Profil uživatele

Abigail7

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Michal Novák: 8 % (104)
Jan Pařízek: 9 % (107)
Jiří Landa: 9 % (169)
Helena Grégrová: 10 % (114)
Lukáš Dubský: 10 % (83)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>

(zadáno: 13.10.2014)
Horečka sobotní noci - Divadlo Kalich: 70 %
65% (blíž viz blog) (více v článku na blogu)
(zadáno: 13.10.2014)
Zlomatka - Divadlo v Řeznické: 90 %
Prostě jedním slovem výborné.
Výborná Jitka Smutná, výborný Jan Zadražil. Výborný příběh, tak aktuální. Komické i mrazivé a vždy naprosto uvěřitelné. V komorní atmosféře Řeznické si vážně připadáte, jak neviditelný host v cizí kuchyni.
A ač jsem čekala podobné vyústění, přeci mě překvapilo, jak říkám, čekala jsem jen podobné...
(zadáno: 1.10.2014)
Hamlet - Švandovo divadlo: 90 %
Ač obecně nemám ráda moderní pojetí klasiky, tohle mě dostalo. Ať je to sebevíc moderní, dokonale to funguje a některé motivy jsou v tomto pojetí ještě mnohem silnější, výraznější a víc vyniknou - jako Gertrudin poměr s Claudiem, Horacio, Hamletovo "šílenství".
Připomínek je málo - nějak mě příliš nepřesvědčilo obsazení některých postav - (v podstatě jen) těch ženských. A zatímco Petra Hřebíčková přesvědčila, ačkoli mi na roli královny-matky nepřijde typově ideální, Zuzana Onufráková, ač herecky výborná, mi do role Ofelie typově prostě nesedla.
A některé výstupy už na mě byly i tak moc.
(zadáno: 11.9.2014)
Mnoho povyku pro nic - Letní shakespearovské slavnosti: 70 %
75%
Příjemná konverzační komedie. Zaujaly výkony Petry Horváthové, Václava Jílka, Jana Jankovského a obou Claudiů.
(zadáno: 2.8.2014)
Kurtizána - Divadlo Ungelt: 70 %
(zadáno: 2.8.2014)
Touha jménem Einodis - Divadlo Ungelt: 60 %
65%
Na Letní scéně pěkné, k tomu abych to mohla považovat za plnohodnotný muzikál (a pak si to dokázala představit i na klasické scéně), tomu ale trochu chybělo. Snad zpomalit, v některých částech to na mě bylo poměrně rychlé.
Významně potěšila hudba a výborné pěvecké projevy obou hlavních představitelek. Ty potěšily i po herecké stránce. Z mého pohledu je sice po herecké stránce obě předčili pánové Igor Orozovič a Ondřej Novák, ale líbily se mi obě, velice. Jen poslední role, Sidoniiny největší lásky, mi skutečně nepřišla vhodně obsazená.
Tedy velmi příjemné překvapení a dobrý zážitek.
(zadáno: 31.5.2014)
Touha - Divadlo Kalich: 60 %
Primárně pořád bojuji s některými vtípky. Přijdou mi zbytečně prvoplánové, laciné, nevkusné. - Ne všechny, některé, ale jsou chvíle, kdy jich je najednou moc.
Jinak mě tentokrát Touha zaujala významně víc než při prvním uvedení. Všichni herci byli lepší (s jednou výjimkou), a to i když si myslím, že někdy by to sneslo trochu zmírnění.
Hudba Touhy je dobrá - prostě Landovo. Osobně se mi líbila vždy, dnes jsem ale měla pocit, že s ní herci (někteří) trošku bojovali, když nechtěli vyloženě křičet, ale zpívat. A méně než prvně, ale pořád mi vadilo, že ten konec se tak nějak nevýrazně ztratí.
(zadáno: 1.5.2014)
Cyrano z Bergeracu - Národní divadlo: 70 %
75%
Pěkná klasická hra.
Dnes v některých místech už trochu trpí tím, že někteří herci za ty roky uvádění svým postavám trochu zestárli, ale jejich výkony to nijak významně nesráží. Zejména D. Prachař byl výborný, i když jsou role, které mu sedí ještě významně víc.
