Profil uživatele

Alantis12

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 4 % (14)
Helena Grégrová: 5 % (13)
Jan Pařízek: 7 % (10)
Michal Novák: 7 % (7)
Anežka Hrebiková: 8 % (6)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 >

(zadáno: 12.7.2016)
(zadáno: 7.10.2016)
(zadáno: 24.10.2016)
Viděno dvakrát, pokaždé v jiném obsazení. V H2O to jako celek fungovalo mnohem lépe, větší scéna Divadla v Celetné hře spíš uškodila. I pěvecké části daleko více sedly Martinu Čarnému a Báře Waschingerové než alternacím. Na druhou stranu Vašek Matějovský byl skvělý vždycky... Taky to možná bylo mou nepozorností, ale když byla premiéra v H2O, nějak mi uniklo, že je celá zápletka vlastně prozrazena hned v úvodu zdůrazněním skutečnosti, že jsou noviny pět let staré. Když jsem to nevěděla, užila jsem si to mnohem více. :)
(zadáno: 1.11.2016)
(zadáno: 2.11.2016)
(zadáno: 21.11.2016)
Herecké výkony byly výborné... Výtka by patřila snad jen skutečnosti, že představení o dvou hodinách bylo bez přestávky, na nepohodlných sedačkách to nebylo nic moc :)
(zadáno: 22.4.2017)
Přesto mám pocit, že bych inscenaci potřebovala vidět ještě tak dvakrát třikrát, aby se všechny dojmy vstřebaly. Působivé.
(zadáno: 14.5.2017)
(zadáno: 19.6.2017)
Až si to trochu sedne, může to být i lepší :) Nicméně hodina a půl utekla jako voda a rozhodně jsem se nenudila. Kanwar Šulc v titulní roli byl vynikající.
(zadáno: 20.7.2017)
Obsadit do titulních rolí Samuela Tomana a Anežku Štastnou byl skvělý tah, jejich naivní a mladou lásku jim prostě uvěříte... Moderní pojetí s využitím techniky a "současné" hudby (nevím, na kolik se dá o Sladkém mámení od Vondráčkové hovořit jako o současné hudbě) bylo vlastně docela chytlavé, ale nakonec je to možná ten důvod, proč zůstanu u sedmdesáti procent. Hra ztratila něco ze svého tragického půvabu... Nicméně rozhodně bylo vidět, jak jsou jednotlivé postavy herecky vyšperkované a že se nejednalo o něco, co bylo nastudováno narychlo. Všichni herci věděli přesně, co mají dělat.
(zadáno: 3.10.2017)
Na místě jsem měla pocity smíšené, ale když jsem si dojmy nechala pár dní uležet, tak to bylo vlastně docela fajn... Polišenská byla výborná a její příběh ve mě utkvěl nejvíce.
(zadáno: 23.11.2017)
Se scénou a různými experimenty v ND mám obecně problém. Snaha o nějakou světovost a inovace často dopadá katastrofálně... Nicméně Maryša toho není příkladem. Bylo to velice příjemné překvapení jak po herecké, tak zvukové a scénické složce. Myslím, že jsem hru neviděla naposledy.
(zadáno: 18.7.2019)
Trochu jsem se bála, jak mladí herci uchopí věkově neodpovídající role, ale zbytečně, bylo to výborné.
(zadáno: 15.11.2019)
Výsledný dojem z představení je vlastně dost dobrý. V průběhu se to ve mě trošku bilo, některé okamžiky byly ve stylu wow efektu, jiné trošku slabší. Některé výplně byly nadbytečné. Co rozhodně nepokulhává, jsou herecké výkony: v čele s Danem Krejčíkem, A. Krejčíkovou i P. Horváthovou. To téma je náročnější na zpracování, a asi bych úplně netvrdila, že kdo představení nechápe, je to jeho problém, a ne problém představení. Šlo by to udělat divácky přístupnější. Ta tenká hranice mezi tím "hrozně se mi to líbilo" a "mám k tomu výhrady", tam asi bude... Ale 10 % dá asi jen kulturní buran, přátelé.
(zadáno: 14.2.2020)
Jsem cílová věková skupina, takže na mě téma i sdělení hry správně zapůsobilo. Byt o 35 m2, pohyb po přesně vyznačených liniích (nalajnovaný život?), konzumní bytí ze dne na den, ze kterého jaksi vymizelo to důležité - smysl, proč tu vlastně jsem, a čirá radost z toho, že jsem... Jako celek to fungovalo velmi dobře... Jen mě trošku rušily časté přeřeky herců (zejména na Janu Grundmanovi pak bylo vidět, že se tím i docela odbourává a vypadává ze soustředěnosti). Zvlášť zpočátku jsem váhala, jestli tihle aktéři zvládnou celou hru utáhnout, ale nakonec to vytáhli.
(zadáno: 9.3.2016)
Na představení mě zaujal vynikající výkon Filipa Čapky, kterému dobře sekundovala Eva Josefíková, jinak to ve mě žádnou zvláštní stopu nezanechalo. Představení neurazí, ale podruhé bych na něj nešla.
(zadáno: 11.3.2016)
(zadáno: 23.3.2016)
(zadáno: 26.6.2016)
(zadáno: 5.9.2016)
(zadáno: 6.9.2016)
65%
(zadáno: 17.10.2016)
(zadáno: 6.11.2016)
Mozna bych hodnotila vice, ale dojem byl trosku zkresleny tim, ze jsem hru videla venku, kde zafungovala rada rusicich faktoru (projizdejici auta apod.) Jinak palec nahoru za Anezku Stastnou a zajimave tema.

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 >