Profil uživatele

AliV

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Kateřina Jírová: 6 % (11)
Pavla Haflantová: 7 % (11)
Michal Novák: 11 % (50)
Helena Grégrová: 12 % (57)
Iva Bryndová: 12 % (28)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 > >>

(zadáno: 24.3.2017)
Chápu, že asi neuchvátí všechny, ale na mě Krvavá svatba svým pojetím velmi zapůsobila, ať už se jedná o zpomalené obrazy soubojů, hudební provedení či archetypální zobrazení mužů a žen v pohybových variacích. Vynikají především Taťjána Medvecká, Pavlína Štorková a Anna Fialová.
(zadáno: 19.6.2017)
Vynikající představení na nedělní odpoledne, plné skvělé hudby a plného nasazení všech herců, kteří podávají i velmi dobré pěvecké a taneční výkony. Škoda jen, že hercům často nebylo rozumět, zejména v mluvených pasážích během písní.
(zadáno: 8.2.2018)
Výborné herecké výkony ve vkusně "osekané" podobě Shakespearova dramatu. Snad jen bleskový přerod Othella nebyl příliš uvěřitelný a šaška na kolečkovém křesle bych také oželela.

(viděno v říjnu 2016)
(zadáno: 17.1.2018)
Zpočátku bylo na mě té modernizace až moc, ale postupně jsem se naladila na stejnou notu a z divadla pak odcházela nadšená. Klíčovou složku inscenace tvoří hudba, která tvoří nejsilnější okamžiky představení (pro mě to byla "Voda čo ma drží nad vodou", ale zvláště Evina sólová píseň, při které až mrazí).
(Viděno v lednu 2018 v Divadle v Dlouhé v rámci Festivalu 13+).
(zadáno: 18.1.2018)
Hravé, zábavné a neotřelé. Výborně strávená hodinka a půl.
(zadáno: 2.4.2018)
Filmový nádech Oněginovi svědčí.
(zadáno: 1.8.2018)
Muzikál stojí především na nesmrtelné hudbě Queenů a na skvělém nasazení všech herců. Samozřejmě zcela vévodí Michael Kluch v hlavní roli. Jeho "Bohemian Rhapsody" na začátku vytrhne všechny z pochyb, že se jedná jen o "napodobovače Freddieho". Z ostatních musím vyzdvihnout Jiřího Korna, jehož hlas s písněmi Queenů zní skvěle. V dalších rolích skvělými pěveckými dovednostmi ohromovali Roman Tomeš, Charlotte Doubravová, Tereza Nekudová nebo Lukáš Burian. Rozhodně doporučuju na letní večer.

Ale přidávám se k názorům, že scénář je plný klišé. Ale jakmile začne hrát hudba, všechno mu odpustíte.
(zadáno: 18.9.2018)
Vynikající herecké výkony v čele s Jiřím Hánou a Mášou Málkovou. Je pravda, že některé scény působí zkratkovitě a postavy představují pouhé karikatury. Inscenace je v mnoha chvílích vzdělávací, což může člověka znalého Čapkova života a díla trochu nudit (ovšem chápu, že se často hraje i pro školy nebo KMD). Nicméně, přes předešlé výtky, jde o velice nadprůměrnou inscenaci, která jako celek na diváka velmi zapůsobí a nutí ho k zamyšlení (zvláště ve srovnání s dneškem). Mohu ji s klidným srdcem všem doporučit.
(zadáno: 17.11.2018)
Velká činohra "par excellence". Paní Janžurová téměř nesleze z jeviště a předvádí neskutečný výkon, kdy během chvíle ztvární stařičkou či mladou Alžbětu. Samozřejmě, že ostatní jí pouze přihrávají, za vyzdvihnutí stojí Igor Bareš, Jan Hartl a Taťjana Medvecká. Hra je sice pouhou "konverzačkou", ale právě herecké výkony (většinou) udrží divákovu pozornost. Hra je po právu na dlouho vyprodaná, na lístky si opravdu vyplatí počkat.
(zadáno: 20.4.2019)
(viděno z TV záznamu)
(zadáno: 20.8.2019)
Vynikající komedie se skvělými postřehy z dlouhodobého vztahu. Bála jsem se laciných vtípků, kterých naštěstí nebylo tolik. Celou komedii suverénně vedou Eva Holubová s Bohumilem Kleplem, jejich komediální nadání by jim mohla řada herců závidět. A obdivuji Mariku Šoposkou, která hrála v plném nasazení i s těhotenským bříškem.

Líbánky na Jadranu jsou zkrátka nadprůměrnou oddychovkou, kterou sráží jen některé laciné situace (vajíčko) a ne příliš dotažený závěr. Ale jako zábava na letní večer ideální!

(viděno v alternaci s Marikou Šoposkou a Václavem Jílkem, v srpnu ve Studiu Dva)
(zadáno: 8.12.2019)
Další porce skvělé zábavy od Cabaretu Calembour. V první části se střídají humorné scénky s nápaditými písněmi, v druhé části se stanete svědky souboje ve slovních hříčkách, kde stojí za vyzdvihnutí vynikající role Milana Šotka.