(zadáno: 1.5.2014)
Antoinetta - královna Francie - Divadlo Hybernia: 60 %
(Marešová, Novotný, Vitázek, Marek, Uličník, Károlyi-Konečná, Kříž, Bartůněk, Vaněk, Šemík, Jackuliak)
Chtě nechtě první, co si vybavím, je strašně přeplácaná scéna a projekce, některé podoby jsem asi úplně nepobrala. Bohaté kostýmy se hodily, ale zbytek...
Hudba je dobrá, jen na první poslech příliš nezaujme. Výborné byly výkony - Novotný, Vitázek, Marešová i další.
Největší chybu bych rozhodně viděla v tom, co to vlastně mělo být. Proč se to jmenovalo Antoinetta? To je dost zavádějící název, vezmeme-li v úvahu, že ona tak nějak nebyla hlavní postava. Ale kdo byl? Co přesně chtěli říct?
(zadáno: 3.4.2014)
Králova řeč - Divadlo pod Palmovkou: 80 %
Srovnávání s filmem rychle přejde. Je to prostě jiné. Asi nejvíc v tom, že proti filmu mi vlastně všechny vedlejší postavy přišly významně méně sympatické.
Trochu mě rozčilovaly rychlé "střihy" (zatěmňovačka a změna scény), ačkoli na prostoru, který byl, to těžko udělat jinak.
Především hra ale stojí a padá s výkony Lionela a Bertieho a Dušan Sitek i Martin Stránský byli výborní. Oba jsou výborní (ač i oni své role podávají jinak, než herci ve filmu) a jejich společné scény jsou skutečně vrcholem představení. (Osobně bych víc vyzdvihla Dušana Sitka, tak nějak zapůsobil výrazněji.)
(zadáno: 24.3.2014)
Evita - Národní divadlo moravskoslezské: 70 %
(2.premiéra - R.Coufalová, T.Savka, M.Školout, R.Jícha, V.Gidová)
Muzikál, který rozhodně stojí za to vidět. Režijně i choreograficky povedené, několik zvlášť výborných režijních nápadů, které hodně zaujaly. Tím nejsilnějším byly jednoznačně davové scény, mimo jiné těžící z velké a výborné company a poté T.Savka, který si představení tak trochu "ukradl" pro sebe, ačkoli R.Coufalová byla výborná - zejména obě velká sóla byla skvělá.
Moc mi nesedí přebásnění, není špatné, jen mám radši pražské. Ještě si to potřebuje trochu "sednout", ale v podstatě dojem trochu kazil jen vypadávající zvuk.
(zadáno: 15.3.2014)
Rent - Divadlo Kalich: 90 %
95%
Proti uvedení na Prádle se toho vlastně moc nezměnilo. Zvuk je významně výraznější, scéna maličko jiná, trochu se změnilo obsazení.
Ale pořád jsou to výborné výkony, skvělá živá hudba, obrovské nadšení a nasazení. Tři hodiny, které strávíte přibití v sedačce.
Doporučuji všem. Někde jsem četla cosi o nejlepším muzikálu v Praze... Aktuálně bych asi rozhodně souhlasila. Snad si to udrží i v češtině.
(zadáno: 6.3.2014)
Červená - Divadlo v Řeznické: 80 %
85%
Ta hra je v podstatě jen dialog. Několik dialogů, jeden za druhým, z každého čiší energie, napětí, vášeň... Je to hádka za hádkou a hovor za hovorem.
Výborné výkony a temná, hutná atmosféra.
(zadáno: 2.3.2014)
Pokrevní bratři - Městské divadlo Brno: 90 %
95% - hodnoceno z derniéry.
Příběh je jednoduchý a výborný. Scéna efektní a přitom jednoduchá, odpovídající a povedené kostýmy. Povedené hudební nastudování a jednou zase dobrý text (byť po dramaturgických úpravách).
