Profil uživatele

AliV

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Kateřina Jírová: 6 % (11)
Pavla Haflantová: 7 % (11)
Michal Novák: 11 % (50)
Helena Grégrová: 12 % (57)
Iva Bryndová: 12 % (28)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 >

(zadáno: 24.6.2018)
Těžko se hodnotí, z divadla jsem odcházela rozpačitá, postupem času se však hra usadila a musím říci, že se mi líbila a zanechala ve mně hluboké dojmy. Ke kladům bezesporu patří výkon T. Dočkalové,která dokáže s naprostou lehkostí změnit hereckou polohu během vteřiny z dítěte v dospělou ženu a naopak. Působivá je též scénografie, výběr hudby a kostýmy,které dotváří ponurou a depresivní atmosféru. Skvělé je též zapojení chóru. Slabinou je bezpochyby délka (3:30) a značná nepřehlednost v první polovině (i když se autoři snaží). Inscenaci by prospělo krácení, a to zejména v dialozích s bohyněmi.
(zadáno: 2.1.2019)
Příjemné představení s mnoha zajímavými myšlenkami a samozřejmě skvělým Jaroslavem Duškem, který každou historku podá zcela výjimečným a zábavným způsobem. Nicméně, pokud znáte nazpaměť Čtyři dohody, neubráníte se lehkému zklamání.
(zadáno: 8.12.2019)
Pohodové dvě hodinky a půl, které utečou jako voda a během nichž se pobavíte i možná dojmete. Herecky nejvíc září Eva Hacurová a Pavel Tesař (jejich duet na začátku druhé půle byl pro mě osobně vrchol představení), pobavili Jan Meduna jako úchylný pan Lucas nebo Jiří Wohanka jako Bert Baxter. Samozřejmě se nejedná o doslovný přepis knížky pro puberťáky, hra má sílu hlavně ve vtipně přetextovaných písních (například fenomenální sólo matky "Utři to!"). V některých scénách by šlo krátit, ale celkově jde o nadprůměrnou odpočinkovou podívanou.
(zadáno: 6.3.2020)
Chápu, že spousta lidí inscenaci neskousne (i mně přišly některé momenty už přes čáru), ale právě tímto kontroverzním pojetím (většinou) přesně pojmenovává a vypichuje všechno zlo, které mezi lidmi bylo (a co si budeme povídat, asi nikdy nevymizí). Škoda jen některých dějových zkratek. Alžbeta Bartošová je v hlavní roli výborná pěvecky, pohybově i herecky. Upřímně si neumím představit, že by tuto roli zvládla jakákoliv jiná muzikálová herečka lépe. (viděno z TV záznamu)
(zadáno: 24.4.2020)
(viděno z TV záznamu)
(zadáno: 31.8.2020)
Škoda té přílišné snahy o inovativní a moderní pojetí, myslím, že i sami herci se v některých polohách necítili příliš komfortně (viz dokument Backstage: Kytice). Jinak jde zcela jistě o mimořádné představení (jak po stránce vizuální - kostýmy, scéna - tak po stránce herecké) a sluší se poděkovat Národnímu divadlu a České televizi, že nám všem zprostředkovali přímý přenos tohoto neustále vyprodaného představení.
(zadáno: 1.1.2016)
Příjemná oddechová záležitost. Anna Polívková v hlavní roli ve vynikající a ostatní ji zdatně sekundují, na všech hercích je vidět, že je představení baví a užívají si ho.
(zadáno: 20.5.2016)
Hravost i zamyšlení z textů V+W převedené na divadelní prkna. Někdy velice úspěšně, v nádherných nových hudebních aranžmá, někdy to ovšem drhlo. Ovšem občas i zamrazilo, jako na konci, když v písni Kat a blázen herci zpívají: "Dnes už lid nepozná, koho se má bát a komu se smát."
(zadáno: 28.12.2016)
O chlup lepší, než "Mnoho povyku pro nic". Určitě lépe vedená inscenace, ovšem kolem poloviny a zvláště po přestávce se objevilo několik hluchých míst. Z herců bych určitě vyzdvihla Moniku Timkovou, která prakticky táhne celé představení, Petra Stacha a Martina Pechláta.
(zadáno: 28.12.2016)
Příjemná inscenace, která neurazí, zároveň však ani nenadchne kvůli chybějící gradaci, přesto oceňuji herce a hudební výstupy.
(zadáno: 9.2.2017)
Jeden z těch lepších muzikálů uváděných v Divadle Broadway. Ač se jedná o muzikál, tak jako nejpovedenější hodnotím činoherní a taneční výstupy, po hudební stránce je muzikál spíše průměrný (vybočuje jen "Armáda milenců", která je převzatá).
(Viděno obsazení Brožová, Laufer, Vašut, Vojtek, Nývltová, Obermaierová, Soukup, Schwab, Hrabě, Petřík, Podlipská)
(zadáno: 8.3.2017)
Jiný způsob vyprávění, než na jaký je divák zvyklý, skvělé herecké výkony (zejména musím vyzdvihnout Alenu Štréblovou) a nápaditá scénografie jsou důvody, proč hru vidět. Bohužel mám problém se samotným textem, zejména ve druhé polovině třetího příběhu, kde mi přijde, že se autorka snažila být co nejvíce šokující a explicitní, což se většinou ale stejně míjelo s účinkem, když se z hlediště v některých částech ozýval rozpačitý smích.
(zadáno: 15.4.2017)
Škoda nevyrovnaných hereckých výkonů a nevyužitého potenciálu scény odchodu Nory od Torvalda. Jinak velice působivé, zvláště scéna, kdy Nora tančila tarantellu.
(zadáno: 18.1.2018)
Skvělé herecké výkony ústřední trojice (Stryková, Punčochář, Pechlát) v nápadité režii Dana Špinara se skvělou scénou i hudbou, ovšem druhá polovina působí velice zdlouhavě.