(Jen malé povzdechnutí: stísněné prostory studia opravdu nejsou přívětivé a pouštění diváků nahoru 10 minut před začátkem také není nejšťastnější, zvlášť když někteří diváci přijdou na poslední chvíli a jakoby nic předběhnou celou frontu lidí, kteří čekají v zimě půl hodiny před vchodem. Chápu náročnost organizace, ale myslím, že by si CC zasloužil lepší prostory.)
(zadáno: 9.3.2020)
Dlouhá snad nikdy nezklame. Originálně pojatá Shakespearova hra (s řadou zapamatovatelných momentů), která zvláště v druhé polovině zdařile balancuje mezi komedií a tragédií. Hvězdami představení bezpochyby byli Marek Němec a Jan Vondráček. Helena Dvořáková podala velmi dobrý herecký i pěvecký výkon (Summertime zvládla lépe než řada profesionálních zpěvaček), jen se mi osobně líbila víc jako ironická než jako poblázněná a zamilovaná Beatrice.

Tato "moderní" verze se mi líbila mnohem víc než klasičtěji pojatá inscenace stejné hry na Letních shakespearovských slavnostech.
(zadáno: 4.5.2020)
Česká variace na Zločin a trest. Hra samotná mě příliš neuchvátila (zdlouhavá, předvídatelná, plná patosu), ovšem výkony hlavních představitelů Marka Lambory a Jany Kotrbaté z ní učinily zajímavý divadelní zážitek. Za jejich nasazení, herecké a pohybové nadání nadhodnocuji.

(Viděno ze záznamu.)
(zadáno: 6.10.2015)
Výborné taneční výkony a obrovské nasazení všech je velkým plusem tohoto uvedení, ovšem dojem mi poněkud kazily některé (zbytečně) dlouhé činoherní pasáže. Viděno obsazení: Pálek, Gidová, Procházková, Savka, Fric, Gránský, Pleskot a další.
(zadáno: 1.2.2016)
Výborný Filip Čapka v hlavní roli, aktuální Molierův text a zajímavá scénografie. V inscenaci se najdou hlubší místa, ale je také plna nových invenčních nápadů, zvláště překvapila dvojice Tomáš Červinek a Jacob Erftemeijer. Za mě spokojenost.
(zadáno: 28.12.2016)
Představení vedou Vasil Fridrich a Jan Vlasák, ostatní jim jen skvěle přihrávají. Hra, která je závažná tematicky, bohužel už ke konci neudrží zcela divákovu pozornost a může působit monotónně, nicméně se jedná určitě o nadprůměrnou inscenaci.
(zadáno: 26.3.2017)
Důstojný (ač o trochu slabší) nástupce Fantoma opery. Líbivé melodie, skvělá scénografie v první polovině (ve druhé o trochu slabší), živý orchestr a v neposlední řadě pěvecké výkony - to jsou hlavní klady muzikálu. Velmi příjemným překvapením je čtrnáctiletá Natálie Grossová, která vedle zkušeného Mariána Vojtka působila suverénně, v dalších rolích výborné výkony podali Lukáš Randák, Tomáš Vaněk, Michaela Nosková, Bronislav Kotiš či Magda Malá.
(zadáno: 15.4.2017)
Tak úchylné, až je to vtipné! Moje malá úchylka stojí především na skvělých hercích, zejména na Petru Vančurovi.
(zadáno: 12.10.2017)
Svěží inscenace, které škodí, když se snaží příliš přiblížit původnímu filmu. V hlavních rolích září talentovaní Berenika Kohoutová s Janem Cinou, z vedlejších rolí zaujala Anna Šišková v roli chůvy.
(zadáno: 18.1.2018)
Komorní prostory Divadla Na Prádle pomáhají expresivní scénám, které tak mají na diváky mnohem větší dopad. Škoda jen, že hra obsáhla pouhý zlomek knížky od Brontëové.

(viděno v únoru 2012)
(zadáno: 18.1.2018)
Příjemné překvapení, skvělá lehčí komedie.
(zadáno: 5.2.2018)
Neuvěřitelné nasazení všech tří herců! Některé scény byly dokonalé, představení však přibližně po polovině ztrácí tempo. Nicméně závěr (Hamlet ve dvaceti vteřinách) je opět výborný.
(zadáno: 2.4.2018)
Výborné výkony celého hereckého ansámblu v čele s Davidem Novotným a Martinem Myšičkou. Představení bylo "zpestřeno" zraněním Vladimíra Polívky (klobouk dolů za jeho výkon a nasazení!) a díky jeho berlím vznikla celá řada humorných situací, které odlehčily jinak poměrně depresivní hru. Představení však škodí přílišná délka, některým scénám by pomohlo zkrácení.
(zadáno: 30.4.2018)
Milá a originální divadelní jednohubka. Jen škoda, že je to tak krátké a některé momenty na můj vkus až moc přehrávané.

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 > >>