Profil uživatele

Abigail7

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Michal Novák: 8 % (104)
Jan Pařízek: 9 % (107)
Jiří Landa: 9 % (169)
Helena Grégrová: 10 % (114)
Lukáš Dubský: 10 % (83)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 7.11.2013)
Les Misérables (Bídníci) - Městské divadlo Brno: 100 %
Aktualizace po derniérovém týdnu: Takhle přesně má dle mého muzikál, a podle mě nejlepší muzikál, vypadat.
Skvělé výkony - pěvecké, ale zejména herecké, originální a nápaditá scéna - tak jednoduchá, jak jen to šlo, aby plně vyzněly výkony na ní, výborné hudební nastudování, výborná režie - do detailů skvěle rozebraná - a má oblíbená orchestrace.
Vše naprosto odpovídající jednomu z nejlepších světových muzikálů...
Při srovnání s předchozím zhlédnutím a tedy při srovnání více alternací - byly tam výkony o kousek slabší a jiné lepší, ale to tak bývá a tady i ty slabší byly velmi dobré.
(zadáno: 21.12.2018)
Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 90 %
85-90%:
Zábavná, hravá a svižná inscenace; výborná režie dokonale schopná ustát rychlé tempo původního díla, zábavná a efektní scénografie, byť v mnoha momentech podobná ostravské inscenaci, na níž se část tvůrčího týmu rovněž podílela. Na Novou scénu až výjimečně dobrý zvuk a hlavně výborné výkony. Skvělé sehrání company - vlastně všech ostatních stálých členů souboru - zajímavé a zábavné choreografie, perfektní ústřední dvojice - Vypravěčka Kateřiny Falcové je její další naprosto suverénní rolí po Marii, a Pavel Klimenda jako Josef - skvělá volba obsazení a další jeho výborný výkon.
(zadáno: 5.10.2013)
Richard III. - Národní divadlo: 90 %
Situování části scény pod scénu je pro diváky v přízemí dál než za první řadou nepraktické. A pojetí Buckinghama přinejmenším zvláštní. A hudba, kostýmní i scénické pojetí také, ale ty rozhodně sympaticky.
Představení, které rozhodně stálo za to vidět. Richard III. stojí a padá s Richardem. A tenhle Richard Richarda utáhl skutečně fascinujícím způsobem, dokonalá obluda.
(zadáno: 22.11.2015)
Teremin - Dejvické divadlo: 90 %
Vynikající výkony I. Trojana, D. Novotného a J. Bábka. Hra je skvělýmzpůsobem ujetá a postupně napínavější a napínavější, co se týče pozvolného odhalování účelu vytvořeného přístroje. Zajímavý hudební doprovod, výborný závěr.
(zadáno: 13.10.2014)
Zlomatka - Divadlo v Řeznické: 90 %
Prostě jedním slovem výborné.
Výborná Jitka Smutná, výborný Jan Zadražil. Výborný příběh, tak aktuální. Komické i mrazivé a vždy naprosto uvěřitelné. V komorní atmosféře Řeznické si vážně připadáte, jak neviditelný host v cizí kuchyni.
A ač jsem čekala podobné vyústění, přeci mě překvapilo, jak říkám, čekala jsem jen podobné...
(zadáno: 1.10.2014)
Hamlet - Švandovo divadlo: 90 %
Ač obecně nemám ráda moderní pojetí klasiky, tohle mě dostalo. Ať je to sebevíc moderní, dokonale to funguje a některé motivy jsou v tomto pojetí ještě mnohem silnější, výraznější a víc vyniknou - jako Gertrudin poměr s Claudiem, Horacio, Hamletovo "šílenství".
Připomínek je málo - nějak mě příliš nepřesvědčilo obsazení některých postav - (v podstatě jen) těch ženských. A zatímco Petra Hřebíčková přesvědčila, ačkoli mi na roli královny-matky nepřijde typově ideální, Zuzana Onufráková, ač herecky výborná, mi do role Ofelie typově prostě nesedla.
A některé výstupy už na mě byly i tak moc.
(zadáno: 20.8.2015)
Podivný případ se psem - Městské divadlo Brno: 90 %
Před zhlédnutím jsem nestihla knihu přečíst, takže srovnání nemám, nicméně hra se mi líbila, zaujala příběhem sama o sobě. Zajímavá byla scéna i nápad s chórem - průvodcem děje, výborné výkony, zejména V. Blahuty a H. Holišové.
(zadáno: 5.10.2013)
Rent - Divadlo Na Prádle: 90 %
(zadáno: 12.2.2018)
Korespondence V+W - Divadlo Na zábradlí: 90 %
Nesmírně působivá hra, jak co se týče textu, tak stran provedení: skvělé výkony všech tří představitelů, zajímavá choreografie.