(Viděno v listopadu 2011)
(zadáno: 18.1.2018)
Divadelní crazy komedie. Celkově nadprůměrné a potěší hudební čísla, občas však představení zbytečně kazí laciný humor.
(zadáno: 5.6.2018)
Další z muzikálů Michala Davida, který oproti svým předchůdcům příjemně překvapil přidáním činoherních pasáží a rozpracováním dramatické linky příběhu. Hvězdou představení byl Vojtěch Drahokoupil, který v dvojroli Ludvíka a Filipa ukázal svůj herecký, ale zejména pěvecký talent. Nicméně muzikálu škodí přílišná délka a hlavně příšerné přezvučení, kvůli kterému byly některé písně (jinak výborných interpretů) neposlouchatelné a zpěvákům často nebylo rozumět.

viděno obsazení: Drahokoupil, Vojtek, Josef, Bernáth, Šemík, Kříž, Polyáková, Pecha, Fišarová, Černá, Stropnická, Schreiner
(zadáno: 24.2.2019)
Představení se sice jmenuje "Eva tropí hlouposti", ale mnohem větší prostor než zmíněná Eva dostává její bratr v podání skvělého Dennyho Ratajského a jeho vyvolená, kterou ztvárnila talentovaná Barbora Mošnová. Oba zmiňování spolu s Dianou Šoltýsovou svými výkony pozvedali toto jinak průměrné představení. Ostatní nehráli vyloženě špatně, ale postupem času mi u nich vadilo přílišné tlačení na pilu v komických situacích, případně přehrávání.

Představení se můžu doporučit, ale jen díky výkonům tří zmíněných herců, kteří se vyhýbají afektu a karikatuře.
(zadáno: 11.3.2019)
Slušná inscenace s řadou vtipných momentů, ale až příliš expresivní projev Michala Dlouhého mi ze začátku velmi vadil a docela dlouho mi trvalo, než jsem si na jeho podání amerického prezidenta zvykla.
(zadáno: 13.12.2015)
Po všech negativních ohlasech a obavách jsem nakonec byla příjemně překvapená. Vynikající výkony Vladimíra Javorského i Martina Pechláta a dobrá prostřední část, ovšem rozpačitý začátek i konec.
(zadáno: 28.12.2016)
Lehká inscenace vhodná na letní večer. Hlavní čtveřice (Horváthová, Jílek, Zahradnická, Vaněk) působila velice sympaticky, oproti nim mě však nezaujal všemi chválený Petr Čtvrtníček. Právě nevýraznost většiny představitelů a hlavně celé inscenace je důvodem mého relativně nízkého hodnocení.
(zadáno: 28.12.2016)
Šla jsem na hru s velkým očekáváním a byla nesmírně zklamaná, zvláště z první poloviny, kdy jsem o přestávce přemýšlela, že z divadla odejdu. Naštěstí jsem tak neučinila a druhá polovina byla mnohonásobně lepší než ta první. Ač se jedná asi primárně o komedii, tak jsem se ani jednou nezasmála a hra mě zaujala paradoxně v dramatičtějších momentech.
(zadáno: 24.3.2017)
Oceňuji snahu Vinohrad o nasazení poměrně kontroverzního kusu, ovšem provedení zůstalo někde na půli cesty, hlavně kvůli přílišné délce, ke konci již bylo těžší udržet pozornost. Nejvíce vynikli Ondřej Brousek a Daniela Kolářová, kteří herecky převyšovali všechny ostatní.
(viděno: únor 2015)
(zadáno: 26.3.2017)
Líbivé melodie a výprava, ovšem po dějové stránce muzikál dost pokulhával. Výkony spíše průměrné, příjemně pěvecky překvapil Daniel Barták v roli Franka, naopak fiaskem byla dvojice "komiků". Zkrácení by prospělo.
Obsazení: Hůlka, Trapl, Barták, Trvalcová, Křížková, Zavřel, Fiala, Procházková
(zadáno: 26.3.2017)
Obsazení vévodila výborná Marešová, ovšem Tomáš Savka a Csongor Kassai v rolích jejích bratrů působili lehce bezradně, zvláště ve složitých pohybových číslech. Lehké zklamání.
(zadáno: 26.3.2017)
Bohužel jen chabý pokus o napodobení původní verze... Celkem ucházející první polovina, kterou však zazdila modernizace druhé poloviny. Přesto dobré výkony podali Daniel Hůlka (zvláště v Draculově monologu), Monika Absolonová, Tomáš Trapl a Kamila Nývltová.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 >