbudit žádnou emoci (navíc na konci mi ani nedokázali předat rozsah tragédie)
(zadáno: 15.12.2015)
Naši furianti - Národní divadlo: 60 %
Na inscenaci jsem se chystala do divadla roky od zhlédnutí záznamu v TV (85%), který byl skvělý, kde do hry herci svými výbornými výkony vnášeli neuvěřitelné množství energie. Jenže zestárla. Zestárli herci a v mnoha rolích došlo pochopitelně ke změnám. Samo o sobě to pořád funguje. Hra a její režijní pojetí jsou pořád dobré. Jen ta energie tomu chybí. Jednak energie některých původních herců, kteří už jí po jedenácti letech uvádění a devíti od vzniku záznamu nedávají tolik, jednak nových, kteří hrají jinak, ale leckdy se původnímu obsazení bohužel nevyrovnají. Řemeslně je to dobré, ale...
(zadáno: 23.11.2015)
Let snů LILI - Městské divadlo Brno: 50 %
I na rodinný muzikál, resp. muzikál pro děti mi ten příběh přišel příliš jednoduchý a předvídatelný, podobný mnohým jiným. Navíc má zvláštní zakončení, co se týče toho, jak si poradí se zlem. Hudba není zlá, ale napoprvé určitě neodejdete s některou konkrétní melodií v hlavě. Výkony dobré - v dětských rolích (K.M.Fialová i P.Soukupová), výborní rodiče i ostatní dospělé role, s významnou výjimkou - obsazení Jany Gazdíkové se nepovedlo - není dobrá pěvecky a nezaujala ani po herecké stránce, naopak mi přišlo, že se to herecky snaží dohnat, ale až moc. Dokonalé výtvarně - scéna i kostýmy.
(zadáno: 23.11.2015)
Ostrov pokladů - Městské divadlo Brno: 70 %
Zajímavý příběh, pro rodinný muzikál možná až příliš komplikovaně propojené dva příběhy, zvlášť vezmeme-li v úvahu obsazení všech herců v hlavních rolích do dvou postav, s výjimkou hlavního hrdiny, který je vlastně rovnou trojrolí. Hudba je dobrá, kdo zná Papežku, uslyší nejspíš několik podobných melodií, texty rovněž povedené. Velmi podařená scéna, velkolepá v příběhu Ostrova pokladů (kterému by mohl být věnován i větší prostor), intimnější v příběhu Louise Stevensona. Poklona A.Slaninovi za jeho výkon v ústřední trojroli, výborně obsazený i P.Štěpán.
(zadáno: 23.11.2015)
Divá Bára - Městské divadlo Brno: 60 %
65% - Chvíli mi trvalo, než si mě to získalo, ale nakonec se podařilo. Zaujalo mě několik melodií, líbila se mi autorská úprava příběhu. Ne, že by originální dílo nebylo dobré, ale takhle mi pro daný žánr přišlo nosnější. Skvělá velká role pro Andreu Březinovou hned "na začátku" kariéry. Neumím posoudit, jak působí živě na jevišti, tu příležitost jsem neměla, hodnotím na základě televizního záznamu. Z něj jsem mě sice hned napoprvé zaujalo několik melodií, ale okouzlení nastalo přeci jen až napodruhé.
(zadáno: 23.11.2015)
Pískání po větru - Městské divadlo Brno: 80 %
85% - Skvělá hudba, atmosféra, dobrý, působivý, intimní příběh (může být českému divákovi dost vzdálený), v druhé polovině i celkem napínavý. Jednoduchá, funkční, efektní scéna, kostýmy i choreografie odpovídají příběhu, skvělý, výrazný sound design (zatím ale company není vždy zcela rozumět). Výborné výkony, zejména dětské, a to jak v hlavních rolích (J.Gazdík a A.Juráčková), tak v company, a poté výkony E.Skálové a P.Gazdíka - ten si pro sebe roli vybral naprosto dokonale, kromě toho že odvedl dobrou práci na režii, překladu a úpravě. (D.Vitázek by se do role skvěle hodil před deseti lety.)

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>