(zadáno: 5.10.2013)
Mary Poppins - Městské divadlo Brno: 90 %
Je to prostě skvělá pohádka, která nebaví jen děti, ale i dospělé (pro malé děti je možná až příliš dlouhá). Výborné provedení, vlastně to byl jeden z prvních muzikálů, u nějž jsem se cítila jako na některých skvělých zahraničních produkcích. Výborné jsou scénické možnosti a efekty, které nabízí, skvěle postavená a využitá je scéna. Hudba je zábavná, melodie chytlavé, překlad se povedl. A především to celé stojí na skvělých výkonech, jak v roli Mary Poppins (viděny J.Gazdíková a A.Antalová), tak v rolích ostatních, samozřejmě i dětských.
(zadáno: 2.12.2013)
Jekyll a Hyde - Městské divadlo Brno: 90 %
Výprava je výborná, světelný design výrazný a to naprosto na svém místě, projekce a dotáčky, které mají smysl, výborné hudební nastudování, překlad je sice nezvyklý po naposlouchané karlínské verzi, ale dokázal se dostat na tak dobrou úroveň, že člověku to, že je jiný, ani až tak moc nevadí, i když to občas nezní, skvělá práce company, herecké výkony Milana Němce i Ivany Vaňkové, výborná Radka Coufalová (zjevně nově) v roli Emmy a naprosto bezkonkurenční Dušan Vitázek, výkon, který to celé pozvedá ještě mnohem výš.
95%
(zadáno: 15.3.2014)
Rent - Divadlo Kalich: 90 %
95%
Proti uvedení na Prádle se toho vlastně moc nezměnilo. Zvuk je významně výraznější, scéna maličko jiná, trochu se změnilo obsazení.
Ale pořád jsou to výborné výkony, skvělá živá hudba, obrovské nadšení a nasazení. Tři hodiny, které strávíte přibití v sedačce.
Doporučuji všem. Někde jsem četla cosi o nejlepším muzikálu v Praze... Aktuálně bych asi rozhodně souhlasila. Snad si to udrží i v češtině.
(zadáno: 5.6.2016)
Spring Awakening / Probuzení jara - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 90 %
Intimní, silný a intenzivní příběh. Člověk se ani nediví, že hra, na jejímž základě vznikl, byla řadu let zakázaná. Mám ráda takhle emočně silné příběhy, opět mu nesmírně pomohla i zmenšená scéna (viděno na Nové scéně ND), a scéna celkově - tj. i fakt, že herci jsou stále na ní - byť úplný začátek, snad i vzhledem k hostování, byl pomalejší. Ze začátku jsem měla problém i se zvukem, ale v průběhu tenhle problém zmizel, zvuk se vyladil. Skvělé výkony, mě osobně nejvíc zaujali P. Režný, A. Kohout, P. Vraspírová.
(zadáno: 5.6.2016)
Smrt a dívka - Divadlo Ungelt: 90 %
Tahle hra mě prostě dostala. Skvělý, silný příběh. Člověk v podstatě už na úplném začátku při prvním vyslovení obvinění ví, o co vlastně jde, valnou část příběhu se dozví ze synopse, a přesto s napětím čeká a sleduje, co a jak bude dál. Intimní prostředí Ungeltu příběhu ještě pomáhá. Výborné herecké výkony. Zaujala i hudba - její výběr v souvislosti s příběhem.
(zadáno: 10.4.2017)
Pankrác ´45 - Švandovo divadlo: 90 %
Výborná hra, silné a zajímavé téma, příběhy pěti žen, které se snažily přežít válku a přežily ji, byť si každá nějak zadala a potkávají se v jedné cele i se všemi paradoxy, které to setkání vyvolává. Napětí neopadá, ani když člověk předem ví, jak minimálně ve větší části osudů hra musí končit, ať už je to způsobené neznámou identitou dvou zadržených, či tou šibenicí, která hrdinkám hrozí.
Výborné herecké výkony - standardně R. Derzsi a K. Cibulková, překvapila E. Josefíková.
(zadáno: 5.10.2013)
Papežka - Městské divadlo Brno: 90 %
Skvělá scéna, výborné texty, excelentní výkony, zajímavá hudba a především výborný příběh a dokonale plná, hutná a jímavá atmosféra.
(zadáno: 22.11.2015)
Deštivé dny - Divadlo Ungelt: 90 %
95%
Jedna z her, která uchvátí sama o sobě. Už na základě recenzí jsem tam šla s velkými očekáváními a ta byla naprosto naplněna. Očekávala jsem celkové vyznění a v průběhu mě i napadlo, že to skončí podobně, jako to skončilo, ale těsně jsem se netrefila. Očekávala jsem i skvělý herecký výkon od Richarda Krajča (a to na základě předchozích zkušeností) a dostala jsem skvělé herecké výkony hned dva. Neodvážila bych se říct, který mě uchvátil víc. Upozorňovala bych předem na tu střelbu do lidí, byla poněkud nepříjemná, ačkoli se tam skvěle hodila.
