Profil uživatele

Abigail7

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Michal Novák: 8 % (108)
Jan Pařízek: 9 % (111)
Jiří Landa: 9 % (171)
Pavel Širmer: 10 % (118)
Helena Grégrová: 11 % (117)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 1.5.2014)
Cyrano z Bergeracu - Národní divadlo: 70 %
75%
Pěkná klasická hra.
Dnes v některých místech už trochu trpí tím, že někteří herci za ty roky uvádění svým postavám trochu zestárli, ale jejich výkony to nijak významně nesráží. Zejména D. Prachař byl výborný, i když jsou role, které mu sedí ještě významně víc.
(zadáno: 5.10.2013)
Carmen - Hudební divadlo Karlín: 70 %
(zadáno: 5.10.2013)
Švestka - Divadlo Járy Cimrmana: 70 %
(zadáno: 20.12.2013)
Důkaz - Městská divadla pražská: 70 %
75% - Bylo to výborné. Výborné herecké výkony, působivá hra. Ale umím si tak nějak představit, že by mohla zapůsobit i víc. Někde jí něco chybělo.
(zadáno: 5.10.2013)
Kvítek z horrroru - Městské divadlo Brno: 70 %
75%
(zadáno: 5.10.2013)
Lucrezia Borgia - Divadlo Hybernia: 70 %
(zadáno: 5.10.2013)
Nosorožec - Národní divadlo: 70 %
(zadáno: 3.10.2016)
Radúz a Mahulena - Městské divadlo Brno: 70 %
65% - Příjemná folková hudba, zajímavá scéna, světelná režie i choreografie, výborné osazení - skvělí zejména Viki Matušovová, Lucie Bergerová a Aleš Slanina s Andreou Zelovou jako Radúz a Mahulena. Jejich sehranost je neuvěřitelná a tomuhle příběhu obrovsky pomáhá.
(zadáno: 3.10.2016)
Bonnie & Clyde - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 70 %
65% - Muzikál není nezajímavý - dobrá hudba, skvělý příběh, byť se rozjíždí dost pomalu a má své mouchy - jako třeba velmi nevýraznou postavu Bonnie. Příliš mě nezaujala výprava, zejména scéna. Nedostatek energie a nedokonalé výkony to ale celé kazí. Kdyby měli všichni tolik energie jako Roman Tomeš jako Clyde a podávali tak výborné výkony jako on, Kateřina Falcová a Petr Ryšavý, představení by zářilo. Takhle je prostě jen řemeslně dobré, až na několik nedobrých výkonů, ale nic víc.
(zadáno: 23.4.2017)
Zamilovaný Shakespeare - Městské divadlo Brno: 70 %
Základem je prostě velmi dobře napsaná hra. Je to hodně romantiky a bylo to mnohem větší množství komedie, než jsem si z filmu pamatovala (byť sama bych klidně někdy trochu ubrala). Potěšila mě jednou zase hra inscenovaná úplně klasicky a potěšilo i obsazení - S. Janotová byla výborná, byť vzhledem k množství podobných rolí, které už hrála, bych byla zvědavá i na její alternaci. D. Vitázek v činohře příjemně překvapil. Standardně potěšili P. Štěpán, A. Slanina či A. Antalová.
(zadáno: 26.3.2017)
Chaplin - Městské divadlo Brno: 70 %
Opět skvělé provedení - zajímavá scéna, kostýmy, choreografie, velmi dobrý výkon všech tří Chaplinů - M. Salvadoriho, T. Saghera i R. Jatela - i dalších, byť B. Remišová zpívá skuteně na hraně svých možností. Zajímavý je i příběh, ale z mého pohledu tomu chybělo něco navíc - jiskra, kouzlo, emoce... Hudba pěkná, ale druhý den už si z ní nepamatuji ani jedinou část.
(zadáno: 3.10.2016)
Ray Bradbury’s ‘2116’ - Divadlo Semafor: 70 %
65% a hodnocení v blogu. (více v článku na blogu)
(zadáno: 26.3.2017)
Ples upírů - Goja Music Hall: 70 %
75% - To dílo je kouzelné samo o sobě, skvělá hudba, dobrý a výborně vypointovaný vtipný příběh. Původní skvělé choreografie se podařilo udržet i v Prahy, což je skvělé. Zajímavé, byť netradiční jsou kostýmy, strašná je ovšem scéna. V první polovině je dobrá až do jejího závěru, kdy se to zlomí a pak to prostě už jen bolí. Zvláštní pojetí některých postav, ovšem obecně celkem dobře podané. ? Některé výkony zaujaly méně, některé víc, obecně chyběly lepší herecké výkony. Skvělí hlavně Randák a Gemrotová, Hudec Šubrt, Vaněk. Z mého pohledu to chtělo víc investovat do výpravy a do herců.
(zadáno: 2.8.2014)
Kurtizána - Divadlo Ungelt: 70 %
(zadáno: 20.8.2015)
Noc na Karlštejně - Městské divadlo Brno: 70 %
Povedená klasika - nechybí nic, ale není to ani v nejmenším nuda, zejména díky skvělým výkonům (herci si přidávají poznámky a pohledy, kterými postavy posouvají dál), je to plné energie, vtipné. I. Ondříček dokázal skvěle pracovat s prostorem Biskupského dvora a plně ho využít. Vynikající Matějka, Březinová, Slanina, Holišová, i Mach a Janota. Trochu to kazí jen absence živé hudby, která bývá v Brně příjemným zvykem.
(zadáno: 13.10.2014)
Horečka sobotní noci - Divadlo Kalich: 70 %
65% (blíž viz blog) (více v článku na blogu)
(zadáno: 19.8.2015)
Freddie – The King of Queen - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 70 %
65% - Famózní tanečně, výborné pěvecké výkony jak Michaela Klucha, tak Ivy Marešové (ta mě zaujala o něco víc), zajímavý příběh, ovšem čekala jsem lepší výběr písní - zajímavějších, známějších, zvlášť vzhledem k talentu a možnostem M. Klucha. (Z hostování v divadle Hybernia)
(zadáno: 11.9.2014)
Mnoho povyku pro nic - Letní shakespearovské slavnosti: 70 %
75%
Příjemná konverzační komedie. Zaujaly výkony Petry Horváthové, Václava Jílka, Jana Jankovského a obou Claudiů.
(zadáno: 5.10.2013)
Hamlet - Divadlo Broadway: 70 %
Z mého pohledu je to náš jednoznačně nejlepší původní muzikál. Jenže v opakované verzi v Kalichu s Petrem Bende byl prostě lepší. Některé nové úpravy mu neprospěly, přidané postavy, herecké výkony v Broadwayi ty kalichovské nepředčí (některé z nich jsou výborné, ale není jich dost, rockovější úprava se povedla, texty jsou pořád dobré, výprava také, scéna důmyslná a pro mě jedna z nejnápaditějších, ale vyjímá se skoro lépe na menším prostoru... Pořád je dobrý, ale...
(zadáno: 20.8.2015)
Sheldon a jeho matka paní Levinová - Divadlo v Řeznické: 70 %
75% - Vtipný, trefný příběh, výborné vtipy, výborní Konvalinková a Zadražil. O něco rozvleklejší druhá polovina.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>