Profil uživatele

AliV

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Kateřina Jírová: 6 % (11)
Pavla Haflantová: 7 % (11)
Michal Novák: 11 % (50)
Helena Grégrová: 12 % (57)
Iva Bryndová: 12 % (28)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 > >>

(zadáno: 3.9.2018)
Skvělé herecké výkony ve vynikající hře. Všichni herci hrají v poloze, která jim sedne. Hra má spád, příjemnou délku a skvěle vypointované situace. Závěr mě překvapil, ovšem s mírným odstupem musím říct, že byl naprosto dokonalý.

(viděno z TV záznamu)
(zadáno: 1.9.2018)
(viděno v listopadu 2015)

Stále si pamatuji neuvěřitelnou energii a nadšení, které šly ze všech účinkujících. I když v mých očích nic nepřekoná záznam Rentu z americké Broadwaye, tak tohle je jeden z mých osobních největších divadelních zážitků. Jediná škoda je, že se muzikál už neuvádí, budu proto doufat v zázrak, aby se Rent opět objevil na pražských divadelních prknech, ideálně v podobném složení hereckého a tvůrčího týmu.
(zadáno: 1.9.2018)
Docela slabý rozjezd, hra baví především až po přestávce, kdy se dostaví i většina vtipů a hra začne mít spád. Z herců jednoznačně vynikají Lukáš Langmajer a Libor Jeník. Podobných her je spousta a viděla jsem mnoho kvalitnějších i lépe zahraných (i když za to herci nemůžou, jejich role jim - až na výjimky - neumožňují moc vyniknout).
(zadáno: 1.8.2018)
Muzikál stojí především na nesmrtelné hudbě Queenů a na skvělém nasazení všech herců. Samozřejmě zcela vévodí Michael Kluch v hlavní roli. Jeho "Bohemian Rhapsody" na začátku vytrhne všechny z pochyb, že se jedná jen o "napodobovače Freddieho". Z ostatních musím vyzdvihnout Jiřího Korna, jehož hlas s písněmi Queenů zní skvěle. V dalších rolích skvělými pěveckými dovednostmi ohromovali Roman Tomeš, Charlotte Doubravová, Tereza Nekudová nebo Lukáš Burian. Rozhodně doporučuju na letní večer.

Ale přidávám se k názorům, že scénář je plný klišé. Ale jakmile začne hrát hudba, všechno mu odpustíte.
(zadáno: 24.6.2018)
Těžko se hodnotí, z divadla jsem odcházela rozpačitá, postupem času se však hra usadila a musím říci, že se mi líbila a zanechala ve mně hluboké dojmy. Ke kladům bezesporu patří výkon T. Dočkalové,která dokáže s naprostou lehkostí změnit hereckou polohu během vteřiny z dítěte v dospělou ženu a naopak. Působivá je též scénografie, výběr hudby a kostýmy,které dotváří ponurou a depresivní atmosféru. Skvělé je též zapojení chóru. Slabinou je bezpochyby délka (3:30) a značná nepřehlednost v první polovině (i když se autoři snaží). Inscenaci by prospělo krácení, a to zejména v dialozích s bohyněmi.
(zadáno: 10.6.2018)
Viděno z TV záznamu. Po opakovaných zhlédnutích zvyšuji hodnocení na maximum, v podání MDB se jedná o jednu z nejlepších komedií, co se na divadelních prknech objevily.
(zadáno: 5.6.2018)
Další z muzikálů Michala Davida, který oproti svým předchůdcům příjemně překvapil přidáním činoherních pasáží a rozpracováním dramatické linky příběhu. Hvězdou představení byl Vojtěch Drahokoupil, který v dvojroli Ludvíka a Filipa ukázal svůj herecký, ale zejména pěvecký talent. Nicméně muzikálu škodí přílišná délka a hlavně příšerné přezvučení, kvůli kterému byly některé písně (jinak výborných interpretů) neposlouchatelné a zpěvákům často nebylo rozumět.