A skvělé výkony: zejména Hana Holišová, Aleš Slanina, Jiří Mach, Lenka Janíková a Svetlana Janotová. I když výborní byli všichni.
Škoda krátkého uvádění. Dalo by se vidět opravdu hodněkrát.
(zadáno: 20.12.2013)
Důkaz - Městská divadla pražská: 70 %
75% - Bylo to výborné. Výborné herecké výkony, působivá hra. Ale umím si tak nějak představit, že by mohla zapůsobit i víc. Někde jí něco chybělo.
(zadáno: 2.12.2013)
Jekyll a Hyde - Městské divadlo Brno: 90 %
Výprava je výborná, světelný design výrazný a to naprosto na svém místě, projekce a dotáčky, které mají smysl, výborné hudební nastudování, překlad je sice nezvyklý po naposlouchané karlínské verzi, ale dokázal se dostat na tak dobrou úroveň, že člověku to, že je jiný, ani až tak moc nevadí, i když to občas nezní, skvělá práce company, herecké výkony Milana Němce i Ivany Vaňkové, výborná Radka Coufalová (zjevně nově) v roli Emmy a naprosto bezkonkurenční Dušan Vitázek, výkon, který to celé pozvedá ještě mnohem výš.
95%
(zadáno: 7.11.2013)
Les Misérables (Bídníci) - Městské divadlo Brno: 100 %
Aktualizace po derniérovém týdnu: Takhle přesně má dle mého muzikál, a podle mě nejlepší muzikál, vypadat.
Skvělé výkony - pěvecké, ale zejména herecké, originální a nápaditá scéna - tak jednoduchá, jak jen to šlo, aby plně vyzněly výkony na ní, výborné hudební nastudování, výborná režie - do detailů skvěle rozebraná - a má oblíbená orchestrace.
Vše naprosto odpovídající jednomu z nejlepších světových muzikálů...
Při srovnání s předchozím zhlédnutím a tedy při srovnání více alternací - byly tam výkony o kousek slabší a jiné lepší, ale to tak bývá a tady i ty slabší byly velmi dobré.
(zadáno: 24.10.2013)
Mauglí - Divadlo Kalich: 60 %
Tak nějak asi na 65%. (Cina, Strenáčik, Pleskot, Šoralová, Čiernik, Marek, Fric, Kaštovský, Cmuntová, Kassai, Tesařík, Křenková, Fernandez, Dolinajec, Sedláček, Ramba).
Scéna, kostýmy, choreografie, atmosféra džungle - perfektní.
Herecko-pěvecko-taneční výkony výborné.
Hudba ne úplně uchvacující ale velmi dobrá. Song Strach naprosto výborný.
Texty s pár obraty velmi dobrými (Osvaldovsky) i několika velmi nedobrými.
Zážitek celkově dost dobrý, ale tak nějak... něco mu trochu chybělo, aby vyvolal nutkavou potřebu znovu to vidět.
(zadáno: 15.10.2013)
Zorro - Městské divadlo Brno: 80 %
(Praha - Hybernia) - 75%
Hlavní nevýhodou je absence živého orchestru (alespoň skvělý nápad s živými muzikanty doplňujícími nahrávku), texty jsou v několika okamžicích nemotorné, a čas od času zpěv přehluší trubky. Tolik k mínusům.
Co se týče výkonů, závisí na alternaci - vesměs jsou velmi dobré, či výborné, jen Radka Pavlovčinová Luisu prostě neuzpívá a Zorro Roberta Urbana byl při pražské premiéře dost nevýrazný.
Jinak ale naprosto doporučuji - energické, vtipné (skvělá nadsázka), výborná chytlavá hudba, výborné choreografie.
(zadáno: 10.10.2013)
Sugar (Někdo to rád horké) - Divadlo pod Palmovkou: 60 %
Příjemné představení. Skvělá zábava. Herecké výkony ústřední dvojice výborné, stejně tak Sugar a Osgooda. Pěvecky by to chtělo lepší výkony.
Jen to úplně neláká ke zopakování si.
(zadáno: 5.10.2013)
Romeo a Julie - Národní divadlo: 50 %

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>