Profil uživatele

Abigail7

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Michal Novák: 8 % (104)
Jan Pařízek: 9 % (107)
Jiří Landa: 9 % (169)
Helena Grégrová: 10 % (114)
Lukáš Dubský: 10 % (83)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 22.11.2015)
Romeo a Julie - Divadlo Hybernia: 70 %
70% (blíž viz blog) (více v článku na blogu)
(zadáno: 22.11.2015)
Deštivé dny - Divadlo Ungelt: 90 %
95%
Jedna z her, která uchvátí sama o sobě. Už na základě recenzí jsem tam šla s velkými očekáváními a ta byla naprosto naplněna. Očekávala jsem celkové vyznění a v průběhu mě i napadlo, že to skončí podobně, jako to skončilo, ale těsně jsem se netrefila. Očekávala jsem i skvělý herecký výkon od Richarda Krajča (a to na základě předchozích zkušeností) a dostala jsem skvělé herecké výkony hned dva. Neodvážila bych se říct, který mě uchvátil víc. Upozorňovala bych předem na tu střelbu do lidí, byla poněkud nepříjemná, ačkoli se tam skvěle hodila.
(zadáno: 22.11.2015)
Teremin - Dejvické divadlo: 90 %
Vynikající výkony I. Trojana, D. Novotného a J. Bábka. Hra je skvělýmzpůsobem ujetá a postupně napínavější a napínavější, co se týče pozvolného odhalování účelu vytvořeného přístroje. Zajímavý hudební doprovod, výborný závěr.
(zadáno: 22.11.2015)
Racek - Dejvické divadlo: 90 %
První devizou je už samotná Čechovova hra, Dejvické divadlo nabízí komorní prostor, který skvěle využívá, a ve kterém výborně vyniknou jednotlivé výkony i hra samotná. Z hereckých výkonů nejvíce zaujali Klára Melíšková, Ivan Trojan a Lenka Krobotová.
(zadáno: 22.11.2015)
Sen noci svatojánské - Letní shakespearovské slavnosti: 60 %
Typická SKUTRovská poetika, s kterou je představení pojaté, mi celkem vyhovuje. Ovšem některé vtípky a scény na mě byly přeci jen až příliš vulgární (což u SKUTRu taky není neobvyklé). Oceňuji výkony ústřední milenecké čtveřice i Davida Prachaře a Vandy Hybnerové. Líbilo se mi pojetí choreografií, zaujala působivá hudba i zpěv Zuzany Stavné a světelný design. U výstupů řemeslníků jsem se ale nudila.
(zadáno: 20.8.2015)
Noc na Karlštejně - Městské divadlo Brno: 70 %
Povedená klasika - nechybí nic, ale není to ani v nejmenším nuda, zejména díky skvělým výkonům (herci si přidávají poznámky a pohledy, kterými postavy posouvají dál), je to plné energie, vtipné. I. Ondříček dokázal skvěle pracovat s prostorem Biskupského dvora a plně ho využít. Vynikající Matějka, Březinová, Slanina, Holišová, i Mach a Janota. Trochu to kazí jen absence živé hudby, která bývá v Brně příjemným zvykem.
(zadáno: 20.8.2015)
Romeo a Julie - Letní shakespearovské slavnosti: 70 %
Zajímavé režijní pojetí - přesun k modernímu a snovému vyznění, ovšem na začátku se zbytečně velkým množstvím laciného humoru, zejména v podání Benvolia, Merkucia, Parise a madame Kapuletové a částečně i chůvy, což ovšem bývá obecně problém s tou postavou, výborná hudba, zdařilá snová atmosféra, neotřelé scénické řešení - skleník, choreografie i režijní pojetí některých postav - Romea, Julie, Montekové, Benvolia, Merkucia, Parise, knížete, kněze, méně zajímavé pojetí chůvy, Kapuleta, Monteka - nevýrazné. Jen pojetí Kapuletové a Parise nenadchlo. Velmi příjemné překvapení.
(zadáno: 20.8.2015)
My Fair Lady (ze Zelňáku) - Městské divadlo Brno: 80 %
Je fascinující, jak skvěle funguje klasika jen lehce zmodernizovaná a upravená - doplněná o místní složku, vynikající výkony (ačkoli M. Sedláčková byla nejspíš lehce hlasově indisponovaná). Skvělá živá hudba, příjemné prostředí Biskupského dvora. Člověka ani nenapadne, že je to hra, která se hraje, byť s pauzou, již tak dlouho.