viděno obsazení: Drahokoupil, Vojtek, Josef, Bernáth, Šemík, Kříž, Polyáková, Pecha, Fišarová, Černá, Stropnická, Schreiner
(zadáno: 30.4.2018)
Milá a originální divadelní jednohubka. Jen škoda, že je to tak krátké a některé momenty na můj vkus až moc přehrávané.
(zadáno: 2.4.2018)
Filmový nádech Oněginovi svědčí.
(zadáno: 2.4.2018)
Výborné výkony celého hereckého ansámblu v čele s Davidem Novotným a Martinem Myšičkou. Představení bylo "zpestřeno" zraněním Vladimíra Polívky (klobouk dolů za jeho výkon a nasazení!) a díky jeho berlím vznikla celá řada humorných situací, které odlehčily jinak poměrně depresivní hru. Představení však škodí přílišná délka, některým scénám by pomohlo zkrácení.
(zadáno: 17.2.2018)
Další hravá inscenace Cabaretu Calembour. Dvě hodinky plné zábavy a inteligentního humoru. Jedinou výtku mám k ne příliš komfortním prostorám, ve kterých se hra uvádí.
(zadáno: 8.2.2018)
Výborné herecké výkony ve vkusně "osekané" podobě Shakespearova dramatu. Snad jen bleskový přerod Othella nebyl příliš uvěřitelný a šaška na kolečkovém křesle bych také oželela.

(viděno v říjnu 2016)
(zadáno: 5.2.2018)
Neuvěřitelné nasazení všech tří herců! Některé scény byly dokonalé, představení však přibližně po polovině ztrácí tempo. Nicméně závěr (Hamlet ve dvaceti vteřinách) je opět výborný.
(zadáno: 18.1.2018)
Divadelní crazy komedie. Celkově nadprůměrné a potěší hudební čísla, občas však představení zbytečně kazí laciný humor.
(zadáno: 18.1.2018)
Hravé, zábavné a neotřelé. Výborně strávená hodinka a půl.
(zadáno: 18.1.2018)
Příjemné překvapení, skvělá lehčí komedie.
(zadáno: 18.1.2018)
Velice nepovedené.

(viděno v lednu 2012)
(zadáno: 18.1.2018)
Komorní prostory Divadla Na Prádle pomáhají expresivní scénám, které tak mají na diváky mnohem větší dopad. Škoda jen, že hra obsáhla pouhý zlomek knížky od Brontëové.

(viděno v únoru 2012)
(zadáno: 18.1.2018)
(Viděno v říjnu 2011).
(zadáno: 18.1.2018)
Skvělé herecké výkony ústřední trojice (Stryková, Punčochář, Pechlát) v nápadité režii Dana Špinara se skvělou scénou i hudbou, ovšem druhá polovina působí velice zdlouhavě.

(Viděno v listopadu 2011)
(zadáno: 17.1.2018)
Průměrná taškařice, kterou pozvedají jen výkony Ondřeje Sokola a Radka Holuba.
(viděno z TV záznamu)
(zadáno: 17.1.2018)
Zpočátku bylo na mě té modernizace až moc, ale postupně jsem se naladila na stejnou notu a z divadla pak odcházela nadšená. Klíčovou složku inscenace tvoří hudba, která tvoří nejsilnější okamžiky představení (pro mě to byla "Voda čo ma drží nad vodou", ale zvláště Evina sólová píseň, při které až mrazí).
(Viděno v lednu 2018 v Divadle v Dlouhé v rámci Festivalu 13+).
(zadáno: 17.1.2018)
Už jen kvůli výkonům Taťány Kupcové a Ondřeje Veselého stojí za vidění. Zpočátku vtipná hra, ze které postupně mrazí.

(Viděno z TV záznamu).
(zadáno: 17.1.2018)
Bohužel, pro mě to bylo zklamání. Herci by za své nasazení zasloužili 100%, ovšem hra samotná postupem času začíná nudit (což mrzí, protože první část působí výborně) a celá třetí část mi přišla jako špatný vtip, závěrečná "katarze" nevyšla. Škoda.

(Musím však také podotknout, že negativní dojmy mám také kvůli dvojici v hledišti, která svým hlasitým a neodůvodněným smíchem rušila celé představení, až je ostatní diváci museli napomínat.)
(zadáno: 12.10.2017)
Divadelní zážitek roku.

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 > >>