(zadáno: 22.11.2015)
Racek - Dejvické divadlo: 90 %
První devizou je už samotná Čechovova hra, Dejvické divadlo nabízí komorní prostor, který skvěle využívá, a ve kterém výborně vyniknou jednotlivé výkony i hra samotná. Z hereckých výkonů nejvíce zaujali Klára Melíšková, Ivan Trojan a Lenka Krobotová.
(zadáno: 27.3.2018)
Dánská občanská válka 2018-24 - Divadlo Na zábradlí: 90 %
95% - Nesmírně silná a působivá hra, plná zásadních otázek a myšlenek. Jednoznačně rezonující a schopná přivodit parádní depresi. V první polovině se do toho všeho "hnusu" navíc vleze až nečekané množství humoru, který funguje přesně, jak má. V druhé už zbývá jen absurdita, děs a úzkost. Skvěle sehraný soubor, efektní scéna, sedí to všechno dokonale dohromady.
(zadáno: 3.8.2018)
Čarodějky ze Salemu - Divadlo na Vinohradech: 90 %
85% - Nesmírně silná inscenace. Z velké části je to hrou samotnou, byť při čtení mě všechna ta lidská zloba a hloupost neuvěřitelně rozčilovala. V divadelní adaptaci zůstává, ale působí v kontextu celé hry jinak. Vinohradská inscenace je nesmírně emotivní a silná, což umocňují i skvělé herecké výkony (T. Pavelka, A. Elsnerová, I. Bareš, D. Ratajský), dobře působí i strohost scény a vůbec výtvarné řešení.
(zadáno: 10.10.2018)
Žítkovské bohyně - Divadlo pod Palmovkou: 90 %
Dokonale silná a působivá inscenace, bez hluchých míst. Pocit, že bych v některém momentu tápala, jsem neměla, prostě jsem jen sledovala jeden obraz za druhým, jak přicházely, a nechala se vést příběhem, který mě k vysvětlení dovedl sám a velmi přehledně. Promítaná data tu orientaci v ději výrazně zjednodušují.
Výtvarná stránka - prostá tmavá scéna, kostýmy, hudba (Irenin zpěv), choreografie - to vše podtrhuje atmosféru, stejně jako herecké výkony. Zejména Tereza Dočkalová je v roli Dory opět výborná.
(zadáno: 13.3.2019)
Elegance molekuly - Dejvické divadlo: 90 %
Nesmírně zajímavé téma a příběh. Skvěle sepsaná i zinscenovaná hra a výborné výkony.
(zadáno: 13.3.2019)
Mlčení bobříků - Divadlo pod Palmovkou: 90 %
Dokonale absurdní "horor" o stejně absurdní situaci v hrůzném období politických procesů padesátých let. Využití vulgárních a kontroverzních prvků mu výborně pomáhá a ten až groteskně absurdní příběh o to víc zdůrazňuje. Skvělá hra a nesmírně povedená inscenace.
(zadáno: 4.6.2018)
Krvavá svatba - Národní divadlo: 90 %
Tohle je práce SKUTRu přesně podle mého gusta. Po výpravné, hudební (hudba mě naprosto nadchla) i choreografické stránce je to prostě skvělé a neuvěřitelně mě to bavilo. Moc se mi líbilo propojení s naším folklorem. A neměla jsem ani při nejmenším pocit, že by všechny tyto tvůrčí složky jakkoli upozadily příběh - ten fungoval naprosto dokonale a emoce na mě rovněž dýchaly velmi silně, a to od první scény. Z hereckého obsazení musím vypíchnout hlavně dámy - T.Medveckou, P.Štorkovou, T.Vilišovou, P.Beretovou, A.Fialovou a kromě nich pak R.Máchu jako mrtvého bratra a C.Kassaie.
(zadáno: 2.3.2014)
Pokrevní bratři - Městské divadlo Brno: 90 %
95% - hodnoceno z derniéry.
Příběh je jednoduchý a výborný. Scéna efektní a přitom jednoduchá, odpovídající a povedené kostýmy. Povedené hudební nastudování a jednou zase dobrý text (byť po dramaturgických úpravách).
A skvělé výkony: zejména Hana Holišová, Aleš Slanina, Jiří Mach, Lenka Janíková a Svetlana Janotová. I když výborní byli všichni.
Škoda krátkého uvádění. Dalo by se vidět opravdu hodněkrát.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>