(zadáno: 20.8.2015)
Amadeus - Divadlo na Vinohradech: 80 %
85% - Inscenace těží především z výborných výkonů, zejména J. Dvořáka, I. Uhlířové a O. Brouska, který ve hře skvěle interpretuje Mozartovu hudbu, nápad s loutkami byl efektní a celkem zajímavý, ale řekla bych, že i poměrně nejasný.
(zadáno: 20.8.2015)
Cry Baby Cry - Švandovo divadlo: 70 %
Je až neuvěřitelné, jak moc jsou některé situace trefné a podobné konkrétním lidem, některé ovšem byly na můj vkus trochu moc přehnané.
(zadáno: 20.8.2015)
Podivný případ se psem - Městské divadlo Brno: 90 %
Před zhlédnutím jsem nestihla knihu přečíst, takže srovnání nemám, nicméně hra se mi líbila, zaujala příběhem sama o sobě. Zajímavá byla scéna i nápad s chórem - průvodcem děje, výborné výkony, zejména V. Blahuty a H. Holišové.
(zadáno: 20.8.2015)
Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street - Divadlo na Orlí: 60 %
Hutná atmosféra, výborný překlad, ovšem problémy se zvukem, možná dané hostováním, zajímavý nápad s žebračkou před představením, kolísavé výkony - výborná ústřední dvojice, soudce, ostatní horší či špatní...
(zadáno: 20.8.2015)
Sheldon a jeho matka paní Levinová - Divadlo v Řeznické: 70 %
75% - Vtipný, trefný příběh, výborné vtipy, výborní Konvalinková a Zadražil. O něco rozvleklejší druhá polovina.
(zadáno: 20.8.2015)
Loupežník - Divadlo na Vinohradech: 50 %
55% - Příjemné a sympatické představení, jednoduchá a funkční scéna, ovšem z mého pohledu nesmyslní a kýčovití ptáci. Ačkoli M. Holý i S. Rojková byli velmi dobří a pojetí jejich rolí se mi líbilo, dohromady mi jejich obsazení vůbec nesedělo.
(zadáno: 19.8.2015)
Evita - Studio DVA divadlo: 70 %
65% - Podle mého prostě Evita není role pro M. Absolonovou - herecky ani energií jí nestačí, má snahu, zejména v druhé polovině je velmi dobrá, ale jinak se mi na ni typově nehodí. Zaujala mě ovšem nová koncepce, která vyvolala velmi působivou atmosféru - víc dorážející na diváka. Zvláštní je, že už je to druhé české uvedení, kde se mi mnohem víc než Evita líbil Che. Tentokrát prostě skvělý Che Petera Strenáčika. A stále víc mě u Evity rozčiluje překlad M. Prostějovského, který se mi prostě nezdá tak dobrý - významně raději jsem měla a stále mám původní české přebásnění
(zadáno: 19.8.2015)
Láska na Krymu - Divadlo na Vinohradech: 60 %
Jednoznačně nejvíc se mi líbila první třetina představení, která má velké kouzlo, a přes všechny nesoulady a datový nonsens se mi líbila myšlenka díla, změny jednotlivých charakterů v běhu času a v jednotlivých částech, s výjimkou charakteru postavy hrané M. Frösslovou, jejíž změna - mezi první a druhou částí zejména - mi smysl prostě nedávala. Druhá třetina mi přišla až zbytečně dlouhá a ve třetí mi ten smysl trochu upadal.
(zadáno: 19.8.2015)
Tajemství - Divadlo Kalich: 60 %
65% - Inscenace je scénicky i režijně v podstatě stejná jako původní uvádění, jen je víc ukřičená, zbytečně moc, a to jak co se týče hudby, tak herců, kromě toho jsou jejich výkony dobré. Lehce nevyladěný zvuk.
(zadáno: 19.8.2015)
Freddie – The King of Queen - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 70 %
65% - Famózní tanečně, výborné pěvecké výkony jak Michaela Klucha, tak Ivy Marešové (ta mě zaujala o něco víc), zajímavý příběh, ovšem čekala jsem lepší výběr písní - zajímavějších, známějších, zvlášť vzhledem k talentu a možnostem M. Klucha. (Z hostování v divadle Hybernia)
(zadáno: 19.8.2015)
Othello - Divadlo pod Palmovkou: 70 %
Líbil se mi ne zcela určitý posun směrem k moderní/dnešní době, ale přesto poměrně klasická adaptace, mezi herci nejvíce vyniká skvělý Jan Teplý a jeho Jago, líbilo se mi i pojetí jeho ženy v podání Langové a jednoduchá scéna, která pomáhá vytvářet působivou atmosféru. Příliš nezaujala zejména Desdemona. Othello O. Veselého byl dobrý, ale něco málo tomu místy chybělo.
(zadáno: 19.8.2015)
Miluj, žij a plať - RENT - art4rent, z.s.: 80 %
85% - Česká verze si zachovala všechny klady předchozích uvádění, jak toho původního, tak druhého uvádění v Kalichu: skvělá (živá) hudba, spousta energie. Český překlad se velmi povedl. Stále dobré je i obsazení, co nebo spíš kdo tomu chybí, je Markéta Procházková, která je v roli Mimi zatím nenahraditelná.
(zadáno: 19.8.2015)
Mamma Mia! - Kongresové centrum: 30 %
Zásadní krok vedle a mrhání skvělou příležitostí, jak přinést do Prahy světový hit a udělat z něj pořádný muzikál. Chybělo tomu snad úplně všechno; nápaditá režie v první řadě. Společně s tragickými texty, strašným zvukem, nijakými choreografiemi, minimální a nevýraznou scénou na obrovském jevišti a s absolutním nedostatkem energie, která by u tohoto díla měla být tak nějak primární; z toho nic zářného prostě vylézt nemohlo. A výkony tomu nijak výrazně nepomohly, bylo tam několik lidí velmi dobrých (Vraspírová, Fišarová, Křížková), ovšem k nim spousta průměrných a několik velmi špatných.
(zadáno: 19.8.2015)
Kočky - Městské divadlo Brno: 90 %
95% - Bylo to velmi netradiční podání klasiky. Ze svého pohledu mám ovšem silnou obavu, že po zhlédnutí nekočičích brněnských Koček se na klasické kožíšky už nikdy nedokážu dívat se stejnou chutí a radostí. Kočky naznačené jen symbolicky škraboškami mi přišly kočičí snad víc, než kdyby měly na sobě ten kožich, mnohem víc naopak vynikla podobnost lidí s kočkami. A podle mého tak výrazně vynikl i příběh, z toho díla, kterému bývá tak často vytýkána jeho absence. Nápaditá scéna pak společně s výbornými výkony vykouzlila dokonale působivou atmosféru.
(zadáno: 29.10.2014)
Zvonokosy - Divadlo na Orlí: 70 %
(zadáno: 29.10.2014)
Duch - Městské divadlo Brno: 70 %
75%
Toho, kdo má naposlouchanou z CD původní verzi, překvapí (poměrně příjemně) živější a o něco tvrdší hudba, která je v češtině doplněná výbornými texty J. Joska. Líbil se mi způsob, jakým si pohráli se scénou, která byla jak klasická, tak moderně dotvořená projekcemi, a vždy pompézní, také nápaditá choreografie. Spolu se skvělými výkony (výborná Z. Herfortová i S. Janotová, D. Vitázek (ačkoli u těch dvou jsem celou dobu bojovala s tím, že už jsem je viděla mockrát jinde a lepší) a R. Jícha) to dohromady dává další výborný muzikál na repertoáru MDB.
(zadáno: 29.10.2014)
Fantom opery - Goja Music Hall: 80 %
Taky mi něco chybělo, ale taky jsem se předem velice bála a naštěstí se mé obavy nenaplnily. Fantom těží především z v podstatě dokonalé hudby a ta v GoJe nechybí, a výborné jsou i výkony R.Schwaba, T.Vaňka a M.Gemrotové (M.Sommerová mě tolik nenadchla, alternace Fantoma a Raula jsem neviděla), a skvělí byli i J.Urban, P.Matuszek a T.Mátlová. Už si nejsem jistá dokonalostí ostatních a company. A nedokonalé mi přišly bohužel i texty, byly dobré, jen na můj vkus jim chybělo víc poetiky a kouzla. Výprava i kostýmy jsou krásné, někdy až moc, jen by to chtělo skutečně padající lustr atp.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>